Excel Forum

Excel Forum (http://www.excel.web.tr/index.php)
-   Access Soruları (http://www.excel.web.tr/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Access Program hatası (http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=161816)

Bwtunc 06-02-2017 14:15

Access Program hatası
 
1 Eklenti(ler)
Merhaba Değerli Arkadaşlar,

Mesleğim gereği eğitim verdiğimiz kişilerin bilgilerini, aldıkları eğitimleri, eğitmenlerin yorumları ve istenildiğinde kriterlere göre bunların raporlanması çok önemli. Bunu şimdiye kadar excel'de tutmaya çalıştmış olsakta ne yazakki kullanışlı olmadı. Bende bu yüzden Access ile birşeylar yapmak istedim ve youtube'den izlediğim videolarla beraber ekli dosyadaki programı yaptım. Tam bitti derken ne yazıkki baştan algoritmanın yanlış olduğunu anladım (son anda :) )

İncelemeniz için ekte dosyayı paylaşacağım. Yaptığım programın eksilerinden bahsedeceğim ve sizden bu konuda destek isteyerek projeyi tamamlayacağım inş.

Hazırladım Programın Eksik Yönleri

- Mükerrer kayıt oluşturuyor
- Mükerrer kayıt oluşturacağı için her bir girişte resim yükleme işlemini tekrarlamak zorunda kalacağım.


Amacım:

Ahmet Yıldırım hangi bölgede çalışıyor, hangi işletmede görev alıyor, hangi eğitimleri aldı ve bu eğitimlerde eğitmen yorumları neler.


Benim programda Ahmet Yıldırım için her eğitimde yeni kayıt oluşturmak zorunda kalıyorum.

Şimdiden yardım eden tüm arkadaşlarıma teşekkürler.

Bwtunc 07-02-2017 08:15

Excel.Web.Tr 'den defalarca yardım çağrıma cevap geldi buna da geleceğine adım kadar eminim. Sadece konuda uzman doğru kişinin okumadığını düşündüğüm için ve tekrar ön sıralarda yer almasını istediğimden yazının altına tekrar yazmak istedim.

Teşekkürler.

programer 07-02-2017 08:40

1 Eklenti(ler)
Sayın Bwtunc,

Size fikir verebilecek bir form ekledim. Ama kayıt kısımları nasıl olur bilemiyorum.

Bwtunc 07-02-2017 08:49

Evet kayıt kısımları mantığı önemli ve aslında sorun orada çözülecek ama yaptığınız form istediğim ama yapamadığım bir şekli yapmışsınız nasıl yaptığınızı öğrenebilirmiyim. Akordiyon modeli deniliyor herhalde...

programer 07-02-2017 08:57

Bu denetimim adı tab kontrol. Benim nacizane fikrim data da bir tabla daha oluşturmanız. Yani bir personel tanıtım tablosu birde personel eğitim tablosu olması gerekiyor. Access te kod yazmışlığım pek yok. İki adet kaydet butonu olması gerekiyor biri personeli personel tablosuna kaydedecek diğer kaydet butonuda personel eğitim bilgilerini ilgili tabloya kaydedecek.

Bwtunc 07-02-2017 10:56

Bi arkadaşla istişare ettim oda sizin gibi söyle ayrı ayrı tablolarda tutup bağla dedi bende sanırım öyle yapacağım.

Önerileriniz için çok teşekkür ederim


Saat 05:55

Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.