Excel Forum

Excel Forum (http://www.excel.web.tr/index.php)
-   Uygulamalı Excel Eğitimi (http://www.excel.web.tr/forumdisplay.php?f=157)
-   -   Sayfada Buton-Düğme Oluşturmak ve Makro Atamak-2 (Resimli Anlatım) (http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=136979)

Korhan Ayhan 27-12-2013 16:21

Sayfada Buton-Düğme Oluşturmak ve Makro Atamak-2 (Resimli Anlatım)
 
Merhaba Arkadaşlar,

Excelin 2003 versiyonu için hazırladığım görsel anlatım birçok üyemizden beğeni toplamıştı. Yeni versiyonlarda zorlanan arkadaşlarımız için yeni bir görsel anlatım hazırladım. Umarım faydası olur.

Uygulama 2013 excel versiyonu ile yapılmıştır. 2010 excel içinde aynı ekranlarla karşılaşacaksınız.

Sadece hücreye yazı yazmayı örnekledim. Sizler farklı uygulamalar yaparak kod yapılarını yavaş yavaş kavrayabilirsiniz.

Biçimlendirmeler yapmayı deneyin.
Kenarlık çizmeyi deneyin.
Renklendirmeler yapmayı deneyin.
Formüller yazmayı deneyin.



Sırasıyla aşağıdaki resimlerdeki adımları uygulayın.


http://www.excel.web.tr/derres/korha...usturma_01.jpg

http://www.excel.web.tr/derres/korha...usturma_02.jpg

http://www.excel.web.tr/derres/korha...usturma_03.jpg

http://www.excel.web.tr/derres/korha...usturma_04.jpg

http://www.excel.web.tr/derres/korha...usturma_05.jpg

http://www.excel.web.tr/derres/korha...usturma_06.jpg

http://www.excel.web.tr/derres/korha...usturma_07.jpg

http://www.excel.web.tr/derres/korha...usturma_08.jpg

http://www.excel.web.tr/derres/korha...usturma_09.jpg

http://www.excel.web.tr/derres/korha...usturma_10.jpg

http://www.excel.web.tr/derres/korha...usturma_11.jpg

swetlana 07-03-2014 10:21

Anlatım için çok teşekkürler.

oluşturduğumuz düğmeye tıkladığımızda bizi sheet 2 sayfaya götürmesi için nasıl bir makro olması lazım.

Korhan Ayhan 07-03-2014 10:49

Makro kaydetme aşamasında ilgili sayfayı seçip kaydı durdurmanız yeterlidir.

Daha sonra kod penceresini açtığınızda aşağıdaki gibi bir kod oluşacaktır.

Kod:

Sub Düğme1_Tıklat()
'
' Düğme1_Tıklat Makro
' Makro Korhan AYHAN tarafından 07.03.2014 tarihinde kaydedildi.
'

'
    Sheets("Sayfa2").Select
End Sub


karahan5 02-05-2014 16:14

Ellerine sağlık.Güzel bir paylaşım

Cumas 21-08-2015 10:13

Şeride bir düğme koymak
 
Korhan bey çok teşekkür ederim.
Diyelimki bir hücreyi seçtik ve bu makroyu çalıştırarak o hücreye yazdırsak nasıl olur. Yani bu makro hep C14 hücresine yazıyor.
Tıklayıp seçtiğimiz herhangi bir hücreye böyle bir makroyla yazı nasıl yazarız.
Birde:
Peki bu makroyu şeride bir düğme koyarak bu düğmeye bağlamak mümkün mü
Şimdiden teşekkür ederim.


Saat 18:33

Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.