Excel Forum

Excel Forum (http://www.excel.web.tr/index.php)
-   Fonksiyonlar (http://www.excel.web.tr/forumdisplay.php?f=47)
-   -   hücredeki bir değeri başka bir hücreye eğer formülü ile yazdırma (http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=127768)

bitirme 04-04-2013 16:48

hücredeki bir değeri başka bir hücreye eğer formülü ile yazdırma
 
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bi mantıksal sınama yapmak istiyorum iki ayrı hücredeki değer birbirine eşitse hücrelerdeki değerlerden birini başka bir hücreye yazdırmak istiyorum. Bunu eğer formülüyle yapabilir miyim? ya da başka bir formülle yapılabilmekte mi?

dEdE 04-04-2013 16:54

Merhaba
F1'e
Kod:

=EĞER(A1=B1;B1;"")
K1'e
Kod:

=EĞER(A1<>B1;B1;"")

bitirme 04-04-2013 17:17

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

dEdE tarafından gönderildi (Mesaj 694312)
Merhaba
F1'e
Kod:

=EĞER(A1=B1;B1;"")
K1'e
Kod:

=EĞER(A1<>B1;B1;"")

Hücrelere ayrı ayrı yazdığımda oluyor ama benim o hücreleri boş bırakmam lazım çünkü hazırladığım dosyada o hücrelere başka formüller geliyor. O yüzden ayrı bir hücrede bir formül kullanarak o hücrelere değer yazdırmaya çalışıyorum.
Farklı hücrelere başka bir hücredeki değeri atamayı sağlayabilecek bir bir formül var mı bildiğiniz? o formülü de atama yapmak istediğim yerlere değil başka bir yere yazmak istiyorum.

dEdE 04-04-2013 17:41

Merhaba,
Makro ile yapılabilir.
Aşağıdaki kodu sayfanızın kod bölümüne yapıştırarak dener misiniz?
Kod:

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, [B2:D2]) Is Nothing Then Exit Sub
    If [B2] = [D2] Then
        [P3] = [D2]
        [S3] = ""
    Else
        [S3] = [D2]
        [P3] = ""
    End If
End Sub


bitirme 07-04-2013 21:31

Alıntı:

dEdE tarafından gönderildi (Mesaj 694321)
Merhaba,
Makro ile yapılabilir.
Aşağıdaki kodu sayfanızın kod bölümüne yapıştırarak dener misiniz?
Kod:

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, [B2:D2]) Is Nothing Then Exit Sub
    If [B2] = [D2] Then
        [P3] = [D2]
        [S3] = ""
    Else
        [S3] = [D2]
        [P3] = ""
    End If
End Sub


Geliştiriciden kod görüntüleye tıklıyorum oradan gelen pencereye yazıyorum bu kodu.çalıştır dediğimde kaydedilmiş bir makroya ihtiyaç duyuyor. excelde makro kısmında çok acemiyim yeni yeni çalışmaya başlıyorum. Rica etsem biraz daha yardımcı olabilir misiniz? baya geç cevap yazdım kusura bakmayın

dEdE 08-04-2013 00:03

Alıntı:

bitirme tarafından gönderildi (Mesaj 694896)
Geliştiriciden kod görüntüleye tıklıyorum oradan gelen pencereye yazıyorum bu kodu.çalıştır dediğimde kaydedilmiş bir makroya ihtiyaç duyuyor. excelde makro kısmında çok acemiyim yeni yeni çalışmaya başlıyorum. Rica etsem biraz daha yardımcı olabilir misiniz? baya geç cevap yazdım kusura bakmayın

Ekranın sol alt tarafına yakın yerdeki sayfa adı üzerine sağ tıklayıp Kod Görüntüleyi seçin ve açılan sayfaya yapıştırın.

bitirme 08-04-2013 00:08

Alıntı:

dEdE tarafından gönderildi (Mesaj 694932)
Ekranın sol alt tarafına yakın yerdeki sayfa adı üzerine sağ tıklayıp Kod Görüntüleyi seçin ve açılan sayfaya yapıştırın.

Yaptım dediğiniz gibi ama çalıştır dediğimde Macros adlı bir pencere geliyor. Kaydedilmiş makro olmadığı için bişey seçemiyorum ne makrosu kaydedicem onu da anlamadım :(

dEdE 08-04-2013 11:24

Merhaba,
3 numaralı mesajınıza eklediğiniz örnek dosyada;
Alıntı:

=EĞER(D2=B2:B3;"sola yaz";"sağa yaz")
bu hücredeki formülün mantıksal sınamasını istediğim gibi yaptım. Ama doğruysadan sonrası istediğim gibi olmadı. Eğer doğruysa D2 deki değeri P3; değilse S3 e yazsın.
Böyle bir şey mümkün mü?
demiştiniz.

Makro kodu buna göre yazıldı ve otomatik çalışıyor. Çalıştır demenize gerek yok.
Kodları sayfanın kod bölümüne yapıştırdıktan sonra B2 ve D2 hücrelerine veri girdiğinizde, otomatik olarak P3 veya S3 hücresine istediğiniz sınamaya uygun olarak verileri yazar.
Hoşçakalın.

bitirme 09-04-2013 12:22

Alıntı:

dEdE tarafından gönderildi (Mesaj 695006)
Merhaba,
3 numaralı mesajınıza eklediğiniz örnek dosyada;
demiştiniz.

Makro kodu buna göre yazıldı ve otomatik çalışıyor. Çalıştır demenize gerek yok.
Kodları sayfanın kod bölümüne yapıştırdıktan sonra B2 ve D2 hücrelerine veri girdiğinizde, otomatik olarak P3 veya S3 hücresine istediğiniz sınamaya uygun olarak verileri yazar.
Hoşçakalın.


Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

turankr 24-11-2016 11:37

hücredeki bir değeri başka bir hücreye eğer formülü ile yazdırma
 
Alıntı:

dEdE tarafından gönderildi (Mesaj 694321)
Merhaba,
Makro ile yapılabilir.
Aşağıdaki kodu sayfanızın kod bölümüne yapıştırarak dener misiniz?
Kod:

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, [B2:D2]) Is Nothing Then Exit Sub
    If [B2] = [D2] Then
        [P3] = [D2]
        [S3] = ""
    Else
        [S3] = [D2]
        [P3] = ""
    End If
End Sub


Sevgili Hocam, Formülünüz üzerinde değişiklik yaparak sonuç almaya çalıştım, yapamadım.
M515 hücresi F515 Hücresine eşit olduğunda, G515 Hücresine ÇIKAN yazsın ve tüm F kolonunda çalışsın istiyorum. Yardımcı olursanız minnettar kalırım. Bir kaç gündür yapamadım.


Saat 04:07

Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.