Excel Forum

Excel Forum (http://www.excel.web.tr/index.php)
-   Makro-VBA (http://www.excel.web.tr/forumdisplay.php?f=48)
-   -   Hücre boş ise Tarihi yaz Dolu ise ayni kalsın (http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=121976)

northcyprus 24-11-2012 17:39

Hücre boş ise Tarihi yaz Dolu ise ayni kalsın
 
sayın hocalarım değerli arkadaşlar
eklemek istediğim kod eğer C7 boş ise (Now, "dd.mm.yyyy hh:mm") formatı olsun dolu ise ayni kalsın nasıl kodlandırılır?


Private Sub buton_Click()

GENELMASA.MASA1.BackColor = &HFF&

If Range("C7") Is Nothing Then
Else
Range("C7") = Format(Now, "dd.mm.yyyy hh:mm")


End If


SPARİŞ_AL.Show



End Sub




böyle yaptım fakat olmuyor neyi eksik aceba??

yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

ynmcan 24-11-2012 17:54

Kod:

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

If [C7] = "" Then
  [C7] = ""
Else
  [C7] = Format(Now, "dd.mm.yyyy hh:mm")
End If

End Sub

Şekinde Deneyin.

northcyprus 24-11-2012 18:09

sayın arkadaşım Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) olursa olmuyor butona tıkladığımda işlemi yapması lazım

ynmcan 24-11-2012 18:14

Alıntı:

northcyprus tarafından gönderildi (Mesaj 665428)
sayın hocalarım değerli arkadaşlar
eklemek istediğim kod eğer C7 boş ise (Now, "dd.mm.yyyy hh:mm") formatı olsun dolu ise ayni kalsın nasıl kodlandırılır?


Private Sub buton_Click()

GENELMASA.MASA1.BackColor = &HFF&

If Range("C7") Is Nothing Then
Else
Range("C7") = Format(Now, "dd.mm.yyyy hh:mm")


End If


SPARİŞ_AL.Show



End Sub




böyle yaptım fakat olmuyor neyi eksik aceba??

yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

Soruyu yanlış anlamışım. Aşağıdaki kodu kullanın.
Kod:

If Range("C7") = "" Then
  Range("C7") = Format(Now, "dd.mm.yyyy hh:mm")
Else
Exit Sub
End If


ynmcan 24-11-2012 18:16

Alıntı:

northcyprus tarafından gönderildi (Mesaj 665433)
sayın arkadaşım Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) olursa olmuyor butona tıkladığımda işlemi yapması lazım

Kod:

Private Sub buton_Click()

GENELMASA.MASA1.BackColor = &HFF&


If Range("C7") = "" Then
  Range("C7") = Format(Now, "dd.mm.yyyy hh:mm")
Else
Exit Sub
End If


SPARİŞ_AL.Show



End Sub

Şeklinde deneyin

northcyprus 24-11-2012 18:22

teşekkür ediyorum saygılar

auroraborealis94 10-04-2017 19:58

Hocam merhabalar, benim de bu duruma benzer bir problemim var. Benimkinde bir hücre boş değilse şunu şunu yap, boşsa yapmadan atla demek istiyorum. Fakat benim boş olup olmadığını kontrol ettiğim değerler 2 boyutlu bir string dizisi içinde yer alıyor.

Şöyle yazıyorum:
If MyArray(a,b) <> "" Then
...
End If

Fakat subscript out of range hatası veriyor, yardımcı olursanız sevinirim.

hasaona 03-01-2018 22:51

Hocam Merhabalar,
Benimde ComboBox evet dediğimde texbox1 ve texbox2 mecburi alan olsun eğer comboBox hayır dersem zorunlu alan olmasın bu şekilde yardımcı ola bilirmisiniz


Saat 16:19

Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.