Excel Forum

Excel Forum (http://www.excel.web.tr/index.php)
-   Uygulamalı Excel Eğitimi (http://www.excel.web.tr/forumdisplay.php?f=157)
-   -   Veri Doğrulama-Liste Uygulaması-2 (Resimli Anlatım) (http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=108731)

Korhan Ayhan 21-12-2011 11:17

Veri Doğrulama-Liste Uygulaması-2 (Resimli Anlatım)
 
Merhaba Arkadaşlar,

Forumda konuyla ilgili birçok örnek çalışma var fakat görsel olarak anlatımın daha faydalı olacağını düşündüğüm için konuyu sizlere resimlerle aktarmaya çalışacağım.

Veri Doğrulama-Liste özelliği uygulanacak hücre ve doğrulama kaynağı farklı sayfada ise aşağıdaki resimleri takip ederek uygulamayı yapabilirsiniz.


RESİM-1
http://www.excel.web.tr/derres/korha...fa_liste_1.JPG


RESİM-2
http://www.excel.web.tr/derres/korha...fa_liste_2.JPG


RESİM-3
http://www.excel.web.tr/derres/korha...fa_liste_3.JPG


RESİM-4
http://www.excel.web.tr/derres/korha...fa_liste_4.JPG


RESİM-5
http://www.excel.web.tr/derres/korha...fa_liste_5.JPG


RESİM-6
http://www.excel.web.tr/derres/korha...fa_liste_6.JPG


RESİM-7
http://www.excel.web.tr/derres/korha...fa_liste_7.JPG

morfiss 10-04-2013 16:23

1 Eklenti(ler)
RESİM-7
http://www.excel.web.tr/derres/korha...fa_liste_7.JPG[/quote]


Merhaba resim 7 deki listedeki yazılar çok küçük görünüyor.Birleştirilmiş satırlardan kaynaklanıyor olabilir mi ? Liste çekilen kısım ve listedekiler boyutu normal ancak oka tıklayınca açılan liste küçük çıktığı için sorun oluyor.Bunları büyük gösterebilmenin yolu var mıdır ?

scorpionhw 23-12-2013 15:37

Veri Doğrulama - Güncelleme
 
Hocam Merhabalar, Listeden veri alma işlemini yaptık diyelim o kısımda problem yok,

Şunu yapabilir miyiz?


Listeye bi aralıktan verileri seçtim,
elma a1=elma
armut a2=armut
patlıcan a3=patlıcan


veriyi çektiğimiz bir yerde değişiklik yapınca hücrelerde güncelleme olmuyor. tekrar listeden seçmek gerekiyor.

Yani soru şu, verinin alındığı yerde değişiklik yapınca otomatik güncellenebilir mi?


teşekkürler

Saygılar

scorpionhw 24-12-2013 17:10

Yomu bir üstat?

Korhan Ayhan 24-12-2013 19:50

Merhaba,

Veri doğrulama bahsettiğiniz anlamda dinamik olarak çalışmaz. İstediğiniz işlem makro kullanılarak yapılabilir.

uyefrm 07-01-2014 19:09

Eğer Formülü ile Veri Doğrulama
 
Hayırlı akşamlar...

Arkadaşlar 2 gündür yapmaya çalıştığım bir veri doğrulama formülü var ancak bir türlü beceremedim.

mesela A5 hücresine ;

- rakam olarak " sıfır " girilmesini istemiyorum. Sıfırdan büyük herhangi bir değer girildiği zaman ise hücre veri kabul edecek hata mesajı vermeyecek.

aynı hücreye " dahil " ifadesinden başka herhangi bir yazı karakteri girdiğinde de aynı hata mesajını vermek istiyorum. (Dahil yazınca hata vermeyecek ama başka bir yazı girilirse verecek)

Yardımlarınızı bekliyorum.

mucit77 07-01-2014 19:19

Bunu dener misiniz?
Kod:

=EĞER(ESAYIYSA($A$5)=YANLIŞ;$A$5="dahil";$A$5>0)

uyefrm 08-01-2014 09:06

Teşekkürler Mucit77
 
3 gündür beni meşgul eden bir formüldü ve şu an yardımın sayesinde çözüldü çok teşekkür ederim.

Eğer formülleri, ve, yada formülleri ile denemediğim kombinasyon kalmamasına rağmen bir türlü sonuç alamamıştım.

" ESAYIYSA " formülü hakkında bir bilgim yok idi, esayıysa 'ın çalışma prensibini bilmediğim için şu an halen formülü anladığım söylenemez hemen şimdi bakacağım ve emin ol unutmayacağım :)

Tekrar teşekkür ederim, Allah razı olsun...

ilmtrz 19-09-2014 17:15

Açılır listede farenin tekerleği neden çalışmıyor. Ayrıca liste açılınca veriler yukarıda çıkıyor görünmüyor. Her seferinde listede yukarı gitmek gerekiyor. Bunun bir çözümü var mı?

Korhan Ayhan 19-09-2014 22:32

Maalesef yok...

Alternatif olarak Combobox kullanabilirsiniz.


Saat 15:10

Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.