Excel Forum

Excel Forum (http://www.excel.web.tr/index.php)
-   Diğer Excel Soruları (http://www.excel.web.tr/forumdisplay.php?f=50)
-   -   Kdv raporu hazırlama (http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=169753)

muratkul 13-01-2018 13:25

Kdv raporu hazırlama
 
1 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Ekteki dosyadaki bilgilere göre kdv raporu hazırlamak istiyorum. raporda filtre ile hangi tarihi seçtiysem kdv matrahlarını ve o kdv matrahına denk gelen kdv toplamlarını raporun üstüne hazırladığım şablona yazmasını istiyorum. Aycı her temsilci değiştiğinde o temsilcilnin bulunduğu alanı koyu çizgiyle belirtmesini istiyorum.

YUSUF44 13-01-2018 13:53

D2 için aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz:

Kod:

=ALTTOPLAM(9;$O$9:$O$138)
Diğer KDV türleri ya da matrah türleri için formüldeki sütunları P, Q, R vs olarak değiştirin.

Ömer BARAN 13-01-2018 14:09

Merhaba.

► Kenarlık işlemi için
(koyu çizgi/düz çizgi ayrımı yerine,
noktalı çizgi/düz çizgi ayrımı kullanmak daha kolay olacak ve sonuca koşullu biçimlendirme ile kolayca ulaşılacak) ;
-- Tüm tablo alanını (A10:S138) seçiliyken, kenarlık olarak noktalı kenarlığı seçip İÇ ve ÇERÇEVEyi seçin,
-- Ardından aynı alan seçiliyken,
...... KOŞULLU BİÇİMLENDİRME => FORMÜL KULLAN seçeneğinde =$C10<>$C9 formülünü uygulayıp kenarlık olarak üst düz çizgili kenarlığı seçip işlemi onaylayın,
...... KOŞULLU BİÇİMLENDİRME => FORMÜL KULLAN seçeneğinde =$C10<>$C11 formülünü uygulayıp kenarlık olarak alt düz çizgili kenarlığı seçip işlemi onaylayın.

► Tablonun üst tarafındaki özet bilgi için;
-- B2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın,
-- Diğer özet bilgi hücreleri için, aynı formüldeki sütun adlarını değiştirmeniz yeterli olacaktır.
.
Kod:

=ALTTOPLAM(9;$K$10:$K$138)

muratkul 13-01-2018 14:09

teşekkürler.
tabloyu görebiliyorsanız altlardaki genel toplamları nasıl alacağım. Ben otomatik topla dedim ama sonucu sıfır verdi.

YUSUF44 13-01-2018 14:14

KDV toplamı için D6 hücresine:

Kod:

=TOPLA(D2:D5)
Diğerini kendiniz ayarlayabilirsiniz.

Süzme aktifken otomatik toplam düğmesi TOPLA formülünü değil ALTTOPLAM formülünü ekler.

muratkul 13-01-2018 14:23

Ömer Baran Bey koşullu biçimlendirmeyi beceremedim. Eğer mümkünce siz tabloya yapıp tabloyu tekrar ekleytip gönderebilirmisiniz.

muratkul 13-01-2018 14:43

Ömer Bey koşullu biçimlendirme çalışıyor fakat filtreden tarihi değiştirdiğim zaman otomatik çizgileri güncellemiyor. Bununla ilgili de yardımcı olabilirmisiniz.

muratkul 13-01-2018 14:44

Yusuf Bey teşekkür ederim.

muratkul 13-01-2018 15:27

Ömer Bey koşullu biçimlendirme çalışıyor fakat filtreden tarihi değiştirdiğim zaman otomatik çizgileri güncellemiyor. Bununla ilgili de yardımcı olabilirmisiniz.

Ömer BARAN 13-01-2018 16:31

Yanlış bilmiyorsam, filtre ile koşullu biçimlendirme arasında bir bağ yok.

Ben olsam;
► veri alanın tümüne herhangi bir rengin en açık tonu ile arka plan rengi verip yine alanın tümüne noktalı kenarlık (iç ve çerçeve) uygulardım,

► ardından da;
-- uygun bir sütunda (örneğin T sütunu), T10 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp liste boyunca kopyalardım,
Kod:

=EĞER(C10<>C9;MAK($T$9:T9)+1;T9)
-- alanın tümü seçiliyken koşullu biçimlendirme => formül kullan seçeneğine de =TEKMİ($T10) formülü uygulayıp,
başka bir rengin en açık tonunu seçtikten sonra işlemi onaylardım.

Böylece filtre uygulandığında da C sütunundaki veriler kenarlık yerine renk ile birbirinden ayrılırdı.

Tabi tercih sizin.
.


Saat 00:31

Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.