Excel Forum
ALTIN ÜYELİK Hakkında Bilgi


Geri Git   Excel Forum > Diğer Yazılımlar > WEB Tasarım&Programlama > PHP & MySql
Atatürk
Şifremi Unuttum

DUYURU SİSTEMİ / REKLAM PANOSU

Özel Arama


Yanıtla
 
Paylaş Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 19-11-2007, 18:20   #1
baykala
 
baykala kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 13/04/2005
Şehir: Yeryuzu
Mesaj: 45
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2003
Smile excel to txt, txt to flash or html

Veri tabanı olmayan ve php veya asp desteği olmayan hostlar için çözüm arıyordum.. Sonunda html, script, flash ve tabii ki olmazsa olmazımız exceli bir araya getirerek bi çalışma yaptım... Sistem şıkır şıkır işliyor...

Exceldeki veri tabanınızı ayrı ayrı txt belgelerine ayırdedici özellik isimleri ile yazdırıyorsunuz..
İster flash ile isterseniz html belgesi ile aynı klasördeki txt belgelerinin içini txt belgesinin adı ile çağırıyorsunuz...

Biraz karışık oldu ama örneği incelerseniz anlayacağınızı umuyorum..

Güle güle kullanın..
Eklenmiş Dosyalar
Dosya Türü: rar Veri_Oku.rar (26.7 KB, 174 Görüntülenme)
__________________
b@yk@l@
baykala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-11-2007, 18:08   #2
u4selec
 
Giriş: 05/11/2007
Mesaj: 52
Excel Vers. ve Dili:
office xp
Varsayılan

sayın baykala
örneginizi indirip inceledim. ellerinize sağlık gerçekten güzel olmuş. banada böyle bir örnek lazımdı ancak; hücredeki verileri txt ye aktarırken soldan boşluk bırakarak aktarıyor. hücredeki değerleri txt ye aktarırken verileri sola yaslatmak mümkünmüdür? ayrıca arada kalan boş gücreleride boş satır olarak aktarıyor. eğer alt alta olan hücrelerde boş olanlar varsa txt ye aktarırken bu boş olan hücreleri aktarmasa sadece dolu olan hücreleri aktarsa ve arada boş satır bırakmasa. ve tabiki aktarırken değerleri sola yaslasa. şimdiden teşekkürler.
u4selec Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-11-2007, 14:40   #3
baykala
 
baykala kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 13/04/2005
Şehir: Yeryuzu
Mesaj: 45
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2003
Varsayılan Excel To Txt

Bende bi problem görünmüyor...excel belgesinin içinde aktarılan hücreler belirlenmiştir.. eğer arada hücre eklemesi veya silinmesi yapıldıysa bunu yapar..
yoksa bi problem yok yani...
birde macro sayfasındaki alınan verileri kontrol et..
__________________
b@yk@l@
baykala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-11-2007, 11:31   #4
u4selec
 
Giriş: 05/11/2007
Mesaj: 52
Excel Vers. ve Dili:
office xp
Varsayılan

sayın baykala
txt ye aktarımda sorun yok. aktarma gerçekleşiyor. ancak benim anlatmak istedigim şu. örneğin D1+D2+D3+D4 sütunlarımız dolu yani veri var. D5 boş D6 dolu ve sütunda arada bu şekilde veri girilmemiş boş olan sütunlar var. txt ye aktar dedigimiz zaman aradaki boşlukları txt de boş satır olarak aktarıyor. benim istediğim boş satırları aktarmasın dolu satırları txt ye aktarırken arada boş satır bırakmasın, alt alta aktarsın.
daha önce txt de sol baştan boşluk bırakması sorununu hallettim. siz şu an için boş bırakılan hücrelerin sorununu halledebiliresiniz?
u4selec Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-12-2007, 18:14   #5
baykala
 
baykala kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 13/04/2005
Şehir: Yeryuzu
Mesaj: 45
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2003
Varsayılan Sanırım anladım...

Alıntı:
u4selec tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
sayın baykala
txt ye aktarımda sorun yok. aktarma gerçekleşiyor. ancak benim anlatmak istedigim şu. örneğin D1+D2+D3+D4 sütunlarımız dolu yani veri var. D5 boş D6 dolu ve sütunda arada bu şekilde veri girilmemiş boş olan sütunlar var. txt ye aktar dedigimiz zaman aradaki boşlukları txt de boş satır olarak aktarıyor. benim istediğim boş satırları aktarmasın dolu satırları txt ye aktarırken arada boş satır bırakmasın, alt alta aktarsın.
daha önce txt de sol baştan boşluk bırakması sorununu hallettim. siz şu an için boş bırakılan hücrelerin sorununu halledebiliresiniz?
Ben hiç bir şekilde yapılmıyor düşüncesine kapılmıştım.. Bazan bo hücreler olduğunda ne yaparız? sorusunu düşünmemiştim... Çözümü yine VB de eğer aldığımız hücredeki değer >=0 ise yazdırılıyor değilse yazdırılmıyor... umarım işinizi görür.. Zaten önemli olan mantığı kavramak, çözüm sonrasında geliyor...
Kolay gelsin...
Eklenmiş Dosyalar
Dosya Türü: rar txt_yapici.rar (11.7 KB, 61 Görüntülenme)
__________________
b@yk@l@
baykala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-12-2007, 19:15   #6
u4selec
 
Giriş: 05/11/2007
Mesaj: 52
Excel Vers. ve Dili:
office xp
Varsayılan

işte şimdi tam aradığım bir kod oldu. bu kod çok işime yarayacak. teşekkürler.
u4selec Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-01-2008, 15:31   #7
gokdag
 
Giriş: 27/02/2007
Mesaj: 98
Excel Vers. ve Dili:
excel 2002
Varsayılan

http://www.sitaliaison.bz.tc/114554.html

Bu haftalık çalışma programı excel olarak çıkıyor bunu nasıl bu programa baglarız tc-kimlik no ile çağırdığımız zamanda haftalık programında gözükmesini isitiyorum
gokdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-01-2008, 22:55   #8
cassbead
 
Giriş: 19/01/2008
Mesaj: 1
Excel Vers. ve Dili:
excell 2003 ve türkçe
Varsayılan selam

benim de aradığım kod du sağ olun
cassbead Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-02-2008, 01:10   #9
yabatek
 
Giriş: 10/08/2007
Şehir: pieksämäki
Mesaj: 3
Excel Vers. ve Dili:
2000
Varsayılan tebrik ederim guzel bi calisma

hatta bunun bide tekrar geri donus yolu olsa guzel projeler yapilirdi flashtan txt e ordan tekrar excel e

neyse bunada sukur tebrik ederim
yabatek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-04-2008, 22:32   #10
baykala
 
baykala kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 13/04/2005
Şehir: Yeryuzu
Mesaj: 45
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2003
Varsayılan

Uzun zamandır siteyi ziyaret edemiyordum. Ne olduysa önceleri açtığımız konulara verilen cevaplar mail adresime geliyordu ama artık gelmiyor. Profilimde problem var heralde.

Gelelim sistemin nasıl çalıştığına... www.safranboluhem.gov.tr adresinde "Bilgilendirme" menüsüne tıklarsanız karşınızda formun uygulaması çıkacaktır. Gelen forma " deneme " yazınız (Yada tanıdığınız birileri varsa TC No sunu ) " Tamam " yazısına tıklayınız. Sistem sorgusunu yapacak ve veri tabanında " deneme" dosyasını bulup içeriğini görüntüleyecektir. Daha güzel bir tarafı ise; şu anda veri tabanında 3500 ün üzeride kayıt bulunuyor. Kapladığı alan ise sadece ve sadece 720 kb...
__________________
b@yk@l@

Bu mesaj en son " 01-05-2008 " tarihinde saat 22:07 itibariyle baykala tarafından düzenlenmiştir.... Neden: Sıfırın dayanılmaz hafifiliği 720 yerine 72 yazmışım...
baykala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla


Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı


Saat 23:35


Bu forum Elit NET - www.elitnet.com.tr tarafından sunulmaktadır.

Excel Eğitimi - Mobil Uygulama - Çorlu - Çorlu Web Tasarım - Tarot Falı - invest in turkey - Lingerie - Dyeing Machine - Karton Bardak- Çorlu Özel Eğitim- Site Yönetimi- Led Aydınlatma- Pronet Tekirdağ- Çorlu Kamera- Pronet Edirne- Pronet Kırklareli- Pronet Çerkezköy- Pronet Çorlu- Pronet Lüleburgaz- Pronet Keşan- Çorlu Araç Takip- Çorlu Su Arıtma- Boru Profil- Gebze Emlak- Beylikdüzü Temizlik- İstanbul Burun Estetiği- Bakır Sülfat- Rampa- Rotary- Çorlu İnternet Sitesi- youngblood- Çorlu Palet- Çerkezköy Palet- Çorlu Prefabrik- Çorlu Sürücü Kursu- Çorlu Sandviç Panel- Şişli Avukat- Korona Test Kalemi- Çorlu Vinç- Çorlu Pimapen Tamiri- Çorlu Çelik Konstruksiyon-
Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement System V2.6 By   Branden