Excel Forum
ALTIN ÜYELİK Hakkında Bilgi


Geri Git   Excel Forum > Diğer Yazılımlar > SQL
Atatürk
Şifremi Unuttum

DUYURU SİSTEMİ / REKLAM PANOSU

SQL Yapısal sorgulama dili hakkında sorularınızı buraya sorabilirsiniz.

Özel Arama


Yanıtla
 
Paylaş Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 11-02-2016, 17:35   #1
sarigozoglu
Altın Üye
 
Giriş: 26/09/2014
Şehir: Manisa
Mesaj: 46
Excel Vers. ve Dili:
2013 tr 2010 tr 2007 tr 2003 tr
Wink Veritabanına fotoğraf eklemek

Arkadaşlar merhaba, VBA'dan sonra SQL ve Veritabanına uygulamalarına yeni geçiş yapıyorum.

SQL veritabanında bir alanda id numaları var, diğer bir tarafta da C:\foto\ klasörü içinde de bu id numaları ile adlandırılmış fotoğraflar var.

Yani id alanında "123456" diye bir değer, C:\foto\123456.jpg şeklinde de fotoğraf.

Öncelikle fotoğraf boyutları 100 KB'ı geçmediği için bunları yol göstererek çağırmak yerine, veritabanına gömmek istiyorum.

Yapmak istediğim ise id'lere karşılık gelen yaklaşık 1.000 fotoğrafı tek seferde eşleştirerek aynı satırda veritabanına atmak

Yardımcı olur musunuz ?
sarigozoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-02-2016, 10:53   #2
maris
 
Giriş: 13/02/2016
Şehir: muğla
Mesaj: 2
Excel Vers. ve Dili:
2007 versiyonunu kullanıyorum
Varsayılan

bende de aynı sorun var bilen yok mu ?
maris Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-02-2016, 13:21   #3
sarigozoglu
Altın Üye
 
Giriş: 26/09/2014
Şehir: Manisa
Mesaj: 46
Excel Vers. ve Dili:
2013 tr 2010 tr 2007 tr 2003 tr
Varsayılan

Arkadaşlar yardımcı olabilecek birisi var mı ?
sarigozoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-02-2016, 17:18   #4
Zeki Gürsoy
Uzman
 
Zeki Gürsoy kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 31/12/2005
Şehir: Sakarya-Hendek
Mesaj: 3,353
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 (x64) - Türkçe
Varsayılan

Merhaba,

Resim dosya içeriğini önce ikili veriye çevirmeniz gerekir. Bundan önce tabloda "BLOB" veri tipinde alan olması gerekir. Bu veri tipi bunun içindir.

İkili veri veri elde edebilmeniz için aşağıdaki fonksiyonu kullanabilirsiniz :

Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
function getbinary (byval jpgfile as string) as byte ()
  dim byt() as byte

  open jpgfile for binary as #1

    redim byt (1 to lof(1)) 

   get #1, , byt

 close #1

  getbinary = byt
end function
__________________

gursoyzeki@gmail.com




Zeki Gürsoy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-02-2016, 16:20   #5
HAKANP
 
Giriş: 17/04/2006
Mesaj: 228
Varsayılan

Alıntı:
Zeki Gürsoy tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Merhaba,

Resim dosya içeriğini önce ikili veriye çevirmeniz gerekir. Bundan önce tabloda "BLOB" veri tipinde alan olması gerekir. Bu veri tipi bunun içindir.

İkili veri veri elde edebilmeniz için aşağıdaki fonksiyonu kullanabilirsiniz :

Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
function getbinary (byval jpgfile as string) as byte ()
  dim byt() as byte

  open jpgfile for binary as #1

    redim byt (1 to lof(1)) 

   get #1, , byt

 close #1

  getbinary = byt
end function
Konuyu bende takip ediyorum. Bundan sonraki adımlar nasıl olmalıdır ?
c:\foto\ klasöründe id numarası ile eşleşen fotoğrafları veri tabanına nasıl aktaracağız ?
__________________
Ey TÜRK ÇOCUĞU;
Batı senden, Türk’ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün Batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, Ey TÜRK ÇOCUĞU, o kabahat da senin değil; senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok ZEKiSiN!.. Fakat zekanı unut. DAiMA ÇALIŞKAN OL!
HAKANP Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-02-2016, 19:10   #6
Zeki Gürsoy
Uzman
 
Zeki Gürsoy kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 31/12/2005
Şehir: Sakarya-Hendek
Mesaj: 3,353
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 (x64) - Türkçe
Varsayılan

İkili veriyi "Recordset" tanımlı değişkene "addnew" deyip ekleyeceksiniz o kadar.

Bu kısmını da ben yazmayayım artık.
__________________

gursoyzeki@gmail.com




Zeki Gürsoy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-02-2016, 14:25   #7
sarigozoglu
Altın Üye
 
Giriş: 26/09/2014
Şehir: Manisa
Mesaj: 46
Excel Vers. ve Dili:
2013 tr 2010 tr 2007 tr 2003 tr
Varsayılan

Vallahi ben anlamadım

Zeki Bey rica etsek çakma da olsa bir SQL bağlantısı ile bizim için örnekleyebilir misiz ?

İnanın bakmadığım site aramadığım arama motoru kalmadı
sarigozoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla


Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı


Saat 23:22


Bu forum Elit NET - www.elitnet.com.tr tarafından sunulmaktadır.

Excel Eğitimi - Mobil Uygulama - Çorlu - Çorlu Web Tasarım - Tarot Falı - invest in turkey - Lingerie - Dyeing Machine - Karton Bardak- Çorlu Özel Eğitim- Site Yönetimi- Led Aydınlatma- Pronet Tekirdağ- Çorlu Kamera- Pronet Edirne- Pronet Kırklareli- Pronet Çerkezköy- Pronet Çorlu- Pronet Lüleburgaz- Pronet Keşan- Çorlu Araç Takip- Çorlu Su Arıtma- Boru Profil- Gebze Emlak- Beylikdüzü Temizlik- İstanbul Burun Estetiği- Bakır Sülfat- Rampa- Rotary- Çorlu İnternet Sitesi- youngblood- Çorlu Palet- Çerkezköy Palet- Çorlu Prefabrik- Çorlu Sürücü Kursu- Çorlu Sandviç Panel- Şişli Avukat- Korona Test Kalemi- Çorlu Vinç- Çorlu Pimapen Tamiri-
Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement System V2.6 By   Branden