Excel Forum
ALTIN ÜYELİK Hakkında Bilgi


Geri Git   Excel Forum > Diğer Yazılımlar > SQL
Atatürk
Şifremi Unuttum

DUYURU SİSTEMİ / REKLAM PANOSU

SQL Yapısal sorgulama dili hakkında sorularınızı buraya sorabilirsiniz.

Özel Arama


Yanıtla
 
Paylaş Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 13-09-2005, 14:41   #1
zafer
Super Moderator
 
zafer kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 08/03/2005
Mesaj: 3,501
Excel Vers. ve Dili:
OFFICE 2003 TÜRKÇE OFFICE 2010 TÜRKÇE
Varsayılan Sql Database'inden Bilgi sorgulama

Merhaba

Sayın Wakkasss ın yardımlarıyla

İnsert into ile tetbox... daki bilgileri database aktarıyorum
update komutu ile de table'deki bilgileri değiştirebiliyorum

stSQL = "insert into deneme1(kod, isim, logic) values ('" + TextBox1.Text + "', '" + TextBox2.Text + "', '" + TextBox3.Text + "')"

stSQL = "UPDATE deneme1 SET isim =" & TextBox2 & "WHERE (logic = 1)"

sorum

Texbox1, textbox2 ve text box3'e
tabledeki kod,isim ve logic sütunlarını nasıl getirebilirim
örneğin logic=1 (textbox3 verisi) yazdığımda textbox1 ve textbox2 ye
logic'i 1 olanları getirmesini istiyorum




Saygılarımla
__________________


LÜTFEN TÜRKÇEMİZE SAHİP ÇIKALIM.

MEVZU-U BAHİS VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR

Biz burada hep beraber, sevginin,saygının, alınterinin, mutluluğun makrosunu yazıyoruz
zafer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-09-2005, 15:14   #2
red_lion_72
 
red_lion_72 kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 08/07/2004
Şehir: istanbul
Mesaj: 254
Excel Vers. ve Dili:
office 2007-mssql 2008 R2
Varsayılan

selam şunu denermisiniz?
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Private Sub RFRDB()
Set cnt = New ADODB.Connection
strConn = "PROVIDER=SQLOLEDB;"
strConn = strConn & "DATA SOURCE=192.172.4.211;INITIAL CATALOG=database_ismi;"
strConn = strConn & " INTEGRATED SECURITY=sspi;"
cnt.Open strConn
Set RST = New ADODB.Recordset
With RST
.ActiveConnection = cnt
.Open "SELECT * FROM tablo_ismi where logic='" + textbox3.text + "'"

Textbox1.text=rst(0)
Textbox2.text=rst(1)
Textbox3.text=rst(2)

.Close
End With
cnt.Close
Set RST = Nothing
Set cnt = Nothing
End Sub
Kolay gelsin.
__________________
Zekasız kuvvet yıkabilir ama yapamaz...C.Şahabeddin
Asla herşeyi bildiğini sanma. Gerçekten çok bilgili olsan da "ben cahilim" diyebilecek cesaretin daima olsun. Ivan Pavlov
red_lion_72 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-09-2005, 15:25   #3
zafer
Super Moderator
 
zafer kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 08/03/2005
Mesaj: 3,501
Excel Vers. ve Dili:
OFFICE 2003 TÜRKÇE OFFICE 2010 TÜRKÇE
Varsayılan

Merhaba

Çok teşekkür ederim, benim için çok faydalı oldu ne zamandar beridir bu konu hakkında bir şeyler yapmak istiyordum.

Sizden bir ricam daha var

logic=1 olanları liste kutusuna alabilirmiyim

Saygılarımla
__________________


LÜTFEN TÜRKÇEMİZE SAHİP ÇIKALIM.

MEVZU-U BAHİS VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR

Biz burada hep beraber, sevginin,saygının, alınterinin, mutluluğun makrosunu yazıyoruz
zafer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-09-2005, 15:36   #4
red_lion_72
 
red_lion_72 kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 08/07/2004
Şehir: istanbul
Mesaj: 254
Excel Vers. ve Dili:
office 2007-mssql 2008 R2
Varsayılan

Selam,

Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
ComboBox1.AddItem RST(2)
bu kodu ilave edin.(Combo box eklemeyi unutmayın formunuza)

Kolay gelsin.
__________________
Zekasız kuvvet yıkabilir ama yapamaz...C.Şahabeddin
Asla herşeyi bildiğini sanma. Gerçekten çok bilgili olsan da "ben cahilim" diyebilecek cesaretin daima olsun. Ivan Pavlov
red_lion_72 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-09-2005, 15:44   #5
zafer
Super Moderator
 
zafer kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 08/03/2005
Mesaj: 3,501
Excel Vers. ve Dili:
OFFICE 2003 TÜRKÇE OFFICE 2010 TÜRKÇE
Varsayılan

Merhaba

Textbox3.text=rst(2) 'nin altına
Kodu ilave ettim
fakat "öğe istenen ad veya sıra sayısı ile ilişkili derleme içinde bulunamıyor diye mesaj alıyorum
__________________


LÜTFEN TÜRKÇEMİZE SAHİP ÇIKALIM.

MEVZU-U BAHİS VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR

Biz burada hep beraber, sevginin,saygının, alınterinin, mutluluğun makrosunu yazıyoruz
zafer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-09-2005, 15:50   #6
red_lion_72
 
red_lion_72 kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 08/07/2004
Şehir: istanbul
Mesaj: 254
Excel Vers. ve Dili:
office 2007-mssql 2008 R2
Varsayılan

Selam,

ben denedim, bende bir sorun yok. Kodunuza bir baksak mümkün mü?

Kolay gelsin.
__________________
Zekasız kuvvet yıkabilir ama yapamaz...C.Şahabeddin
Asla herşeyi bildiğini sanma. Gerçekten çok bilgili olsan da "ben cahilim" diyebilecek cesaretin daima olsun. Ivan Pavlov
red_lion_72 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-09-2005, 15:53   #7
zafer
Super Moderator
 
zafer kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 08/03/2005
Mesaj: 3,501
Excel Vers. ve Dili:
OFFICE 2003 TÜRKÇE OFFICE 2010 TÜRKÇE
Varsayılan

Merhaba

Size zahmet oluyor,teşekkür ederim

Private Sub CommandButton2_Click()

Set cnt = New ADODB.Connection
strConn = "PROVIDER=SQLOLEDB;"
strConn = strConn & "DATA SOURCE=192.168.10.75;PWD=KONYA;INITIAL CATALOG=EXCEL_DATA;"
strConn = strConn & " INTEGRATED SECURITY=sspi;"
cnt.Open strConn
Set rst = New ADODB.Recordset
With rst
.ActiveConnection = cnt
'.Open "SELECT * FROM deneme1 where logic='" + TextBox3.Text + "'"
.Open "SELECT * FROM deneme1 where logic=" & TextBox3.Text & ""

TextBox1.Text = rst(0)
TextBox2.Text = rst(1)
'TextBox3.Text = rst(2)
ComboBox1.AddItem rst(3)


.Close
End With
cnt.Close
Set rst = Nothing
Set cnt = Nothing
End Sub

Saygılarımla
__________________


LÜTFEN TÜRKÇEMİZE SAHİP ÇIKALIM.

MEVZU-U BAHİS VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR

Biz burada hep beraber, sevginin,saygının, alınterinin, mutluluğun makrosunu yazıyoruz
zafer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-09-2005, 15:56   #8
Barons
Altın Üye
 
Giriş: 14/05/2005
Şehir: İstanbul
Mesaj: 886
Varsayılan

Sn wakkasss

Excel deki verileri sql database atıp daha sonra selektif seçmek konusunda yardımınızı rica ediyorum.Uzun zamandır bu konu kafamda ancak bir türlü işin içine giremedim.bana önerebileceğinizi döküman veya örnek dosya varsa ve gönderebilirseniz size minnettar kalacağım.

tekrar teşekkür ve selamlarımla
__________________
Excel 2002 türkçe
Barons Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-09-2005, 16:01   #9
red_lion_72
 
red_lion_72 kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 08/07/2004
Şehir: istanbul
Mesaj: 254
Excel Vers. ve Dili:
office 2007-mssql 2008 R2
Varsayılan

Selam,

RST(3) varmı acaba databasenizde. İşyerimde yoğun olduğum için yaptıklarımı açıklayamayarum zaman zaman. 3 sayısı sütun indexinizi gösteririr. Yani rst(3) demekle oraya en baştan dördüncü sütunu koyuyorsunuz. rst(2) ile bir deneyin.

Sn.barons selektif seçimden kastınızı açıklarsanız yardımcı olabilirim tahmin ediyorum.

kolay gelsin.
__________________
Zekasız kuvvet yıkabilir ama yapamaz...C.Şahabeddin
Asla herşeyi bildiğini sanma. Gerçekten çok bilgili olsan da "ben cahilim" diyebilecek cesaretin daima olsun. Ivan Pavlov
red_lion_72 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-09-2005, 16:59   #10
zafer
Super Moderator
 
zafer kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 08/03/2005
Mesaj: 3,501
Excel Vers. ve Dili:
OFFICE 2003 TÜRKÇE OFFICE 2010 TÜRKÇE
Varsayılan

Merhaba

ListBox1.AddItem
ListBox1.List(0, 0) = rst(0)
ListBox1.List(0, 1) = rst(1)

ile listbox'a 2 sütünda yazdırabıliyorum, fakat
referansı 1 olan 3 kayıt olduğu halde listbox'ta sadece en baştaki 1 satırı getiriyor öbür kayıtları getireniyorum


Saygılarımla
__________________


LÜTFEN TÜRKÇEMİZE SAHİP ÇIKALIM.

MEVZU-U BAHİS VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR

Biz burada hep beraber, sevginin,saygının, alınterinin, mutluluğun makrosunu yazıyoruz
zafer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla


Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı


Saat 21:08


Bu forum Elit NET - www.elitnet.com.tr tarafından sunulmaktadır.

Excel Eğitimi - Mobil Uygulama - Çorlu - Çorlu Web Tasarım - Tarot Falı - invest in turkey - Lingerie - Dyeing Machine - Karton Bardak- Çorlu Özel Eğitim- Site Yönetimi- Led Aydınlatma- Pronet Tekirdağ- Çorlu Kamera- Pronet Edirne- Pronet Kırklareli- Pronet Çerkezköy- Pronet Çorlu- Pronet Lüleburgaz- Pronet Keşan- Çorlu Araç Takip- Çorlu Su Arıtma- Boru Profil- Gebze Emlak- Beylikdüzü Temizlik- İstanbul Burun Estetiği- Bakır Sülfat- Rampa- Rotary- Çorlu İnternet Sitesi- youngblood- Çorlu Palet- Çerkezköy Palet- Çorlu Prefabrik- Çorlu Sürücü Kursu- Çorlu Sandviç Panel- Şişli Avukat- Korona Test Kalemi- Çorlu Vinç- Çorlu Pimapen Tamiri-
Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement System V2.6 By   Branden