Excel Forum
ALTIN ÜYELİK Hakkında Bilgi


Geri Git   Excel Forum > Diğer Yazılımlar > SQL
Atatürk
Şifremi Unuttum

DUYURU SİSTEMİ / REKLAM PANOSU

SQL Yapısal sorgulama dili hakkında sorularınızı buraya sorabilirsiniz.

Özel Arama


Yanıtla
 
Paylaş Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 28-09-2015, 16:11   #1
a_self_lion
Altın Üye
 
Giriş: 14/01/2005
Mesaj: 747
Excel Vers. ve Dili:
Ofis 2007
Varsayılan RST.Fields Alanlarının Tek hücreye yan yana yazdırmak

Merhaba arkadaşlar,
Herkesin geçmiş bayramını kutlarım.

For i = 1 To RST.RecordCount Step 1
'gelen veriyi s satırının 9 inci sütunundaki hücreye RST nin 3 üncü alanının değerini yaz
Cells(s, 8) = RST.Fields(3), RST.Fields(4), rst.Fields(5)

Yapmak istediğim.

1- bu şekilde Rst.Fields alanlarında ki verilerimizi tek hücreye yan yana yazdırmak istiyorum.
2- Bazısında da sadece 4 karakterini yazdırmak istiyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılarımla.
__________________
Bilgiler paylaşıldıkça çoğalır...!!!
EXCEL2010tr
a_self_lion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-09-2015, 16:19   #2
kuvari
Destek Ekibi
 
kuvari kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 04/05/2007
Şehir: İstanbul
Mesaj: 2,633
Excel Vers. ve Dili:
OFİS 2013 TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
Varsayılan

Örnek dosyanızı ekleyebilir misiniz?
__________________
Bilgi kadar zenginlik, cehalet kadar yoksulluk yoktur.
(Hz. Ali)
kuvari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-09-2015, 16:21   #3
Murat OSMA
Altın Üye
 
Murat OSMA kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 23/05/2011
Şehir: İstanbul
Mesaj: 4,861
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2016 - Türkçe
Varsayılan

Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
For i = 0 To rst.Fields.Count - 1
    Cells(s, 8) = Cells(s, 8).Value & rst.Fields(i).Name
Next i
__________________
Excel'e dair her şey; excelarsivi.com 'da..
Murat OSMA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-09-2015, 16:36   #4
a_self_lion
Altın Üye
 
Giriş: 14/01/2005
Mesaj: 747
Excel Vers. ve Dili:
Ofis 2007
Varsayılan

Teşekkür ederim Murat bey peki Rst ile gelen verilerimizin birisinden sadece ilk 4 karakterini nasıl alabilirim sadece.
Cells(s, 8) = rst.Fields(8) in ilk 4 karekterini almak istiyorum.
__________________
Bilgiler paylaşıldıkça çoğalır...!!!
EXCEL2010tr
a_self_lion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-09-2015, 16:57   #5
kuvari
Destek Ekibi
 
kuvari kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 04/05/2007
Şehir: İstanbul
Mesaj: 2,633
Excel Vers. ve Dili:
OFİS 2013 TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
Varsayılan

Bunu sorgunun içinde de yapabilirsiniz.

Aşağıdaki gibi sonradan da olabilir.

Cells(s, 8) = left(rst.Fields(8),4)
__________________
Bilgi kadar zenginlik, cehalet kadar yoksulluk yoktur.
(Hz. Ali)
kuvari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla


Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı


Saat 02:15


Bu forum Elit NET - www.elitnet.com.tr tarafından sunulmaktadır.

Excel Eğitimi - Mobil Uygulama - Çorlu - Çorlu Web Tasarım - Tarot Falı - invest in turkey - Lingerie - Dyeing Machine - Karton Bardak- Çorlu Özel Eğitim- Site Yönetimi- Led Aydınlatma- Pronet Tekirdağ- Çorlu Kamera- Pronet Edirne- Pronet Kırklareli- Pronet Çerkezköy- Pronet Çorlu- Pronet Lüleburgaz- Pronet Keşan- Çorlu Araç Takip- Çorlu Su Arıtma- Boru Profil- Gebze Emlak- Beylikdüzü Temizlik- İstanbul Burun Estetiği- Bakır Sülfat- Rampa- Rotary- Çorlu İnternet Sitesi- youngblood- Çorlu Palet- Çerkezköy Palet- Çorlu Prefabrik- Çorlu Sürücü Kursu- Çorlu Sandviç Panel- Şişli Avukat- Korona Test Kalemi- Çorlu Vinç- Çorlu Pimapen Tamiri- Çorlu Çelik Konstruksiyon-
Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement System V2.6 By   Branden