Excel Forum
ALTIN ÜYELİK Hakkında Bilgi


Geri Git   Excel Forum > Diğer Yazılımlar > SQL
Atatürk
Şifremi Unuttum

DUYURU SİSTEMİ / REKLAM PANOSU

SQL Yapısal sorgulama dili hakkında sorularınızı buraya sorabilirsiniz.

Özel Arama


Yanıtla
 
Paylaş Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 17-05-2005, 11:47   #1
crackerdent
 
crackerdent kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 16/03/2005
Mesaj: 63
Varsayılan Makro ile SQL bağlantısı

Arkadaşlar
SQL üzerinde bi db var. Ben Micr. Query kullanarak sorgu sonucunu excele alıyorum fakat her seferinde tarih aralığını değiştirmek için sorguyu yeniden düzenlemem gerekiyor. Acaba başlangıç ve bitiş tarihlerini iki ayrı textboxa girererek sorguyu otomatik hale getiremez miyim? Kullandığım SQL komutu aşağıdaki şekilde:

SELECT makbbıl1.DOKTOR, SUM(TESHIS.PUAN) FROM makbbıl1 makbbıl1 INNER JOIN TESHIS ON MAKBBIL1.ISLEMKODU=TESHIS.ADI WHERE MAKBBIL1.TARIH BETWEEN '01/03/2005' AND '31/03/2005' GROUP BY MAKBBIL1.DOKTOR

kırmızı olan tarih kısımlarını textboxlarla belirlemek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Selamlar...
__________________
Dünyada herşey incelikten; yanlız insan kalınlıktan kırılır...


(Excel 2003-Türkçe)
crackerdent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-05-2005, 12:00   #2
zafer
Super Moderator
 
zafer kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 08/03/2005
Mesaj: 3,501
Excel Vers. ve Dili:
OFFICE 2003 TÜRKÇE OFFICE 2010 TÜRKÇE
Varsayılan

Merhaba

Sorgu düzenle ile query'e giriniz
ölçüt alanlarında Tarih kısmını seçin
altındaki satırda değer kısmına aşağıdaki iafadeyi yazınız.

Arasında [ilk tarih] Ve [son tarih] sorgunuzu saklayıp verileri excele atın

sonra

Veri/dıs verial / parametrelere girin
AÞAÐIDAKİ HÜCREDEN DEÐERİ AL kısmına istediğiniz hücrelerin adresini belirtiniz.

artık tarih arasu-ını o hücrelerden alacaktır

veya
BETWEEN ? AND ?


otomatik sql sorgulamasının kendi parametre sorma kutuları gelmiyormu
__________________


LÜTFEN TÜRKÇEMİZE SAHİP ÇIKALIM.

MEVZU-U BAHİS VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR

Biz burada hep beraber, sevginin,saygının, alınterinin, mutluluğun makrosunu yazıyoruz
zafer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-05-2005, 13:21   #3
crackerdent
 
crackerdent kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 16/03/2005
Mesaj: 63
Varsayılan

Sorgulamada iki değişik tablo ilişkide olduğu için dediğiniz şekilde standart sorgulama kutularıyla yapılamaz. Zaten benim sorunum da o konuda değil. Dediğiniz kutulara gerek kalmadan SQL komut ekranında da yapabiliyorum.
Sorun şu ki ben query e girmeden bir userform üzerinden sorgulama yaptırmak istiyorum.
__________________
Dünyada herşey incelikten; yanlız insan kalınlıktan kırılır...


(Excel 2003-Türkçe)
crackerdent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-05-2005, 13:25   #4
zafer
Super Moderator
 
zafer kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 08/03/2005
Mesaj: 3,501
Excel Vers. ve Dili:
OFFICE 2003 TÜRKÇE OFFICE 2010 TÜRKÇE
Varsayılan

Merhaba

Sorgu düzenle ile query'e giriniz
ölçüt alanlarında Tarih kısmını seçin
altındaki satırda değer kısmına aşağıdaki iafadeyi yazınız.

Arasında [ilk tarih] Ve [son tarih] sorgunuzu saklayıp verileri excele atın

sonra

Veri/dıs verial / parametrelere girin
AÞAÐIDAKİ HÜCREDEN DEÐERİ AL kısmına istediğiniz hücrelerin adresini belirtiniz.

artık tarih arasu-ını o hücrelerden alacaktır
__________________


LÜTFEN TÜRKÇEMİZE SAHİP ÇIKALIM.

MEVZU-U BAHİS VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR

Biz burada hep beraber, sevginin,saygının, alınterinin, mutluluğun makrosunu yazıyoruz
zafer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-05-2005, 13:37   #5
crackerdent
 
crackerdent kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 16/03/2005
Mesaj: 63
Varsayılan


Arkadaşım sanırım ben yanlış anlattım
ben zaten sorgu neticesini excele alıyorum. Onunla ilgili bi sorun yok.
Ben daha pratik olması açısından querynin userform aracılığıyla yapılıp yapılamayacağını soruyorum. Zira bu olay Visual Basic de yapılabiliyor.
Excelde nasıl olduğunu bilmiyorum. Ayrıca ilk mesajımda yazmış olduğum SQL komutunda tarih ölçüt alanı çıkmaz, dikkat edersen "GROUP BY MAKBBIL1.DOKTOR" ifadesi var.
__________________
Dünyada herşey incelikten; yanlız insan kalınlıktan kırılır...


(Excel 2003-Türkçe)
crackerdent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-05-2005, 13:43   #6
zafer
Super Moderator
 
zafer kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 08/03/2005
Mesaj: 3,501
Excel Vers. ve Dili:
OFFICE 2003 TÜRKÇE OFFICE 2010 TÜRKÇE
Varsayılan

Merhaba

Haklısınız toplam ve grup kısmını es geçmişim özür dilerim.
__________________


LÜTFEN TÜRKÇEMİZE SAHİP ÇIKALIM.

MEVZU-U BAHİS VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR

Biz burada hep beraber, sevginin,saygının, alınterinin, mutluluğun makrosunu yazıyoruz
zafer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-05-2005, 14:04   #7
crackerdent
 
crackerdent kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 16/03/2005
Mesaj: 63
Varsayılan

Rica ederim.
İlgilenmiş olmanız bile yeter.
Hoş hala ben cevap alamadım ama
__________________
Dünyada herşey incelikten; yanlız insan kalınlıktan kırılır...


(Excel 2003-Türkçe)
crackerdent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-05-2005, 14:09   #8
zafer
Super Moderator
 
zafer kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 08/03/2005
Mesaj: 3,501
Excel Vers. ve Dili:
OFFICE 2003 TÜRKÇE OFFICE 2010 TÜRKÇE
Varsayılan

Merhaba

yapamadığım bir birleştirme alanı var onu yapabilsem olacak
ben forumdan onun cevabını istiyeceğim.size tekrar dönerim benimde ilgi alanımda
__________________


LÜTFEN TÜRKÇEMİZE SAHİP ÇIKALIM.

MEVZU-U BAHİS VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR

Biz burada hep beraber, sevginin,saygının, alınterinin, mutluluğun makrosunu yazıyoruz
zafer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-05-2005, 14:12   #9
ALPEN
 
ALPEN kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 07/07/2004
Şehir: ANTALYA
Mesaj: 1,162
Varsayılan

Makro kaydet ile yeni bir veritabani sorgusu kaydedin.

Isiniz bittikten sonra kaydedilmis makroyu inceleyin.

Sorgunun where kismindaki parametreleri userformdan alacak sekilde ayarlamaniz gerekmektedir.

MSQuery su an bende sorun cikariyor. Bu yüzden bir örnek ekleyemedim.

Siz kaydettiginiz makroyu buraya yapistirirsaniz üzerinden gideriz.
__________________
http://datingsidorsingel.com/
ALPEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-05-2005, 14:15   #10
crackerdent
 
crackerdent kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 16/03/2005
Mesaj: 63
Varsayılan

ok
teşekkürler
tekrar dönecem
__________________
Dünyada herşey incelikten; yanlız insan kalınlıktan kırılır...


(Excel 2003-Türkçe)
crackerdent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla


Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı


Saat 15:46


Bu forum Elit NET - www.elitnet.com.tr tarafından sunulmaktadır.

Excel Eğitimi - Mobil Uygulama - Çorlu - Çorlu Web Tasarım - Tarot Falı - invest in turkey - Lingerie - Dyeing Machine - Karton Bardak- Çorlu Özel Eğitim- Site Yönetimi- Led Aydınlatma- Pronet Tekirdağ- Çorlu Kamera- Pronet Edirne- Pronet Kırklareli- Pronet Çerkezköy- Pronet Çorlu- Pronet Lüleburgaz- Pronet Keşan- Çorlu Araç Takip- Çorlu Su Arıtma- Boru Profil- Gebze Emlak- Beylikdüzü Temizlik- İstanbul Burun Estetiği- Bakır Sülfat- Rampa- Rotary- Çorlu İnternet Sitesi- youngblood- Çorlu Palet- Çerkezköy Palet- Çorlu Prefabrik- Çorlu Sürücü Kursu- Çorlu Sandviç Panel- Şişli Avukat- Korona Test Kalemi- Çorlu Vinç- Çorlu Pimapen Tamiri-
Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement System V2.6 By   Branden