Excel Forum
ALTIN ÜYELİK Hakkında Bilgi


Geri Git   Excel Forum > EXCEL-Soruları > Diğer Excel Soruları
Atatürk
Şifremi Unuttum

DUYURU SİSTEMİ / REKLAM PANOSU

Diğer Excel Soruları Yukarıdaki başlıklara uymayan Excel sorularınızı bu bölüme gönderebilirsiniz.
Dosya ekleyebilirsiniz

Özel Arama


Yanıtla
 
Paylaş Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 03-11-2009, 14:48   #1
mtbi00
 
Giriş: 28/11/2008
Şehir: ankara
Mesaj: 106
Excel Vers. ve Dili:
excel 2003 excel 2010
Varsayılan userform'daki textbox'ları temizleme

iyi günler,

userform üzerinde bulunan textboxları temizlemek için bir komut varmıdır. yani örneğin bir userformda 15 tane textbox var ve bunların hepsine ayrı ayrı isim verilmiş. girdileri temizlemek için
textbox1 = ""
tarih = ""
adi = ""
.....

yazmak yerine hepsini birden boş olarak atayabilecek bir komut varmıdır. ilginiz için şimdiden teşekkürler.
mtbi00 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-11-2009, 14:52   #2
Orion1
Uzman
 
Orion1 kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 01/03/2005
Mesaj: 19,611
Excel Vers. ve Dili:
Win7 Home Basic TR 64 Bit Ofis-2010-TR 32 Bit
Varsayılan


Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Dim txt As Control
For Each txt In Me.Controls
    If TypeName(txt) = "TextBox" Then txt.Value = ""
Next
__________________
evrengizlen@hotmail.com

KOD ANLATILMAZ,YAZILIR!
Bir sümer atasözü;
Madem biliyorsun neden öğretmiyorsun.Boşa vakit geçirdin neye yaradı.
Orion1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-11-2009, 14:55   #3
mtbi00
 
Giriş: 28/11/2008
Şehir: ankara
Mesaj: 106
Excel Vers. ve Dili:
excel 2003 excel 2010
Varsayılan

evren hocam çok teşekkür ederim. büyük bir dertten kurtardınız.
mtbi00 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-11-2009, 14:56   #4
Orion1
Uzman
 
Orion1 kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 01/03/2005
Mesaj: 19,611
Excel Vers. ve Dili:
Win7 Home Basic TR 64 Bit Ofis-2010-TR 32 Bit
Varsayılan

Alıntı:
mtbi00 tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
evren hocam çok teşekkür ederim. büyük bir dertten kurtardınız.
Rica ederim.
İyi çalışmalar.
__________________
evrengizlen@hotmail.com

KOD ANLATILMAZ,YAZILIR!
Bir sümer atasözü;
Madem biliyorsun neden öğretmiyorsun.Boşa vakit geçirdin neye yaradı.
Orion1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-02-2010, 17:23   #5
HAKANP
 
Giriş: 17/04/2006
Mesaj: 228
Varsayılan

Excel sayfasındaki textbox ları nasıl temizleriz. Çok var da
HAKANP Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-02-2010, 18:11   #6
Orion1
Uzman
 
Orion1 kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 01/03/2005
Mesaj: 19,611
Excel Vers. ve Dili:
Win7 Home Basic TR 64 Bit Ofis-2010-TR 32 Bit
Varsayılan

Alıntı:
HAKANP tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Excel sayfasındaki textbox ları nasıl temizleriz. Çok var da

Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
say = ActiveSheet.Shapes.Count
On Error Resume Next
For i = 1 To say
    If TypeName(ActiveSheet.Shapes(i).OLEFormat.Object.Object) = "TextBox" Then
        ActiveSheet.Shapes(i).OLEFormat.Object.Object = ""
    End If
Next
__________________
evrengizlen@hotmail.com

KOD ANLATILMAZ,YAZILIR!
Bir sümer atasözü;
Madem biliyorsun neden öğretmiyorsun.Boşa vakit geçirdin neye yaradı.
Orion1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-02-2010, 08:02   #7
HAKANP
 
Giriş: 17/04/2006
Mesaj: 228
Varsayılan

Alıntı:
Evren Gizlen tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle

Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
say = ActiveSheet.Shapes.Count
On Error Resume Next
For i = 1 To say
    If TypeName(ActiveSheet.Shapes(i).OLEFormat.Object.Object) = "TextBox" Then
        ActiveSheet.Shapes(i).OLEFormat.Object.Object = ""
    End If
Next
Boş bir excel sayfasına 3 tane yeni textbox ekldim makroyu çalıştırdım ama silinmedi
HAKANP Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-02-2010, 10:14   #8
Orion1
Uzman
 
Orion1 kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 01/03/2005
Mesaj: 19,611
Excel Vers. ve Dili:
Win7 Home Basic TR 64 Bit Ofis-2010-TR 32 Bit
Varsayılan

Kodlar sorunsuz çalışıyor.
İşte örnek dosya.
Eklenmiş Dosyalar
Dosya Türü: xls Txt_temizle_59.xls (36.5 KB, 105 Görüntülenme)
__________________
evrengizlen@hotmail.com

KOD ANLATILMAZ,YAZILIR!
Bir sümer atasözü;
Madem biliyorsun neden öğretmiyorsun.Boşa vakit geçirdin neye yaradı.
Orion1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-02-2010, 10:16   #9
Orion1
Uzman
 
Orion1 kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 01/03/2005
Mesaj: 19,611
Excel Vers. ve Dili:
Win7 Home Basic TR 64 Bit Ofis-2010-TR 32 Bit
Varsayılan

............
__________________
evrengizlen@hotmail.com

KOD ANLATILMAZ,YAZILIR!
Bir sümer atasözü;
Madem biliyorsun neden öğretmiyorsun.Boşa vakit geçirdin neye yaradı.
Orion1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-02-2010, 10:21   #10
HAKANP
 
Giriş: 17/04/2006
Mesaj: 228
Varsayılan

sanırım soru yanlış anlaşılmış. Ben Textbox ların içini değil kendilerini temizlemek istiyorum. Excel sayfasında 1000 tane textbox var. Ben hepsini temizlemek istiyorum
HAKANP Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla


Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı


Saat 19:56


Bu forum Elit NET - www.elitnet.com.tr tarafından sunulmaktadır.

Excel Eğitimi - Mobil Uygulama - Çorlu - Çorlu Web Tasarım - Tarot Falı - invest in turkey - Lingerie - Dyeing Machine - Karton Bardak- Çorlu Özel Eğitim- Site Yönetimi- Led Aydınlatma- Pronet Tekirdağ- Çorlu Kamera- Pronet Edirne- Pronet Kırklareli- Pronet Çerkezköy- Pronet Çorlu- Pronet Lüleburgaz- Pronet Keşan- Çorlu Araç Takip- Çorlu Su Arıtma- Boru Profil- Gebze Emlak- Beylikdüzü Temizlik- İstanbul Burun Estetiği- Bakır Sülfat- Rampa- Rotary- Çorlu İnternet Sitesi- youngblood- Çorlu Palet- Çerkezköy Palet- Çorlu Prefabrik- Çorlu Sürücü Kursu- Çorlu Sandviç Panel- Şişli Avukat- Korona Test Kalemi- Çorlu Vinç- Çorlu Pimapen Tamiri-
Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement System V2.6 By   Branden