Excel Forum
ALTIN ÜYELİK Hakkında Bilgi


Geri Git   Excel Forum > EXCEL-Soruları > Diğer Excel Soruları
Atatürk
Şifremi Unuttum

DUYURU SİSTEMİ / REKLAM PANOSU

Diğer Excel Soruları Yukarıdaki başlıklara uymayan Excel sorularınızı bu bölüme gönderebilirsiniz.
Dosya ekleyebilirsiniz

Özel Arama


Yanıtla
 
Paylaş Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 31-10-2014, 16:21   #1
mehmet6006
 
Giriş: 06/09/2012
Mesaj: 8
Excel Vers. ve Dili:
excel 2007
Exclamation satirda arama

Merhaba,
Soyle bi sikintim var. Mesela a1 satirina 2842+4838+3842 yazdim ve sonucu bana verdi. Benim baska bi satirda 3 tane sayi yazdigim icin bana 3 sayisini donduren bir fonksiyon var mi. Yada ayni satirin icinde 34 tane sayiyi toplasaydim ayni bana 34 u donduren bir fonksiyon var mi. Benim aklima kullandigim "+" sembollerinin sayisini buldurup 1 eklemek geldi ama formulde arama yapamiyorum. Cunku direk toplamanin sonucunu veriyor. Formulde aramayip saydirmayi nasil yaparim yada baska bir yolu varmidir..
mehmet6006 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-10-2014, 16:26   #2
Emir Hüseyin Çoban
Destek Ekibi
 
Emir Hüseyin Çoban kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 11/08/2008
Şehir: Denizli
Mesaj: 5,675
Excel Vers. ve Dili:
Office 2013 Tr - Win8 x64
Varsayılan

. . .

Office 2013 de FORMÜLMETNİ diye bir formül var.
Sisteminizde bu formül mevcutsa, şu şekilde yapabilirsiniz.

Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
=UZUNLUK(FORMÜLMETNİ(A1))-UZUNLUK(YERİNEKOY(FORMÜLMETNİ(A1);"+";""))+1
. . .
__________________
.
Cüzzi Ücretlerle Sorularınıza Özel Destek Almak İçin Özel Mesaj Yazabilirsiniz...

e-mail: huseyincobann@gmail.com
Tel: 0531-285-06-15

http://www.excel.web.tr/private.php?do=newpm&u=101759

Örnek Dosya Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler için link:
https://goo.gl/ckn2NC
_

İyi Günler...

Türkçe konuşup, Excel'ce yazıyoruz!..
...:::: Diren #Excel.Web.Tr :::....


Emir Hüseyin Çoban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-10-2014, 16:44   #3
YUSUF44
Destek Ekibi
 
YUSUF44 kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 04/01/2006
Şehir: Manisa, Kula
Mesaj: 6,029
Excel Vers. ve Dili:
İş : Ofis 2016 - Türkçe Ev: Yok maalesef.
Varsayılan

İlk etapta ben de sizin gibi düşündüm ancak fonksiyonlarla çözemedim, daha sonra makroyla aşağıdaki çözümü oluşturdum. Aşağıdaki kodları ilgili sayfanın kod bölümüne yapıştırdığınızda, A1:A500 aralığına herhangi bir formül girdiğinizde makro çalışır ve girdiğiniz hücredeki +'ları sayar:

Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("A1:A500")) Is Nothing Then Exit Sub
If Target.HasFormula Then
Target.Offset(0, 1) = "'" & Target.FormulaLocal
sayı = Len(WorksheetFunction.Substitute(Target.Offset(0, 1), "+", ""))
Target.Offset(0, 1) = Len(Target.Offset(0, 1)) - sayı + 1
End If
End Sub
YUSUF44 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-10-2014, 22:54   #4
mehmet6006
 
Giriş: 06/09/2012
Mesaj: 8
Excel Vers. ve Dili:
excel 2007
Varsayılan

hocam makro işe yarıyor teşekkurler ama su sekilde bi problem olusuyor. ben 0 yazdfıgımda da 1 değerini donduruyor dogal olarak 0 da hiç değer dondurmemesi gerekiyor.?
mehmet6006 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-10-2014, 23:01   #5
mehmet6006
 
Giriş: 06/09/2012
Mesaj: 8
Excel Vers. ve Dili:
excel 2007
Varsayılan

Alıntı:
YUSUF44 tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
İlk etapta ben de sizin gibi düşündüm ancak fonksiyonlarla çözemedim, daha sonra makroyla aşağıdaki çözümü oluşturdum. Aşağıdaki kodları ilgili sayfanın kod bölümüne yapıştırdığınızda, A1:A500 aralığına herhangi bir formül girdiğinizde makro çalışır ve girdiğiniz hücredeki +'ları sayar:

Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("A1:A500")) Is Nothing Then Exit Sub
If Target.HasFormula Then
Target.Offset(0, 1) = "'" & Target.FormulaLocal
sayı = Len(WorksheetFunction.Substitute(Target.Offset(0, 1), "+", ""))
Target.Offset(0, 1) = Len(Target.Offset(0, 1)) - sayı + 1
End If
End Sub



hocam makro işe yarıyor teşekkurler ama su sekilde bi problem olusuyor. ben 0 yazdfıgımda da 1 değerini donduruyor dogal olarak 0 da hiç değer dondurmemesi gerekiyor.?
mehmet6006 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-11-2014, 09:48   #6
Emir Hüseyin Çoban
Destek Ekibi
 
Emir Hüseyin Çoban kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 11/08/2008
Şehir: Denizli
Mesaj: 5,675
Excel Vers. ve Dili:
Office 2013 Tr - Win8 x64
Varsayılan

. . .

Kullanıcı tanımlı fonksiyon yazılabilir. Ancak şu kısımların netleşmesi gerekiyor.

Örneğin A1 hücresine =1+2+3 yazdığınızda işlem sonucunda 3 sayı değerini vermesi gerekiyor.
Ancak A1 hücresine sadece 0 veya 4 yazarsanız işlem sonucu ne olacak.

. . .
__________________
.
Cüzzi Ücretlerle Sorularınıza Özel Destek Almak İçin Özel Mesaj Yazabilirsiniz...

e-mail: huseyincobann@gmail.com
Tel: 0531-285-06-15

http://www.excel.web.tr/private.php?do=newpm&u=101759

Örnek Dosya Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler için link:
https://goo.gl/ckn2NC
_

İyi Günler...

Türkçe konuşup, Excel'ce yazıyoruz!..
...:::: Diren #Excel.Web.Tr :::....


Emir Hüseyin Çoban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-11-2014, 10:16   #7
mehmet6006
 
Giriş: 06/09/2012
Mesaj: 8
Excel Vers. ve Dili:
excel 2007
Varsayılan

Alıntı:
Hüseyin Çoban tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
. . .

Kullanıcı tanımlı fonksiyon yazılabilir. Ancak şu kısımların netleşmesi gerekiyor.

Örneğin A1 hücresine =1+2+3 yazdığınızda işlem sonucunda 3 sayı değerini vermesi gerekiyor.
Ancak A1 hücresine sadece 0 veya 4 yazarsanız işlem sonucu ne olacak.

. . .
A1 hücresine 0 yazdığımda başka bir hücrede 0 olması gerekiyor, 4 gibi bir değer yazdığımda sonucun 1 olması gerekiyor, sizin dediğiniz gibi =1+2+3 gibi bir değerde de 3 sayısını vermesi gerekiyor.
mehmet6006 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-11-2014, 10:44   #8
Emir Hüseyin Çoban
Destek Ekibi
 
Emir Hüseyin Çoban kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 11/08/2008
Şehir: Denizli
Mesaj: 5,675
Excel Vers. ve Dili:
Office 2013 Tr - Win8 x64
Varsayılan

. . .

Boş bir modüle şu kodları yapıştırın.
Daha sonra KSAY formülü oluşacaktır. Formülün kullanım şekli. ( - + veya başka karakterleride saydırabilirsiniz)
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
=KSAY(A1;"+")
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Function KSAY(HUCRE As Range, KARAKTER As String)
    
    If HUCRE = 0 Then
        KSAY = 0
    Else
        
        SAY = Empty
        FORMUL = HUCRE.FormulaLocal
        
        For i = 1 To Len(FORMUL)
            If Mid(FORMUL, i, 1) = KARAKTER Then SAY = SAY + 1
        Next i
        
        If SAY = 0 Then
            KSAY = 1
        Else
            KSAY = SAY + 1
        End If
    End If
    
End Function
. . .
__________________
.
Cüzzi Ücretlerle Sorularınıza Özel Destek Almak İçin Özel Mesaj Yazabilirsiniz...

e-mail: huseyincobann@gmail.com
Tel: 0531-285-06-15

http://www.excel.web.tr/private.php?do=newpm&u=101759

Örnek Dosya Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler için link:
https://goo.gl/ckn2NC
_

İyi Günler...

Türkçe konuşup, Excel'ce yazıyoruz!..
...:::: Diren #Excel.Web.Tr :::....


Emir Hüseyin Çoban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-11-2014, 23:32   #9
mehmet6006
 
Giriş: 06/09/2012
Mesaj: 8
Excel Vers. ve Dili:
excel 2007
Varsayılan

Alıntı:
Hüseyin Çoban tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
. . .

Boş bir modüle şu kodları yapıştırın.
Daha sonra KSAY formülü oluşacaktır. Formülün kullanım şekli. ( - + veya başka karakterleride saydırabilirsiniz)
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
=KSAY(A1;"+")
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Function KSAY(HUCRE As Range, KARAKTER As String)
    
    If HUCRE = 0 Then
        KSAY = 0
    Else
        
        SAY = Empty
        FORMUL = HUCRE.FormulaLocal
        
        For i = 1 To Len(FORMUL)
            If Mid(FORMUL, i, 1) = KARAKTER Then SAY = SAY + 1
        Next i
        
        If SAY = 0 Then
            KSAY = 1
        Else
            KSAY = SAY + 1
        End If
    End If
    
End Function
. . .
kardeş formulun ilk satırında hata veriyor nedense?
mehmet6006 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-11-2014, 08:39   #10
Emir Hüseyin Çoban
Destek Ekibi
 
Emir Hüseyin Çoban kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 11/08/2008
Şehir: Denizli
Mesaj: 5,675
Excel Vers. ve Dili:
Office 2013 Tr - Win8 x64
Varsayılan

. . .

8 nolu mesajımdaki kodların uygulanmış olduğu dosya ektedir.

İNDİR - KSAY_ORNEK.rar

. . .
Eklenmiş Dosyalar
Dosya Türü: rar KSAY_ORNEK.rar (82.8 KB, 5 Görüntülenme)
__________________
.
Cüzzi Ücretlerle Sorularınıza Özel Destek Almak İçin Özel Mesaj Yazabilirsiniz...

e-mail: huseyincobann@gmail.com
Tel: 0531-285-06-15

http://www.excel.web.tr/private.php?do=newpm&u=101759

Örnek Dosya Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler için link:
https://goo.gl/ckn2NC
_

İyi Günler...

Türkçe konuşup, Excel'ce yazıyoruz!..
...:::: Diren #Excel.Web.Tr :::....


Emir Hüseyin Çoban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla


Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı


Saat 15:58


Bu forum Elit NET - www.elitnet.com.tr tarafından sunulmaktadır.

Excel Eğitimi - Mobil Uygulama - Çorlu - Çorlu Web Tasarım - Tarot Falı - invest in turkey - Lingerie - Dyeing Machine - Karton Bardak- Çorlu Özel Eğitim- Site Yönetimi- Led Aydınlatma- Pronet Tekirdağ- Çorlu Kamera- Pronet Edirne- Pronet Kırklareli- Pronet Çerkezköy- Pronet Çorlu- Pronet Lüleburgaz- Pronet Keşan- Çorlu Araç Takip- Çorlu Su Arıtma- Boru Profil- Gebze Emlak- Beylikdüzü Temizlik- İstanbul Burun Estetiği- Bakır Sülfat- Rampa- Rotary- Çorlu İnternet Sitesi- youngblood- Çorlu Palet- Çerkezköy Palet- Çorlu Prefabrik- Çorlu Sürücü Kursu- Çorlu Sandviç Panel- Şişli Avukat- Korona Test Kalemi- Çorlu Vinç- Çorlu Pimapen Tamiri- Çorlu Çelik Konstruksiyon-
Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement System V2.6 By   Branden