Excel Forum
ALTIN ÜYELİK Hakkında Bilgi


Geri Git   Excel Forum > EXCEL-Soruları > Makro-VBA
Atatürk
Şifremi Unuttum

DUYURU SİSTEMİ / REKLAM PANOSU

Makro-VBA Makro veya VBA ile ilgili sorularınızı buraya gönderebilirsiniz.
Dosya ekleyebilirsiniz

Özel Arama


Yanıtla
 
Paylaş Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 05-04-2017, 21:13   #1
Barons
Altın Üye
 
Giriş: 14/05/2005
Şehir: İstanbul
Mesaj: 886
Varsayılan textbox değerini kopyalamak

merhaba

Userformda mevcut textbox içindeki değerini kopyalamak ve bu değeri word yada google da arama yapacak şekilde yapıştırmak istiyorum.Aslında clipboarda kopyalamak desek daha doğru olur.

denemeler yaptım ama bir türlü olmadı.

Yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkürler
__________________
Excel 2002 türkçe
Barons Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-04-2017, 02:02   #2
Ömer BARAN
Uzman
 
Giriş: 08/03/2011
Şehir: ANKARA / İSTANBUL
Mesaj: 9,481
Excel Vers. ve Dili:
Office 2013 TÜRKÇE
Varsayılan

Merhaba.

Kullandığınız UserForm'a ekleyeceğiniz bir CommandButton için aşağıdaki kod'u kullanabilirsiniz.
CommondButton'un numarasına dikkat ediniz.
Görüntülenen MsgBox'u, tabiki iptal edebilirsiniz.
.
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Private Sub CommandButton1_Click()
Set brn = New DataObject
    If TextBox1 <> "" Then
        brn.SetText TextBox1.Text
        brn.PutInClipboard
        MsgBox "TextBox'a yazılan: " & TextBox1.Text & vbLf & _
            "kopyalandı, başka uygulamalara yapıştırabilirsiniz."
    End If
End Sub
__________________
.
☾✭ İnadına TÜRKÇE ✭☽

-- Sorunuzu, gerçek belgenizle aynı yapıda ve olması gereken sonuçların elle yazıldığı örnek belge ile destekleyiniz.
-- ALTIN ÜYELİK öneriyorum. / FORUM KURALLARInı mutlaka okuyunuz.
-- ALTIN ÜYE olmayanlar, örnek belgeyi dosya.tc, dosya.co gibi bir siteye yükleyip, belgeye erişim adresini verebilir.
-- Özel mesaj ile soru sormayınız. / Geri bildirimde bulunulmayan cevaplarımı siliyorum.
Ömer BARAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-04-2017, 07:59   #3
Barons
Altın Üye
 
Giriş: 14/05/2005
Şehir: İstanbul
Mesaj: 886
Varsayılan

Süpersiniz..Çok teşekkür ederim çok net bir çözüm olmuş..dün 3 saat uğraştım sağdan soldan bir çok kod denedim ama olmamıştı...
Allah işinizi,rızkınızı herşeyinizi kolay eylesin
__________________
Excel 2002 türkçe
Barons Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-04-2017, 16:56   #4
Barons
Altın Üye
 
Giriş: 14/05/2005
Şehir: İstanbul
Mesaj: 886
Varsayılan

Hocam olmadı ya
paste dediğimde şöyle 2 kare karakter çıkıyor.
￿￿
__________________
Excel 2002 türkçe
Barons Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-04-2017, 17:03   #5
Orion1
Uzman
 
Orion1 kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 01/03/2005
Mesaj: 19,659
Excel Vers. ve Dili:
Win7 Home Basic TR 64 Bit Ofis-2010-TR 32 Bit
Varsayılan

Deneyiniz.
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Range("A1").value = textbox1.value
__________________
evrengizlen@hotmail.com

KOD ANLATILMAZ,YAZILIR!
Bir sümer atasözü;
Madem biliyorsun neden öğretmiyorsun.Boşa vakit geçirdin neye yaradı.
Orion1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-04-2017, 17:08   #6
Ömer BARAN
Uzman
 
Giriş: 08/03/2011
Şehir: ANKARA / İSTANBUL
Mesaj: 9,481
Excel Vers. ve Dili:
Office 2013 TÜRKÇE
Varsayılan

Ben oluşturduğum bir UserForm (1 textbox, 1 Commandbutton) üzerinden denediğimde;
TextBox'a, SAYISAL ve/veya METİNSEL veri girişi yaparak denediğimde sorun görmüyorum.

İsterseniz örnek belge yükleyin onun üzerinden bakılsın.
.
__________________
.
☾✭ İnadına TÜRKÇE ✭☽

-- Sorunuzu, gerçek belgenizle aynı yapıda ve olması gereken sonuçların elle yazıldığı örnek belge ile destekleyiniz.
-- ALTIN ÜYELİK öneriyorum. / FORUM KURALLARInı mutlaka okuyunuz.
-- ALTIN ÜYE olmayanlar, örnek belgeyi dosya.tc, dosya.co gibi bir siteye yükleyip, belgeye erişim adresini verebilir.
-- Özel mesaj ile soru sormayınız. / Geri bildirimde bulunulmayan cevaplarımı siliyorum.
Ömer BARAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-04-2017, 17:08   #7
antonio
Destek Ekibi
 
antonio kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 13/02/2011
Mesaj: 1,101
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2013
Varsayılan

Alıntı:
Barons tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
merhaba

Userformda mevcut textbox içindeki değerini kopyalamak ve bu değeri word yada google da arama yapacak şekilde yapıştırmak istiyorum.Aslında clipboarda kopyalamak desek daha doğru olur.

denemeler yaptım ama bir türlü olmadı.

Yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkürler
Alternatif:
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
With TextBox.. 'Textbox un adını doğru yazınız (noktalı yer).
    .SetFocus
    .SelStart = 0
    .SelLength = (Len(.Text))
    .Copy
End With
Böylece textbox içeriği clipboard a yapışmış oldu. Sağ tık >> yapıştır veya Ctrl + V ile dilediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.
__________________
Özel mesaj sistemini devre dışı bıraktım.
Yardım istemeden önce Forum Kurallarını okuyunuz.
Aynı konuyu farklı bölümlerde açanların sorularını yanıtlamıyorum, bu durumu fark etmeden yanıtlamışsam, mesajımı siliyorum.

Bu mesaj en son " 06-04-2017 " tarihinde saat 17:13 itibariyle antonio tarafından düzenlenmiştir.... Neden: Açıklama ekleme nedeniyle düzeltme yapıldı.
antonio Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-04-2017, 22:16   #8
Barons
Altın Üye
 
Giriş: 14/05/2005
Şehir: İstanbul
Mesaj: 886
Varsayılan

Antonia hocam çok teşekkürler...kod sorunsuz çalışıyor...Elinize sağlık...Bizlere karşılıksız yapılan bu yardım için Rabbimde sizlere Rızık kolaylığı,sıhhat afiyet huzur versin

yardımcı olmak isteyen herkesede tekrar teşekkürler
__________________
Excel 2002 türkçe
Barons Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-04-2017, 09:24   #9
antonio
Destek Ekibi
 
antonio kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 13/02/2011
Mesaj: 1,101
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2013
Varsayılan

Yardım ettiğimiz insanların sonucu (olumlu-olumsuz) paylaşması bile bize yetiyor. Güzel dualarınız cümlemize gelsin. Sağolun. (Antonio)
__________________
Özel mesaj sistemini devre dışı bıraktım.
Yardım istemeden önce Forum Kurallarını okuyunuz.
Aynı konuyu farklı bölümlerde açanların sorularını yanıtlamıyorum, bu durumu fark etmeden yanıtlamışsam, mesajımı siliyorum.

Bu mesaj en son " 07-04-2017 " tarihinde saat 09:26 itibariyle antonio tarafından düzenlenmiştir.... Neden: Kelime yazım hatası nedeniyle düzeltme yapıldı.
antonio Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla


Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı


Saat 11:36


Bu forum Elit NET - www.elitnet.com.tr tarafından sunulmaktadır.

Excel Eğitimi - Mobil Uygulama - Çorlu - Çorlu Web Tasarım -- Beylikdüzü mali müşavir - Lingerie - Dyeing Machine - Karton Bardak- Çorlu Dil Konuşma Terapisti- Çorlu Özel Eğitim- Site Yönetimi- Pronet Tekirdağ- Çorlu Kamera- Pronet Edirne- Pronet Çorlu- Çorlu Araç Takip- Çorlu Su Arıtma- Gebze Emlak- Rampa- Rotary- Çorlu İnternet Sitesi- Çorlu Sürücü Kursu- Çorlu Sürücü Kursu- Şişli Avukat- Edirne Serbest Muhasebeci- Çorlu Etüt- İstanbul Botanik- Çorlu Sigorta- Kağıt Bardak- Kaplan Tekstil- Çorlu Perde- Çorlu Havuz- Makina- Danışmazlar-
Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement System V2.6 By   Branden