Excel Forum
ALTIN ÜYELİK Hakkında Bilgi


Geri Git   Excel Forum > EXCEL-Soruları > Makro-VBA
Atatürk
Şifremi Unuttum

DUYURU SİSTEMİ / REKLAM PANOSU

Makro-VBA Makro veya VBA ile ilgili sorularınızı buraya gönderebilirsiniz.
Dosya ekleyebilirsiniz

Özel Arama


Yanıtla
 
Paylaş Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 14-02-2018, 11:43   #1
cocoa35
Altın Üye
 
Giriş: 06/09/2007
Şehir: izmir
Mesaj: 180
Excel Vers. ve Dili:
normal düzey excel
Varsayılan Progress bar eklemek

kadaşlar ;
Aşağıda eklemiş olduğum kendi hazırlamış olduğum programımın bir bölümü olan Döviz güncelleme userform ve kod'larını görmektesiniz. Benim yapmak istediğim UserForm üstündeki CommandButton'a tıkladığımda bir ProgressBar çıksın ve işlem bitinceye kadar hem şerit hemde % olarak göstersin.işlem tamamlandığında kaybolsun.
Bu konuda yardımcı olurmusunuz? Teşekkürler.
Eklenmiş Resimler
Dosya Türü: jpg DÖVİZ GÜNCELLEME.jpg (14.7 KB, 7 Görüntülenme)
Dosya Türü: jpg DÖVİZ KOD.jpg (19.5 KB, 5 Görüntülenme)
Eklenmiş Dosyalar
Dosya Türü: xlsm Döviz örnek.xlsm (14.3 KB, 5 Görüntülenme)

Bu mesaj en son " 14-02-2018 " tarihinde saat 12:56 itibariyle cocoa35 tarafından düzenlenmiştir....
cocoa35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-02-2018, 11:53   #2
cocoa35
Altın Üye
 
Giriş: 06/09/2007
Şehir: izmir
Mesaj: 180
Excel Vers. ve Dili:
normal düzey excel
Varsayılan


Bu mesaj en son " 14-02-2018 " tarihinde saat 12:04 itibariyle cocoa35 tarafından düzenlenmiştir....
cocoa35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-02-2018, 12:04   #3
hb3102
Altın Üye
 
hb3102 kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 10/02/2006
Şehir: Bursa
Mesaj: 46
Excel Vers. ve Dili:
Excell 2010 Türkçe
Varsayılan

Alıntı:
cocoa35 tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Merhaba
http://www.excelgurusu.com/t-c-m-bde...alt-yazi-bant/
yukarıdaki adresi google de aratırsan İdris Serdar Bey'in hazırladığı örnek dosya mevcut umarım işinize yarar.
hb3102 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-02-2018, 12:05   #4
cocoa35
Altın Üye
 
Giriş: 06/09/2007
Şehir: izmir
Mesaj: 180
Excel Vers. ve Dili:
normal düzey excel
Varsayılan

https://www.dropbox.com/s/6u38rbly0c...20KOD.png?dl=0
cocoa35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-02-2018, 12:20   #5
cocoa35
Altın Üye
 
Giriş: 06/09/2007
Şehir: izmir
Mesaj: 180
Excel Vers. ve Dili:
normal düzey excel
Varsayılan

https://www.dropbox.com/s/620c9lhnqt...LLEME.png?dl=0
cocoa35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-02-2018, 12:24   #6
cems
Altın Üye
 
cems kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 02/09/2005
Şehir: İstanbul
Mesaj: 1,882
Excel Vers. ve Dili:
office 2003 tr + office 2010 tr 32bit
Varsayılan

Dropbox üye olunması gereken bir alan ve indirilecek materyal bir resim . Bu şekilde bir çözüm önermek zor .

Dosyanızı ya da birebir bu kısma ait örneğini www.filebig.net ya da www.dosya.tc gibi bir yere yüklerseniz soru çözümü için üyelik açmaya gerek olmaz.

Altın üyesiniz , mesajlarınızdan birinde sağ altta gelişmiş mod tuşuna basarak sol altta dosya yükle tuşuna bastıktan sonra gelen formda , dosyanın yolunu gösterdikten sonra upload tuşuna bastığınızda yükleme tamamlanır ve yan formu kapatıp mesajı da sağ üstte olan tuşla kapatabilirsiniz.

http://www.excel.web.tr/f59/sorunun-...ek-t32554.html
cems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-02-2018, 13:49   #7
cems
Altın Üye
 
cems kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 02/09/2005
Şehir: İstanbul
Mesaj: 1,882
Excel Vers. ve Dili:
office 2003 tr + office 2010 tr 32bit
Varsayılan

Userform açılış kodları

Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Private Sub UserForm_Initialize()
   ProgressBar1.Max = 100
  ProgressBar1.Min = 0.1
  ProgressBar1.Visible = False
  Label2.Visible = False
End Sub
Tamam tuşu altına ekleyeceğiniz kodlar

Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Private Sub CommandButton1_Click()

'Sayfa1.Range("A2").Value = TextBox1.Text
'Unload Me
'Sayfa14.Activate

  Dim i As Integer
 ProgressBar1.Visible = True
 Label2.Visible = True
  For i = 1 To 1000
    ProgressBar1.Value = (i / 1000) * 100
    Label2.Caption = Format(Int((i / 1000) * 100), "%0")
    DoEvents
  Next i
 ProgressBar1.Visible = False
 Label2.Visible = False
End Sub
Diğer kodlarınızdan bazıları bu işlevden sonra gelmeli . Tuşa bastığınızda progressbar ve yuzde etiketi çalışıyor, 100 e ulaşınca görünmezleşiyor.

Örnek dosyanız ekte.

Başka bir konu ise , profilinizde kullandığınız excelin versiyon ve dili olmalı. Zira eski ya da çok yeni versiyonlarda farklı uygulama olabiliyor ve versiyon çatışması yüzünden verilen bilgi işe yaramaz sanılabiliyor.
Alıntı:
Excel Vers. ve Dili:
ileri düzey excel
Kısmını düzeltmeniz , alacağınız yardımda sizdeki ve eldeki olanak ve versiyona bakma açısından önemli....
Eklenmiş Dosyalar
Dosya Türü: xlsm Döviz örnek.xlsm (32.8 KB, 14 Görüntülenme)

Bu mesaj en son " 14-02-2018 " tarihinde saat 14:07 itibariyle cems tarafından düzenlenmiştir....
cems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-02-2018, 21:43   #8
Zeki Gürsoy
Uzman
 
Zeki Gürsoy kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 30/12/2005
Şehir: Sakarya-Hendek
Mesaj: 3,455
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 (64 bit) - Türkçe
Varsayılan

Office mimarisi 64 bit ise progressbar nesnesi çalışmayacaktır. 3 adet label ile gayet şık bir progresbar yapılabilir.

http://www.excel.web.tr/f144/class-o...ar-t76518.html

.
__________________

gursoyzeki@gmail.com




Zeki Gürsoy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-02-2018, 15:48   #9
cocoa35
Altın Üye
 
Giriş: 06/09/2007
Şehir: izmir
Mesaj: 180
Excel Vers. ve Dili:
normal düzey excel
Varsayılan

Zeki bey göndermiş olduğunuz örneği benim userform'a uyguladım. Userform'da Commandbuttona tıkladığımızda Progressbar çubuğu işliyor %100 'e kadar işlem yapıyor.Ancak bu işlem biraz görsel olmuş sadece benim makro ile uyumlu çalışmıyor.
Örneğin benim örnek userform'da Tarih girildiğinde Döviz değerleri ilgili sayfaya yazıyor ancak bu işlem yaklaşık 50-60 sn sürüyor bu süre içinde userform açık kalıyor ancak progressbar 10 sn'de bitiyor. yani anlıyacağınız bu düzelebilirmi? commandbutona tıkladığımda progressbar'çalışmaya başlasın işlem bittiğinde %100 'e ulaşsın? bu yapılabilirmi?
cocoa35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-02-2018, 20:52   #10
Zeki Gürsoy
Uzman
 
Zeki Gürsoy kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 30/12/2005
Şehir: Sakarya-Hendek
Mesaj: 3,455
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 (64 bit) - Türkçe
Varsayılan

Progressbar mantığını anlamaya çalışın.
"Max", işlemin toplamda kaç kez çalışacağını gösterir.
"Value", 0' dan "max" değerine kadar alacağı değeri gösterir ki, bu da barın durumunu gösterir.

Program akışınızı bilmiyoruz ama bir döngü çalışıyor olmalı. Döngünün sayacı ile "Value" i artırın.
__________________

gursoyzeki@gmail.com




Zeki Gürsoy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla


Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı


Saat 09:37


Bu forum Elit NET - www.elitnet.com.tr tarafından sunulmaktadır.

Excel Eğitimi - Mobil Uygulama - Çorlu - Çorlu Web Tasarım -- Beylikdüzü mali müşavir - Beylikdüzü mali müşavir - Lingerie - Dyeing Machine - Karton Bardak- Karton Bardak- Çorlu Dil Konuşma Terapisti- Çorlu Dil Konuşma Terapisti- Çorlu Konuşma Terapisti- Çorlu Konuşma Terapisti- Çorlu Özel Eğitim- Site Yönetimi- Pronet Tekirdağ- Çorlu Kamera- Pronet Edirne- Pronet Çorlu- Çorlu Araç Takip- Rampa- Çorlu İnternet Sitesi- Çorlu Sürücü Kursu- Şişli Avukat- Çorlu Etüt- İstanbul Botanik- Çorlu Sigorta- Kağıt Bardak- Kağıt Bardak- Çorlu Havuz- Çorlu Havuz- Çorlu Perde Yıkama- Okul Danışmanlık- ADR'li taşıma kabı imalatı- Mekanik Tesisat- Çorlu Grafik Tasarım- Çorlu Sondaj- Çorlu Etüt- Futbol Cafe- Beylikdüzü Temizlik- Çorlu Kurs- Çorlu Ders- İzmit Mimar- Hurda Bakır Kablo- Hurda Bakır Kablo- Çorlu Pronet- Çorlu Yönetim- Çorlu Apartman Yönetimi- Çorlu Marangoz- Çorlu Avukat- Çorlu Su Arıtma- Çorlu Kompresör- İstanbul İnşaat-
Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement System V2.6 By   Branden