Excel Forum
ALTIN ÜYELİK Hakkında Bilgi


Geri Git   Excel Forum > EXCEL-Soruları > Makro-VBA
Atatürk
Şifremi Unuttum

DUYURU SİSTEMİ / REKLAM PANOSU

Makro-VBA Makro veya VBA ile ilgili sorularınızı buraya gönderebilirsiniz.
Dosya ekleyebilirsiniz

Özel Arama


Yanıtla
 
Paylaş Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 23-12-2017, 13:15   #1
TanerSaydam
Altın Üye
 
Giriş: 13/10/2017
Şehir: Kayseri
Mesaj: 175
Excel Vers. ve Dili:
2003-tr
Varsayılan Mükrerrer Kayıt Kontrolü Makrosu (ÇÖZÜLDÜ)

Merhaba arkadaşlar;

UserForm ile Sayfa2'ye veri aktarıyorum.

Her aktardığım veriden sonra üstüne yazmaması için satır = satır +1 kodunu kullanıyorum.

İstediğim eğer son satıra yazdığım veri, yeni ekleyeceğimle aynıysa uyarı versin.

Ama kontrol için iki hücreye bakması lazım I ve K

Ben aşağıdaki kod ile sayfada bakılacak hücreleri boş bir hücreye yazdırıyorum. Sonrasında hücrelerle yazdıracağım değerleri kontrol ettiriyorum ama sayfa kitlenip kapanıyor. Hatayı anlamadım. Yardımlarınızı bekliyorum

Şimdiden teşekkürler.

Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Sheets(a).Range("Q" & son_ihr - 1).Value = Sheets(a).Range("I" & son_ihr - 1).Value
Sheets(a).Range("R" & son_ihr - 1).Value = Sheets(a).Range("K" & son_ihr - 1).Value
Sheets(a).Range("I" & son_ihr).Value = TextBox4.Value 'GTIP no
Sheets(a).Range("K" & son_ihr).Value = CDbl(TextBox7.Value) 'Malın tutarı
If Sheets(a).Range("Q" & son_ihr - 1).Value = Sheets(a).Range("I" & son_ihr).Value And Sheets(a).Range("R" & son_ihr - 1).Value = Sheets(a).Range("K" & son_ihr).Value Then
MsgBox ("Mükerrer Kayıt Hatası!")
Sheets(a).Range("Q" & son_ihr - 1).Value = ""
Sheets(a).Range("R" & son_ihr - 1).Value = ""
Sheets(a).Range("I" & son_ihr).Value = ""
Sheets(a).Range("K" & son_ihr).Value = ""
TextBox1.SetFocus
Exit Sub
Else
Sheets(a).Range("Q" & son_ihr - 1).Value = ""
Sheets(a).Range("R" & son_ihr - 1).Value = ""
Sheets(a).Range("I" & son_ihr).Value = ""
Sheets(a).Range("K" & son_ihr).Value = ""

Bu mesaj en son " 23-12-2017 " tarihinde saat 14:45 itibariyle TanerSaydam tarafından düzenlenmiştir....
TanerSaydam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-12-2017, 13:58   #2
cems
Altın Üye
 
cems kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 02/09/2005
Şehir: İstanbul
Mesaj: 1,881
Excel Vers. ve Dili:
office 2003 tr + office 2010 tr 32bit
Varsayılan

Sayın TanerSaydam



MsgBox ("Mükerrer Kayıt Hatası!") kısmındaki parantezleri kaldırmayı deneyin. Kod burada ne yapması gerektiğini anlamıyor olabilir.

Ya da siz bu kısma ait bir sayfa ve userform eklerseniz kodun davranışını anlamak için daha kısayol olabilir.

Bu mesaj en son " 23-12-2017 " tarihinde saat 14:16 itibariyle cems tarafından düzenlenmiştir....
cems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-12-2017, 14:28   #3
TanerSaydam
Altın Üye
 
Giriş: 13/10/2017
Şehir: Kayseri
Mesaj: 175
Excel Vers. ve Dili:
2003-tr
Varsayılan

EDİT: Hocam sorun benim çalışma kitabını 97-2003 olarak çalıştırmamdan kaynaklanıyormuş Makrolu çalışma kitabı yapınca sorun çözüldü. Yine de teşekkürler.

Bu mesaj en son " 23-12-2017 " tarihinde saat 14:45 itibariyle TanerSaydam tarafından düzenlenmiştir....
TanerSaydam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-12-2017, 14:57   #4
cems
Altın Üye
 
cems kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 02/09/2005
Şehir: İstanbul
Mesaj: 1,881
Excel Vers. ve Dili:
office 2003 tr + office 2010 tr 32bit
Varsayılan

Kayıtlar aktarılmıyor ..

CDbl(TextBox7.Value) den itibaren typ mismatch13 hatası veriyor ve duruyor. Bu yüzden sayfalara giden bir giriş , dolayısı ile mükkerrer kontrole girmyor. Bunları pasifleştirince aktarma yapıyor

EDİT : Notunuzu şimdi gördüm , xlsm olarak kaydedince yukardaki tepkiyi verdi , sorun çözüldü ise üzerinde devama gerek kalmadı bu durumda , geçmiş olsun
cems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-12-2017, 15:10   #5
TanerSaydam
Altın Üye
 
Giriş: 13/10/2017
Şehir: Kayseri
Mesaj: 175
Excel Vers. ve Dili:
2003-tr
Varsayılan

Yüklediğim formu biraz sadeleştirirken bir hata yapmış olmalıyım. Şu anda orijinal formumda herhangi bir sıkıntım kalmadı. Ama size bir soru sormak istiyorum.

UserForm'daki bir text ya da label'e Sayfa2'deki K5:K100 arası toplamı yazdırmak istiyorum ama Text sürekli boş geliyor. Bu konuda bilginiz var mı acaba?
TanerSaydam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-12-2017, 15:16   #6
cems
Altın Üye
 
cems kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 02/09/2005
Şehir: İstanbul
Mesaj: 1,881
Excel Vers. ve Dili:
office 2003 tr + office 2010 tr 32bit
Varsayılan

Alıntı:
TanerSaydam tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
UserForm'daki bir text ya da label'e Sayfa2'deki K5:K100 arası toplamı yazdırmak istiyorum ama Text sürekli boş geliyor. Bu konuda bilginiz var mı acaba?
Teorik olarak ;
Sayfada bir yere toplamı aldığınızı ve bunun F1 olduğunu farzedersek:

Userform1.textbox10.value=Sheets("sayfa1").Range(" f1")
Userform_initialize

ile formda görünmesi gerekir.
Aynı şekilde

Userform1.label10.caption=Sheets("sayfa1").Range(" f1")
Userform_initialize

Yine userformda görünmesi gerekir.
cems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-12-2017, 15:31   #7
TanerSaydam
Altın Üye
 
Giriş: 13/10/2017
Şehir: Kayseri
Mesaj: 175
Excel Vers. ve Dili:
2003-tr
Varsayılan

For döngüsü ile hallettim ama verdiğiniz bilgiler ve ilginiz için de ayrıca teşekkürler.
TanerSaydam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-12-2017, 16:39   #8
cems
Altın Üye
 
cems kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 02/09/2005
Şehir: İstanbul
Mesaj: 1,881
Excel Vers. ve Dili:
office 2003 tr + office 2010 tr 32bit
Varsayılan

Rica ederim ,
konuya hakim olduğunuz açık zaten
cems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-12-2017, 20:07   #9
Emre Çinkılınç
Altın Üye
 
Giriş: 29/12/2017
Şehir: ADANA
Mesaj: 40
Excel Vers. ve Dili:
Excel başlangıç
Varsayılan

Hayırlı akşamlar. Sitemizin Tüm Kodu Seç butonunda sorun mu var yoksa bende mi sorun var acaba? Tıkladığım zaman tüm kodu seçmek yerine sayfa yenileniyor ve forumun en başına atıyor beni.
Emre Çinkılınç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-12-2017, 20:11   #10
YUSUF44
Destek Ekibi
 
YUSUF44 kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 04/01/2006
Şehir: Manisa, Kula
Mesaj: 6,708
Excel Vers. ve Dili:
İş : Ofis 2016 - Türkçe Ev: Ofis 2016 - Türkçe
Varsayılan

Alıntı:
Emre Çinkılınç tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Hayırlı akşamlar. Sitemizin Tüm Kodu Seç butonunda sorun mu var yoksa bende mi sorun var acaba? Tıkladığım zaman tüm kodu seçmek yerine sayfa yenileniyor ve forumun en başına atıyor beni.
Galiba Chrome'dan kaynaklanıyormuş. Bende ve birçok kişide de öyle oluyor.
__________________


Sorularınızı örnek dosyayla desteklemeniz çözüme ulaşmanızı kolaylaştırır.

Altın Üye olmanızı öneririm. Altın Üye değilseniz dosyanızı dosya yükleme sitelerinden birine yükleyip linkini paylaşabilirsiniz.
YUSUF44 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla


Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı


Saat 14:19


Bu forum Elit NET - www.elitnet.com.tr tarafından sunulmaktadır.

Excel Eğitimi - Mobil Uygulama - Çorlu - Çorlu Web Tasarım -- Beylikdüzü mali müşavir - Beylikdüzü mali müşavir - Lingerie - Dyeing Machine - Karton Bardak- Karton Bardak- Çorlu Dil Konuşma Terapisti- Çorlu Dil Konuşma Terapisti- Çorlu Konuşma Terapisti- Çorlu Konuşma Terapisti- Çorlu Özel Eğitim- Site Yönetimi- Pronet Tekirdağ- Çorlu Kamera- Pronet Edirne- Pronet Çorlu- Çorlu Araç Takip- Rampa- Çorlu İnternet Sitesi- Çorlu Sürücü Kursu- Şişli Avukat- Çorlu Etüt- İstanbul Botanik- Çorlu Sigorta- Kağıt Bardak- Kağıt Bardak- Çorlu Havuz- Çorlu Havuz- Çorlu Perde Yıkama- Okul Danışmanlık- ADR'li taşıma kabı imalatı- Mekanik Tesisat- Çorlu Grafik Tasarım- Çorlu Sondaj- Çorlu Etüt- Futbol Cafe- Beylikdüzü Temizlik- Çorlu Kurs- Çorlu Ders- İzmit Mimar- Hurda Bakır Kablo- Hurda Bakır Kablo- Çorlu Pronet- Çorlu Yönetim- Çorlu Apartman Yönetimi- Çorlu Marangoz- Çorlu Avukat-
Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement System V2.6 By   Branden