Excel Forum
ALTIN ÜYELİK Hakkında Bilgi


Geri Git   Excel Forum > EXCEL-Soruları > Makro-VBA
Atatürk
Şifremi Unuttum

DUYURU SİSTEMİ / REKLAM PANOSU

Makro-VBA Makro veya VBA ile ilgili sorularınızı buraya gönderebilirsiniz.
Dosya ekleyebilirsiniz

Özel Arama


Yanıtla
 
Paylaş Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 20-03-2017, 13:08   #11
PLİNT
 
Giriş: 30/12/2014
Şehir: Gürün
Mesaj: 1,069
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2010
Varsayılan

Şöyle deneyin
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Private Sub CommandButton1_Click()
ay = Month(Date)
ay1 = Format(Date, "m")
ay2 = Format(Date, "mmmm")
yıl = Format(Date, "yyyy")
Set ds = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
If ds.FolderExists("N:\AAA\BBB\" & yıl & "\" & ay1 & "_" & ay2) = True Then
aç = Shell("Explorer.exe N:\AAA\BBB\" & yıl & "\" & ay1 & "_" & ay2, vbNormalFocus)
Else
MsgBox "KLASÖR BULUNAMADI"
End If

End Sub
PLİNT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-03-2017, 13:29   #12
sratacc
 
Giriş: 23/02/2012
Mesaj: 102
Excel Vers. ve Dili:
2010
Varsayılan

Hocam zahmet veriyorum ama calismiyor, klasor bulunamadi uyarisi verdi, bilgisayar sistem saatine gore mart ayi oldugundan 3 Mart klasorunu acmaliydi ama acmadi
__________________
iconiumctd.blogspot.com
sratacc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-03-2017, 13:37   #13
PLİNT
 
Giriş: 30/12/2014
Şehir: Gürün
Mesaj: 1,069
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2010
Varsayılan

Klasör adı "3 Mart" şeklinde ise açmaz mesajınızda "3_Mart" gibi alt tire vardı
"N" diski doğru değilmi?
Aşağıdaki kodda mesajla aradığı klasör yolunu bildirecektir deneyin (alt tire yok)
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Private Sub CommandButton1_Click()
ay = Month(Date)
ay1 = Format(Date, "m")
ay2 = Format(Date, "mmmm")
yıl = Format(Date, "yyyy")
Set ds = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
MsgBox "N:\AAA\BBB\" & yıl & "\" & ay1 & ay2
If ds.FolderExists("N:\AAA\BBB\" & yıl & "\" & ay1 & ay2) = True Then
aç = Shell("Explorer.exe N:\AAA\BBB\" & yıl & "\" & ay1 & ay2, vbNormalFocus)
Else
MsgBox "KLASÖR BULUNAMADI"
End If

End Sub
PLİNT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-03-2017, 13:51   #14
sratacc
 
Giriş: 23/02/2012
Mesaj: 102
Excel Vers. ve Dili:
2010
Varsayılan

Alıntı:
PLİNT tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Klasör adı "3 Mart" şeklinde ise açmaz mesajınızda "3_Mart" gibi alt tire vardı
"N" diski doğru değilmi?
Aşağıdaki kodda mesajla aradığı klasör yolunu bildirecektir deneyin (alt tire yok)
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Private Sub CommandButton1_Click()
ay = Month(Date)
ay1 = Format(Date, "m")
ay2 = Format(Date, "mmmm")
yıl = Format(Date, "yyyy")
Set ds = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
MsgBox "N:\AAA\BBB\" & yıl & "\" & ay1 & ay2
If ds.FolderExists("N:\AAA\BBB\" & yıl & "\" & ay1 & ay2) = True Then
aç = Shell("Explorer.exe N:\AAA\BBB\" & yıl & "\" & ay1 & ay2, vbNormalFocus)
Else
MsgBox "KLASÖR BULUNAMADI"
End If

End Sub
Hocam elinize saglik sorunsuz calisiyor tesrkkur ederim.
__________________
iconiumctd.blogspot.com
sratacc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-03-2017, 14:00   #15
PLİNT
 
Giriş: 30/12/2014
Şehir: Gürün
Mesaj: 1,069
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2010
Varsayılan

Alıntı:
sratacc tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Hocam elinize saglik sorunsuz calisiyor tesrkkur ederim.
Rica ederim, kolay gelsin.
Mesaj bölümünü silersiniz.
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
MsgBox "N:\AAA\BBB\" & yıl & "\" & ay1 & ay2
Belirmemişiz; "3" ile "Mart" arasında boşluk varsa
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
If ds.FolderExists("N:\AAA\BBB\" & yıl & "\" & ay1 & " " &  ay2) = True Then
aç = Shell("Explorer.exe N:\AAA\BBB\" & yıl & "\" & ay1 & " " & ay2, vbNormalFocus)
PLİNT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-03-2017, 14:58   #16
sratacc
 
Giriş: 23/02/2012
Mesaj: 102
Excel Vers. ve Dili:
2010
Varsayılan

Alıntı:
PLİNT tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Rica ederim, kolay gelsin.
Mesaj bölümünü silersiniz.
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
MsgBox "N:\AAA\BBB\" & yıl & "\" & ay1 & ay2
Belirmemişiz; "3" ile "Mart" arasında boşluk varsa
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
If ds.FolderExists("N:\AAA\BBB\" & yıl & "\" & ay1 & " " &  ay2) = True Then
aç = Shell("Explorer.exe N:\AAA\BBB\" & yıl & "\" & ay1 & " " & ay2, vbNormalFocus)
Anlattiginiz sekilde yapmistim zaten hocam tesekkurler iyi gunler dilerim
__________________
iconiumctd.blogspot.com
sratacc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla


Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı


Saat 19:29


Bu forum Elit NET - www.elitnet.com.tr tarafından sunulmaktadır.

Excel Eğitimi - Mobil Uygulama - Çorlu - Çorlu Hurda - Torna - Çorlu Web Tasarım - Tarot Falı - Fenerbahçe Haberleri - Trakya Haberleri - Investing - Hurda - Tekirdağ Samsung - Kozmetik Ürünler - Sağlıklı Makyaj Ürünleri - Yaşlanma Karşıtı Ürünler - Excel Eğitimi - Çorlu osgb - Lingerie - Dyeing Machine - Çorlu Temizlik- Çorlu Ambar- Hava Çekimi- Hazır Site- SEO- Çorlu Burun Estetiği- Çorlu Pimapen- Karton Bardak- Marka Tescil Danışmanlık- Marmara Ereğlisi Restaurant- Çorlu Baskı- Çorlu Sigorta- Çorlu Pimapenci- İstanbul Avukat-
Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement System V2.6 By   Branden