Excel Forum
ALTIN ÜYELİK Hakkında Bilgi


Geri Git   Excel Forum > EXCEL-Soruları > Makro-VBA
Atatürk
Şifremi Unuttum

DUYURU SİSTEMİ / REKLAM PANOSU

Makro-VBA Makro veya VBA ile ilgili sorularınızı buraya gönderebilirsiniz.
Dosya ekleyebilirsiniz

Özel Arama


Yanıtla
 
Paylaş Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 08-04-2017, 14:42   #1
baydeniro
 
Giriş: 26/01/2007
Mesaj: 3,417
Excel Vers. ve Dili:
Ofis 2016
Varsayılan Metin İçindeki Sayıda Matematiksel İşlem

Merhaba arkadaşlar,

Metin içindeki bir sayıda matematiksel işlem olabilir mi ! Örneğin B10 hücresinde TGBYU32 yazılı. Bu 32 sayısı değişebiliyor. 32 - 2 = 30 olmasını sağlayacak şekilde VBA kodu mümkün olabilir mi ? Parçaal, Sağdan, Soldan gibi Formüllerle yapıyoruz ancak VBA daha etkili olacak.
baydeniro Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-04-2017, 15:04   #2
alicimri
 
Giriş: 12/12/2015
Mesaj: 484
Excel Vers. ve Dili:
Ofis 2003
Varsayılan

TGBYU metni değişiyor mu? Sayı hep sonda mı oluyor?
alicimri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-04-2017, 15:24   #3
baydeniro
 
Giriş: 26/01/2007
Mesaj: 3,417
Excel Vers. ve Dili:
Ofis 2016
Varsayılan

alicimri üstadım teşekkürler.
** TGBYU metni hiç değişmiyor
** Sayı hep sonda oluyor
baydeniro Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-04-2017, 15:32   #4
Korhan Ayhan
Moderatör
 
Korhan Ayhan kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 15/03/2005
Şehir: ANTALYA
Mesaj: 23,111
Excel Vers. ve Dili:
OFFICE 2013-2016 PRO TR
Varsayılan

Deneyiniz.

Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
=YERİNEKOY(B10;"TGBYU";"")+0-2
__________________
.
.
.

Soru sormadan önce forumumuzun aşağıdaki
bölümlerini incelediğinizde birçok sorunuza yanıt bulabilirsiniz.


Excel Dersanesi
Uygulamalı Excel Eğitimi
Excel İçin Örnek Uygulamalar
Video Dersane (***Altın Üyelere Özel***)

Lütfen sorularınızın çözümlendiğine dair geri dönüş mesajı yazınız...!
Lütfen yazım ve forum kurallarına uyalım...!
Lütfen sorularımızı açık ve net bir dille ifade edelim...!



FORUM KURALLARI
Korhan Ayhan Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-04-2017, 15:43   #5
baydeniro
 
Giriş: 26/01/2007
Mesaj: 3,417
Excel Vers. ve Dili:
Ofis 2016
Varsayılan

Korhan üstadım teşekkürler. Şöyle bir durum var ki, "TGBYU" sonuç olarak kalması gerekiyor.
baydeniro Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-04-2017, 16:29   #6
alicimri
 
Giriş: 12/12/2015
Mesaj: 484
Excel Vers. ve Dili:
Ofis 2003
Varsayılan

Korhan Bey çıkmış.
="TGBYU" & YERİNEKOY(B10;"TGBYU";"")+0-2
alicimri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-04-2017, 16:55   #7
baydeniro
 
Giriş: 26/01/2007
Mesaj: 3,417
Excel Vers. ve Dili:
Ofis 2016
Varsayılan

alicimri, Korhan Ayhan üstadlar çok teşekkür ediyorum.
baydeniro Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla


Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı


Saat 15:22


Bu forum Elit NET - www.elitnet.com.tr tarafından sunulmaktadır.

Excel Eğitimi - Mobil Uygulama - Çorlu - Çorlu Web Tasarım -- Beylikdüzü mali müşavir - Beylikdüzü mali müşavir - Lingerie - Dyeing Machine - Karton Bardak- Karton Bardak- Çorlu Dil Konuşma Terapisti- Çorlu Dil Konuşma Terapisti- Çorlu Konuşma Terapisti- Çorlu Konuşma Terapisti- Çorlu Özel Eğitim- Site Yönetimi- Pronet Tekirdağ- Çorlu Kamera- Pronet Edirne- Pronet Çorlu- Çorlu Araç Takip- Rampa- Çorlu İnternet Sitesi- Çorlu Sürücü Kursu- Şişli Avukat- Çorlu Etüt- İstanbul Botanik- Çorlu Sigorta- Kağıt Bardak- Kağıt Bardak- Çorlu Havuz- Çorlu Havuz- Çorlu Perde Yıkama- Okul Danışmanlık- ADR'li taşıma kabı imalatı- Mekanik Tesisat- Çorlu Grafik Tasarım- Çorlu Sondaj- Çorlu Etüt- Futbol Cafe- Beylikdüzü Temizlik- Çorlu Kurs- Çorlu Ders- İzmit Mimar- Hurda Bakır Kablo- Hurda Bakır Kablo- Çorlu Pronet- Çorlu Yönetim- Çorlu Apartman Yönetimi- Çorlu Marangoz- Çorlu Avukat-
Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement System V2.6 By   Branden