![]() |
| ![]() |
|
DUYURU SİSTEMİ / REKLAM PANOSU |
Makro-VBA Makro veya VBA ile ilgili sorularınızı buraya gönderebilirsiniz.
![]() |
![]() |
|
Paylaş | Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Altın Üye
Giriş: 22/11/2011
Excel Vers. ve Dili:
2007 türkçe |
![]() değerli arkadaşlar ekteki dosyada verileri listbox1 alıp kayıt işlemi yapabiliyorum. seçtiğim chekbox lar sütunları göstersin onlarla yeni listemi yapayım istiyorum , ya da chekbox larla sütunları gizleyerek, istemediğim sütunların verilerini aktarmak istemiyorum. .yani kendi listemi ben yapabileyim istiyorum. yardımlarınız için teşekkür ederim.
DOSYA LİNKİ: http://s3.dosya.tc/server13/fz8o8i/L...EB.TR.rar.html Bu mesaj en son " 29-12-2017 " tarihinde saat 21:15 itibariyle ismailozkan4224 tarafından düzenlenmiştir.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Uzman
Giriş: 01/03/2005
Excel Vers. ve Dili:
Win7 Home Basic TR 64 Bit Ofis-2010-TR 32 Bit |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili:
2007 türkçe |
![]() evren bey öncelikle yardımınız için teşekkür ederim. ama benim istediğim chekbox ile bu işi yapabilmek. ve listboxta sütun gizlemek.bunun için bir çözümünüz var mı?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Giriş: 30/12/2014
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2010 |
![]() Merhaba
İsteğiniz aşağıdaki gibi olabilir 'Private Sub CommandButton20_Click() Sub gizle() Dim g As String, a As Integer, f As String Dim deg As String, sh As Worksheet Dim yer As String, x As Integer Set sh = Sheets(ActiveSheet.Name) For a = 1 To ListBox1.ColumnCount yer = sh.Columns(a).Width deg = deg & CLng(yer) & ";" Next If ListBox1.ColumnWidths <> deg Then ListBox1.ColumnWidths = deg r = ListBox1.ColumnWidths For a = 0 To ListBox1.ColumnCount - 1 f = Split(r, " pt;")(a) If a < 24 Then If Controls("CheckBox" & a + 1) = True Then x = 1: f = "0" End If: End If g = g & f & ";" Next If x = 1 Then ListBox1.ColumnWidths = g Else ListBox1.ColumnWidths = deg End If End Sub Private Sub CheckBox1_Click() gizle End Sub Private Sub CheckBox2_Click() gizle End Sub '... '.. Private Sub CheckBox24_Click() gizle End Sub 'Private Sub CommandButton20_Click() seçimler yapıldıktan sonra butonlada olabilir |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili:
2007 türkçe |
![]() sayın plint ilginiz için teşekkür ederim. ancak sub gizle makrosunda
for a döngüsü ve if conrols satırlarında hata veriyor. dosyada denemeniz mümkün mü acaba. belki de ben uyarlayamadım |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Giriş: 30/12/2014
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2010 |
![]() Merhaba
Uyguladığınız dosyada eksik "checkbox" mı var acaba örnek dosyanızda 1 den 24 e kadar düzenli, sıralıydı ilk 6 "checkbox" a uygulanmış şekli ektedir, "combobox" dan mesela "1-A" seçili iken denermisiniz http://s3.dosya.tc/server13/ia8gpc/L...B.TR2.zip.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili:
2007 türkçe |
![]() Alıntı:
|
|
![]() |