Excel Forum
ALTIN ÜYELİK Hakkında Bilgi


Geri Git   Excel Forum > EXCEL-Soruları > Makro-VBA
Atatürk
Şifremi Unuttum

DUYURU SİSTEMİ / REKLAM PANOSU

Makro-VBA Makro veya VBA ile ilgili sorularınızı buraya gönderebilirsiniz.
Dosya ekleyebilirsiniz

Özel Arama


Yanıtla
 
Paylaş Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 12-10-2017, 20:29   #11
vuranoğlu
Altın Üye
 
vuranoğlu kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 18/04/2008
Şehir: eskişehir
Mesaj: 83
Excel Vers. ve Dili:
excel 2007 tr
Varsayılan

Teşekkürler PLİNT
Ekteki hataları alıyorum.
Eklenmiş Resimler
Dosya Türü: jpg hata.JPG (123.5 KB, 5 Görüntülenme)
Dosya Türü: jpg hata1.JPG (133.7 KB, 4 Görüntülenme)
vuranoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-10-2017, 20:39   #12
PLİNT
 
Giriş: 30/12/2014
Şehir: Gürün
Mesaj: 1,202
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2010
Varsayılan

Merhaba
Eklediğim dosyada bir sıkıntı çıkmadı.
Altın üyeliğim olmadığından resimlere bakma imkanım yok
https://hizliresim.com/ adresine yükleyip link verirmisiniz?
PLİNT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-10-2017, 20:56   #13
vuranoğlu
Altın Üye
 
vuranoğlu kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 18/04/2008
Şehir: eskişehir
Mesaj: 83
Excel Vers. ve Dili:
excel 2007 tr
Varsayılan

http://s5.dosya.tc/server5/0ypta3/Ye...r__6_.rar.html


https://hizliresim.com/OyMLPZ
https://hizliresim.com/zJ4BbY

Bu mesaj en son " 12-10-2017 " tarihinde saat 21:17 itibariyle vuranoğlu tarafından düzenlenmiştir....
vuranoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-10-2017, 21:42   #14
PLİNT
 
Giriş: 30/12/2014
Şehir: Gürün
Mesaj: 1,202
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2010
Varsayılan

Formda iki adet "activate" başlığı bulunuyor
"Private Sub İŞLEMGİRİŞEKRANI_Activate()" ve "Private Sub UserForm_Activate()" gibi
Çalışacak olan "Private Sub UserForm_Activate()" dır.
Resimde hata vere "userform" u düzenledim bakarsınız

http://s5.dosya.tc/server5/swj7md/DENE_4.zip.html
diğerlerinide siz ayarlarsınız.
Saat işlevini hangi userformlarda kullanacaksanız" UserForm_Activate"
altını düzenlemelisiniz ve modülde ilgili "Label" adı bulunmalı

"İŞLEMGİRİŞEKRANI" userformu için:
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Private Sub UserForm_Activate()
hnd = FindWindow(vbNullString, Me.Caption)
 SetTimer hnd, 0, 1000, AddressOf Timer
Label41.Caption = Format(Date, "dd.mm.yyyy")
İŞLEMGİRİŞEKRANI_Initialize
'İŞLEMGİRİŞEKRANI_Activate
End Sub

Private Sub UserForm_QueryClose(Cancel As Integer, CloseMode As Integer)
KillTimer hnd, 0
End Sub 
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
   Public Declare Function SetTimer Lib "user32" ( _
                            ByVal hnd As Long, _
                            ByVal nIDEvent As Long, _
                            ByVal uElapse As Long, _
                            ByVal lpTimerFunc As Long) As Long
    Public Declare Function KillTimer Lib "user32" ( _
                ByVal hnd As Long, ByVal nIDEvent As Long) As Long
    Public Declare Function FindWindow Lib "user32" Alias "FindWindowA" ( _
                            ByVal lpClassName As String, _
                            ByVal lpWindowName As String) As Long
    Public hnd As Long

    Public Sub Timer(ByVal hnd As Long, ByVal uMsg As Long, ByVal idEvent As Long, ByVal dwTime As Long)
İŞLEMGİRİŞEKRANI.Label40.Caption = Format(Now, "hh:mm:ss")
   RAPOR.Label10.Caption = Format(Now, "hh:mm:ss")
    End Sub  
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Private Sub İŞLEMGİRİŞEKRANI_Initialize()
  Label40 = Format(Time, "hh:mm:ss")
'......diğer kodlar
İkinci resimdeki hata dikkat ettiyseniz sütunlardaki hücrelerde formatları sayı olanlarda hata yok veriler eklenirken sayı olarak eklendiğinde düzelecektir
bunula ilgili daha önce "İŞLEMGİRİŞEKRANI"/ " CommandButton5" kodlarında düzenleme yapmıştık bu kodlarla girdiğiniz verilerde o hatayı vermeyecektir
onlar önceki kodlarla eklenenlerdir.
PLİNT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-10-2017, 18:36   #15
vuranoğlu
Altın Üye
 
vuranoğlu kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 18/04/2008
Şehir: eskişehir
Mesaj: 83
Excel Vers. ve Dili:
excel 2007 tr
Varsayılan

Iyi akşamlar

Verileri işlemgirişekranından silerken hata alınıyor.


https://hizliresim.com/o67mjX

https://hizliresim.com/lb1DdQ
vuranoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-10-2017, 21:05   #16
PLİNT
 
Giriş: 30/12/2014
Şehir: Gürün
Mesaj: 1,202
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2010
Varsayılan

Alıntı:
vuranoğlu tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Iyi akşamlar

Verileri işlemgirişekranından silerken hata alınıyor.
Merhaba

Dosyanızda; birkaç yerde daha bu hatayı verdirecek kodlar var. "Textbox change" kodları altında "Textbox" ların boş kalma
veya yanlışlıkla metin girilme durumlarında hata vermesini engelleyecek eklemeler yapmalısınız.
Mesela resimdeki hata için;
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
If IsNumeric(TextBox7.Text) = True Then Sheets("veri").Range("j2").Value = CDbl(TextBox7.Text)
PLİNT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-10-2017, 21:31   #17
vuranoğlu
Altın Üye
 
vuranoğlu kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 18/04/2008
Şehir: eskişehir
Mesaj: 83
Excel Vers. ve Dili:
excel 2007 tr
Varsayılan

Yardımlarınız için teşekkürler

http://s5.dosya.tc/server5/w3lf5c/DENE_4.rar.html
Belirtiğiniz değişikleri düzelttim.

İŞLEMGİRİŞEKRANI işlem sayfasını açtığınızda hata mesajı çıkıyor ve ardından otomatik kapanıyor.
https://hizliresim.com/AyJd0p

Bu mesaj en son " 13-10-2017 " tarihinde saat 21:55 itibariyle vuranoğlu tarafından düzenlenmiştir....
vuranoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-10-2017, 21:52   #18
PLİNT
 
Giriş: 30/12/2014
Şehir: Gürün
Mesaj: 1,202
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2010
Varsayılan

Alıntı:
vuranoğlu tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Yardımlarınız için teşekkürler

İŞLEMGİRİŞEKRANI işlem sayfasını açtığınızda hata mesajı çıkıyor ve ardından otomatik kapanıyor.
Merhaba
"Hesap_ekleme" formunda "Label1" yok, "caption" unda "Label1" yazan "Label6" var
onun için modülde:
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
   Public Sub Timer(ByVal hnd As Long, ByVal uMsg As Long, ByVal idEvent As Long, ByVal dwTime As Long)
   RAPOR.Label10.Caption = Format(Now, "hh:mm:ss")
   İŞLEMGİRİŞEKRANI.Label40.Caption = Format(Now, "hh:mm:ss")
    HESAP_EKLEME.Label6.Caption = Format(Now, "hh:mm:ss")
    End Sub 
"HESAP_EKLEME" Formu:
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Private Sub UserForm_Activate()
hnd = FindWindow(vbNullString, Me.Caption)
 SetTimer hnd, 0, 1000, AddressOf Timer
Label6.Caption = Format(Date, "dd.mm.yyyy")
HESAP_EKLEME_Initialize
'İŞLEMGİRİŞEKRANI_Activate
End Sub
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Private Sub UserForm_QueryClose(Cancel As Integer, CloseMode As Integer)
KillTimer hnd, 0
End Sub 
Şu başlığı ve içeriğini silin
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
'Private Sub HESAP_EKLEME_Activate()
'...
'...
'End Sub 
PLİNT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-10-2017, 22:32   #19
vuranoğlu
Altın Üye
 
vuranoğlu kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 18/04/2008
Şehir: eskişehir
Mesaj: 83
Excel Vers. ve Dili:
excel 2007 tr
Varsayılan

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. PLİNT
Hesap ekleme (listboxda) hesap adına göre sıralama yapabilir miyiz?Nette birkaç kod uygulamaya çalıştım sonuç vermedi.
vuranoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-10-2017, 22:34   #20
vuranoğlu
Altın Üye
 
vuranoğlu kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 18/04/2008
Şehir: eskişehir
Mesaj: 83
Excel Vers. ve Dili:
excel 2007 tr
Varsayılan

PLİNT Vewrdiğiniz bilgiler için teşekkürler.


Hesap ekleme sayfasında hesap adına göre veri girildiğinde otomatik sıralama kodu uygulamsı sonuç vermedi.
vuranoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla


Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı


Saat 14:20


Bu forum Elit NET - www.elitnet.com.tr tarafından sunulmaktadır.

Excel Eğitimi - Mobil Uygulama - Çorlu - Çorlu Web Tasarım - Tarot Falı - invest in turkey - Lingerie - Dyeing Machine - Karton Bardak- Çorlu Özel Eğitim- Site Yönetimi- Led Aydınlatma- Pronet Tekirdağ- Çorlu Kamera- Pronet Edirne- Pronet Kırklareli- Pronet Çerkezköy- Pronet Çorlu- Pronet Lüleburgaz- Pronet Keşan- Çorlu Araç Takip- Çorlu Su Arıtma- Boru Profil- Gebze Emlak- Beylikdüzü Temizlik- İstanbul Burun Estetiği- Bakır Sülfat- Rampa- Rotary- Çorlu İnternet Sitesi- youngblood- Çorlu Palet- Çerkezköy Palet-
Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement System V2.6 By   Branden