Excel Forum
ALTIN ÜYELİK Hakkında Bilgi


Geri Git   Excel Forum > EXCEL-Soruları > Makro-VBA
Atatürk
Şifremi Unuttum

DUYURU SİSTEMİ / REKLAM PANOSU

Makro-VBA Makro veya VBA ile ilgili sorularınızı buraya gönderebilirsiniz.
Dosya ekleyebilirsiniz

Özel Arama


Yanıtla
 
Paylaş Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 03-10-2017, 23:26   #1
vuranoğlu
Altın Üye
 
vuranoğlu kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 18/04/2008
Şehir: eskişehir
Mesaj: 100
Excel Vers. ve Dili:
excel 2007 tr
Varsayılan Listbox da toplama sorunu

Merhaba

Textboxlara alınan toplamlarda sütün toplamları hatalı geliyor .Hata nereden kaynaklanıyor?
Çözüm?
Teşekkürler.
Eklenmiş Dosyalar
Dosya Türü: rar DENE.rar (752.2 KB, 21 Görüntülenme)
vuranoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-10-2017, 23:41   #2
cems
Altın Üye
 
cems kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 02/09/2005
Şehir: İstanbul
Mesaj: 1,481
Excel Vers. ve Dili:
office 2003 tr + office 2010 tr
Varsayılan

Birinci aşamada : Veri sayfasında "metin olarak saklanan sayılar " ı hata iletişim kutusu yardımı ile sayıya dönüştürün.

Bunu yaptığınızda listbox altındaki texboxlar doğru sonuç veriyor.

İkinci aşamada veri sayfasına userform üzerindeki textboxlardan bilgi atılırken ( default olarak string/metin) kaydın numerik " cdbl" ya da tarih " cdate" atılması için textboxların tamamının verisine uygun şekilde formatlanmasını sağlayın.

Listbox ne görüyorsa onu gösterir, zaten toplamlar sayfadan gelmekte olur. Bu durumda bilgi veri sayfasına string dışında gelirse , sorununuz hallolur.

Bu mesaj en son " 03-10-2017 " tarihinde saat 23:46 itibariyle cems tarafından düzenlenmiştir....
cems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-10-2017, 20:58   #3
vuranoğlu
Altın Üye
 
vuranoğlu kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 18/04/2008
Şehir: eskişehir
Mesaj: 100
Excel Vers. ve Dili:
excel 2007 tr
Varsayılan

Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürleri
Almış olduğum bilgiler doğrultusunda düzenlenen dosya linki http://dosya.co/j3023d7c98g3/DENE_1.rar.html

Alınan toplamları listbox içinde görebilir miyiz?
Diğer istekler ve çalışma konusu bilgileri link dedir.
vuranoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-10-2017, 00:30   #4
cems
Altın Üye
 
cems kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 02/09/2005
Şehir: İstanbul
Mesaj: 1,481
Excel Vers. ve Dili:
office 2003 tr + office 2010 tr
Varsayılan

Alıntı:
dosya linki
Dosya.co virüs dağıtmakta , .co ile adresi biten sitelere yükleme yapmamanız ancak dış servera yükleyecekseniz www.dosya.tc kullanmanız daha iyi olabilir , zira .co nun sorununun farkında olan dosyanızı indirmeyecektir.

Diğer yandan ; sorunuza cevaben , bildiğim kadarı ile listbox sadece sayfadan aldığı datayı düzgün görsel olarak ve istenen sütunları yansıtan pasif bir araç . Buna toplam göster demek yerine toplamın olması gereken yere label ya da textbox yerleştirip kod ile sayfadaki toplamı bunlarda göster demek daha kolay olur.
cems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-10-2017, 21:30   #5
vuranoğlu
Altın Üye
 
vuranoğlu kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 18/04/2008
Şehir: eskişehir
Mesaj: 100
Excel Vers. ve Dili:
excel 2007 tr
Varsayılan

http://s5.dosya.tc/server5/2kvrn7/DENE.rar.html
Yeni ektedir
vuranoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-10-2017, 00:52   #6
PLİNT
 
Giriş: 31/12/2014
Şehir: Gürün
Mesaj: 1,244
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2010
Varsayılan

Merhaba
Ek dosyayı deneyelim
"İşlem giriş" kayıt formatı için yapılan ekleme ile
"Rapor" listesinde toplamlar; "I:O" sütununda formatları sayı olduğunda doğru çıkacaktır.
http://s6.dosya.tc/server11/zm7794/DENE_2.zip.html

"Kopyalama işlemi B-E-I-J-K-L-M-N-O Sütunları şeklinde olabilir mi?"
Ek dosyada bu sütunlar kopyalanacak.

"Rapor sayfası yazdır sayfasındaki şekliyle döküm alabilirmiyiz?"
Bu isteğinizi tam anlayamadım
PLİNT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-10-2017, 23:27   #7
vuranoğlu
Altın Üye
 
vuranoğlu kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 18/04/2008
Şehir: eskişehir
Mesaj: 100
Excel Vers. ve Dili:
excel 2007 tr
Varsayılan

İlginiz için teşekkürler. PLİNT
Süzme yaptığımızda rapor sayfasına alınan veriler yazdır sayfasındaki formatta olabilir mi? Toplamlar süzme sonucu textboxlara alınabilir mi?
Eklenmiş Dosyalar
Dosya Türü: xlsx yazdır.xlsx (11.6 KB, 10 Görüntülenme)
vuranoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-10-2017, 01:23   #8
PLİNT
 
Giriş: 31/12/2014
Şehir: Gürün
Mesaj: 1,244
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2010
Varsayılan

Merhaba
Eklediğiniz son dosyayı görme imkanım yok ama
"B-E-I-J-K-L-M-N-O" Sütunları "Rapor" sayfasına kopyalanıp
formatı "Yazdır" sayfasındaki gibi olacak ise ek dosyayı deneyin.
http://s5.dosya.tc/server5/dqrkud/DENE_2.zip.html
"Rapor" sayfasında oluşan tabloyu büyütmek için "Combobox1_Click" altında bulunan
değeri (toplam satırı) artırabilirsiniz.
x = son1 + 2

Bu mesaj en son " 11-10-2017 " tarihinde saat 01:29 itibariyle PLİNT tarafından düzenlenmiştir....
PLİNT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-10-2017, 23:07   #9
vuranoğlu
Altın Üye
 
vuranoğlu kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 18/04/2008
Şehir: eskişehir
Mesaj: 100
Excel Vers. ve Dili:
excel 2007 tr
Varsayılan

PLİNT emeğine sağlık.
Tarih kontrolü yapmağa çalıştım ama hata verdi.
"İlk tarih son tarihten büyük olamaz"

Rapor sayfasındaki saat süzden sonra çalışmıyor?

Bu mesaj en son " 11-10-2017 " tarihinde saat 23:48 itibariyle vuranoğlu tarafından düzenlenmiştir....
vuranoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-10-2017, 00:55   #10
PLİNT
 
Giriş: 31/12/2014
Şehir: Gürün
Mesaj: 1,244
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2010
Varsayılan

Alıntı:
vuranoğlu tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
PLİNT emeğine sağlık.
Tarih kontrolü yapmağa çalıştım ama hata verdi.
"İlk tarih son tarihten büyük olamaz"
Merhaba

http://s5.dosya.tc/server5/ftbxvm/DENE_3.zip.html

"ComboBox1_Click" altında ilgili bölüme ek yapalım;
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Private Sub ComboBox1_Click()
   '....
'...........Kodlarınız
If TextBox3.Value = "" Then MsgBox "  SON TARİHİ GİRİNİZ !  ", vbInformation, "VURANOĞLU": Exit Sub
tar2 = Format(TextBox3, "dd.mm.yyyy")
If CDbl(CDate(tar1)) > CDbl(CDate(tar2)) Then MsgBox "İlk tarih son tarihten büyük olamaz": Exit Sub
RAPOR.Clear
RAPOR.AddItem Cells(1, 1)
'..
'...diğer kodlar
End sub
Alıntı:
vuranoğlu tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Rapor sayfasındaki saat süzden sonra çalışmıyor?
Örnek dosyanızda kullandığınız döngülü saat kodu yerine aşağıdakileri kullanın
"Module1" kod sayfasına
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
   Public Declare Function SetTimer Lib "user32" ( _
                            ByVal hnd As Long, _
                            ByVal nIDEvent As Long, _
                            ByVal uElapse As Long, _
                            ByVal lpTimerFunc As Long) As Long
    Public Declare Function KillTimer Lib "user32" ( _
                ByVal hnd As Long, ByVal nIDEvent As Long) As Long
    Public Declare Function FindWindow Lib "user32" Alias "FindWindowA" ( _
                            ByVal lpClassName As String, _
                            ByVal lpWindowName As String) As Long
    Public hnd As Long

    Public Sub Timer(ByVal hnd As Long, ByVal uMsg As Long, ByVal idEvent As Long, ByVal dwTime As Long)
   RAPOR.Label10.Caption = Format(Now, "hh:mm:ss")
    End Sub 
"Userform" (RAPOR)
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)

Private Sub UserForm_Activate()
 hnd = FindWindow(vbNullString, Me.Caption)
 SetTimer hnd, 0, 1000, AddressOf Timer
End Sub


Private Sub UserForm_QueryClose(Cancel As Integer, CloseMode As Integer)
KillTimer hnd, 0
End Sub
 
PLİNT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla


Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı


Saat 12:15


Bu forum Elit NET - www.elitnet.com.tr tarafından sunulmaktadır.

Excel Eğitimi - Mobil Uygulama - Çorlu - Çorlu Web Tasarım - Tarot Falı - invest in turkey - Lingerie - Dyeing Machine - Karton Bardak- Çorlu Özel Eğitim- Site Yönetimi- Led Aydınlatma- Pronet Tekirdağ- Çorlu Kamera- Pronet Edirne- Pronet Kırklareli- Pronet Çerkezköy- Pronet Çorlu- Pronet Lüleburgaz- Pronet Keşan- Çorlu Araç Takip- Çorlu Su Arıtma- Boru Profil- Gebze Emlak- Beylikdüzü Temizlik- İstanbul Burun Estetiği- Bakır Sülfat- Rampa- Rotary- Çorlu İnternet Sitesi- youngblood- Çorlu Palet- Çerkezköy Palet- Çorlu Prefabrik- Çorlu Sürücü Kursu- Çorlu Sandviç Panel- Şişli Avukat- Korona Test Kalemi- Çorlu Vinç- Çorlu Pimapen Tamiri-
Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement System V2.6 By   Branden