Excel Forum
ALTIN ÜYELİK Hakkında Bilgi


Geri Git   Excel Forum > EXCEL-Soruları > Makro-VBA
Atatürk
Şifremi Unuttum

DUYURU SİSTEMİ / REKLAM PANOSU

Makro-VBA Makro veya VBA ile ilgili sorularınızı buraya gönderebilirsiniz.
Dosya ekleyebilirsiniz

Özel Arama


Yanıtla
 
Paylaş Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 24-06-2017, 21:46   #1
ASLAN7410
Altın Üye
 
ASLAN7410 kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 15/07/2012
Şehir: Aslan ERASLAN - ANKARA
Mesaj: 1,528
Excel Vers. ve Dili:
Ofis 2013 Türkçe
Varsayılan InputBox ile sıralama

Merhaba hayırlı Bayramlar.

Ekte gönderdiğim excel dosyamda Application.InputBox kullanarak sıralama yaptırmak istiyorum.

Bir çok kod eklemek gerekti, bu kodlar da sıralama yapmıyor. Her sütun için ayrı ayrı kod eklemek gerekiyor mu? Yoksa bu kodlar kısaltılabilir mi?

Ayrıca sıralama yaptığında da ekrana gelecek mesaj kutusunda da örneğin C1 hücresindeki bilgiye göre sıralandı (SİCİL'e göre sıralandı.) şeklinde mesaj verebilir mi?

Yardımcı olur musunuz?
.
Eklenmiş Dosyalar
Dosya Türü: xlsm Sıralama.xlsm (18.0 KB, 5 Görüntülenme)
__________________
.
Her zaman yardımcı olmak güzel bir şeydir...

Bu mesaj en son " 24-06-2017 " tarihinde saat 22:01 itibariyle ASLAN7410 tarafından düzenlenmiştir....
ASLAN7410 Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-06-2017, 22:41   #2
Ömer BARAN
Uzman
 
Giriş: 08/03/2011
Şehir: ANKARA / İSTANBUL
Mesaj: 9,242
Excel Vers. ve Dili:
Office 2013 TÜRKÇE
Varsayılan

Merhaba.

Aşağıdaki şekilde dener misiniz?
Anladığım kadarıyla SIRALAMA KODU sütununa ilişkin istisnai bir durum var.
.
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Sub Sırala()
sor = Application.InputBox("Sıralacanak SÜTUNUN Harfini Giriniz!.." & vbCrLf & " ", "ASLAN", "A")
sor = Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(sor, "ç", "c"), _
    "Ç", "C"), "ğ", "G"), "Ğ", "G"), "ö", "O"), "ö", "O"), "ş", "S"), "Ş", "S"), "ü", "U"), "Ü", "U")
        If sor = False Then
            MsgBox "İşlemi iptal ettiniz."
            Exit Sub
        ElseIf Range(sor & "1").Column < 2 Then
            MsgBox "A sütununa göre sıralama yapılamaz!...", vbCritical, "ASLAN"
            Exit Sub
        ElseIf Range(sor & "1").Column > 14 Or Len(sor) > 1 Then
            MsgBox "Veri olmayan sütun adı yazılamaz.", vbCritical, "ASLAN"
            Exit Sub
        End If
    Range("B2:N" & Sheets(1).Cells.SpecialCells(xlCellTypeLastCell).Row).Sort _
        Key1:=Range(sor & "2"), Order1:=xlAscending, _
        Key2:=[C2], order2:=xlAscending
    MsgBox Range(sor & "1").Value & " sütununa göre sıralama yapıldı.", vbInformation, "ASLAN"
End Sub
__________________
.
☾✭ İnadına TÜRKÇE ✭☽

-- Sorunuzu, gerçek belgenizle aynı yapıda ve olması gereken sonuçların elle yazıldığı örnek belge ile destekleyiniz.
-- ALTIN ÜYELİK öneriyorum. / FORUM KURALLARInı mutlaka okuyunuz.
-- ALTIN ÜYE olmayanlar, örnek belgeyi dosya.tc, dosya.co gibi bir siteye yükleyip, belgeye erişim adresini verebilir.
-- Özel mesaj ile soru sormayınız. / Geri bildirimde bulunulmayan cevaplarımı siliyorum.
Ömer BARAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-06-2017, 22:49   #3
ASLAN7410
Altın Üye
 
ASLAN7410 kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 15/07/2012
Şehir: Aslan ERASLAN - ANKARA
Mesaj: 1,528
Excel Vers. ve Dili:
Ofis 2013 Türkçe
Varsayılan

Sayın Ömer Bey, şimdiden hayırlı Bayramlar. İlginiz için çok teşekkür ediyorum.

Kodlar gayet güzel çalışıyor, ancak sırala dediğimde sayfadaki 1.satırdaki başlıkları bir alt satıra atıyor.
__________________
.
Her zaman yardımcı olmak güzel bir şeydir...
ASLAN7410 Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-06-2017, 22:51   #4
ASLAN7410
Altın Üye
 
ASLAN7410 kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 15/07/2012
Şehir: Aslan ERASLAN - ANKARA
Mesaj: 1,528
Excel Vers. ve Dili:
Ofis 2013 Türkçe
Varsayılan

Sayın Ömer Bey, birde InputBox içerisine küçük harf girdiğimde Veri olmayan sütun adı belirttiniz şeklinde uyarı geliyor.
__________________
.
Her zaman yardımcı olmak güzel bir şeydir...
ASLAN7410 Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-06-2017, 22:55   #5
ASLAN7410
Altın Üye
 
ASLAN7410 kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 15/07/2012
Şehir: Aslan ERASLAN - ANKARA
Mesaj: 1,528
Excel Vers. ve Dili:
Ofis 2013 Türkçe
Varsayılan

Sayın Ömer Bey kodlar arasında aşağıdaki kod var, E sütununda başka veriler var, kod ile ilgili bir durum yok.

If baslik = "SIRALAMA KODU" Then
__________________
.
Her zaman yardımcı olmak güzel bir şeydir...
ASLAN7410 Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-06-2017, 23:13   #6
Ömer BARAN
Uzman
 
Giriş: 08/03/2011
Şehir: ANKARA / İSTANBUL
Mesaj: 9,242
Excel Vers. ve Dili:
Office 2013 TÜRKÇE
Varsayılan

Sayfayı yenileyerek tekrar kontrol edin.
Ben düzeltme yaparken kod'un önceki halini kullanmış olmalısınız.

SIRALAMA KODUna ilişkin bir istisna yok ise kırmızı satırları silerek kullanabilirsiniz.
.
__________________
.
☾✭ İnadına TÜRKÇE ✭☽

-- Sorunuzu, gerçek belgenizle aynı yapıda ve olması gereken sonuçların elle yazıldığı örnek belge ile destekleyiniz.
-- ALTIN ÜYELİK öneriyorum. / FORUM KURALLARInı mutlaka okuyunuz.
-- ALTIN ÜYE olmayanlar, örnek belgeyi dosya.tc, dosya.co gibi bir siteye yükleyip, belgeye erişim adresini verebilir.
-- Özel mesaj ile soru sormayınız. / Geri bildirimde bulunulmayan cevaplarımı siliyorum.
Ömer BARAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-06-2017, 23:41   #7
ASLAN7410
Altın Üye
 
ASLAN7410 kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 15/07/2012
Şehir: Aslan ERASLAN - ANKARA
Mesaj: 1,528
Excel Vers. ve Dili:
Ofis 2013 Türkçe
Varsayılan

Sayın Ömer Bey, kodlar gayet güzel çalışıyor, ancak B sütununa göre sırala dediğimde sayfadaki 1.satırdaki başlıkları bir alt satıra atıyor.
__________________
.
Her zaman yardımcı olmak güzel bir şeydir...
ASLAN7410 Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-06-2017, 23:59   #8
Ömer BARAN
Uzman
 
Giriş: 08/03/2011
Şehir: ANKARA / İSTANBUL
Mesaj: 9,242
Excel Vers. ve Dili:
Office 2013 TÜRKÇE
Varsayılan

Sanırım C sütununda veri olmamasıyla ilgili.
Çünkü mevcut kod'unuz C sütunundaki son dolu satıra göre çalışıyordu.

Artık son satırı başka türlü buldurdum (mavi kısım).

Önceki cevabımı yeniden güncelledim, yeni halini kontrol edin.
.
__________________
.
☾✭ İnadına TÜRKÇE ✭☽

-- Sorunuzu, gerçek belgenizle aynı yapıda ve olması gereken sonuçların elle yazıldığı örnek belge ile destekleyiniz.
-- ALTIN ÜYELİK öneriyorum. / FORUM KURALLARInı mutlaka okuyunuz.
-- ALTIN ÜYE olmayanlar, örnek belgeyi dosya.tc, dosya.co gibi bir siteye yükleyip, belgeye erişim adresini verebilir.
-- Özel mesaj ile soru sormayınız. / Geri bildirimde bulunulmayan cevaplarımı siliyorum.
Ömer BARAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-06-2017, 00:07   #9
ASLAN7410
Altın Üye
 
ASLAN7410 kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 15/07/2012
Şehir: Aslan ERASLAN - ANKARA
Mesaj: 1,528
Excel Vers. ve Dili:
Ofis 2013 Türkçe
Varsayılan

Sayın Ömer Bey şimdi daha güzel çalışıyor, ellerinize sağlık çok teşekkür ediyor.

InputBox kutusuna küçük harfte yazsam sıralıyor, kod içerisinde bu bölümü bulamadım, bunu hangisi yapıyor acaba?

Bir de InputBox içerisinde A harfi yazılı bu şekilde TAMAM'a basıldığında debug hatası veriyor.
__________________
.
Her zaman yardımcı olmak güzel bir şeydir...
ASLAN7410 Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-06-2017, 00:14   #10
ASLAN7410
Altın Üye
 
ASLAN7410 kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 15/07/2012
Şehir: Aslan ERASLAN - ANKARA
Mesaj: 1,528
Excel Vers. ve Dili:
Ofis 2013 Türkçe
Varsayılan

Sayın Ömer Bey aşağıdaki kod ile InputBox içerisinde A harfi yazılı şekilde TAMAM'a basıldığında aşağıdaki kod ile çözdüm.

ElseIf Range(sor & "1").Column > 14 Or Range(sor & "1").Column < 2 Then

Bu mesaj kutusu içerisine Türkçe noktalı harfler yazıldığı zaman da debug hatası veriyor, bunları da iptal edebilir miyiz?
__________________
.
Her zaman yardımcı olmak güzel bir şeydir...
ASLAN7410 Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla


Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı


Saat 02:11


Bu forum Elit NET - www.elitnet.com.tr tarafından sunulmaktadır.

Excel Eğitimi - Mobil Uygulama - Çorlu - Çorlu Web Tasarım - Tarot Falı - invest in turkey - Lingerie - Dyeing Machine - Karton Bardak- Çorlu Özel Eğitim- Site Yönetimi- Led Aydınlatma- Pronet Tekirdağ- Çorlu Kamera- Pronet Edirne- Pronet Kırklareli- Pronet Çerkezköy- Pronet Çorlu- Pronet Lüleburgaz- Pronet Keşan- Çorlu Araç Takip- Çorlu Su Arıtma- Boru Profil- Gebze Emlak- Beylikdüzü Temizlik- İstanbul Burun Estetiği- Bakır Sülfat- Rampa- Rotary- Çorlu İnternet Sitesi- youngblood- Çorlu Palet- Çerkezköy Palet- Çorlu Prefabrik- Çorlu Sürücü Kursu- Çorlu Sandviç Panel- Şişli Avukat- Korona Test Kalemi- Çorlu Vinç- Çorlu Pimapen Tamiri- Çorlu Çelik Konstruksiyon-
Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement System V2.6 By   Branden