Excel Forum
ALTIN ÜYELİK Hakkında Bilgi


Geri Git   Excel Forum > EXCEL-Soruları > Makro-VBA
Atatürk
Şifremi Unuttum

DUYURU SİSTEMİ / REKLAM PANOSU

Makro-VBA Makro veya VBA ile ilgili sorularınızı buraya gönderebilirsiniz.
Dosya ekleyebilirsiniz

Özel Arama


Yanıtla
 
Paylaş Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 07-04-2017, 11:54   #1
askm
Altın Üye
 
Giriş: 04/06/2005
Şehir: k.maraş
Mesaj: 1,834
Excel Vers. ve Dili:
2010-2016
Varsayılan Hesaplamada Virgülden Sonra 2 Rakam Harici Dikkate Almasın

Kolay gelsin. Makro veya formül ile hesaplama yapıyorum. Hesaplama sonucu virgüllü sayı çıktığında virgülden sonra 2 rakamı dikkate alsın. Kalan kısmı dikkate almasın. Yuvarmala ile veri gözüken kısmı 2 rakama iniyor. Ama bu sayıyı toplamak istediğimizde virgülden sonra 2 rakamın dışındaki kısmı da dikkate alıyor. Örneğin sayı1:1,254 sayı2:1,233 Bunların toplamı normalde 2,487 oluyor, hücreye 2,49 yazıyor. Benim istediğim sayı1=1,25 sayı2=1,23 toplamı=2,48 çıksın. Yani virgül sonrası 2 rakam harici küsüratı hiç dikkate almasın.
__________________
excel 2010- türkçe
askm Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-04-2017, 12:07   #2
Ömer BARAN
Uzman
 
Giriş: 08/03/2011
Şehir: ANKARA / İSTANBUL
Mesaj: 9,481
Excel Vers. ve Dili:
Office 2013 TÜRKÇE
Varsayılan

Merhaba.

Aşağıdaki şekilde denediniz mi?
.
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
=YUVARLA(birinci sayı;2)+YUVARLA(ikinci sayı;2)
__________________
.
☾✭ İnadına TÜRKÇE ✭☽

-- Sorunuzu, gerçek belgenizle aynı yapıda ve olması gereken sonuçların elle yazıldığı örnek belge ile destekleyiniz.
-- ALTIN ÜYELİK öneriyorum. / FORUM KURALLARInı mutlaka okuyunuz.
-- ALTIN ÜYE olmayanlar, örnek belgeyi dosya.tc, dosya.co gibi bir siteye yükleyip, belgeye erişim adresini verebilir.
-- Özel mesaj ile soru sormayınız. / Geri bildirimde bulunulmayan cevaplarımı siliyorum.
Ömer BARAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-04-2017, 12:31   #3
askm
Altın Üye
 
Giriş: 04/06/2005
Şehir: k.maraş
Mesaj: 1,834
Excel Vers. ve Dili:
2010-2016
Varsayılan

Eğer A1:A1000 arasını toplayacaksan, topla formülünü kullanamayız. Formül ile yapacaksan aracı bir sütun kullanıp oraya yuvarla (round) yapıp, sonra o sütun toplamını almak lazım. VBAda da sum ile değil de for next ile toplatmak toplatmak gerek.
__________________
excel 2010- türkçe
askm Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-04-2017, 13:34   #4
Ömer
Moderatör
 
Ömer kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 18/08/2007
Şehir: Kuşadası
Mesaj: 19,035
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2010 Türkçe
Varsayılan

Merhaba,

İstediğiniz bu mu?

Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Sub Virgul_2()
    MsgBox Evaluate("=SUMPRODUCT(TRUNC(A1:A1000,2))")
End Sub
.
__________________
.
Ömer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-04-2017, 13:44   #5
askm
Altın Üye
 
Giriş: 04/06/2005
Şehir: k.maraş
Mesaj: 1,834
Excel Vers. ve Dili:
2010-2016
Varsayılan

Evet tam da bu. Çok teşekkürler.
__________________
excel 2010- türkçe
askm Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla


Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı


Saat 13:58


Bu forum Elit NET - www.elitnet.com.tr tarafından sunulmaktadır.

Excel Eğitimi - Mobil Uygulama - Çorlu - Çorlu Web Tasarım -- Beylikdüzü mali müşavir - Lingerie - Dyeing Machine - Karton Bardak- Çorlu Dil Konuşma Terapisti- Çorlu Özel Eğitim- Site Yönetimi- Pronet Tekirdağ- Çorlu Kamera- Pronet Edirne- Pronet Çorlu- Çorlu Araç Takip- Çorlu Su Arıtma- Gebze Emlak- Rampa- Rotary- Çorlu İnternet Sitesi- Çorlu Sürücü Kursu- Çorlu Sürücü Kursu- Şişli Avukat- Edirne Serbest Muhasebeci- Çorlu Etüt- İstanbul Botanik- Çorlu Sigorta- Kağıt Bardak- Kaplan Tekstil- Çorlu Perde- Çorlu Havuz- Makina- Danışmazlar-
Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement System V2.6 By   Branden