Excel Forum
ALTIN ÜYELİK Hakkında Bilgi


Geri Git   Excel Forum > EXCEL-Soruları > Makro-VBA
Atatürk
Şifremi Unuttum

DUYURU SİSTEMİ / REKLAM PANOSU

Makro-VBA Makro veya VBA ile ilgili sorularınızı buraya gönderebilirsiniz.
Dosya ekleyebilirsiniz

Özel Arama


Yanıtla
 
Paylaş Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 01-02-2017, 12:35   #1
kayhan32
 
Giriş: 16/01/2006
Mesaj: 34
Varsayılan Filtre ile sıfır olan satırları silme

Arkadaşlar merhaba.
Aşağıdaki kod ile dosyada tanımladığım otomatik tablo içindeki alanda filtre ile sıfırları süzüp bu satırları siliyorum. Fakat tanımladığım alanda sütun ekleme ve çıkarma yapıldığında filtre yaptığım başlığın değişmemesi için field:=36 kolonunu nasıl sabitlerim. Otomatik tablo başlığına alan adı tanımlamak istediğimde kabul etmiyor. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Kod :

Range("filtre").Select
Selection.AutoFilter

ActiveSheet.Range("filtre").AutoFilter Field:=36, Criteria1:= _
"-" '36. Filtre hücresi (Tablo başlık adı "tutar") alan adı veya farklı bir yöntemle sabitlenmeli.
Range("FILTRE2").Select
Selection.EntireRow.Delete
ActiveSheet.Range("filtre").AutoFilter Field:=36

Bu mesaj en son " 01-02-2017 " tarihinde saat 14:37 itibariyle kayhan32 tarafından düzenlenmiştir....
kayhan32 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-02-2017, 16:31   #2
Ömer BARAN
Uzman
 
Giriş: 08/03/2011
Şehir: ANKARA / İSTANBUL
Mesaj: 9,230
Excel Vers. ve Dili:
Office 2013 TÜRKÇE
Varsayılan

Merhaba.

Sorularınızı, gerçek belgenizle aynı yapıda örnek belge üzerinden sorunuz.
(sayfa/satır/sütun/veri başlangıç satırı/metin-sayı-tarih vs hücre biçimleri gibi)

Ayrıca gerçek belgenizde, UserForm/makro kullanılıyorsa, bunların da örnek belgede olmasını sağlayınız.
.
__________________
.
☾✭ İnadına TÜRKÇE ✭☽

-- Sorunuzu, gerçek belgenizle aynı yapıda ve olması gereken sonuçların elle yazıldığı örnek belge ile destekleyiniz.
-- ALTIN ÜYELİK öneriyorum. / FORUM KURALLARInı mutlaka okuyunuz.
-- ALTIN ÜYE olmayanlar, örnek belgeyi dosya.tc, dosya.co gibi bir siteye yükleyip, belgeye erişim adresini verebilir.
-- Özel mesaj ile soru sormayınız. / Geri bildirimde bulunulmayan cevaplarımı siliyorum.
Ömer BARAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-02-2017, 09:46   #3
kayhan32
 
Giriş: 16/01/2006
Mesaj: 34
Varsayılan

Sayın Ömer bey.
Belirttiğiniz gibi ekte dosyayı gönderiyorum. Açıklamasını da ekledim.
İlginiz ve emekleriniz için çok teşekkür ederim.
Eklenmiş Dosyalar
Dosya Türü: xlsm TEKLİF.xlsm (558.2 KB, 10 Görüntülenme)
kayhan32 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-02-2017, 15:11   #4
Ömer BARAN
Uzman
 
Giriş: 08/03/2011
Şehir: ANKARA / İSTANBUL
Mesaj: 9,230
Excel Vers. ve Dili:
Office 2013 TÜRKÇE
Varsayılan

Merhaba.

Yanlış anlamadıysam Teklif adlı makroda mavi satırı ekleyip, kırmızı kısmı düzeltirseniz istediğiniz gerçekleşir.
( dikkat: bir sonraki satırda yer alan çifttırnak arasındaki - işaretini bir üst satıra aldım)
.
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
tutarsut = WorksheetFunction.Match("TUTAR", Sheets("METRAJ").Rows("4:4"), 0)
ActiveSheet.Range("filtre").AutoFilter Field:=tutarsut, Criteria1:="-"
__________________
.
☾✭ İnadına TÜRKÇE ✭☽

-- Sorunuzu, gerçek belgenizle aynı yapıda ve olması gereken sonuçların elle yazıldığı örnek belge ile destekleyiniz.
-- ALTIN ÜYELİK öneriyorum. / FORUM KURALLARInı mutlaka okuyunuz.
-- ALTIN ÜYE olmayanlar, örnek belgeyi dosya.tc, dosya.co gibi bir siteye yükleyip, belgeye erişim adresini verebilir.
-- Özel mesaj ile soru sormayınız. / Geri bildirimde bulunulmayan cevaplarımı siliyorum.
Ömer BARAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-02-2017, 23:09   #5
kayhan32
 
Giriş: 16/01/2006
Mesaj: 34
Varsayılan

Ömer bey teşekkür ederim. Sayenizde sorunum çözüldü. Peki makroyu hızlandırmak için bir öneriniz olabilir mi?
kayhan32 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-02-2017, 00:28   #6
Ömer BARAN
Uzman
 
Giriş: 08/03/2011
Şehir: ANKARA / İSTANBUL
Mesaj: 9,230
Excel Vers. ve Dili:
Office 2013 TÜRKÇE
Varsayılan

Kod'un başlık satırının hemen altına aşağıdaki ilk satırı, End Sub satırının hemen üstüne de ikinci satırı yapıştırarak deneyiniz.
.
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Sub Teklif()
Application.ScreenUpdating = False: Application.Calculation = xlCalculationManual
..........mevcut kodlar .....
Application.ScreenUpdating = True: Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
End Sub
__________________
.
☾✭ İnadına TÜRKÇE ✭☽

-- Sorunuzu, gerçek belgenizle aynı yapıda ve olması gereken sonuçların elle yazıldığı örnek belge ile destekleyiniz.
-- ALTIN ÜYELİK öneriyorum. / FORUM KURALLARInı mutlaka okuyunuz.
-- ALTIN ÜYE olmayanlar, örnek belgeyi dosya.tc, dosya.co gibi bir siteye yükleyip, belgeye erişim adresini verebilir.
-- Özel mesaj ile soru sormayınız. / Geri bildirimde bulunulmayan cevaplarımı siliyorum.
Ömer BARAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla


Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı


Saat 03:55


Bu forum Elit NET - www.elitnet.com.tr tarafından sunulmaktadır.

Excel Eğitimi - Mobil Uygulama - Çorlu - Çorlu Web Tasarım - Tarot Falı - invest in turkey - Lingerie - Dyeing Machine - Karton Bardak- Çorlu Özel Eğitim- Site Yönetimi- Led Aydınlatma- Pronet Tekirdağ- Çorlu Kamera- Pronet Edirne- Pronet Kırklareli- Pronet Çerkezköy- Pronet Çorlu- Pronet Lüleburgaz- Pronet Keşan- Çorlu Araç Takip- Çorlu Su Arıtma- Boru Profil- Gebze Emlak- Beylikdüzü Temizlik- İstanbul Burun Estetiği- Bakır Sülfat- Rampa- Rotary- Çorlu İnternet Sitesi- youngblood- Çorlu Palet- Çerkezköy Palet- Çorlu Prefabrik- Çorlu Sürücü Kursu- Çorlu Sandviç Panel- Şişli Avukat- Korona Test Kalemi- Çorlu Vinç- Çorlu Pimapen Tamiri- Çorlu Çelik Konstruksiyon-
Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement System V2.6 By   Branden