Excel Forum
ALTIN ÜYELİK Hakkında Bilgi


Geri Git   Excel Forum > EXCEL-Soruları > Makro-VBA
Atatürk
Şifremi Unuttum

DUYURU SİSTEMİ / REKLAM PANOSU

Makro-VBA Makro veya VBA ile ilgili sorularınızı buraya gönderebilirsiniz.
Dosya ekleyebilirsiniz

Özel Arama


Yanıtla
 
Paylaş Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 18-05-2017, 15:13   #1
DidO Didem
 
Giriş: 18/05/2017
Şehir: İstanbul
Mesaj: 3
Excel Vers. ve Dili:
2010 TR
Varsayılan Bir çok Excel Kitabında mükerrer kayıt bulma..

Merhaba,
Formunuza yeni üye oldum.
İşyerinden bir arkadaşım tavsiye etti . Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür ederim.

Bir klasorun altında bir cok excel dosyası var. içerisinde mukerer kayıt olan sutunlardaki kayıtların işaretlenmesini ya da kayıtların hangi adreslerde oldugunu listelemesine ihtiyacım var.

şöyleki .

A.xls de A sutununda tekarar eden kayıt varsa renklensin.. B stunundaki lerde.
B.xls de de aynı şekilde
ve bunu klasorun altındaki onlarca dosyaya yapması mümkün mü acaba...
DidO Didem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-05-2017, 15:54   #2
cemshan
Altın Üye
 
cemshan kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 05/04/2008
Şehir: Mersin
Mesaj: 156
Excel Vers. ve Dili:
Microsoft Excel 2010
Varsayılan

Koşullubiçimlendirme ile çok rahat çözebilirsiniz.

Örnek dosyanızı paylaşırsanız hızlı çözüm bulursunuz
__________________
Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil.
cemshan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-05-2017, 16:48   #3
DidO Didem
 
Giriş: 18/05/2017
Şehir: İstanbul
Mesaj: 3
Excel Vers. ve Dili:
2010 TR
Varsayılan

merhaba ,
ben bir excel dosyasindan ayni klasorun altindaki bir cok excel dosyasindaki mukerrer kayitlari isaretlemeyi sormustum. 300 sayfa var hepsine tektek girip kosullu bicimlendirme yapmak cok zaman alir o yuzden makro ile cozum ariyorum tek dosyadan hepsine uygulanacak. tesekkurler
DidO Didem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-05-2017, 11:07   #4
Ömer
Moderatör
 
Ömer kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 18/08/2007
Şehir: Kuşadası
Mesaj: 19,017
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2010 Türkçe
Varsayılan

Merhaba,

Bu şekilde deneyin.

Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Sub Mukerrer_Renklendir()

    Dim klasor As String, dosya

    klasor = "C:\Deneme" 'dosya yolu ve adını buraya yazın.

    Application.ScreenUpdating = False
    Application.DisplayAlerts = False
    
    For Each dosya In CreateObject("Scripting.FileSystemObject").GetFolder(klasor).Files
        If ThisWorkbook.Name <> dosya.Name Then
            Workbooks.Open Filename:=dosya
            With Range("A1:A" & Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row)
                .FormatConditions.Delete
                .FormatConditions.AddUniqueValues
                .FormatConditions(1).DupeUnique = xlDuplicate
                .FormatConditions(1).Interior.ColorIndex = 3
            End With
            With Range("B1:B" & Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Row)
                .FormatConditions.Delete
                .FormatConditions.AddUniqueValues
                .FormatConditions(1).DupeUnique = xlDuplicate
                .FormatConditions(1).Interior.ColorIndex = 4
            End With
            ActiveWorkbook.Close True
        End If
    Next
    
    MsgBox "İşleminiz Bitti..."
    Application.ScreenUpdating = True

End Sub
.
__________________
.
Ömer Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-05-2017, 10:00   #5
DidO Didem
 
Giriş: 18/05/2017
Şehir: İstanbul
Mesaj: 3
Excel Vers. ve Dili:
2010 TR
Varsayılan

Ömer Bey Çok teşekkür ederim.

Çalıştı sadece .xlsm uzantılı dosyalar vardı onlarda sorun cıktı onları yapmamış. Fakat onlar zaten çok değildi. Bu şekilde işimi bitirebildim. Tekrar teşekkür ederim elinize sağlık..
DidO Didem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-05-2017, 16:22   #6
Ömer
Moderatör
 
Ömer kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 18/08/2007
Şehir: Kuşadası
Mesaj: 19,017
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2010 Türkçe
Varsayılan

İşinize yaradığına sevindim.
Tekrar denedim, .xlsm dosyalarında da çalıştı.

Bazı dosya türlerinde ekran sorgularını önlemek için aşağıdaki kodu ilave ettim.

Application.DisplayAlerts = False

.
__________________
.
Ömer Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla


Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı


Saat 11:46


Bu forum Elit NET - www.elitnet.com.tr tarafından sunulmaktadır.

Excel Eğitimi - Mobil Uygulama - Çorlu - Çorlu Web Tasarım - Tarot Falı - invest in turkey - Lingerie - Dyeing Machine - Karton Bardak- Çorlu Özel Eğitim- Site Yönetimi- Led Aydınlatma- Pronet Tekirdağ- Çorlu Kamera- Pronet Edirne- Pronet Kırklareli- Pronet Çerkezköy- Pronet Çorlu- Pronet Lüleburgaz- Pronet Keşan- Çorlu Araç Takip- Çorlu Su Arıtma- Boru Profil- Gebze Emlak- Beylikdüzü Temizlik- İstanbul Burun Estetiği- Bakır Sülfat- Rampa- Rotary- Çorlu İnternet Sitesi- youngblood- Çorlu Palet- Çerkezköy Palet- Çorlu Prefabrik- Çorlu Sürücü Kursu- Çorlu Sandviç Panel- Şişli Avukat- Korona Test Kalemi- Çorlu Vinç- Çorlu Pimapen Tamiri- Çorlu Çelik Konstruksiyon-
Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement System V2.6 By   Branden