Excel Forum
ALTIN ÜYELİK Hakkında Bilgi


Geri Git   Excel Forum > EXCEL-Soruları > Fonksiyonlar
Atatürk
Şifremi Unuttum

DUYURU SİSTEMİ / REKLAM PANOSU

Fonksiyonlar Bir fonksiyonun, nasıl işlediğini veya aradığınız bir işleme uygun olup olmadığını bu başlık altında sorabilirsiniz.
Dosya ekleyebilirsiniz

Özel Arama


Yanıtla
 
Paylaş Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 19-12-2017, 01:28   #1
altan888
Altın Üye
 
altan888 kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 15/02/2008
Şehir: İzmir
Mesaj: 207
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2016 TR
Varsayılan Seri Numarasindaki Harfi Almak

Merhabalar, Ekteki excel tablomda,

A Sütunundaki verilerin içinde 2017 sıra numarası ile BAŞLAMAYAN fatura numaralarının başındaki ilk harfi yazdırmak istiyorum, B1 den B10'a kadar yazdığım formül doğru çalışıyor Ancak B11 deki fatura numarası başında harf olmadığı için boş geçmesi lazım ama numara başında harf olmadığı için ilk rakam olan 8 rakamını yazıyor, formülümü düzeltip 8 rakamı yerine boş geçsin istiyorum, ancak formülü nasıl yazıcam çözemedim, ya da başka bir yolu var mıdır ? yardımcı olmanızı rica ederim, şimdiden çok teşekkürler.
Eklenmiş Dosyalar
Dosya Türü: xlsx MBUL Fonksiyon Yardım.xlsx (9.0 KB, 16 Görüntülenme)
altan888 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-12-2017, 01:57   #2
Ömer BARAN
Uzman
 
Giriş: 08/03/2011
Şehir: ANKARA / İSTANBUL
Mesaj: 9,483
Excel Vers. ve Dili:
Office 2013 TÜRKÇE
Varsayılan

Merhaba.

Kullandığınız formül konumuna bakmaksızın "2017" ibaresini arıyor.
Yani aradığınız "2017" ibaresi metnin sonunda bile olsa ilgili hücrede varsa, kullandığınız formül istediğiniz sonucu vermez.

Gördüğüm kadarıyla, yılı temsil eden "2017", " NO:" ibaresinden sonraki 4'üncü karakterden başlıyor.

Bu kural standart ise aşağıdaki formülün istediğiniz sonucu vermesi gerekir.
.
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
=EĞER(PARÇAAL(A1;BUL(" NO:";A1)+7;4)="2017";"";EĞER(ESAYIYSA(0+PARÇAAL(A1;BUL(" NO:";A1)+4;1));"";PARÇAAL(A1;BUL(" NO:";A1)+4;1)))
__________________
.
☾✭ İnadına TÜRKÇE ✭☽

-- Sorunuzu, gerçek belgenizle aynı yapıda ve olması gereken sonuçların elle yazıldığı örnek belge ile destekleyiniz.
-- ALTIN ÜYELİK öneriyorum. / FORUM KURALLARInı mutlaka okuyunuz.
-- ALTIN ÜYE olmayanlar, örnek belgeyi dosya.tc, dosya.co gibi bir siteye yükleyip, belgeye erişim adresini verebilir.
-- Özel mesaj ile soru sormayınız. / Geri bildirimde bulunulmayan cevaplarımı siliyorum.
Ömer BARAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-12-2017, 02:29   #3
altan888
Altın Üye
 
altan888 kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 15/02/2008
Şehir: İzmir
Mesaj: 207
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2016 TR
Varsayılan

Alıntı:
Ömer BARAN tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Merhaba.

Kullandığınız formül konumuna bakmaksızın "2017" ibaresini arıyor.
Yani aradığınız "2017" ibaresi metnin sonunda bile olsa ilgili hücrede varsa, kullandığınız formül istediğiniz sonucu vermez.

Gördüğüm kadarıyla, yılı temsil eden "2017", " NO:" ibaresinden sonraki 4'üncü karakterden başlıyor.

Bu kural standart ise aşağıdaki formülün istediğiniz sonucu vermesi gerekir.
.
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
=EĞER(PARÇAAL(A1;BUL(" NO:";A1)+7;4)="2017";"";EĞER(ESAYIYSA(0+PARÇAAL(A1;BUL(" NO:";A1)+4;1));"";PARÇAAL(A1;BUL(" NO:";A1)+4;1)))
Ömer Bey, formülünüz gayet güzel çalışıyor, elinize sağlık, cevap için çok çok teşekkür ederim
altan888 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-12-2017, 02:47   #4
Ömer BARAN
Uzman
 
Giriş: 08/03/2011
Şehir: ANKARA / İSTANBUL
Mesaj: 9,483
Excel Vers. ve Dili:
Office 2013 TÜRKÇE
Varsayılan

Alıntı:
altan888 tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Ömer Bey, formülünüz gayet güzel çalışıyor, elinize sağlık, cevap için çok çok teşekkür ederim
.
Kolay gelsin.
.
__________________
.
☾✭ İnadına TÜRKÇE ✭☽

-- Sorunuzu, gerçek belgenizle aynı yapıda ve olması gereken sonuçların elle yazıldığı örnek belge ile destekleyiniz.
-- ALTIN ÜYELİK öneriyorum. / FORUM KURALLARInı mutlaka okuyunuz.
-- ALTIN ÜYE olmayanlar, örnek belgeyi dosya.tc, dosya.co gibi bir siteye yükleyip, belgeye erişim adresini verebilir.
-- Özel mesaj ile soru sormayınız. / Geri bildirimde bulunulmayan cevaplarımı siliyorum.
Ömer BARAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-12-2017, 23:25   #5
Tevfik_Kursun
Altın Üye
 
Giriş: 30/07/2012
Şehir: Antakya
Mesaj: 1,176
Excel Vers. ve Dili:
2010 - Türkçe 64 Bit
Varsayılan

Merhaba Sayın Ömer Hocam,
Aynı işlemi makro ile yapar mısınız, lütfen? Elimde benzer bir problem var da.
Saygılarımla
Tevfik_Kursun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-12-2017, 00:34   #6
Ömer BARAN
Uzman
 
Giriş: 08/03/2011
Şehir: ANKARA / İSTANBUL
Mesaj: 9,483
Excel Vers. ve Dili:
Office 2013 TÜRKÇE
Varsayılan

Alıntı:
Tevfik_Kursun tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Merhaba Sayın Ömer Hocam,
Aynı işlemi makro ile yapar mısınız, lütfen? Elimde benzer bir problem var da.
Saygılarımla
Merhaba.

Aşağıdaki kod da aynı işi görür.
Kırmızı renklendirdiğim ilk veri satırı, kriter yıl, bakılacak sütun adı, işlem sonucunun yazılacağı sütun adı,
yıl verisinden önceki standart anahtar kelimeyi ihtiyaca göre değiştirirsiniz.
.
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Sub YILI_FARKLI_VE_SAYI_OLMAYAN_SERI_NOLARI()

yil = "2017"
ilksat = 1
kaynaksut = "A"
hedefsut = "B"
anahtar = " NO:"
sonsat = Cells(Rows.Count, kaynaksut).End(3).Row
Range(Cells(ilksat, hedefsut), Cells(sonsat, hedefsut)).ClearContents
For sat = 4 To sonsat
    If Cells(sat, kaynaksut) = "" Or _
        Len(Cells(sat, kaynaksut)) = Len(Replace(Cells(sat, kaynaksut), anahtar, "")) Then GoTo 10
    nonerede = WorksheetFunction.Search(anahtar, Cells(sat, kaynaksut))
    If Mid(Cells(sat, kaynaksut), nonerede + 7, 4) = yil Then GoTo 10
    If IsNumeric(Mid(Cells(sat, kaynaksut), nonerede + 4, 1)) = True Then
        GoTo 10
    Else
        Cells(sat, hedefsut) = Mid(Cells(sat, kaynaksut), nonerede + 4, 1)
        adet = adet + 1
    End If
10
Next
MsgBox yil & " yılına ait olmayan faturaların" & vbLf & _
        "Seri Numaralarının ilk harfleri listelendi." & vbLf & vbLf & _
        "Bulunan kayıt sayısı: " & adet, vbInformation, "..::.. Ömer BARAN ..::.."
 
End Sub
__________________
.
☾✭ İnadına TÜRKÇE ✭☽

-- Sorunuzu, gerçek belgenizle aynı yapıda ve olması gereken sonuçların elle yazıldığı örnek belge ile destekleyiniz.
-- ALTIN ÜYELİK öneriyorum. / FORUM KURALLARInı mutlaka okuyunuz.
-- ALTIN ÜYE olmayanlar, örnek belgeyi dosya.tc, dosya.co gibi bir siteye yükleyip, belgeye erişim adresini verebilir.
-- Özel mesaj ile soru sormayınız. / Geri bildirimde bulunulmayan cevaplarımı siliyorum.
Ömer BARAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-12-2017, 00:53   #7
Tevfik_Kursun
Altın Üye
 
Giriş: 30/07/2012
Şehir: Antakya
Mesaj: 1,176
Excel Vers. ve Dili:
2010 - Türkçe 64 Bit
Varsayılan

Çok teşekkür ederim Sayın Ömer Hocam,
Birebir aynı olması şart değil. Sadece sıralı satırlardan parçaal nasıl yapılıyor ona bakmak istiyordum.
İlginize çok teşekkür ederim.
İyi geceler
Saygılarımla
Tevfik_Kursun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-12-2017, 01:03   #8
Ömer BARAN
Uzman
 
Giriş: 08/03/2011
Şehir: ANKARA / İSTANBUL
Mesaj: 9,483
Excel Vers. ve Dili:
Office 2013 TÜRKÇE
Varsayılan

Dikkat edeceğiniz gibi, kod'da muhtemel hataları (istenilen kriterlere uymayan veri içeren) öngörüp,
o durumları işlem öncesinde tespit etmek ve hatalı satırlar için bir sonraki satıra geçme işlemi,
istenilen kriterlere uyan satıra gelince ise, basit "MID" yani PARÇAAL işlevini devreye sokmak gerekiyor.
Tabi MID işlevi için de veri alma başlangıç noktası ve alınacak karakter sayısının tespiti gerekiyor.
.
__________________
.
☾✭ İnadına TÜRKÇE ✭☽

-- Sorunuzu, gerçek belgenizle aynı yapıda ve olması gereken sonuçların elle yazıldığı örnek belge ile destekleyiniz.
-- ALTIN ÜYELİK öneriyorum. / FORUM KURALLARInı mutlaka okuyunuz.
-- ALTIN ÜYE olmayanlar, örnek belgeyi dosya.tc, dosya.co gibi bir siteye yükleyip, belgeye erişim adresini verebilir.
-- Özel mesaj ile soru sormayınız. / Geri bildirimde bulunulmayan cevaplarımı siliyorum.
Ömer BARAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-12-2017, 02:47   #9
Tevfik_Kursun
Altın Üye
 
Giriş: 30/07/2012
Şehir: Antakya
Mesaj: 1,176
Excel Vers. ve Dili:
2010 - Türkçe 64 Bit
Varsayılan

Sayın Ömer Hocam,
Çok haklısınız, bugün bu konuda çok güzel örnekler gördüm. Umarım kısa zamanda kavrarım.
Saygılarımla
Tevfik_Kursun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla


Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı


Saat 23:22


Bu forum Elit NET - www.elitnet.com.tr tarafından sunulmaktadır.

Excel Eğitimi - Mobil Uygulama - Çorlu - Çorlu Web Tasarım -- Beylikdüzü mali müşavir - Lingerie - Dyeing Machine - Karton Bardak- Karton Bardak- Çorlu Dil Konuşma Terapisti- Çorlu Özel Eğitim- Site Yönetimi- Pronet Tekirdağ- Çorlu Kamera- Pronet Edirne- Pronet Çorlu- Çorlu Araç Takip- Çorlu Su Arıtma- Gebze Emlak- Rampa- Rotary- Çorlu İnternet Sitesi- Çorlu Sürücü Kursu- Çorlu Sürücü Kursu- Şişli Avukat- Edirne Serbest Muhasebeci- Çorlu Etüt- İstanbul Botanik- Çorlu Sigorta- Kağıt Bardak- Kaplan Tekstil- Çorlu Perde- Çorlu Havuz- Makina- Danışmazlar-
Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement System V2.6 By   Branden