Excel Forum
ALTIN ÜYELİK Hakkında Bilgi


Geri Git   Excel Forum > EXCEL-Soruları > Fonksiyonlar
Atatürk
Şifremi Unuttum

DUYURU SİSTEMİ / REKLAM PANOSU

Fonksiyonlar Bir fonksiyonun, nasıl işlediğini veya aradığınız bir işleme uygun olup olmadığını bu başlık altında sorabilirsiniz.
Dosya ekleyebilirsiniz

Özel Arama


Yanıtla
 
Paylaş Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 03-08-2004, 13:48   #1
red_lion_72
 
red_lion_72 kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 08/07/2004
Şehir: istanbul
Mesaj: 254
Excel Vers. ve Dili:
office 2007-mssql 2008 R2
Varsayılan SAYFALARA LÝNK VERMEK

SELAM,

SAYFA İSİMLERİNE DİREKT LİNK VERMENİN KOLAY BİR YOLU VARMI?

YANİ 30 ADET SAYFASI OLAN BİR EXCEL DOSYAMA, İNDEX SAYFASI YAPMAK İSTİYORUM. HEPSİNE TEK TEK LİNK YAZMAKTANSA BİR SEFERDE BU İÃžİ BİTİREBİLİRMİYİM :?

KOLAY GELSİN.
red_lion_72 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-08-2004, 13:52   #2
red_lion_72
 
red_lion_72 kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 08/07/2004
Şehir: istanbul
Mesaj: 254
Excel Vers. ve Dili:
office 2007-mssql 2008 R2
Varsayılan

LİNKTEN KASTIM KÃ?PRÜ YAPABİLİRMİYİM?
red_lion_72 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-08-2004, 14:21   #3
Haluk
Özel Üye
 
Giriş: 07/07/2004
Şehir: Türkiye
Mesaj: 5,361
Excel Vers. ve Dili:
Office 2010 - İngilizce
Varsayılan

XL'in ControlID'lerini bulmak için aşağıdaki çalışmayı yapmıştım bir zamanlar.

O dosyada istediğin tür bir örnek var, incelersen yararlanacaksın.

http://raider.europe.webmatrixhosting.net/ControlID.zip
__________________
Kod anlatılmaz,yazılır ! 🇹🇷
Haluk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-08-2004, 14:40   #4
Hüseyin
Administrator
 
Giriş: 01/06/2004
Şehir: ÇORLU
Mesaj: 3,561
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2010 - Türkçe
Varsayılan

Daha basitçe,
ama belki çözüm olabilir.

Bunun çalışabilmesi için sayfa isimlerinin başı aynı isim, devamı artan numara şeklinde olması gerekir.
Ã?rneğin :
Dosyanızın adı : dosya.xls olsun ve sayfa isimleride
"Sheet1","Sheet2","Sheet3" gibi

A1'e
=ROW()
B1'e
=HYPERLINK("[dosya.xls]Sheet"&A1&"!A1";"Sheet"&A1)
Sonra bunu sayfa sayınız kadar aşağıya doğru çekerek doldurun.

Fazla fantastik bir çözüm oldu galiba
__________________
Hüseyin
--------------------------------------------
Linkedin kullanıyorsanız bağlantılarınıza ekleyebilirsiniz.

LÜTFEN EXCEL SORUSU SORMAK İÇİN EKLEMEYİN.
ÖZELDEN SORU YANITLAMIYORUM!!!

Hüseyin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-08-2004, 14:45   #5
Haluk
Özel Üye
 
Giriş: 07/07/2004
Şehir: Türkiye
Mesaj: 5,361
Excel Vers. ve Dili:
Office 2010 - İngilizce
Varsayılan

Fantastik olmayan bir çözüm ise;

Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Sub Test()
    With Sheets(1)
        For i = 1 To Sheets.Count
            Cells(i, 1) = Sheets(i).Name
                    .Hyperlinks.Add Anchor:=Cells(i, 1), _
                     Address:="", SubAddress:=Sheets(i).Name & "!A1"
                Sheets(i).Range("A1") = Sheets(1).Name
            Sheets(i).Hyperlinks.Add Anchor:=Sheets(i).Range("A1"), _
            Address:="", SubAddress:=Sheets(1).Name & "!A1"
        Next
    End With
End Sub
Sheets(1) yerine, index'in yer alacağı sayfa ismini de kullanabilirsin.
Ã?rnek>> Sheets("Sheet1")
__________________
Kod anlatılmaz,yazılır ! 🇹🇷
Haluk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-08-2004, 15:28   #6
red_lion_72
 
red_lion_72 kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 08/07/2004
Şehir: istanbul
Mesaj: 254
Excel Vers. ve Dili:
office 2007-mssql 2008 R2
Varsayılan

ARKADAÞLAR CEVAPLAR İÇİN ÇOK TEÞEKKÜRLER...

AMA BEN VERSİYON YAZMADIÐIM İÇİN HERKES İNGİLİZCE İÇİN ÇÃ?ZÜM YAZMIÞ. NEYSE Kİ ARTIK BENİMDE VERSİYONUM SORULARIMIN ALTINDA OLACAK

TÜRKÇE VERSİYONLAR İÇİN FORMÜL "KÃ?PRÜ" YMÜÞ. ÞİMDİ KÃ?PRÜ FORMÜLÜNDEN SONRA TEK SORUN SAYFA İSİMLERİNİ ALMAKTA.ÇÜNKÜ SAYFALARIM SAYFA1 -2-3 DİYE DEVAM ETMİYOR. SAYFA İSİMLERİNİ HERHANGİ BİR YERE YAZDIRABİLECEK BİR FORMÜL BİLEN VARSA YAZABİLİRSE(MÜMKÜNSE MAKROSUZ) MEMNUN OLURUM.

KOLAY GELSİN
__________________
Zekasız kuvvet yıkabilir ama yapamaz...C.Şahabeddin
Asla herşeyi bildiğini sanma. Gerçekten çok bilgili olsan da "ben cahilim" diyebilecek cesaretin daima olsun. Ivan Pavlov
red_lion_72 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-08-2004, 15:49   #7
Haluk
Özel Üye
 
Giriş: 07/07/2004
Şehir: Türkiye
Mesaj: 5,361
Excel Vers. ve Dili:
Office 2010 - İngilizce
Varsayılan

Makro ile bu iş daha basit.

----- ALT + F11 tuşlarına birlikte bas, VBE penceresi ekrana gelsin.
----- Bu pencerede Insert >> Module menusunu tıkla (Ekle >> Modül)
----- Ekranın sağ tarafındaki büyük pencereye, yukarıda verdiğim ikinci cevaptaki kodu kopyalayıp, yapıştır.
----- F5 tuşuna basarak sözkonusu Test isimli prosedurun çalıştırılmasını sağla.
__________________
Kod anlatılmaz,yazılır ! 🇹🇷
Haluk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla


Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı


Saat 05:26


Bu forum Elit NET - www.elitnet.com.tr tarafından sunulmaktadır.

Excel Eğitimi - Mobil Uygulama - Çorlu - Çorlu Web Tasarım -- Beylikdüzü mali müşavir - Beylikdüzü mali müşavir - Lingerie - Dyeing Machine - Karton Bardak- Karton Bardak- Çorlu Dil Konuşma Terapisti- Çorlu Dil Konuşma Terapisti- Çorlu Konuşma Terapisti- Çorlu Konuşma Terapisti- Çorlu Özel Eğitim- Site Yönetimi- Pronet Tekirdağ- Çorlu Kamera- Pronet Edirne- Pronet Çorlu- Çorlu Araç Takip- Çorlu Su Arıtma- Gebze Emlak- Rampa- Rotary- Çorlu İnternet Sitesi- Çorlu Sürücü Kursu- Çorlu Sürücü Kursu- Şişli Avukat- Edirne Serbest Muhasebeci- Çorlu Etüt- İstanbul Botanik- Çorlu Sigorta- Kağıt Bardak- Kağıt Bardak- Kaplan Tekstil- Çorlu Perde- Çorlu Perde- Çorlu Havuz- Çorlu Havuz- Makina- Danışmazlar- Çorlu Perde Yıkama- Çorlu Perde Yıkama- Okul Danışmanlık- Çorlu Ayakkabı- İzmit Sigorta-
Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement System V2.6 By   Branden