Excel Forum
ALTIN ÜYELİK Hakkında Bilgi


Geri Git   Excel Forum > EXCEL-Soruları > Fonksiyonlar
Atatürk
Şifremi Unuttum

DUYURU SİSTEMİ / REKLAM PANOSU

Fonksiyonlar Bir fonksiyonun, nasıl işlediğini veya aradığınız bir işleme uygun olup olmadığını bu başlık altında sorabilirsiniz.
Dosya ekleyebilirsiniz

Özel Arama


Yanıtla
 
Paylaş Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 26-09-2017, 11:47   #1
taneryuksell
Altın Üye
 
Giriş: 11/09/2011
Şehir: antalya
Mesaj: 73
Excel Vers. ve Dili:
2013 Türkçe
Varsayılan Makro ile if yada kullanımı

Arkadaşlar bir hücreye girdiğim formülü aşağıya sürükleyince çok aşırı yer kaplamasından dolayı bunu makro ile yazdırmam mümkün mü ?

Sayfa1 de aşağıda ki formülü C2 ye giriyorum ve aşağıya doğru 100 bin satır çekiyorum buda yavaşma problemi.

=EĞER(YADA(F2=$M$1;G2=$M$1);$M$1;"")

Sayfa2 ise aşağıda ki formül var ve M5'e girip aşağıya sürüklüyorum yine onbinlerce satır

+EĞER(E5="";"";EĞER(YADA(F5="";F5=$P$3);+K5-L5;-L5))
taneryuksell Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-09-2017, 17:46   #2
taneryuksell
Altın Üye
 
Giriş: 11/09/2011
Şehir: antalya
Mesaj: 73
Excel Vers. ve Dili:
2013 Türkçe
Varsayılan

Var mı yardımcı olabilecek bir arkadaş ?
__________________
Bir hedef peşinde olduğun zaman yıldızlardan aşağısı ile kanaat etme; zira sıradan işler uğruna ölmenin tadı önemli hedefler uğruna ölümün tadı gibidir.
taneryuksell Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-09-2017, 18:00   #3
Ömer BARAN
Uzman
 
Giriş: 08/03/2011
Şehir: ANKARA / İSTANBUL
Mesaj: 9,065
Excel Vers. ve Dili:
Office 2013 TÜRKÇE
Varsayılan

Merhaba.

Verilecek cevapların yeni soru/sorunlar oluşturmaması için;
-- gerçek belgenizle aynı yapıda,
-- kullanılan formüller/makrolar içerisinde ve çalışır durumda
olmak üzere bir örnek belge yüklemenizde yarar var sanırım.
.
__________________
.
☾✭ İnadına TÜRKÇE ✭☽

-- Sorunuzu, gerçek belgenizle aynı yapıda ve olması gereken sonuçların elle yazıldığı örnek belge ile destekleyiniz.
-- ALTIN ÜYELİK öneriyorum. / FORUM KURALLARInı mutlaka okuyunuz.
-- ALTIN ÜYE olmayanlar, örnek belgeyi dosya.tc, dosya.co gibi bir siteye yükleyip, belgeye erişim adresini verebilir.
-- Özel mesaj ile soru sormayınız. / Geri bildirimde bulunulmayan cevaplarımı siliyorum.
Ömer BARAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-09-2017, 18:26   #4
taneryuksell
Altın Üye
 
Giriş: 11/09/2011
Şehir: antalya
Mesaj: 73
Excel Vers. ve Dili:
2013 Türkçe
Varsayılan Örnek belge

Açıklama için de.. Ömer hocam
Eklenmiş Dosyalar
Dosya Türü: xlsm denemekitabı.xlsm (22.2 KB, 8 Görüntülenme)
__________________
Bir hedef peşinde olduğun zaman yıldızlardan aşağısı ile kanaat etme; zira sıradan işler uğruna ölmenin tadı önemli hedefler uğruna ölümün tadı gibidir.
taneryuksell Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-09-2017, 09:43   #5
taneryuksell
Altın Üye
 
Giriş: 11/09/2011
Şehir: antalya
Mesaj: 73
Excel Vers. ve Dili:
2013 Türkçe
Varsayılan

Dosyada yardımcı olabilecek biri var mı acaba ?
taneryuksell Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-09-2017, 12:30   #6
Huseyinkis
 
Huseyinkis kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 23/09/2004
Şehir: İstanbul
Mesaj: 1,747
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2010 TR
Varsayılan

=EĞER(YADA(F2=$M$1;G2=$M$1);$M$1;"")

Yukarıdaki formülü 100000 satıra uygulamak için

For X1 = 2 to 100000

if Cells(X1,6)=Cells(1,13) or Cells(X1,7)=Cells(1,13) then
Cells(formülün yazılı olduğu hücre) = Cells(1,13)
else
Cells(formülün yazılı olduğu hücre)=""
end if

Next X1


=EĞER(E5="";"";EĞER(YADA(F5="";F5=$P$3);+K5-L5;-L5))

Yukarıdaki formülü 100000 satıra uygulamak için
For X1 = 2 to 100000
if Cells(X1,5)="" then
Cells(formülün yazılı olduğu hücre)=""
elseif Cells(X1,6)="" or Cells(X1,6)=Cells(3,16) then
Cells(formülün yazılı olduğu hücre) =Cells(X1,11)-Cells(X1,12)
else
Cells(formülün yazılı olduğu hücre) = Cells(X1,12)*-1
end if
Next X1
__________________
///Ya severek "Acı Çekmesini" biliceksin yada Sevmeyeceksin hep "Acı Çekeceksin"///
Huseyinkis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-09-2017, 12:33   #7
Beyribey
 
Giriş: 06/01/2017
Şehir: Ankara
Mesaj: 29
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2013, Türkçe
Varsayılan

Dosyaya bakamıyorum da ben her zaman vba'da filldown kullanıyorum.

Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Range("C2:C1000").Filldown
Beyribey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-09-2017, 12:42   #8
taneryuksell
Altın Üye
 
Giriş: 11/09/2011
Şehir: antalya
Mesaj: 73
Excel Vers. ve Dili:
2013 Türkçe
Varsayılan

Hüseyinkis hocam bunu uygulamakta güçlük çekiyorum. Mesela bir makro altına aynen kopyalayıp (formülün yazılı olduğu hücre) yazılan yere benim formül satırım C2 den başlıyor aşağıda ki gibi mi yazmalıyım

Sub Makro1()
For X1 = 2 To 100000

If Cells(X1, 6) = Cells(1, 13) Or Cells(X1, 7) = Cells(1, 13) Then
Cells("c2:c100000") = Cells(1, 13)
Else
Cells("c2:c100000") = ""
End If

Next X1

Bu mesaj en son " 27-09-2017 " tarihinde saat 12:52 itibariyle taneryuksell tarafından düzenlenmiştir....
taneryuksell Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-09-2017, 12:59   #9
Ömer BARAN
Uzman
 
Giriş: 08/03/2011
Şehir: ANKARA / İSTANBUL
Mesaj: 9,065
Excel Vers. ve Dili:
Office 2013 TÜRKÇE
Varsayılan

Merhaba.

Umarım istediğiniz eklediğim belgedeki gibi bir şeydir.
-- Konsolide sayfasında DÜĞME ile,
-- Verik sayfasında ise M1 hücresinden KASA SEÇİMİ'nin değiştirilmesi ile
işlem yapılıyor.
Her iki işlem de ilgili sayfa E sütunundaki son dolu satıra gerçekleştiriliyor.
.
Eklenmiş Dosyalar
Dosya Türü: xlsm denemekitabı.xlsm (25.7 KB, 5 Görüntülenme)
__________________
.
☾✭ İnadına TÜRKÇE ✭☽

-- Sorunuzu, gerçek belgenizle aynı yapıda ve olması gereken sonuçların elle yazıldığı örnek belge ile destekleyiniz.
-- ALTIN ÜYELİK öneriyorum. / FORUM KURALLARInı mutlaka okuyunuz.
-- ALTIN ÜYE olmayanlar, örnek belgeyi dosya.tc, dosya.co gibi bir siteye yükleyip, belgeye erişim adresini verebilir.
-- Özel mesaj ile soru sormayınız. / Geri bildirimde bulunulmayan cevaplarımı siliyorum.
Ömer BARAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-09-2017, 13:19   #10
taneryuksell
Altın Üye
 
Giriş: 11/09/2011
Şehir: antalya
Mesaj: 73
Excel Vers. ve Dili:
2013 Türkçe
Varsayılan

ömer hocam tam olarak istediğim şey buydu. Sadece şu sıkıntıyı çektim. mesela siz (verik) sayfasında süzme ile çekiyorsunuz ya kasayı ben bunu başka sayfadan formül ile getiriyordum. sizin dosyada ben M1 sütunundan kasayı seçince makro devreye giriyor. belki ben orada eksik bir bilgilendirme yaptım. Konsolideye gelince bir makro düğmesine basmadan otomatik hesaplama mümkün mü. konsolide sayfam benim aslında başka sayfalardan filtre yaparak getirdiğim verileri barındırıyor.
taneryuksell Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla


Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı


Saat 22:31


Bu forum Elit NET - www.elitnet.com.tr tarafından sunulmaktadır.

Excel Eğitimi - Mobil Uygulama - Çorlu - Torna - Çorlu Web Tasarım - Tarot Falı - invest in turkey - Lingerie - Dyeing Machine - Çorlu Temizlik- Karton Bardak- Çorlu Özel Eğitim- Site Yönetimi- Led Aydınlatma- Pronet Tekirdağ- Çorlu Kamera- Pronet Edirne- Pronet Kırklareli- Pronet Çerkezköy- Pronet Çorlu- Pronet Lüleburgaz- Pronet Keşan- Çorlu Araç Takip- Çorlu Su Arıtma- Boru Profil- Gebze Emlak- Beylikdüzü Temizlik- İstanbul Burun Estetiği- Su Deposu Temizliği- Bakır Sülfat- Rampa- Rotary- Çorlu İnternet Sitesi-
Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement System V2.6 By   Branden