Excel Forum
ALTIN ÜYELİK Hakkında Bilgi


Geri Git   Excel Forum > EXCEL-Soruları > Fonksiyonlar
Atatürk
Şifremi Unuttum

DUYURU SİSTEMİ / REKLAM PANOSU

Fonksiyonlar Bir fonksiyonun, nasıl işlediğini veya aradığınız bir işleme uygun olup olmadığını bu başlık altında sorabilirsiniz.
Dosya ekleyebilirsiniz

Özel Arama


Yanıtla
 
Paylaş Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 02-10-2016, 19:28   #1
yesildokunus
 
Giriş: 02/10/2016
Şehir: İzmir
Mesaj: 14
Excel Vers. ve Dili:
2013
Question Eğersayla iki listeyi karşılaştırma

Öncelikle foruma teşekkürlerimi sunarım. Bana çok büyük fayda sağladı ve en sıkıştığım anlarda yardım etti. Hepiniz iyi ki varsınız...

Sorunuma gelince. Ofiste excel kullanıyorum ve excel kullanrak üst üste kaç defa borç ödenmiş buluyorum. Formül olarak eğer(topla(eğersay formüllerini iç içe kullanıyorum. ancak eğer formülü 64 adetten fazla olunca formülün devamı gelmiyor ve sorun çıkarıyor...

formülü mümkünse kısaltmam hatta tek formüle indirmem lazım. öncelikle bana formül lazım ama hem formül hem makro da işimi görür...

ayrıntılar örnek dosyada. indirip inceleyebilirsiniz...

örnek dosyayı dropbox sitesinden indirebilirsiniz
https://www.dropbox.com/s/papth8naaa...20-3.xlsx?dl=0

Bu mesaj en son " 06-10-2016 " tarihinde saat 16:15 itibariyle yesildokunus tarafından düzenlenmiştir....
yesildokunus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-10-2016, 12:12   #2
yesildokunus
 
Giriş: 02/10/2016
Şehir: İzmir
Mesaj: 14
Excel Vers. ve Dili:
2013
Varsayılan

yardım edecek yok mu
yesildokunus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-10-2016, 12:20   #3
YUSUF44
Destek Ekibi
 
YUSUF44 kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 04/01/2006
Şehir: Manisa, Kula
Mesaj: 5,996
Excel Vers. ve Dili:
İş : Ofis 2016 - Türkçe Ev: Yok maalesef.
Varsayılan

Sorunuzu muhtemelen çözemem ancak dosyanızdan da bir şey anlamadığımı ve muhtemelen başka arkadaşların da anlamayacağını belirtmek isterim. Siz kullandığınız formülü değil tam olarak ne yapmak istediğinizi belirtirseniz daha anlaşılır olur. Yani dosyanızdaki formülün sonucu neden 3 veriyor? Bunun mantığını anlatırsanız anlamamız ve çözüm bulmamız kolay olur.
__________________
Sorularınızı örnek dosyayla desteklemeniz çözüme ulaşmanızı kolaylaştırır.

Altın Üye olmanızı öneririm. Altın Üye değilseniz dosyanızı dosya yükleme sitelerinden birine yükleyip linkini paylaşabilirsiniz.
YUSUF44 Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-10-2016, 00:03   #4
yesildokunus
 
Giriş: 02/10/2016
Şehir: İzmir
Mesaj: 14
Excel Vers. ve Dili:
2013
Varsayılan

Merhaba. Anlaşılmayan bir şey yok aslında sol sütunda aylar ve ödemeler var. sağ sütunda ise nakit girişleri var. istediğim şey bir borcun tamamen üst üste ödenerek kaç ayda kapatıldığı. daha net şu şekilde anlatabilirim. elimizde iki liste var ve bu iki listedeki dizilerde kaç defa üste üste ortak sayılar gelmiş onu arıyorum. kısacası müşterilerin borcu ödemeyi kaçıncı ay aksattığını bulmam gerekiyor. bunun için eğersaylı bir formül kullanıyorum ama listeler büşyük olduğu zaman sorun çıkarıyor. 4 yıllık 5 yıllık listelerde işime yaramıyor zorlanıyorum
yesildokunus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-10-2016, 00:10   #5
yesildokunus
 
Giriş: 02/10/2016
Şehir: İzmir
Mesaj: 14
Excel Vers. ve Dili:
2013
Varsayılan

dediklerime bir örnek vereyim

a b
-- ---
5 8
3 4
2 9
10 10
20 20
11 11

iki listeye bakarsanız aşağıdan yukarıya üst üste 3 sayının yani satırın aynı olduğunu göreceksiniz. Yani 3 ay üst üste borç tam ödenmiş. 4. ay eşit değil diğer satırlarında eşit olmasının önemi yok... eğer ilk iki sıradaki 11 sayıları farklı olsaydı sonuç 0 olacaktı. İstediğim şey veri girişinden itibaren üst üste borçların kaç ay süreyle ödendiği.

Bu mesaj en son " 05-10-2016 " tarihinde saat 00:23 itibariyle yesildokunus tarafından düzenlenmiştir....
yesildokunus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-10-2016, 00:13   #6
yesildokunus
 
Giriş: 02/10/2016
Şehir: İzmir
Mesaj: 14
Excel Vers. ve Dili:
2013
Varsayılan

unutamadan verdiğim örnekten farklı olarak listelerdeki veri girişleri birden fazla olabiliyor. iki listede aynı ödemeler veya değerler arıyorum. bunun için formülüüm var ama büyük ve uzun hesaplamalarda sorun çıkarıyor değeri tek seferde bulamam lazım. excelin eğersaylı formül limiti 64. onu geçtiğim zamanlar oluyor...
yesildokunus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-10-2016, 01:30   #7
Ömer BARAN
Uzman
 
Giriş: 08/03/2011
Şehir: ANKARA / İSTANBUL
Mesaj: 9,223
Excel Vers. ve Dili:
Office 2013 TÜRKÇE
Varsayılan

Soruyu anlayamadığımdan, gereksiz duruma gelen cevabımı sildim.
.
__________________
.
☾✭ İnadına TÜRKÇE ✭☽

-- Sorunuzu, gerçek belgenizle aynı yapıda ve olması gereken sonuçların elle yazıldığı örnek belge ile destekleyiniz.
-- ALTIN ÜYELİK öneriyorum. / FORUM KURALLARInı mutlaka okuyunuz.
-- ALTIN ÜYE olmayanlar, örnek belgeyi dosya.tc, dosya.co gibi bir siteye yükleyip, belgeye erişim adresini verebilir.
-- Özel mesaj ile soru sormayınız. / Geri bildirimde bulunulmayan cevaplarımı siliyorum.

Bu mesaj en son " 05-10-2016 " tarihinde saat 21:42 itibariyle Ömer BARAN tarafından düzenlenmiştir....
Ömer BARAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-10-2016, 14:00   #8
yesildokunus
 
Giriş: 02/10/2016
Şehir: İzmir
Mesaj: 14
Excel Vers. ve Dili:
2013
Varsayılan

Uğraşınız teşekkür ederim. makrodan çok fonksiyon lazım. Makrolarla çalışmak sıkıntı yaratabilir çünkü formüller dosyalara göre değişiyor. kullandığım formülü kısaltmam gerekiyor. en çok ihtiyacım olan şey bu. kullandığım formül iç içe sayısız eğerli fomül içeriyor ve bu büyük dosyalarda sıkıntı yaratıyor.

örneği indirip bakabilirsiniz

https://www.dropbox.com/s/5fwufsnyix...rnek.xlsx?dl=0
yesildokunus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-10-2016, 14:11   #9
Ömer BARAN
Uzman
 
Giriş: 08/03/2011
Şehir: ANKARA / İSTANBUL
Mesaj: 9,223
Excel Vers. ve Dili:
Office 2013 TÜRKÇE
Varsayılan

Soruyu anlayamadığımdan, gereksiz duruma gelen cevabımı sildim.
.
__________________
.
☾✭ İnadına TÜRKÇE ✭☽

-- Sorunuzu, gerçek belgenizle aynı yapıda ve olması gereken sonuçların elle yazıldığı örnek belge ile destekleyiniz.
-- ALTIN ÜYELİK öneriyorum. / FORUM KURALLARInı mutlaka okuyunuz.
-- ALTIN ÜYE olmayanlar, örnek belgeyi dosya.tc, dosya.co gibi bir siteye yükleyip, belgeye erişim adresini verebilir.
-- Özel mesaj ile soru sormayınız. / Geri bildirimde bulunulmayan cevaplarımı siliyorum.

Bu mesaj en son " 05-10-2016 " tarihinde saat 21:43 itibariyle Ömer BARAN tarafından düzenlenmiştir....
Ömer BARAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-10-2016, 14:17   #10
yesildokunus
 
Giriş: 02/10/2016
Şehir: İzmir
Mesaj: 14
Excel Vers. ve Dili:
2013
Varsayılan

Uğraşınız için teşekkür ederim Ömer bey. Makronuz güzel ancak sonucu hücreye yazdırmalı. Bir de eğer makro kullanacaksam benim için önemli olan şey üst üste benzer hücrelerin sayısı. Yani farklı satırlardaki benzerlikler işime yaramıyor. Ne yazık ki makromuz üst üste benzerlikleri değil bütün benzerlikleri veriyor. Makro olacaksa mümkünse üst üste benzerlikleri bulmalı ve büyükten küçüğe doğru benzerlik adedini bulmalı. Misal listede 18 adet üst üste benzerlik var. Sonra 17 adet üste benzerlik var gibi. Mümkünse benzerliklerin başladığı satırı bulmalı hepsini tek tek hücrelere yazdırmalı. Bunları yapmak çok zor biliyorum. Zamanınızı çalmak istemem. Bana sadece örnekte kullandığım fonsiyonun kısaltımış hali yeterli. En çok işime yarayacak şey formülün kısalmış hali. Diğer bahsettiğim şeyleri fomüllerle yapıyorum zaten. Sıkıntı yaratacaksa lütfen makrolarla uğraşmayın... Zamnınızı çalmak istemem. Affınza sığınıyorum...
----------------
Ne istediğimi tekrar edeyim...

Elimde listeler var borç ve ödendi listesi. Bir müşterinin veri girişinden itibaren üst üste kaç defa borucunu ödediğini bulmak istiyorum. Kısaca yapmak isteğim şu iki listede kaç defa üst üste benzer rakamlar var bulmak...

Basit bir örnek..

a b
-- ---
5 8
3 4
2 9
10 10
20 20
11 11


a ve b sütunlrına en alttan itibaren bakacak olursanız üst üste 3 SATIRIN benzer oldğunu göreceksiniz. Yani Müşterim 3 ay üst üste borucunu ödemiş! Eğer ödemeler eksik olsaydı yani b sütununda veri olmasaydı veya farklı rakam olsaydı benzerlik olmayacaktı...

örnekteki sutunlardaki rakamları değiştirseniz meseleyi daha iyi anlarsınız...

https://www.dropbox.com/s/5fwufsnyix...rnek.xlsx?dl=0


Her şey için çok teşkkür ederim. Yardımlarınız için çok teşkekkür ederim. Cevplarınızı bekliyorum....

Bu mesaj en son " 06-10-2016 " tarihinde saat 14:17 itibariyle yesildokunus tarafından düzenlenmiştir....
yesildokunus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla


Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı


Saat 19:12


Bu forum Elit NET - www.elitnet.com.tr tarafından sunulmaktadır.

Excel Eğitimi - Mobil Uygulama - Çorlu - Çorlu Web Tasarım - Tarot Falı - invest in turkey - Lingerie - Dyeing Machine - Karton Bardak- Çorlu Özel Eğitim- Site Yönetimi- Led Aydınlatma- Pronet Tekirdağ- Çorlu Kamera- Pronet Edirne- Pronet Kırklareli- Pronet Çerkezköy- Pronet Çorlu- Pronet Lüleburgaz- Pronet Keşan- Çorlu Araç Takip- Çorlu Su Arıtma- Boru Profil- Gebze Emlak- Beylikdüzü Temizlik- İstanbul Burun Estetiği- Bakır Sülfat- Rampa- Rotary- Çorlu İnternet Sitesi- youngblood- Çorlu Palet- Çerkezköy Palet- Çorlu Prefabrik- Çorlu Sürücü Kursu- Çorlu Sandviç Panel- Şişli Avukat- Korona Test Kalemi- Çorlu Vinç- Çorlu Pimapen Tamiri-
Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement System V2.6 By   Branden