Excel Forum
ALTIN ÜYELİK Hakkında Bilgi


Geri Git   Excel Forum > EXCEL-Soruları > Fonksiyonlar
Atatürk
Şifremi Unuttum

DUYURU SİSTEMİ / REKLAM PANOSU

Fonksiyonlar Bir fonksiyonun, nasıl işlediğini veya aradığınız bir işleme uygun olup olmadığını bu başlık altında sorabilirsiniz.
Dosya ekleyebilirsiniz

Özel Arama


Yanıtla
 
Paylaş Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 17-03-2008, 15:26   #1
uzmanamele
Uzman
 
uzmanamele kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 26/09/2007
Şehir: Süleyman Özyüksel / Ankara
Mesaj: 8,795
Excel Vers. ve Dili:
excel 2010
Varsayılan dolaylı fonksiyonu

merhaba
3 sütun ve 1 satır sabiti olan bir tablom var.
sütun sayısını artırıp azalttığımda (sütun ekleme ve çıkarma işi makro ile yapılıyor) toplam satırında başvuru hatası almamak için DOLAYLI fonksiyonunu kullanıyorum.
satır sayısını artırıp azalttığımda ise (satır ekleme veya silme işi makro ile yapılıyor) toplam satırı nosu değiştiği için DOLAYLI fonksiyonu istediğim toplam satırındaki sonucu vermiyor.
alternatif formülü nasıl yazmalıyım?
Eklenmiş Dosyalar
Dosya Türü: rar ÖRNEK.rar (2.4 KB, 14 Görüntülenme)

Bu mesaj en son " 17-03-2008 " tarihinde saat 15:34 itibariyle uzmanamele tarafından düzenlenmiştir....
uzmanamele Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-03-2008, 16:28   #2
İdris SERDAR
Moderatör
 
İdris SERDAR kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 21/10/2005
Şehir: Ankara
Mesaj: 14,418
Excel Vers. ve Dili:
Excel, 2016 - İngilizce
Varsayılan

=LOOKUP(2;1/(tablo!A1:A65524<>"");tablo!A1:A65524)

veya;

=INDIRECT("tablo"&"!"&ADDRESS(MATCH(9,999999999999 99E+307;tablo!A1:A104);COLUMN(A1)))

şeklinde deneyin.

.
__________________
Çalışmalarımı görmek için:

http://www.excelgurusu.com/

İdris SERDAR
İdris SERDAR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-03-2008, 16:42   #3
uzmanamele
Uzman
 
uzmanamele kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 26/09/2007
Şehir: Süleyman Özyüksel / Ankara
Mesaj: 8,795
Excel Vers. ve Dili:
excel 2010
Varsayılan

merhaba
syn Yurttaş, aşağıdaki şekli ile istediğim sonucu aldım. çok teşekkür ederim.

=DOLAYLI("tablo"&"!"&ADRES(KAÇINCI(9,9999999999999 9E+307;tablo!$A$1:$A$101);SÜTUN(A1)))

ekteki dosyada =ADRES(KAÇINCI("toplam";tablo!A1:A11;1);1;1) formülünü DOLAYLI fonksiyonu içersine uyarlayamamıştım. sizin formül ile aynı mantık ama nerede hata yaptım acaba?
Eklenmiş Dosyalar
Dosya Türü: rar ÖRNEK_1.rar (2.6 KB, 18 Görüntülenme)
uzmanamele Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-03-2008, 17:16   #4
uzmanamele
Uzman
 
uzmanamele kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 26/09/2007
Şehir: Süleyman Özyüksel / Ankara
Mesaj: 8,795
Excel Vers. ve Dili:
excel 2010
Varsayılan

merhaba
syn Yurttaş, örnek_1 dosyasına sizin önerdiğiniz formülü uyarladım. çok teşekkür ederim.
=DOLAYLI("tablo"&"!"&ADRES(KAÇINCI("toplam";tablo! $A$1:$A$11;1);SÜTUN($A$1)+1);1)
uzmanamele Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla


Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı


Saat 02:55


Bu forum Elit NET - www.elitnet.com.tr tarafından sunulmaktadır.

Excel Eğitimi - Mobil Uygulama - Çorlu - Çorlu Web Tasarım - Tarot Falı - invest in turkey - Lingerie - Dyeing Machine - Karton Bardak- Çorlu Özel Eğitim- Site Yönetimi- Led Aydınlatma- Pronet Tekirdağ- Çorlu Kamera- Pronet Edirne- Pronet Kırklareli- Pronet Çerkezköy- Pronet Çorlu- Pronet Lüleburgaz- Pronet Keşan- Çorlu Araç Takip- Çorlu Su Arıtma- Boru Profil- Gebze Emlak- Beylikdüzü Temizlik- İstanbul Burun Estetiği- Bakır Sülfat- Rampa- Rotary- Çorlu İnternet Sitesi- youngblood- Çorlu Palet- Çerkezköy Palet- Çorlu Prefabrik- Çorlu Sürücü Kursu- Çorlu Sandviç Panel- Şişli Avukat- Korona Test Kalemi- Çorlu Vinç- Çorlu Pimapen Tamiri-
Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement System V2.6 By   Branden