Excel Forum
ALTIN ÜYELİK Hakkında Bilgi


Geri Git   Excel Forum > EXCEL-Soruları > Fonksiyonlar
Atatürk
Şifremi Unuttum

DUYURU SİSTEMİ / REKLAM PANOSU

Fonksiyonlar Bir fonksiyonun, nasıl işlediğini veya aradığınız bir işleme uygun olup olmadığını bu başlık altında sorabilirsiniz.
Dosya ekleyebilirsiniz

Özel Arama


Yanıtla
 
Paylaş Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 08-07-2015, 01:40   #1
planlamaci
Altın Üye
 
Giriş: 15/04/2010
Şehir: adana
Mesaj: 100
Excel Vers. ve Dili:
2003
Varsayılan Birden Fazla Hareketi Tek Sayma

Merhaba,

Ekteki tabloda birden aynı gün içerisinde birden fazla hareketi olan kişinin günü
tek olarak saymasını ve kişinin kaç günü olduğunun toplamını almasını nasıl sağlarım.
Teşekkürler.
Eklenmiş Dosyalar
Dosya Türü: xlsx SORU_KAÇ DEFA.xlsx (9.8 KB, 17 Görüntülenme)
planlamaci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-07-2015, 02:27   #2
muygun
Özel Üye
 
muygun kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 06/07/2004
Mesaj: 7,060
Excel Vers. ve Dili:
Excel-2003 Türkçe
Varsayılan

Merhaba;
Ekteki gibi olabilir.
İyi çalışmalar.
Eklenmiş Dosyalar
Dosya Türü: zip planlamaci-SORU_KAÇ DEFA.zip (5.7 KB, 12 Görüntülenme)
__________________
Excel-2003 - Türkçe
muygun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-07-2015, 02:49   #3
planlamaci
Altın Üye
 
Giriş: 15/04/2010
Şehir: adana
Mesaj: 100
Excel Vers. ve Dili:
2003
Varsayılan

Usta cevap için sağol ama o hücrede halletmem gerekiyor zaten tablom çok hem satır hem sütun olarak. Eğer yolu varsa yardımcı olan olursa sevinirim.
planlamaci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-07-2015, 07:53   #4
Korhan Ayhan
Moderatör
 
Korhan Ayhan kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 15/03/2005
Şehir: ANTALYA
Mesaj: 23,095
Excel Vers. ve Dili:
OFFICE 2013-2016 PRO TR
Varsayılan

Deneyiniz.

DİZİ formüldür. CTRL+SHIFT+ENTER ile formül girişini tamamlayınız.

Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
=TOPLA(--(SIKLIK(EĞER($A$3:$A$18=F3;EĞER($B$3:$B$18=G3;KAÇINCI($C$3:$C$18;$C$3:$C$18;0)));KAÇINCI($C$3:$C$18;$C$3:$C$18;0))>0))
__________________
.
.
.

Soru sormadan önce forumumuzun aşağıdaki
bölümlerini incelediğinizde birçok sorunuza yanıt bulabilirsiniz.


Excel Dersanesi
Uygulamalı Excel Eğitimi
Excel İçin Örnek Uygulamalar
Video Dersane (***Altın Üyelere Özel***)

Lütfen sorularınızın çözümlendiğine dair geri dönüş mesajı yazınız...!
Lütfen yazım ve forum kurallarına uyalım...!
Lütfen sorularımızı açık ve net bir dille ifade edelim...!



FORUM KURALLARI
Korhan Ayhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-07-2015, 08:36   #5
kuvari
Destek Ekibi
 
kuvari kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 04/05/2007
Şehir: İstanbul
Mesaj: 2,640
Excel Vers. ve Dili:
OFİS 2013 TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
Varsayılan

Alternatif dizi formülü,

Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
=TOPLA.ÇARPIM(--(SIKLIK(EĞERHATA(KAÇINCI($F3&$G3&$C$3:$C$18;$A$3:$A$18&$B$3:$B$18&$C$3:$C$18;0);"");SATIR(B2:B17)-2)>0))
__________________
Bilgi kadar zenginlik, cehalet kadar yoksulluk yoktur.
(Hz. Ali)
kuvari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-07-2015, 08:46   #6
Korhan Ayhan
Moderatör
 
Korhan Ayhan kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 15/03/2005
Şehir: ANTALYA
Mesaj: 23,095
Excel Vers. ve Dili:
OFFICE 2013-2016 PRO TR
Varsayılan

Sn. Kuvari,

Dizi formül kullanacaksanız TOPLA.ÇARPIM yazmanın pek fazla esprisi kalmıyor. TOPLA yazarak formülü biraz daha kısaltabilirsiniz.
__________________
.
.
.

Soru sormadan önce forumumuzun aşağıdaki
bölümlerini incelediğinizde birçok sorunuza yanıt bulabilirsiniz.


Excel Dersanesi
Uygulamalı Excel Eğitimi
Excel İçin Örnek Uygulamalar
Video Dersane (***Altın Üyelere Özel***)

Lütfen sorularınızın çözümlendiğine dair geri dönüş mesajı yazınız...!
Lütfen yazım ve forum kurallarına uyalım...!
Lütfen sorularımızı açık ve net bir dille ifade edelim...!



FORUM KURALLARI
Korhan Ayhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-07-2015, 09:10   #7
kuvari
Destek Ekibi
 
kuvari kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 04/05/2007
Şehir: İstanbul
Mesaj: 2,640
Excel Vers. ve Dili:
OFİS 2013 TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
Varsayılan

Alıntı:
Korhan Ayhan tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Sn. Kuvari,

Dizi formül kullanacaksanız TOPLA.ÇARPIM yazmanın pek fazla esprisi kalmıyor. TOPLA yazarak formülü biraz daha kısaltabilirsiniz.
Korhan hocam merhaba,

Başka bir yöntem deniyordum, dizi formülü olması gerek olmayan.YOK hatasından kurtulmak için yine dizi formülü gerekti, bende değiştirmedim.
__________________
Bilgi kadar zenginlik, cehalet kadar yoksulluk yoktur.
(Hz. Ali)
kuvari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-07-2015, 09:21   #8
kuvari
Destek Ekibi
 
kuvari kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 04/05/2007
Şehir: İstanbul
Mesaj: 2,640
Excel Vers. ve Dili:
OFİS 2013 TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
Varsayılan

Merhaba,

Dizi formülü olmayan alternatif,

Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
=TOPLA.ÇARPIM(--(EĞER(SIKLIK(KAÇINCI($F3&$G3&DOLAYLI("$C$3:$C$"&TOPLA.ÇARPIM(--(MAK(--($B$3:$B$18=$G3)*(SATIR($C$3:$C$18))))));$A$3:$A$18&$B$3:$B$18&$C$3:$C$18;0);SATIR(C3:C18));1)))
__________________
Bilgi kadar zenginlik, cehalet kadar yoksulluk yoktur.
(Hz. Ali)
kuvari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-07-2015, 09:57   #9
bzace
 
bzace kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 23/09/2013
Şehir: İstanbul
Mesaj: 1,338
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2007 İngilizce - Excel 2010 Türkçe - Excel 2013 Türkçe -
Varsayılan

Merhabalar,
TOPLA.ÇARPIM formülünü diziye çevirmeden farklı bir alternatif;
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
=TOPLA.ÇARPIM(((SATIR(A3:A6)-2)=KAÇINCI(C3:C6;C3:C6;))*
  (A3:A6=F3)*(B3:B6=G3))
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
=BAĞ_DEĞ_SAY(1/SIKLIK((A3:A6=F3)*(C3:C6);(B3:B6=G3)*(C3:C6)))
hücre refaransını yanlış yazdığımdan -1 silinmiştir.
Not: Diğer formülleri pek incelemedim hücre referasları yanlış anlamış olabilirim.
__________________
BEDAVA PEYNİR sadece FARE KAPANINDA var!

Bu mesaj en son " 09-07-2015 " tarihinde saat 07:16 itibariyle bzace tarafından düzenlenmiştir....
bzace Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-07-2015, 17:21   #10
planlamaci
Altın Üye
 
Giriş: 15/04/2010
Şehir: adana
Mesaj: 100
Excel Vers. ve Dili:
2003
Varsayılan

üstatlar cevaplar için teşekkürker. Bu formüllerden hangisini vba da hesaplatarak sadece değeri yazdırabilirim. Hücrede formül olmadan sadece değer yazmasını nasıl sağlarım.
planlamaci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla


Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı


Saat 04:03


Bu forum Elit NET - www.elitnet.com.tr tarafından sunulmaktadır.

Excel Eğitimi - Mobil Uygulama - Çorlu - Çorlu Web Tasarım -- Beylikdüzü mali müşavir - Beylikdüzü mali müşavir - Lingerie - Dyeing Machine - Karton Bardak- Karton Bardak- Çorlu Dil Konuşma Terapisti- Çorlu Dil Konuşma Terapisti- Çorlu Konuşma Terapisti- Çorlu Konuşma Terapisti- Çorlu Özel Eğitim- Site Yönetimi- Pronet Tekirdağ- Çorlu Kamera- Pronet Edirne- Pronet Çorlu- Çorlu Araç Takip- Rampa- Çorlu İnternet Sitesi- Çorlu Sürücü Kursu- Şişli Avukat- Çorlu Etüt- İstanbul Botanik- Çorlu Sigorta- Kağıt Bardak- Kağıt Bardak- Çorlu Havuz- Çorlu Havuz- Çorlu Perde Yıkama- Okul Danışmanlık- ADR'li taşıma kabı imalatı- Mekanik Tesisat- Çorlu Grafik Tasarım- Çorlu Sondaj- Çorlu Etüt- Futbol Cafe- Beylikdüzü Temizlik- Çorlu Kurs- Çorlu Ders- İzmit Mimar- Hurda Bakır Kablo- Hurda Bakır Kablo- Çorlu Pronet- Çorlu Yönetim- Çorlu Apartman Yönetimi- Çorlu Marangoz- Çorlu Avukat-
Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement System V2.6 By   Branden