![]() |
| ![]() |
|
DUYURU SİSTEMİ / REKLAM PANOSU |
Excel'e Yeni Başlayanlar Excel kullanmaya yeni başladıysanız sorularınızı buraya gönderebilirsiniz.
![]() |
![]() |
|
Paylaş | Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Altın Üye
Giriş: 04/02/2011
Excel Vers. ve Dili:
Excel Vers. ve Dili: OFFICE 2007 TÜRKÇE |
![]() Herkese, Merhabalar.
Ekli dosyada B1 ve C1 hücrelerinde Hangi yıllar seçiliyorsa D3:EQ3 hücreleri aralığında o yıllar görünsün diğerleri gizlensin. Saygı ve sevgi ile, sward175 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Uzman
Giriş: 08/03/2011
Excel Vers. ve Dili:
Office 2013 TÜRKÇE |
![]() Merhaba.
Alt taraftan, Kontrol Neticeleri sayfasının adına fareyle sağ tıklayıp KOD GÖRÜNTÜLEyi seçtiğinizde açılan VBA ekranınının sağ tarafındaki boş alana aşağıdaki kod'u yapıştırın. . Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) If Target.Address(0, 0) <> "B1" And Target.Address(0, 0) <> "C1" Then Exit Sub If Intersect(Target, [B1, C1]) Is Nothing Then Exit Sub Application.ScreenUpdating = False: Application.Calculation = xlCalculationManual Columns("D:EQ").Hidden = False If [B1] > [C1] Then MsgBox "B1, C1'den küçük olmalıdır!..": Exit Sub: End If For sut = 4 To 147 If Cells(3, sut) < [B1] Or Cells(3, sut) > [C1] Then Columns(sut).EntireColumn.Hidden = True Next: Application.ScreenUpdating = True: Application.Calculation = xlCalculationAutomatic End Sub
. ☾✭ İnadına TÜRKÇE ✭☽ -- Sorunuzu, gerçek belgenizle aynı yapıda ve olması gereken sonuçların elle yazıldığı örnek belge ile destekleyiniz. -- ALTIN ÜYELİK öneriyorum. / FORUM KURALLARInı mutlaka okuyunuz. -- ALTIN ÜYE olmayanlar, örnek belgeyi dosya.tc, dosyaupload.com gibi bir siteye yükleyip, belgeye erişim adresini verebilir. -- Özel mesaj ile soru sormayınız. / Geri bildirimde bulunulmayan cevaplarımı siliyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili:
![]() Ömer Bey, Merhaba.
Sayfa adı üzerinde sağ tıklama uzun bir süreden beri çalışmıyor, ben umudumu kestim. Geliştirici, Visual basic' ten yapıyorum fakat hiç bir işlem yapmıyor, sizden rica edebilir miyim kodu sayfaya uygulamanızı. saygı ve sevgi ile, sward175 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Uzman
Excel Vers. ve Dili:
Office 2013 TÜRKÇE |
![]() Kod'u Modül'e DEĞİL, ilgili sayfanın kod bölümüne uygulayın. (VBA ekranında iken, sol tarafta ilgili sayfa adına fareyle çift tıklayın, sağ tarafa yapıştırın) .
. ☾✭ İnadına TÜRKÇE ✭☽ -- Sorunuzu, gerçek belgenizle aynı yapıda ve olması gereken sonuçların elle yazıldığı örnek belge ile destekleyiniz. -- ALTIN ÜYELİK öneriyorum. / FORUM KURALLARInı mutlaka okuyunuz. -- ALTIN ÜYE olmayanlar, örnek belgeyi dosya.tc, dosyaupload.com gibi bir siteye yükleyip, belgeye erişim adresini verebilir. -- Özel mesaj ile soru sormayınız. / Geri bildirimde bulunulmayan cevaplarımı siliyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili:
![]() Ömer Bey,
İzlediğim sıralama şöyle, Geliştirici, Visual basic, Insert, Module, sağda sayfa ismi yok üstte General seçimi var sadece bu yolu izleyince de hiç bir değişiklik olmuyor tabi ki. Selamlar sward175, |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Altın Üye
Giriş: 19/08/2004
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR - Windows 10 TR x64 |
![]() Sayın sward175,
Resimdeki gibi yapılabilir. Sayın üstadıma selam ve sevgiler. Kolay gelsin.
![]() |
#7 |
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili:
![]() Sayın, assenucler,
yukarıda belirttim, Benim pc de sayfa ismi üzerinde sağ klik çalışmıyor, Selam ve sevgi ile, sward175 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Uzman
Excel Vers. ve Dili:
Office 2013 TÜRKÇE |
![]() Belge açıkken ALT+F11 tuşlarına basarak VBA ekranına erişebilirsiniz. Ayrıca sol taraf demiştim.
.
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili:
![]() Ömer Bey, Merhaba,
Tarifinizi uyguladım, VBA açık iken sol taraftaki Project VBA listesini kapatmışım açınca oldu, fakat hafıza yapmama rağmen dosyayı kapatıp açtığımda seçim yapmama rağmen işlem yapmıyor. Saygı ve sevgi ile, sward175 Bu mesaj en son " 24-01-2017 " tarihinde saat 11:05 itibariyle sward175 tarafından düzenlenmiştir.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderatör
Giriş: 15/03/2005
Excel Vers. ve Dili:
OFFICE 2013-2016 PRO TR |
![]() "Hafıza yapmak" ne demek?
Makro kodu içeren dosyalarınızı kayıt ederken yeni versiyonlar için dosya türünden MAKRO İÇEREBİLEN EXCEL DOSYASI seçeneğini seçemelisiniz. Ya da EXCEL 97-2003 ÇALIŞMA KİTABI seçeneğini seçerek kayıt etmelisiniz. Her iki seçenekte makrolar çalışmaktadır. Ek olarak sayfa ismi üzerinde sağ klik menüsü çalışmıyorsa bir eklenti kullanıyorsanız bu sebep olabilir. Eğer bir eklenti kullanmıyorsanız, aşağıdaki kodu boş bir excel kitabına uygulayıp çalıştırırsanız düzelmesi gerekir.
. . . Soru sormadan önce forumumuzun aşağıdaki bölümlerini incelediğinizde birçok sorunuza yanıt bulabilirsiniz. Excel Dersanesi Uygulamalı Excel Eğitimi Excel İçin Örnek Uygulamalar Video Dersane (***Altın Üyelere Özel***) Lütfen sorularınızın çözümlendiğine dair geri dönüş mesajı yazınız...! Lütfen yazım ve forum kurallarına uyalım...! Lütfen sorularımızı açık ve net bir dille ifade edelim...! FORUM KURALLARI |
![]() |
![]() |