Excel Forum
ALTIN ÜYELİK Hakkında Bilgi


Geri Git   Excel Forum > EXCEL-Soruları > Excel'e Yeni Başlayanlar
Atatürk
Şifremi Unuttum

DUYURU SİSTEMİ / REKLAM PANOSU

Excel'e Yeni Başlayanlar Excel kullanmaya yeni başladıysanız sorularınızı buraya gönderebilirsiniz.
Dosya ekleyebilirsiniz

Özel Arama


Yanıtla
 
Paylaş Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 31-08-2017, 10:31   #1
igultekin2000
Altın Üye
 
Giriş: 05/09/2007
Şehir: istanbul
Mesaj: 530
Excel Vers. ve Dili:
ofis 2010
Varsayılan Hücre boş ise geçmesin

iyi günler; sitede değişik örnekler gördüm ama kendi çalışmama uygulayamadım. I2 hücresinde veri doğrulama ile döviz cinsi seçiyorum. işlem sırasında unutarak seçmediğim de oluyor. bu kısımda mutlaka seçim yapmam gerekiyor. veri doğrulama olduğu için , veri doğrulama ile boş geçmeme formülü giremiyorum. I2 hücresinde seçim yapılmadan J hücresine kursörün gitmemesi gerekiyor. J hücresinde makro tetiklenip çalışıyor. Teşekkürler
Eklenmiş Resimler
Dosya Türü: jpg BOS HUCRE.jpg (70.5 KB, 11 Görüntülenme)
igultekin2000 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-08-2017, 12:22   #2
cems
Altın Üye
 
cems kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 02/09/2005
Şehir: İstanbul
Mesaj: 1,773
Excel Vers. ve Dili:
office 2003 tr + office 2010 tr
Varsayılan

Sayfanın adına sağ tıklayıp kod görüntüle seçin ve şunları kopyalayarak o bölüme yapıştırın, save edin

Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

If Sheets("sayfa1").Range("h2") <> "" And Sheets("sayfa1").Range("I2") = "" Then
MsgBox " Kur cinsini seçmeyi unutmayın"
Range("I2").Activate
 
End If
End Sub
H2 yazılıp entera bastığınızda uyarı gelir ve I2 hücresine odaklanır... J2 ile bir bağlantısı bu durumda olmayacaktır.
Sayfa adı " sayfa1 değilse , siz düzeltin ...

Bu mesaj en son " 31-08-2017 " tarihinde saat 13:11 itibariyle cems tarafından düzenlenmiştir....
cems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-08-2017, 13:21   #3
igultekin2000
Altın Üye
 
Giriş: 05/09/2007
Şehir: istanbul
Mesaj: 530
Excel Vers. ve Dili:
ofis 2010
Varsayılan sorun çözülmüyor

Alıntı:
cems tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Sayfanın adına sağ tıklayıp kod görüntüle seçin ve şunları kopyalayarak o bölüme yapıştırın, save edin

Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

If Sheets("sayfa1").Range("h2") <> "" And Sheets("sayfa1").Range("I2") = "" Then
MsgBox " Kur cinsini seçmeyi unutmayın"
Range("I2").Activate
 
End If
End Sub
H2 yazılıp entera bastığınızda uyarı gelir ve I2 hücresine odaklanır... J2 ile bir bağlantısı bu durumda olmayacaktır.
Sayfa adı " sayfa1 değilse , siz düzeltin ...
H2 hücresinde =EĞERHATA(F2/G2;"") formülü var yani Kuru hesaplıyor. Dediğiniz işlemi yapınca bu formül çalışmıyor. Yani sorun çözülmüyor.
igultekin2000 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-08-2017, 13:44   #4
Ömer BARAN
Uzman
 
Giriş: 08/03/2011
Şehir: ANKARA / İSTANBUL
Mesaj: 9,657
Excel Vers. ve Dili:
Office 2013 TÜRKÇE
Varsayılan

Merhaba.

Örnek belge yerine ekran görüntüsü üzerinden destek istenmesinin sonucu malesef bu.
Sorunuzu gerçek belgenizin bir örneği üzerinden sorarsanız, çözüme daha hızlı ve kesin şekilde ulaşmanız kolaylaşır.
.
__________________
.
☾✭ İnadına TÜRKÇE ✭☽

-- Sorunuzu, gerçek belgenizle aynı yapıda ve olması gereken sonuçların elle yazıldığı örnek belge ile destekleyiniz.
-- ALTIN ÜYELİK öneriyorum. / FORUM KURALLARInı mutlaka okuyunuz.
-- ALTIN ÜYE olmayanlar, örnek belgeyi dosya.tc, dosya.co gibi bir siteye yükleyip, belgeye erişim adresini verebilir.
-- Özel mesaj ile soru sormayınız. / Geri bildirimde bulunulmayan cevaplarımı siliyorum.
Ömer BARAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-08-2017, 14:44   #5
igultekin2000
Altın Üye
 
Giriş: 05/09/2007
Şehir: istanbul
Mesaj: 530
Excel Vers. ve Dili:
ofis 2010
Varsayılan örnek dosya

Alıntı:
Ömer BARAN tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Merhaba.

Örnek belge yerine ekran görüntüsü üzerinden destek istenmesinin sonucu malesef bu.
Sorunuzu gerçek belgenizin bir örneği üzerinden sorarsanız, çözüme daha hızlı ve kesin şekilde ulaşmanız kolaylaşır.
.
dosya geniş olduğu için kafa karıştırmasın diye resmini yüklemiştim. ama demek yeterli olmuyor.
Eklenmiş Resimler
Dosya Türü: jpg bos_geçmeme.jpg (77.0 KB, 1 Görüntülenme)
Eklenmiş Dosyalar
Dosya Türü: xlsx Kitap1.xlsx (14.7 KB, 5 Görüntülenme)

Bu mesaj en son " 31-08-2017 " tarihinde saat 14:52 itibariyle igultekin2000 tarafından düzenlenmiştir.... Neden: dosya ekleme
igultekin2000 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-08-2017, 15:01   #6
cems
Altın Üye
 
cems kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 02/09/2005
Şehir: İstanbul
Mesaj: 1,773
Excel Vers. ve Dili:
office 2003 tr + office 2010 tr
Varsayılan

Alıntı:
demek yeterli olmuyor.
Kimse Hogward mezunu değil ki ...
cems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-08-2017, 15:15   #7
igultekin2000
Altın Üye
 
Giriş: 05/09/2007
Şehir: istanbul
Mesaj: 530
Excel Vers. ve Dili:
ofis 2010
Varsayılan Yanlış anlaşılmasın

Alıntı:
cems tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Kimse Hogward mezunu değil ki ...
Yanış anlaşılmasın, sorun benim yüklediğim resimde, yani benim eksik bilgi vermemde. yoksa o hücrede formül olduğunu kimsenin bilmesi mümkün değil. Tekrar yanlış anlama varsa özür dilerim.
igultekin2000 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-08-2017, 16:17   #8
Ömer BARAN
Uzman
 
Giriş: 08/03/2011
Şehir: ANKARA / İSTANBUL
Mesaj: 9,657
Excel Vers. ve Dili:
Office 2013 TÜRKÇE
Varsayılan

"Gerçek belgenizin bir örneği" derken kastım, hakikaten gerçek belgenizin bir örneği idi.
Belgede, iki adet DÜĞME olduğuna göre, kullanılan makro/makrolar var.

İçeriğini bilmediğimiz kullandığınız mevcut kodlar ile verilecek kod cevapları tekrar sıkıntıya neden olabilir.

Ayrıca; J hücresine gidilememesini istediğinize göre belki de
Worksheet_SelectionChange kodları var ve J sütunu seçildiğinde bu kodlar işlem yapıyordur,
I sütunu boş olduğunda bu kodlarda sorun çıkıyordur.
vs. vs.

Amaç eğer bir alt satıra veri girilmesini engellemek ise; kod kullanmadan da birşeyler yapılabilir.

Herneyse, gerçek belgeyle aynı yapıda ve varsa kullanılan userform/makro/formüller
içerisinde ve çalışır durumda olacak şekilde örnek belge yüklemenizi öneriyorum.
I sütunu boş geçildiğinde oluşan hata nedir bilemiyoruz.

Bu cevapla birlikte konu sayfasındaki mesaj sayısı 8 oluyor ve 1 adım bile mesafe alınmış değil.
.
__________________
.
☾✭ İnadına TÜRKÇE ✭☽

-- Sorunuzu, gerçek belgenizle aynı yapıda ve olması gereken sonuçların elle yazıldığı örnek belge ile destekleyiniz.
-- ALTIN ÜYELİK öneriyorum. / FORUM KURALLARInı mutlaka okuyunuz.
-- ALTIN ÜYE olmayanlar, örnek belgeyi dosya.tc, dosya.co gibi bir siteye yükleyip, belgeye erişim adresini verebilir.
-- Özel mesaj ile soru sormayınız. / Geri bildirimde bulunulmayan cevaplarımı siliyorum.
Ömer BARAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-08-2017, 18:19   #9
igultekin2000
Altın Üye
 
Giriş: 05/09/2007
Şehir: istanbul
Mesaj: 530
Excel Vers. ve Dili:
ofis 2010
Varsayılan örnek dosya

Alıntı:
Ömer BARAN tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
"Gerçek belgenizin bir örneği" derken kastım, hakikaten gerçek belgenizin bir örneği idi.
Belgede, iki adet DÜĞME olduğuna göre, kullanılan makro/makrolar var.

İçeriğini bilmediğimiz kullandığınız mevcut kodlar ile verilecek kod cevapları tekrar sıkıntıya neden olabilir.

Ayrıca; J hücresine gidilememesini istediğinize göre belki de
Worksheet_SelectionChange kodları var ve J sütunu seçildiğinde bu kodlar işlem yapıyordur,
I sütunu boş olduğunda bu kodlarda sorun çıkıyordur.
vs. vs.

Amaç eğer bir alt satıra veri girilmesini engellemek ise; kod kullanmadan da birşeyler yapılabilir.

Herneyse, gerçek belgeyle aynı yapıda ve varsa kullanılan userform/makro/formüller
içerisinde ve çalışır durumda olacak şekilde örnek belge yüklemenizi öneriyorum.
I sütunu boş geçildiğinde oluşan hata nedir bilemiyoruz.

Bu cevapla birlikte konu sayfasındaki mesaj sayısı 8 oluyor ve 1 adım bile mesafe alınmış değil.
.
10 mb geçtiği için siteye yükleyemediğim için ilgili sayfayı yüklemiştim. gereksiz sayfaları silip kullanacağım şekilde yükledim.
Eklenmiş Dosyalar
Dosya Türü: rar ornek_belge.rar (114.5 KB, 12 Görüntülenme)
igultekin2000 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-08-2017, 22:15   #10
Ömer BARAN
Uzman
 
Giriş: 08/03/2011
Şehir: ANKARA / İSTANBUL
Mesaj: 9,657
Excel Vers. ve Dili:
Office 2013 TÜRKÇE
Varsayılan

Tekrar merhaba.

Sadece İHRACAT_KYT ile ilgili olarak dosyanıza baktım.
Anladığım kadarıyla 2'nci satırda hiçbir alanın BOŞ BIRAKILAMAMASINI istiyorsunuz.
Eğer isteğiniz bu ise Module1'de mevcut ihracat_kayit makrosunu aşağıdakiyle değiştirin.

Eksik bilgi olduğunda; kayıt yapılmaz, bir uyarı görüntülenir, soldan sağa ilk boş hücre aktif hale getirilir.

ithalat_kayit makrosu için, gerekli düzenlemeyi kendiniz yapabilirsiniz sanırım.
.
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Sub ihracat_kayit()
' ihracat kayıt
Set ihrk = Sheets("IHRACAT_KYT")
Set ihr = Sheets("IHRACAT")
If WorksheetFunction.CountBlank(ihrk.Range("B2:I2")) > 0 Then
    MsgBox "2'nci satırdaki tüm alanlara veri girişi yapılmalıdır." & vbLf & _
            "Eksik bilgiler tamamlanmadan KAYIT YAPILAMAZ!...", vbCritical, "..::.. Ömer BARAN ..::.."
    For sut = 2 To 9
        If ihrk.Cells(2, sut) = "" Then
            ihrk.Cells(2, sut).Activate: Exit Sub
        End If
    Next
End If
Application.ScreenUpdating = False: Application.Calculation = xlCalculationManual
    ihrk.Range("B2:I2").Copy
    ihr.Cells(ihr.Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Row + 1, "B").PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
    ihr.Range("B2:J" & Rows.Count).Sort Key1:=ihr.Range("C1"), Order1:=xlAscending
    ihrk.Range("B2:G2, I2").ClearContents
Application.ScreenUpdating = True: Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
    ihrk.[B2].Activate
MsgBox "Kayıt işlemi yapıldı, sayfa yeni kayıt için hazır.", vbInformation, "..::.. Ömer BARAN ..::.."
End Sub
__________________
.
☾✭ İnadına TÜRKÇE ✭☽

-- Sorunuzu, gerçek belgenizle aynı yapıda ve olması gereken sonuçların elle yazıldığı örnek belge ile destekleyiniz.
-- ALTIN ÜYELİK öneriyorum. / FORUM KURALLARInı mutlaka okuyunuz.
-- ALTIN ÜYE olmayanlar, örnek belgeyi dosya.tc, dosya.co gibi bir siteye yükleyip, belgeye erişim adresini verebilir.
-- Özel mesaj ile soru sormayınız. / Geri bildirimde bulunulmayan cevaplarımı siliyorum.
Ömer BARAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla


Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı


Saat 23:11


Bu forum Elit NET - www.elitnet.com.tr tarafından sunulmaktadır.

Excel Eğitimi - Mobil Uygulama - Çorlu - Çorlu Web Tasarım -- Beylikdüzü mali müşavir - Beylikdüzü mali müşavir - Lingerie - Dyeing Machine - Karton Bardak- Karton Bardak- Çorlu Dil Konuşma Terapisti- Çorlu Dil Konuşma Terapisti- Çorlu Konuşma Terapisti- Çorlu Konuşma Terapisti- Çorlu Özel Eğitim- Site Yönetimi- Pronet Tekirdağ- Çorlu Kamera- Pronet Edirne- Pronet Çorlu- Çorlu Araç Takip- Çorlu Su Arıtma- Gebze Emlak- Rampa- Rotary- Çorlu İnternet Sitesi- Çorlu Sürücü Kursu- Çorlu Sürücü Kursu- Şişli Avukat- Edirne Serbest Muhasebeci- Çorlu Etüt- İstanbul Botanik- Çorlu Sigorta- Kağıt Bardak- Kağıt Bardak- Kaplan Tekstil- Çorlu Perde- Çorlu Perde- Çorlu Havuz- Çorlu Havuz- Makina- Danışmazlar- Çorlu Perde Yıkama- Çorlu Perde Yıkama- Okul Danışmanlık- Çorlu Ayakkabı- İzmit Sigorta-
Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement System V2.6 By   Branden