Excel Forum
ALTIN ÜYELİK Hakkında Bilgi


Geri Git   Excel Forum > EXCEL-Soruları > Excel'e Yeni Başlayanlar
Atatürk
Şifremi Unuttum

DUYURU SİSTEMİ / REKLAM PANOSU

Excel'e Yeni Başlayanlar Excel kullanmaya yeni başladıysanız sorularınızı buraya gönderebilirsiniz.
Dosya ekleyebilirsiniz

Özel Arama


Yanıtla
 
Paylaş Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 17-05-2017, 15:24   #1
canerozturk
 
Giriş: 11/04/2015
Şehir: ordu
Mesaj: 22
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2013 TR
Varsayılan Farklı dosyadan veri çekme

Merhaba kolay gelsin hocam.
Benim küçük bir problemim var bu konuda yardımınızı istiyorum.
Size linkini vereceğim Örnek1 dosyasında kendime giderler şeklinde bir bölüm yaptım oradan gider türünü seçip açıklamasını yazdığımda o giderin detay sayfasına düşeyara formülü ile verileri çekebiliyorum fakat size atacağım Örnek2 dosyasındaki gibi günlük giderler excelinde 3 ayrı sayfadan gider özet exceline verileri nasıl çekebilirim. Tek sayfa üzerinden verileri çektirmede problem yaşamıyorum lakin sayfa sayısı artınca nasıl bir yol izleyeceğimi bilemedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Örnek1 link : https://mega.nz/#!U7hEzJbI!ejuHID9wq...Mez20GT-Yflc2I
Örnek2 link : https://mega.nz/#!gnh2VIDA!wA9-bs_jV...Pe2SgVjFEw_1I0

Bu mesaj en son " 18-05-2017 " tarihinde saat 10:59 itibariyle canerozturk tarafından düzenlenmiştir....
canerozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-05-2017, 11:00   #2
canerozturk
 
Giriş: 11/04/2015
Şehir: ordu
Mesaj: 22
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2013 TR
Varsayılan

Alıntı:
canerozturk tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Merhaba kolay gelsin hocam.
Benim küçük bir problemim var bu konuda yardımınızı istiyorum.
Size linkini vereceğim Örnek1 dosyasında kendime giderler şeklinde bir bölüm yaptım oradan gider türünü seçip açıklamasını yazdığımda o giderin detay sayfasına düşeyara formülü ile verileri çekebiliyorum fakat size atacağım Örnek2 dosyasındaki gibi günlük giderler excelinde 3 ayrı sayfadan gider özet exceline verileri nasıl çekebilirim. Tek sayfa üzerinden verileri çektirmede problem yaşamıyorum lakin sayfa sayısı artınca nasıl bir yol izleyeceğimi bilemedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Örnek1 link : https://mega.nz/#!U7hEzJbI!ejuHID9wq...Mez20GT-Yflc2I
Örnek2 link : https://mega.nz/#!gnh2VIDA!wA9-bs_jV...Pe2SgVjFEw_1I0
Bu konuda yardımcı olabilecek kimse yok mu?
canerozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-05-2017, 15:20   #3
canerozturk
 
Giriş: 11/04/2015
Şehir: ordu
Mesaj: 22
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2013 TR
Varsayılan

Yardım eden yokmu benim için çok önemli .
canerozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-05-2017, 09:09   #4
canerozturk
 
Giriş: 11/04/2015
Şehir: ordu
Mesaj: 22
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2013 TR
Varsayılan

Alıntı:
canerozturk tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Merhaba kolay gelsin hocam.
Benim küçük bir problemim var bu konuda yardımınızı istiyorum.
Size linkini vereceğim Örnek1 dosyasında kendime giderler şeklinde bir bölüm yaptım oradan gider türünü seçip açıklamasını yazdığımda o giderin detay sayfasına düşeyara formülü ile verileri çekebiliyorum fakat size atacağım Örnek2 dosyasındaki gibi günlük giderler excelinde 3 ayrı sayfadan gider özet exceline verileri nasıl çekebilirim. Tek sayfa üzerinden verileri çektirmede problem yaşamıyorum lakin sayfa sayısı artınca nasıl bir yol izleyeceğimi bilemedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Örnek1 link : https://mega.nz/#!U7hEzJbI!ejuHID9wq...Mez20GT-Yflc2I
Örnek2 link : https://mega.nz/#!gnh2VIDA!wA9-bs_jV...Pe2SgVjFEw_1I0

Lütfen yardımlarınıza çok ihtiyacım var
canerozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-05-2017, 12:13   #5
canerozturk
 
Giriş: 11/04/2015
Şehir: ordu
Mesaj: 22
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2013 TR
Varsayılan

Alıntı:
canerozturk tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Lütfen yardımlarınıza çok ihtiyacım var
Gerçekten bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var kaç gündür kafayı yedim lütfen bana yardımcı olun
canerozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-05-2017, 12:43   #6
Ömer
Moderatör
 
Ömer kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 18/08/2007
Şehir: Kuşadası
Mesaj: 18,678
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2010 Türkçe
Varsayılan

Merhaba,

Konuyla ilgili açıklamalarınız eksik. Verileri hangi ölçüt ile çekeceksiniz.
2 dosyada aynı klasörde mi? Değilse veri alınacak dosyanın yolu nedir.

.
__________________
.
Ömer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-05-2017, 13:43   #7
Ömer
Moderatör
 
Ömer kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 18/08/2007
Şehir: Kuşadası
Mesaj: 18,678
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2010 Türkçe
Varsayılan

Umarım doğru anlamışımdır.

Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Sub Veri_Al()

    Dim dosya1 As String, dosya2 As String, sat As Long, i As Long, j As Long, c As Range, Adr As String

    dosya1 = ThisWorkbook.Path & "\günlük giderler.xlsx"
    'veri alacağınız dosya ile kodları uygulayacağınız dosya aynı klasörde düşünüldü.
    dosya2 = ActiveWorkbook.Name

    Application.ScreenUpdating = False

    Workbooks.Open Filename:=dosya1
    For i = 1 To Workbooks(dosya2).Sheets.Count
        With Workbooks(dosya2).Sheets(i)
            .Range("A4:C" & Rows.Count).ClearContents
            sat = 4
            For j = 1 To Worksheets.Count
                If Sheets(j).Name <> "KOD" Then
                    Set c = Sheets(j).[A:A].Find(.[A1], , xlValues, xlWhole)
                    If Not c Is Nothing Then
                        Adr = c.Address
                        Do
                            .Cells(sat, "A") = Sheets(j).Cells(c.Row, "A")
                            .Cells(sat, "B") = Sheets(j).Cells(c.Row, "B")
                            .Cells(sat, "C") = Sheets(j).Cells(c.Row, "D")
                            sat = sat + 1
                            Set c = Sheets(j).[A:A].FindNext(c)
                        Loop While Not c Is Nothing And c.Address <> Adr
                    End If
                End If
            Next j
        End With
    Next i
    ActiveWorkbook.Close True
 
    Application.ScreenUpdating = True

End Sub

.
__________________
.
Ömer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-05-2017, 13:51   #8
canerozturk
 
Giriş: 11/04/2015
Şehir: ordu
Mesaj: 22
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2013 TR
Varsayılan

Ömer hocam Örnek2 deki günlük gideler ve gider özet excellerinde yapılacak işlem. benim isteğim günlük giderler excelinde bulunan 3 sayfadaki verileri gider özet exceline ayrı gruplarda örneğin genel gider sayfasında genel giderleri çekecek bir formül.
canerozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-05-2017, 13:53   #9
canerozturk
 
Giriş: 11/04/2015
Şehir: ordu
Mesaj: 22
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2013 TR
Varsayılan

Alıntı:
Ömer tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Umarım doğru anlamışımdır.

Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Sub Veri_Al()

    Dim dosya1 As String, dosya2 As String, sat As Long, i As Long, j As Long, c As Range, Adr As String

    dosya1 = ThisWorkbook.Path & "\günlük giderler.xlsx"
    'veri alacağınız dosya ile kodları uygulayacağınız dosya aynı klasörde düşünüldü.
    dosya2 = ActiveWorkbook.Name

    Application.ScreenUpdating = False

    Workbooks.Open Filename:=dosya1
    For i = 1 To Workbooks(dosya2).Sheets.Count
        With Workbooks(dosya2).Sheets(i)
            .Range("A4:C" & Rows.Count).ClearContents
            sat = 4
            For j = 1 To Worksheets.Count
                If Sheets(j).Name <> "KOD" Then
                    Set c = Sheets(j).[A:A].Find(.[A1], , xlValues, xlWhole)
                    If Not c Is Nothing Then
                        Adr = c.Address
                        Do
                            .Cells(sat, "A") = Sheets(j).Cells(c.Row, "A")
                            .Cells(sat, "B") = Sheets(j).Cells(c.Row, "B")
                            .Cells(sat, "C") = Sheets(j).Cells(c.Row, "D")
                            sat = sat + 1
                            Set c = Sheets(j).[A:A].FindNext(c)
                        Loop While Not c Is Nothing And c.Address <> Adr
                    End If
                End If
            Next j
        End With
    Next i
    ActiveWorkbook.Close True
 
    Application.ScreenUpdating = True

End Sub

.
hocam eğer bunu formüle dökebilirseniz çok mutlu olurum.
canerozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-05-2017, 14:44   #10
Ömer
Moderatör
 
Ömer kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 18/08/2007
Şehir: Kuşadası
Mesaj: 18,678
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2010 Türkçe
Varsayılan

Bu işlemi formülle yapmak tahmin ettiğinizden fazla yardımcı sütun vs.. kullanımına neden olur. İş oldukça fazla uzar ve dosyanızı kasar.

Yukarıdaki kodları kullanmanızı tavsiye ederim.

.
__________________
.
Ömer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla


Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı


Saat 00:38


Bu forum Elit NET - www.elitnet.com.tr tarafından sunulmaktadır.

Excel Eğitimi - Mobil Uygulama - Çorlu - Çorlu Hurda - Torna - Çorlu Web Tasarım - Tarot Falı - Fenerbahçe Haberleri - Trakya Haberleri - investing - Hurda - Kozmetik Ürünler - Sağlıklı Makyaj Ürünleri - Yaşlanma Karşıtı Ürünler - Excel Eğitimi - Çorlu osgb - Lingerie - Dyeing Machine - Çorlu Temizlik- Hazır Site- SEO- Çorlu Burun Estetiği- Çorlu Pimapen- Karton Bardak- Marka Tescil Danışmanlık- Marmara Ereğlisi Restaurant- Çorlu Sigorta- Çorlu Pimapenci- İstanbul Avukat- Çorlu Sürücü Kursu- Çorlu Rehabilitasyon- Edirne Su Arıtma- Çorlu Perde Yıkama- Marmara Ereğlisi Hotel- Site Yönetimi- Led Aydınlatma-
Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement System V2.6 By   Branden