Excel Forum


Geri Git   Excel Forum > EXCEL-Soruları > Excel'e Yeni Başlayanlar
Atatürk
Şifremi Unuttum

DUYURU SİSTEMİ

Excel'e Yeni Başlayanlar Excel kullanmaya yeni başladıysanız sorularınızı buraya gönderebilirsiniz.
Dosya ekleyebilirsiniz

Özel Arama



Yanıtla
 
Paylaş Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 28-11-2008, 11:12   #1
canerrrrrr
 
Giriş: 01/04/2008
Şehir: istanbul
Mesaj: 128
Excel Vers. ve Dili:
excel 2002
Varsayılan döviz kuru veri alma hakkında

arkadaslar döviz kurunu otomatik dıs veri al die alıyorumm fakat kuru 10 katı alıyor.. yanı dolar 1.5 ytl iken 15 ytl alıo... aynı sütuna /10 yapıorum düzelio fakat her dosyayı yeni calıstırdıgımda yeniden 10 katı oluoo .. yardımlarınız bekliorumm
canerrrrrr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-11-2008, 11:28   #2
Halit TÜRK
 
Halit TÜRK kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 17/06/2006
Şehir: İstanbul
Mesaj: 348
Excel Vers. ve Dili:
2003 - TR / 2007 - TR
Varsayılan

Sn. Korhan beye aittir. Kendinize uyarlayınız...
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Sub dovizal()
Dim hucre As Range
[a:c].ClearContents
    With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:="URL;http://www.tcmb.gov.tr/yeni/tablolar.php", Destination:=[a1])
        .WebFormatting = xlWebFormattingNone
        .WebTables = "4"
        .Refresh BackgroundQuery:=False
    End With
    For Each hucre In [b3:c4]
    hucre = hucre / 10000
    Next
    [b3:c4].NumberFormat = "General"
End Sub
__________________
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
• Konuştuklarının anlaşılır olması için; birinin mutlaka dinlemesi gerekir.
• Atatürk diyor ki;"Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez."
Halit TÜRK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-11-2008, 12:17   #3
canerrrrrr
 
Giriş: 01/04/2008
Şehir: istanbul
Mesaj: 128
Excel Vers. ve Dili:
excel 2002
Varsayılan HALİT bey yazmıs oldugunuz kodu sayfanın kod bolumune

yazdım fakat bişey değişmedi.... acaba benmi beceremedimm ... yardımlarınızı bekliorum..

teşekkürler
canerrrrrr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-11-2008, 12:52   #4
Halit TÜRK
 
Halit TÜRK kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 17/06/2006
Şehir: İstanbul
Mesaj: 348
Excel Vers. ve Dili:
2003 - TR / 2007 - TR
Varsayılan

Eki inceleyiniz...
Eklenmiş Dosyalar
Dosya Türü: xls Döviz Al.xls (25.5 KB, 91 Görüntülenme)
__________________
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
• Konuştuklarının anlaşılır olması için; birinin mutlaka dinlemesi gerekir.
• Atatürk diyor ki;"Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez."
Halit TÜRK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-11-2008, 13:13   #5
canerrrrrr
 
Giriş: 01/04/2008
Şehir: istanbul
Mesaj: 128
Excel Vers. ve Dili:
excel 2002
Varsayılan HALİT bey runtime 1004 hatası verior..

rica etsem benim yollamıs oldugum eki calısıtırıpp kontrol edermisiniz??
çok teşekkürler
Eklenmiş Dosyalar
Dosya Türü: xls canerrrrrr-Kitap1.xls (38.0 KB, 17 Görüntülenme)
canerrrrrr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-11-2008, 13:24   #6
Halit TÜRK
 
Halit TÜRK kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 17/06/2006
Şehir: İstanbul
Mesaj: 348
Excel Vers. ve Dili:
2003 - TR / 2007 - TR
Varsayılan

Dosyanız Eklidir..

Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
Sub dovizal()
Dim hucre As Range
[J2:l5].ClearContents
    With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:="URL;http://www.tcmb.gov.tr/yeni/tablolar.php", Destination:=[j2])
        .WebFormatting = xlWebFormattingNone
        .WebTables = "4"
        .Refresh BackgroundQuery:=False
    End With
    For Each hucre In [k4:l5]
    hucre = hucre / 10000
    Next
    [k4:l5].NumberFormat = "General"
End Sub
Eklenmiş Dosyalar
Dosya Türü: xls canerrrrrr-Kitap1.xls (40.5 KB, 27 Görüntülenme)
__________________
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
• Konuştuklarının anlaşılır olması için; birinin mutlaka dinlemesi gerekir.
• Atatürk diyor ki;"Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez."
Halit TÜRK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-11-2008, 13:39   #7
canerrrrrr
 
Giriş: 01/04/2008
Şehir: istanbul
Mesaj: 128
Excel Vers. ve Dili:
excel 2002
Varsayılan cok tesekkur ederımm halit bey

emeğinize sağlık ... kısa bi sorum olucak ... forumda henuz yanıt alamadım.. belki siz halledebilirsiniz.. görmüş oldugunuz dosya ekimde "nakit satış, tahsilat nakit " sadece bu ikisinin döviz cinsi ytl olan tutarının herhangi bir hücrede nasıl toplayabilirimm ...
canerrrrrr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-11-2008, 13:42   #8
Halit TÜRK
 
Halit TÜRK kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 17/06/2006
Şehir: İstanbul
Mesaj: 348
Excel Vers. ve Dili:
2003 - TR / 2007 - TR
Varsayılan

Selam,

E41 hücresinde yazan YTL karşısına yani F41 hücresine YTL toplamı ise;
F41 hücresine yazınız
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
=ETOPLA($E$8:$E$40;$E$41;$F$8:$F$40)
__________________
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
• Konuştuklarının anlaşılır olması için; birinin mutlaka dinlemesi gerekir.
• Atatürk diyor ki;"Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez."
Halit TÜRK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-11-2008, 13:48   #9
canerrrrrr
 
Giriş: 01/04/2008
Şehir: istanbul
Mesaj: 128
Excel Vers. ve Dili:
excel 2002
Varsayılan haluk bey

evet o sekil topluo fakat benim istediğim sadece nakit satıs ile tahsilat nakit sütunlarının karsını toplamasını istiorumm.. bu şekil formül yazınca ytl olan bütün sütunları ( yazılanfiş,banka havale vs..)topluyor
canerrrrrr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-11-2008, 13:55   #10
Halit TÜRK
 
Halit TÜRK kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 17/06/2006
Şehir: İstanbul
Mesaj: 348
Excel Vers. ve Dili:
2003 - TR / 2007 - TR
Varsayılan

Selam,

H9 hücresine;
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
=TOPLA.ÇARPIM(($B$8:$D$40=$G$9)*($E$8:$E$40="YTL")*($F$8:$F$40))
H10 hücresine;
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
=TOPLA.ÇARPIM(($B$8:$D$40=$G$10)*($E$8:$E$40="YTL")*($F$8:$F$40))
yazınız ve Ctrl+Shift+Enter tuşlarına basarak dizi formül haline çeviriniz. {}

Not: Formül kısmı Ad Tanımlama ile yeniden düzenlenmiştir..
Eklenmiş Dosyalar
Dosya Türü: xls canerrrrrr-Kitap1.xls (39.5 KB, 19 Görüntülenme)
__________________
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
• Konuştuklarının anlaşılır olması için; birinin mutlaka dinlemesi gerekir.
• Atatürk diyor ki;"Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez."

Bu mesaj en son " 28-11-2008 " tarihinde saat 14:04 itibariyle Halit TÜRK tarafından düzenlenmiştir....
Halit TÜRK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla


Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı


Saat 12:11


Bu forum Elit NET - www.elitnet.com.tr tarafından sunulmaktadır.


Bahis Forum - Termal Kemer - Define - Samsung Fernseher - Plastik - Excel Eğitim - Çorlu Kamera - Kırklareli Kız Yurdu - Kırklareli Kız Apart - Yurt Kırklareli - Kız Yurdu Kırklareli - Kız Öğrenci Yurdu Kırklareli - Kız Öğrenci Apart - Kırklareli Sembol - Kırklareli Pansiyon - Kırklareli Kız Apart - Kırklareli Kız Apart - Kırklareli Apart - Kırklareli Yurt - Kırklareli Kız Yurdu - Çorlu Demir Çelik - Kırklareli Kız Öğrenci - Çorlu Petek Temizleme
Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement System V2.6 By   Branden