Excel Forum
ALTIN ÜYELİK Hakkında Bilgi


Geri Git   Excel Forum > EXCEL-Soruları > Excel'e Yeni Başlayanlar
Atatürk
Şifremi Unuttum

DUYURU SİSTEMİ / REKLAM PANOSU

Excel'e Yeni Başlayanlar Excel kullanmaya yeni başladıysanız sorularınızı buraya gönderebilirsiniz.
Dosya ekleyebilirsiniz

Özel Arama


Yanıtla
 
Paylaş Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 15-07-2017, 20:53   #1
ahmedummu
Altın Üye
 
ahmedummu kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 21/06/2009
Şehir: Ankara
Mesaj: 289
Excel Vers. ve Dili:
2003 türkçe
Varsayılan Dosya Yolu

Merhaba arkadaşlar

Commandbutton yardımı ile aşağıdaki kod ile userform üzerindeki image1'e resim geliyor. Fakat resmi Tekxbox1'de yazılı olan isim ile aşağıdaki kodda ki resimler klasörüne kopyalaması gerekiyor.

resimyolu = ThisWorkbook.Path \ resimler & "\"

resimyolu = ThisWorkbook.Path & "\" BU HALİ İLE SORUN YOK ÇALIŞIYOR ama resmi resimler klasörüne değilde çalışma sayfasının olduğu klasörün içine kopyalıyor.

Aşağıya Commandbutton içindeki kodların hepsini kopyalıyorum.

Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
On Local Error Resume Next
Dim deger As Long
deger = Image1.Picture
If deger > 0 Then
MsgBox (TextBox1.Value & "'nin resmi zaten eklenmiş"), 56, "Resim Ekle"
Exit Sub
End If

Dim Pencere As FileDialog, resim As String
Set Pencere = Application.FileDialog(msoFileDialogFilePicker)
With Pencere
.Filters.Clear
.Filters.Add "Resim Dosyaları", "*.bmp; *.jpg; *.jpeg; *.wmf", 1
If .Show = -1 Then
For Each p In .SelectedItems
resimyolu = ThisWorkbook.Path \ resimler & "\"
resimadı = TextBox1.Text
VBA.FileSystem.FileCopy p, resimyolu & resimadı & "." & "jpg"
Image1.Picture = LoadPicture(resimyolu & resimadı & "." & "jpg")
Next p
Else
MsgBox "Resim seçmediniz.   ", vbInformation, "Resim Seç"
End If
End With
resim = vbNullString
p = vbNullString
Set Pencere = Nothing
Yani resimler adlı klasör olmazsa çalışma dosyasının olduğu klasörün içine resmi Textbox1'in değerine göre isimlendirip oraya kopyalıyor. Kişiyi çağırdığımızda resmide geliyor. Bir sorun olmadan çalışıyor. Benim yapmak istediğim Çalışma dosyasının bulunduğu klasörün içindeki resimler dosyasına kopyalaması. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu mesaj en son " 15-07-2017 " tarihinde saat 20:58 itibariyle ahmedummu tarafından düzenlenmiştir.... Neden: eksik bilgi
ahmedummu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-07-2017, 21:11   #2
Haluk
Özel Üye
 
Giriş: 07/07/2004
Şehir: Türkiye
Mesaj: 5,299
Excel Vers. ve Dili:
Office 2010 - İngilizce
Varsayılan

Merhaba;

Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
resimyolu = ThisWorkbook.Path \ resimler & "\"
yerine,

Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
resimyolu = ThisWorkbook.Path & "\" & resimler & "\"
dener misiniz?
__________________
Kod anlatılmaz,yazılır ! 🇹🇷
Haluk Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-07-2017, 21:33   #3
ahmedummu
Altın Üye
 
ahmedummu kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 21/06/2009
Şehir: Ankara
Mesaj: 289
Excel Vers. ve Dili:
2003 türkçe
Varsayılan

Haluk bey ilginize teşekkür ederim. Ama yine çalışma sayfasının bulunduğu klasörün içine kopyalıyor.
ahmedummu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-07-2017, 21:36   #4
Orion1
Uzman
 
Orion1 kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 01/03/2005
Mesaj: 19,659
Excel Vers. ve Dili:
Win7 Home Basic TR 64 Bit Ofis-2010-TR 32 Bit
Varsayılan

Deneyiniz.
Kod: (Rahat kopyalayabilmeniz için tüm kodu seçmenizi sağlar)
resimyolu = ThisWorkbook.Path & "\resimler\"
__________________
evrengizlen@hotmail.com

KOD ANLATILMAZ,YAZILIR!
Bir sümer atasözü;
Madem biliyorsun neden öğretmiyorsun.Boşa vakit geçirdin neye yaradı.
Orion1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-07-2017, 21:44   #5
ahmedummu
Altın Üye
 
ahmedummu kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 21/06/2009
Şehir: Ankara
Mesaj: 289
Excel Vers. ve Dili:
2003 türkçe
Varsayılan

Çalıştı Haluk bey. Çok teşekkür ederim.
ahmedummu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-07-2017, 21:49   #6
Haluk
Özel Üye
 
Giriş: 07/07/2004
Şehir: Türkiye
Mesaj: 5,299
Excel Vers. ve Dili:
Office 2010 - İngilizce
Varsayılan

Herhalde Evren Beye teşekkür ettiniz. Ben "resimler" ifadesini tanımlanmış bir değişken sanmıştım.
__________________
Kod anlatılmaz,yazılır ! 🇹🇷
Haluk Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-07-2017, 23:38   #7
ahmedummu
Altın Üye
 
ahmedummu kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 21/06/2009
Şehir: Ankara
Mesaj: 289
Excel Vers. ve Dili:
2003 türkçe
Varsayılan

Birşey daha sormak istiyorum.

Verilerimi Access'e kaydediyorum. Örneğin personelin hafta içindeki boş günü girilmesi gerekiyor. Boş günü olmayanların, verinin girildiği textbox'u boş bırakıyorum ve kaydediyorum. Kaydederken bir sorun çıkmıyor ama kişinin bilgilerini textboxlara alırken Access'in boş olan alanlarında "İnvalid use of null" diye hata veriyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
ahmedummu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-07-2017, 23:39   #8
ahmedummu
Altın Üye
 
ahmedummu kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 21/06/2009
Şehir: Ankara
Mesaj: 289
Excel Vers. ve Dili:
2003 türkçe
Varsayılan

Evet yeni gördüm cevabınızı, adı yazmıyor ama "Orion1" isimli kişi cevap vermiş. Orion1 size ve yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Bu mesaj en son " 15-07-2017 " tarihinde saat 23:41 itibariyle ahmedummu tarafından düzenlenmiştir.... Neden: Eksik bilgi
ahmedummu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-07-2017, 23:53   #9
Orion1
Uzman
 
Orion1 kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 01/03/2005
Mesaj: 19,659
Excel Vers. ve Dili:
Win7 Home Basic TR 64 Bit Ofis-2010-TR 32 Bit
Varsayılan

Alıntı:
ahmedummu tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Evet yeni gördüm cevabınızı, adı yazmıyor ama "Orion1" isimli kişi cevap vermiş. Orion1 size ve yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
Rica ederim.
İyi çalışmalar.
__________________
evrengizlen@hotmail.com

KOD ANLATILMAZ,YAZILIR!
Bir sümer atasözü;
Madem biliyorsun neden öğretmiyorsun.Boşa vakit geçirdin neye yaradı.
Orion1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-07-2017, 23:55   #10
Orion1
Uzman
 
Orion1 kullanıcısının avatarı
 
Giriş: 01/03/2005
Mesaj: 19,659
Excel Vers. ve Dili:
Win7 Home Basic TR 64 Bit Ofis-2010-TR 32 Bit
Varsayılan

kaydederken boş textbox boş ise ve alan metin ise tire işareti olarak kaydedin.
__________________
evrengizlen@hotmail.com

KOD ANLATILMAZ,YAZILIR!
Bir sümer atasözü;
Madem biliyorsun neden öğretmiyorsun.Boşa vakit geçirdin neye yaradı.
Orion1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla


Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı


Saat 11:22


Bu forum Elit NET - www.elitnet.com.tr tarafından sunulmaktadır.

Excel Eğitimi - Mobil Uygulama - Çorlu - Çorlu Web Tasarım -- Beylikdüzü mali müşavir - Lingerie - Dyeing Machine - Karton Bardak- Karton Bardak- Çorlu Dil Konuşma Terapisti- Çorlu Dil Konuşma Terapisti- Çorlu Konuşma Terapisti- Çorlu Konuşma Terapisti- Çorlu Özel Eğitim- Site Yönetimi- Pronet Tekirdağ- Çorlu Kamera- Pronet Edirne- Pronet Çorlu- Çorlu Araç Takip- Çorlu Su Arıtma- Gebze Emlak- Rampa- Rotary- Çorlu İnternet Sitesi- Çorlu Sürücü Kursu- Çorlu Sürücü Kursu- Şişli Avukat- Edirne Serbest Muhasebeci- Çorlu Etüt- İstanbul Botanik- Çorlu Sigorta- Kağıt Bardak- Kaplan Tekstil- Çorlu Perde- Çorlu Havuz- Makina- Danışmazlar-
Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertisement System V2.6 By   Branden