Tüm Versiyonu Göster : .zzp dosyalarý
Arkadaþlar merhaba;
Mail ile uzantýsý .zzp dosyalarý alýyorum. Bunlarý açmak için uzantýsýný .zip olarak deðiþtirdiðimde excel dosyasýný açabiliyorum.
Nedir bu .zzp dosyalarý. Açabilmem için illa ki .zzp - yi .zip mi yapmalýyým?
Merhaba;
Eðer bilgisayarýnýzda aþaðýdaki dosyalardan bir veya bir kaçý varsa, bir virüs bulaþmýþ olma ihtimali var.
zmndpgwf.kxx
bcegfds.lll
zhcarxxi.vvx
syst32win.dll
spoofed_recips.ocx
winsys32xx.zzp
winhex32xx.wrm
Sayýn Balca güvenliðiniz açýsýndan tanýmadýðýnýz kiþi veya kuruluþlarýn mail ile yolladýðý dosyalarý özellikle uzantýsý exe olanlarý hiç açmaya uðraþmayýn silin gitsin
Arkadaþlar;
Ã?nerileriniz için teþekkür ederim. Bu .zzp dosyalarý Resmi Kurumdan gelen güvenli mailler ve bu dosyalarý mutlaka açmam gerekli. Açmasýna açýyorum da neden .zzp dosyanýn uzantýsýný .zip yapýp açabiliyorum.
Edit;
Sayýn Haluk Bilgisayarýmda virüs olma ihtimali çok düþük çünkü daha yeni format atýldý... :kafa:
Merhaba;
Söz konusu *.zzp dosyasýný çift týklayýnca eðer bu uzantýlý bir dosya ile iliþkilendirlmiþ bir program yoksa, Windows size bu dosyayý hangi programla açmak istediðinizi soracaktýr.
Aþaðýdaki resimler WindowsXP iþletim sisteminde bu iþin yapýlmasý sýrasýnda alýnmýþ ekran görüntüleridir.
Kendi bilgisayarýnýzdaki iþletim sisteminde de bu veya buna benzer pencereler ekrana gelecektir.
*.zzp uzantýlý dosyalarla daha önce hiç uðraþmadýðým için bilemiyorum ama kullandýðýnýz sýkýþtýrma programý (WinZip, WinRar,....) eðer *.zzp uzantýlý dosyalarý destekliyorsa ( programýn kurulumuna göre destekleyebilir ama sizin bilgisayarýnýzda iliþkilendirilmemiþ olabilir), aþaðýdaki belirtilenleri uygulayabilirsiniz.
Yapmanýz gereken, birinci resimde belirtildiði gibi "Listeden bir program seç" seçeneðini iþaretleyip daha sonra ekrana gelecek olan 2nci resimdeki pencerede, sizin bilgisayarda *.zip dosyalarýný açmak için kullandýðýnýz sýkýþtýrma programýný seçip, onaylamaktýr.
Daha sonra sözkonusu dosyanýn üzerinde çift tklayýp, denemenizi yapýn.
hexadesimal
07-12-2005, 22:17
Bu uygulama en son mynetin mail adresine baðlý olarak verdiði web alanlarýnda yapýlýyor.rar,zip uzantýlý dosyalarýn uploadýna izi vermiyor.Sebebi serverlarýn dosya deposuna dönüþmesi ve buralardan downloadýn yoðun yapýlmasý nedeni iel band sorunu yaþanmasýnadan kaynaklanýyor.Ancaaaaaaaak.Her konuda olduðu gibi bu konudad da uzmanlýðýmýzý göstererk dosya uzantýlarýný ryr,zyp,zzp þeklinde upload edip çektikten sonra uzantýyý deðiþtrerek açabiliyorsunuz.Mevzu bundan ibaret.Ama siz yinede gelen dosyalarý kaynaðý ne olursa olsun taratmadan açmayýn.
Sayýnbalca,
Eðer bu bahsettiðiniz *.zzp uzantýlý dosyalarý *.zip'e çevirmek için çok uðraþýyorsanýz, o zaman aþaðýda anlatacaðým þekilde uygulamalarý yaparsanýz, oldukça rahat edeceksiniz ... :mrgreen:
1) Ã?rnek olarak aþaðýda Pic1.jpg resminde görüldüðü gibi 3 adet *.zzp uzantýlý dosyamýz olsun ve biz bunlarý *.zip uzantýlý olarak deðiþtirmek istiyoruz. Eðer Windows *.zzp uzantýlý dosyalarý tanýmýyorsa, bu Pic1.jpg resminde görüldüðü gibi dosyalarýn ikonlarý, Windows'un "tanýmsýz" dosyalar için atadýðý ikon olacaktýr.
2) Bu *.zzp dosyalarýnýn üzerine sað klik yaptýðýmýzda, bu uzantýlar tanýmsýz olduðu için Windows'un standart menüsü çýkacaktýr (bakýnýz resim Pic2.jpg).
3) Þimdi biz, iþte bu sað klik menüsüne bir menü daha ilave edip (bakýnýz resim Pic3.jpg), bununla dosya uzantýlarýný otomatik olarak *.zip olarak deðiþtireceðiz.
4) Bu iþ için yapmanýz gereken iþler basit. Ýlk önce ekli ChangeExt.zip dosyasýný indirin ve içindeki bat dosyasýný C:\ChangeExt.bat olarak bilgisayarýnýza yerleþtirin. Daha sonra, ChgExt.zip dosyasýný indirin ve içindeki reg dosyasini örneðin masa üstüne yerleþtirin. Þimdi bu ChgExt.reg dosyasýný çift týklayýn ve ekrana gelecek mesajlarý onaylayýn.
5) Yapmanýz gerekenler bitti. Þimdi, istediðiniz herhangibir *.zzp dosyasýnýn üzerinde sað klik yaptýðýnýzda, o dosyanýn içinde bulunduðu klasördeki tüm *.zzp uzantýlý dosyalar, ekli resim Pic4.jpg de görüldüðü gibi *.zip formatýna çevrilmiþ olacaktýr.
6) Son olarak bir not: Eðer bu eklentiyi kaldýrmak isterseniz o zaman ekli ChgExt-UnInstall.zip dosyasýný indirip, içindeki reg dosyasýný çift týklayarak çalýþtýrýn ve ekrana gelen mesajlarý onaylayýn.
Ýlgili dosyalar ektedir ...
Sn Haluk;
Sizleri çok meþgul ettim. Gerçekten çok teþekkür ederim.
Ã?nerdiðiniz 3 dosyayý indirdim programlar maalesef çalýþmadý sistem yöneticileri tarafýndan kýsýtlamalar koyulmuþ.... Müdahale þansýmda yok. Belki kolay bir yolu vardýr diye foruma yazmýþtým ne yapalým eski yoldan devam edeceðiz galiba.
Esasen mail olarak gelen .zzp dosyasýný farklý kaydet dediðimde .zzp yi .zip yaptýðýmda açabiliyorum fazla bir vakitde almýyor.
Ellerinize saðlýk...
:D
O zaman þunu deneyin;
Ýndirdiðiniz dosyalar içinden ChangeExt.bat dosyasýný, söz konusu *.zzp uzantýlý dosyalarýn olduðu klasöre yerleþtirin ve çift týklayýp çalýþtýrýn.
Bunun Admin tarafýndan yasaklanmýþ olacaðýný sanmýyorum.
Evet ChangeExt.bat dosyasýný ilgili klasöre yerleþtirdikten sonra oldu. Çok teþekkür ederim. :hihoho:
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.