Tüm Versiyonu Göster : Verilen deðere göre farklý hücreye bilgi veren bir macro
Benim sorunum þöyle;
A1 hücresine 1 yazýnca D54 hücresi seçilsin ve ben oraya bir bilgi giriþi yapayým. Daha sonra yine A1 hücresine 2 yazýnca C12 hücresi seçilsin ve ben oraya bir bilgi giriþi yapayým. Daha sonra yine A1 hücresine 3 yazýnca H45 hücresi seçilsin ve ben oraya bir bilgi giriþini yapayým.
A1 hücresindeki sayý 34'e kadar deðiþip devam edebilirmi.
Bu olay Makro ile yapýlacaðýný öðrendim. Ama nasýl olacaðý konusundada bilgim yok. Makronun nasýl yazýlacaðý ve nereye yazýlacaðý konusunda yardýmlarýnýzý bekliyorum.
Ýlgilenenlere þimdiden teþekkür ederim.
Sayfa1 Kod sayfasýna;Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$a$1" Then Range("D54").Select
End Sub
Kodu yazdýktan sonra A1 Hücresine geldiðinizde D54 Hücresine gelecektir.Gerisini siz yaparsýnýz.Seçilen Hücreyi renk vermek istersenizPrivate Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$F$10" Then Range("d54").Select
Range("d54").Interior.ColorIndex = 6
End Sub
Seçilen Hücreye Formul yazdýrmak istersenizPrivate Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$F$10" Then Range("d4").Select
Range("d54").Formula = "=A1+A3"
End Sub
Merhabalar.Sanýrým aþaðýdaki kod iþine yarar.
Bu kodu yazmak için Sayfa1(Sheet1) üzerine sað tuþla týkla çýkan menüden Kod görüntüle(View Code) yi seç.KArþýna VB kod ekraný çýkar.Aþaðýdaki kodu kopyalarsan buraya çalýþýr.A1 e 1 yazýnca D54, 2 yazýnca C!2 ye bu þekilde devam eder.
Kolay gelsin
:arkadas:
Ã?zürdilerim kodu yazmayý unutmuþum :kafa:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Range("A1").Value = 1 Then
Range("D54").Select
ElseIf Range("A1").Value = 2 Then
Range("C12").Select
ElseIf Range("A1").Value = 3 Then
Range("H45").Select
End If
End Sub
Kolay gelsin :arkadas:
Cevap yazan arkadaþlara teþekkürler. Henüz denemedim. Denedikten sonra tekrar yazarým. Saygýlarýmla,
her defasýnda A1 hücresine gitmene gerek yok. aþaðýdaki kodlarý bir module yerleþtir ve bir tanede kýsayol ayarla ona, mesela ben olsam Ctrl+w yaparým.
Sub git()
Select Case InputBox("rakamý yaz")
Case 1
[D54].Select
Case 2
[D54].Select
Case 3
[H45].Select
'bu þekilde devam ettir
End Select
End Sub
"htsumer" in yazdýðý formül A1 hücresine 1 yazýnca D54'e gidiyor. Fakat A1 hücresini tekrar seçtirmiyor. Her A1e gelince D54'e geçiyor. "donhuan" ýn yazdýðý formül A1 hücresine 1 yazýnca D54e gidiyor. Fakat D54'e bir bilgi giriþini yapýp enter'e basýnca tekrar D54'e dönüyor. Eðer A1 deki girilen sayý silinirse normal çalýþýyor.
Yani D54'e geçerken yada D54'e bilgi girmeden A1 deki sayý silinebilirmi.
Tabiki silinmeden sonra D54 de kalmak þartý ile.
Bu uðraþýlarýnýz için tekrar tekrar teþekkürlerimi sunarým.
Saygýlarýmla,
Not: eXpert'in bilgisini yeni gördüm. Bu nedenle onu denedikten sonra cevap yazarým. Onada teþekkürlerimi sunarým.
eXpert'in bilgisini denedim ona ve diðer ilgilenen "htsumer" ve "donhuan" ada teþekkürlerimi sunarým. Þimdilik iþimi gördüm. Hepinize saðlýklý günler dilerim.
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.