Sql servera,verýtabanýna nsýl baglantý kurulup ýslem ya [Archive] - Excel Forum

PDA

Tüm Versiyonu Göster : Sql servera,verýtabanýna nsýl baglantý kurulup ýslem ya


cyberwolf1980
31-10-2005, 17:57
bu konu sanýrým yený akradaslarýmýz kadar forumdaký uyelerýmýzýnde oldukca ýlgýlýsýný cekecektýr cunku forumda daha once bununla ýglýlý bý sey gormedým bu yuzden bu konuyu acayým dedým.

Herkesýn kafasýndaký soru =?

=? sql serera yada bý verýtabanýna excel ýle nasýl baglantý kurulup ýslem yapýlabýlýr =?

Excelýn ýcýnde mýcrosoft query dýye býr yazýlým gýzlýdýr pek cok excel kullanýcýsý bunu býlmez bu yuzden kýmse kolay kolay bunu kullanmaz.
Bunu sadece cok buyuk serverlarý olan yada cok buyuk býr verýtabanýnda anlýk ýslem yapmak ýsteyen kýsýler kullanýr.( Beným gýbý :) )

Excelde verýtabanýyla ýslem yapmak ýcýn oncelýkle

Not : bunlarý kullanabýlmek ýcýn herseyden once odbc ayarlarýnýzýn yapýlmýs olmasý gerekmektedýr.

1 : Excelde verý -> dýs verý al -> yený verýtabaný sorgusu olustur.

2 : acýlan menuden mevcut verý kaynagý secýlýr.

3 : guvenlýk amaclý olarak acýlan menude sýze býr kullanýcý adý ve sýfre sorulur.
Not : sql serverlerýn ýlk kurulumda kullanýcý adý SA sýfre bos olarak ayarlanýr.

4 : verý kaynagýna baglantý yapýldýgý zaman karsýnýxza teker teker verýtablolarýnýn dýzýný cýkar

5 : ýslenmek ýstenen verýtablosu dýzýný mouse ýle sag tarafa alýnýp ýlerý yazan yer týklanýr.

6 : mevcut sorgu sýhýrbazýnda sýnýrlamalar yapýlýr.

7 : sýnýrlamalar yapýldýktan sonra dýzýn verý sýralama ýslemý ayarlanýr.

8 : son kýsýmda verýlerý excele ver yazan yer ýsaretlenýp son yazan yere týklanýr.

9 : son yazan yerý týkladýktan sonra verýalma menusu tekrar karsýmýza cýkar .Burdan yený calýsma sayfasý ýsaretlenýp tamam tusuna basýlýr.

10 : tamam tusuna bastýktan sonra excel verý dýzelerýný sýlemeye baslar ve excele mevcut verýtabanýndaký býlgýlerý yazar.

11 : ýslemler yapýldýktan sonra verýlerý guncellemek ýsteyen kullanýcýlar dýs verý arac cubugundan verý yýnele tusuna basýp ýslemlerýný tamamlarlar.

hepsý bu kadar kafanýza takýlan bý sey olursa yazýn
Herkese ýyý aksamlar

harakikiri
31-10-2005, 19:32
Evet bu bilgiler altýn deðerinde. Þimdi öðrenme amaçlý deneme yapsak acaba asýl veritabanýndaki bilgilere zarar verme olasýlýðý varmýdýr diye bir soru aklýma gelmiyorda deðil.

idogus
31-10-2005, 20:15
Query bir veri tabanýndan sadece veri almak amaçlý olarak hazýrlandýðýndan ulaþýlan veri tabanýna zarar verme olasýlýðý yoktur.

murat_246
17-11-2007, 12:25
Merhaba Kardeþ.
Benim sorunum þu; sürekli olarak excel den SQL sorgu atýp veri alýyorum. Bunda sorun yok ancak daha Önce hazýrlanmýþ bi excel sayfasýnda veri kaynaðýný deðiþtiremiyorum. Bunu yapmamýz mümkün mü? su an benim excel de bi tane hazýr tablom var örneðin, veri yenile dediðim zaman muhasebe programýndan istediðim verileri o gün için alabiliyorum. Ama sene Sonunda veri alaný deðiþeceði için eski excel dosyalarý iþime yaramýycak. Cok uðraþtým ama veri kaynaðýný deðiþtirmedim bir türlü bu konuda yardýmýn olursa çok sevinirim.


Özel Arama