Tüm Versiyonu Göster : Word de Sayfalarýn Yatay ve Dikey Olarak Goruntulenmesý ?
Merhaba.
12 Sayfalýk býr word dokumaným bulunmakta.. Sayfalardan bazýlarý dýkey olarak goruntulemem bazýlarýnýda dýkey olarak goruntulemem gerekýyor. Tabý bunlarýn hepsý býr dosyada olacak..
Prýnt alýrkende bu sekýlde dokum almalýyým..
Bu dokumanda sayfalarý dýkey ve yatay olarak goruntuleyebýlme ýmkaným var mý ? Dosya acýldýgýnda o sekýlde goruntulenmelý..
Yardýmcý olabilirseniz cok sevinirim .. Tesekkurler..
SKaan
Merhaba;
Hangi sayfalarýn yatay olmasýný istiyarsan o sayfa üzerine gel Dosya > sayfa yapýsý> kaðýt boyutu> dikey-yatay seçeneði ile yapabilirsin
Necdet Yeþertener
31-10-2005, 10:55
Sayýn skaan,
Yatay yazdýracaðýnýz safayalarýn baþýna section (kesme) ekleyip her kesimi ayrý biçimlendirmeniz gerekir.
sayfa kesmesi eklenmesi : Ekle-->Kesme-->sayfa sonu galiba türkçesinde
Her ikiþ secenekte de denedým fakat dokumandaký butun sayfalar yatay yada dýkey konuma gecýyor..
Ben belýrlý sayfalarýn olmasýný ýstýyorum.. Yanlýs býrsey yapmamak ýocýn lutfen býraz daha acýk anlatabýlýrsýnýz cok sevýnýrým..
Tesekkurler.
Necdet Yeþertener
31-10-2005, 15:14
Sayýn skaan,
Ã?rnek dosya gönderiyorum, dosyada 3. sayfa yatay diðerleri dik olarak çýkýyor, siz bu örneðe bakarak yapýnýz lütfen. Türkçe ofis olmadýðý için bocalýyorum, anlatamýyorum.
Merhaba;
Açýklamada da belirttiðim gibi hangi sayfalarýn yatay olmasýný istiyorsanýz ekranda o sayfaya geliniz daha sonraki açýklamalarda belirttiðim gibi..
Dosya > sayfa yapýsý> kaðýt boyutu> dikey-yatay seçeneði ile yapabilirsin
Ek: Bu arada Uygulama yeri Seçili Bölümler olmalý
Necdet Yeþertener
31-10-2005, 18:05
Sayýn balca,
Evet sizin dediðiniz gibi de oluyor, bence daha kolay yöntem, teþekkürler. Püf noktasý Seçili Bölümler de
Selam
Bende denerken biraz uðraþmak durumunda kaldým, sizin hiç yorulmamanýz için Sayýn Balcanýn tarifinin ingilizcesi:
Hangi sayfanýn farklý olmasýný istiyorsanýz o sayfanýn tümünü seçin sonra
File/page setup/margins/orientations/portrait yada landscape aþaðýdada preview/apply to selected sections seçili olmalý.
sebebim_50
14-01-2006, 19:35
TEÞEKKÜRLER
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.