Tüm Versiyonu Göster : hücreye yazýlanlar birer karakter boþlukla görünsün
Herkese selamlar,
Kalvye ile hücreye H5Y9 yazdýðým zaman bu yazýlanlar hücre içinde
H 5 Y 9 olarak yer alsýn. Yani her karakterin aralarýnda birer boþluk olmasýný saðlayabilir miyiz? :?
Bu iþlem makro ile olursa iþime yaramaz, ancak biçimlendirme ile olursa daha pratik olur veya baþka çözüm bulan olursa þimdiden teþekkür ederim.
necip54
Sayýn necip54,
sorunuzu karþýlayacak bir biçimlendirme dizilimi aklýma gelmedi.
Diðer arkadaþlardan bir öneri gelebilir belki, ancak ben bu arada bir makro kodu eklemek istedim.
Sub arala()
karakter = Len(ActiveCell.Value)
deger = ActiveCell.Value
For i = 1 To karakter
parca = Mid(deger, i, 1)
yenideger = yenideger + parca + " "
Next
ActiveCell.Value = Trim(yenideger)
End Sub
Siz makro ile olmaz diye belirtmiþsiniz, bunu unutmadým. Ancak konuyu okuyan baþka arkadaþlara fikir verebilir diye ekledim.
Makro haricinde bir çözümü ben de bulamadým.
Eðer sözkonusu verilerin karakter sayýsý her zaman ayný ise, örneðin 4 ise o zaman baþka bir sütunda A1 hücresindeki 4 karakter uzunluðundaki bir veri için aþaðýdaki formül kullanýlabilir;
=MID(A1;1;1) &" "& MID(A1;2;1) & " " & MID(A1;3;1) & " " & MID(A1;4;1)
Sn Hüseyin bey ve Sn Raider, çözüm önerileriniz için teþekkür ederim.
Ben bu birer aralýklý yazdýrma iþlemini bir ödeme formunda þifre kaydedilen hücrede kullanmak istemiþtim. Baþka bir excel kitabýnda daha önceden kaydedilmiþ ve toplam 4 karakterden oluþan ve harf ve rakamlardan oluþan(bir þifrede 4 karakterin birkaçý rakam geri kalaný harf ve karýþýk düzende) olan yüzlerce þifeden sýrasý gelen þifre makro ile bir hücreye seçiliyor ve yapýþtýrlýyor(büyükçe boyda). Ben bu þifreyi tamamen ayrý bir excel formunda (ödeme talimatý) sað üst köþede o ödeme için kullanmak durumundayým.Karþý taraf da ayný þifreler olduðundan ahangi þifrenin sýrasýnýn geldiðini o da biliyor ve benim gönderdiðim þifre ile kontrol ediyor, çakýþýyorsa ödeme yapýlýyor yoksa hayýr, isterse altýnda imza mühür ne olursa olsun imkansýz. Ýþte bu sebepten dolayý bu makro ile elde edilen þifrenin hiç deðiþitirilmeden(ayný kombinasyonda hiçbir karekterin yerleri bile deðiþmemesi gerekli) bahsettiðim formdaki hücreye yazýlmasý gerekir. Bunu daha önce el ile giriþler yaparak yürütürken bazen hatalar yaptýðýmýz oldu, ya yanlýþ bir karakter yazýldý ya da yerleri deðiþtirilip yazýldý velhasýl iþler aksadý, tekrar yazýldý düzeltildi, bir sürü zaman kaybý. Hal böyle olunca elde edilen þifreyi COPY, PASTE yöntemiyle forma aktarýnca yanlýþþýklar oluþmadý ama bu sefer de karakterler birbirine yakýn olduðundan faks ile gönderirken görüntü kaybýndan olsa gerek karþý taraftan iyi okunamama
problemleri oluþtu gene telefonlar edilmeye baþlanýldý. Bu problemi de þöyle aþtýk, PASTE edilen þifre karakterleri aralarýna girilerek birer aralýk verildi, olay aslýnda böyle iyi gidiyordu ve aklýma acaba bunun kolay bir yönü olur mu sorusu geldi ve biçimlendirme ile olsa en pratiði olur diye düþündüm(word de bu iþlem var çünkü, belki excel de de vardýr dedim)
ama excel de böyle bir biçimlendirme yokmuþ.
Yani benimkisi "bundan iyisi Þam da kayýsý" örneði.
Gene de bir kod yazýlýp klavyenin numaralar kýsmýndaki "enter" tuþuna basýlcýnca aktif olup aktif hücreyi bu þekilde biçimlendirse diye hayal ettiydim ama bu da beni aþar.
teþekkürler
necip54
@necip54:
Eðer VBA ile çözüm isterseniz o zaman iþimiz kolay.
Yukarýda Huseyin tarafýndan verilen kodu boþ bir modulün içine yerleþtirin ve ilave olarak da aþaðýdaki Auto_Open ve Auto_Close prosedurlerini ayný modul içine yerleþtirin.
Hücreye veriyi girdikten sonra klavyedeki F11 tuþuna basýn, isteðiniz gerçekleþecektir. Dilerseniz ayný þekilde Enter tuþu ile de yapýlýr tabii ama, kullanýcýya bu tuþ daha çok lazým olabilir.
Söz konusu module yerleþtirilecek kodlar:
Sub Auto_Open()
Application.OnKey "{F11}", "arala"
End Sub
'
Sub arala()
karakter = Len(ActiveCell.Value)
deger = ActiveCell.Value
For i = 1 To karakter
parca = Mid(deger, i, 1)
yenideger = yenideger + parca + " "
Next
ActiveCell.Value = Trim(yenideger)
End Sub
'
Sub Auto_Close()
Application.OnKey "{F11}"
End Sub
Kodlarý yapýþtýrdýktan sonra dosyayý kaydedip, kapatýn ve daha sonra tekrar açýn. Denemenizi yapýn....
Sn Raider
VBA ile önerdiðinizi uyguladým, benim iþimi kolaylaþtýrdý.Makro dan ne farký var diye bana kýzmayýn ben F11 tuþunu tercih ettim.
Çok teþekkürler
necip54
Sayýn @necip54,
þöyle bir çözüm olabilirmi.
Sayfanýn bir yerine Print butonu koyalým. Yazdýrma için buraya basmak gereksin.
Bu buton önce hücredeki veriye benim yukarýda yazdýðým makro ile aralarýna birer boþluk eklesin.
Print etsin ve sonrasýnda ayný iþlemin tersini yaparak hücredeki boþluklarý yok edip eski haline getirsin.
Bu þekilde olurmu?
Sn Hüseyin bey,
Sn Raider in biraz önceki çözümü benim için yeterlidir.
makro ve ek butonlar baþtan da söylediðim gibi tercihim deðil, çünkü bu formlar ne kadar sade olursa o kadar makbul olacak, bence raider in çözümü yeterli.
Çok teþekkürler
necip54
Sn Hüseyin bey,
Bu mesajý yazýp bitirmeden önce excel.gen.tr deki forumdan atýlmýþ olduðumu öðrendim. Sebebi:
Ben bu soruyu excel.gen.tr deki foruma birkaç gün önceden sormuþtum. Malum ya bayaðý önceden faaliyete geçen forum ve ben de 3-4 senedir oraya üyeyim ve birçok soruma daha önceleri çok mükemmel cevaplar ve çözümler aldým. Onlara minnettarým.
Bu soruma da makro ile ve de yan hücreye yazýlacak formüllerle çözüm önerdiler fakat tam benim istediðim olmadýðý için tatmin olmadým. Sizin site ile atýþmalarý da bu arada sýkça okuma fýrsatý bularak varlýðýnýzý öðrendim ve belki bir çözüm buluruz diye soruyu size de sordum. Bence bir mahsuru olmamasý gerekirken, oradan bir cevap geldi gelen cevapta "bu arada bizim excel bilgimizden þüpheniz var ki ayný soruyu baþka siteye de sormuþsunuz" ifadeli bir cevap aldým ve konuyu kilitleyeceklerini ifade etmiþler. Ben de olabilir diye düþündüm. Site onlarýn ve istediklerini yapabilirler. Ama konuyu sadece bana kilitlediler ve kendileri birbirlerine çeþitli iltifatlarla benim konum vasýtasýyla kilt kýrma özgürlüklerini de kullanarak beni tii ye almaya baþladýlar.
Sizden ve herkesden ricam oradaki Excelde Kategorisiz Konular bölümünde "hücreye yazýlanlarýn birer boþluk býrakarak görünmesi" baþlýklý benim sorum ile ilgili bölümdeki son 3-4 mesaja bakýp benimle nasýl alay ettiklerine bakarmýsýnýz.
"hücreye yazarken birer boþluk býrakarak yazmak" fikrini hiç kimse düþünmemiþ miþ. Güzel espri yapmýþ, ismini þimdi göremiyorum galiba Cemil Gökmen.
Ben bu muameleyi görecek bir þey yapmadýðýmý zannediyorum.
necip54
@necip54:
Durumunuza üzüldüm....... ben de oradan banlanmýþ olduðum için bahsettiðiniz mesajý görme imkaným yok.
Ancak, mesajýnýzda bahsettiðiniz Cemil Gökmen bey'in size karþý rencide edecek ifadede bulunacaðýna hiç ihtimal vermiyorum. Son derece beyefendi bir kiþidir. Kendisini sizin de forumdan yeteri kadar tanýdýðýnýzý tahmin ediyorum.
Sn Raider,
Ben de çok þaþýrdým. Dediðim gibi ""hücreye yazarken birer boþluk býrakarak yazmak" fikrini neden düþünmediklerini(bir birlerine hitap ediyorlar) yazan kimse sanki benimle alay etmek için yazdýðýný zannettim.
Neyse hoþ þeyler deðil, kimseye kýzgýn deðilim, kendim hariç.
necip54
Sayýn necip54,
olay üzücü.
Ancak sizinde söylediðiniz gibi:
Site onlarýn ve istediklerini yapabilirler
Bu durum tabiiki insanlarý aþaðýlama hakkýný vermez.
Sizin site ile atýþmalarý da bu arada sýkça okuma fýrsatý bularak....
ifadenizden bizim görüþlerimizi ve tutumumuzu gördüðünüzü umuyorum.
Bu durumda geriye söylecek tek bir cümle kalýyor:
"Aramýza hoþgeldiniz."
Hoþgeldiniz Necip Bey :hey:
Her ne kadar ben evsahibi pardon dilim sürçtü forum sahibi deðilsemde yinede size hoþgeldiniz demek istedim. :hiho:
Burada huzuru yakalamanýzý dilerim. Ayrýca sorduðunuz soruda çok güzel ve mantýklý bir soru.
Serkan Düzcan
06-09-2004, 16:15
Sn Hüseyin bey,
"bu arada bizim excel bilgimizden þüpheniz var ki ayný soruyu baþka siteye de sormuþsunuz" ifadeli bir cevap aldým ve konuyu kilitleyeceklerini ifade etmiþler. Ben de olabilir diye düþündüm. Site onlarýn ve istediklerini yapabilirler. Bu sözü ben söyledim çünkü Sn necip54 malum konunuza bunun mümkün olmadýðýný söyledik ve makrolarla 2 tane alternatif sunduk, ama buna raðmen cevaplarýmýzý görmezden gelip konuyu uzattýnýz ve üzerine birde bu foruma sordunuz ki bu yukarda söylediðim sözü kanýtlar. 2 yýldýr forumdaysanýz, cevaplanmýþ sorular kilitlenir biliyor olmanýz gerekir.
Ve bu foruma gelip beni banladýlar, bana þu þekilde davrandýlar demenizi anlamýþ deðilim, amacýnýz kavga çýkarýp seyretmek mi. Vefa borcunuzu bu þekilde mi ödüyorsunuz.
@Forum admin ve yöneticilerine.
Eðer forumunuz huzurunun bu tür tartýþmalar ile bozulmasýný istemiyorsanýz, bu konularda tavrýnýzý net koymanýzý rica ediyorum.
Teþekkürler Jale haným,
Kendimi ille de haklý gösterme gibi bir gayret içinde deðilim.Siz sanýrým oradan henüz atýlmadýnýz, benim konuyu inceleyebilirsiniz. Ã?zellikle konu bana kapatýlýnca sorumlularýn birbirlerine yazdýklarý ve benim de özellikle görmem için görüntüye açýk býraktýklarý fakat cevap verememek þartiyle benimle alay edilen 3-4 mesajý görmenizi isterim.
Onlara göre benim kabahatim "yasaklanan meyvayý yemek" Adem/Havva/Elma yani bu siteye de üye olup ayný soruyu bir de buraya sormam oldu. Cennetten kovulduk ama benim düþtüðüm dünya da pek ýssýz deðil, yabancýlýk çekmeyeceðim. Çook eskiler de var.
Kolay gelsin,
necip54
Çok üzgünüm Necip Bey bu konuda size yardýmcý olamam.Ben o foruma asla bir daha girmeyeceðimi söyledim ve hiç bir nedenden dolayý giremem de.Benim için o defter bitti.
Sn Serkan Düzcan,
Ben sizin önerilerinize ve çözümlerinize teþekkür ettim. Bir de bu tarafa sorayým dedim belki birisi bir baþka þey önerir diyerek, iyiki de sormuþum. Raider'in de önerisiyle ve benim de belki þöyle olsa olur ama beni aþar þeklinde cevaplarýmla benim istediðim(sipariþim deðil yanlýþ anlaþýlmasýn, bana göre olan) çözümü bulduk. Ben isterdim ki bu çözümü sizinle beraberce bulalým, ama eminim ki tahammül edilseydim bulunacaktý.
Sizden de ricam benim konuyla ilgili olarak "konu kapatýldýktan" sonraki benim cevap veremediðim son 3-4 mesajý tarafsýz olarak okuyun ve benimle alay edilmediðini söyleyin.
Sahi, ben hiç cevap vermediðim halde neden atýldým?
necip54
Serkan Düzcan
06-09-2004, 16:42
Benim önerdiðim çözümle Sn Raider ýn verdiði kodlar mantýk olarak ayný, tek farký biri hücreye veri girince çalýþýyor diðeri F11 tuþuna basýnca. Ama siz bu cevabý irdelemeniz kanatindeyim, denediðinizden dahi þüpheliyim. Tahammül edebilseydiniz diyorsunuz, forumda birçok soruyu bilirsiniz 20 leri geçen cevaplar hala çözülmesse maille dosyayý isteriz. Fakat kaçýrdýðýnýz nokta biz deðil siz tahammül edemediniz ve birgün cevap gelmeyince bu forumada sordunuz. Zaten geliþen olaylar bundan sonradýr.
Sadece sizden ricam neden bana böyle yapýldý tarzý mesajlarýnýzý burda devam ettirmemeniz. Bu forumun ve sizin huzurunuzu daha fazla kaçýrmak istemiyorum.
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.