Tüm Versiyonu Göster : arka fon'a resim ekleme resimli anlatım
İhsan Tank
09-04-2010, 20:33
merhaba
arkadaşlar bu resimli anlatımda normal sayfaanız üzerinde görsel olarak gösterebilir yazdırırken kesinlikle çıkmaz
Resimleri yükleyen Syn : Levent Menteşoğlu Hocam'a Teşekkür Ederim.
Lütfen Görüş bildiriniz.
http://www.excel.web.tr/derres/leventm/ihsan/af1.JPG
http://www.excel.web.tr/derres/leventm/ihsan/af2.JPG
http://www.excel.web.tr/derres/leventm/ihsan/af3.JPG
http://www.excel.web.tr/derres/leventm/ihsan/af4.JPG
Vedat Özer
09-04-2010, 20:38
Link Veya Dosya Nerde Varmıdır
İhsan Tank
09-04-2010, 20:42
Link Veya Dosya Nerde Varmıdır
birazdan levent Menteşoğlu hocam yükleyecek konuyu açtım kendisi konuyu onayladı
Vedat Özer
10-04-2010, 06:30
Gerçekten Güzel Olmuş Elinize Sağlık
İhsan Tank
10-04-2010, 11:59
Gerçekten Güzel Olmuş Elinize Sağlık
teşekkür ederim
arkadaşlar yaptığım resimi hem görüntü resim olarak hem rar'lı olarak yükledim isteyen ulaşabilsin diye.
Vedat Özer
10-04-2010, 13:10
Merhaba,
Kardeş Exceli Görüntüsünü Hangi Programla Alıyosun Yani Resim olarak hem masaüsütünü hemde exceli almışın ya öyle:)Birde Video olarak Yapanlar o nasıl oluyo
security
10-04-2010, 13:12
sn. Vedat Özer Ekran Görüntüsünü klavyenizdeki print screen tuşu İle Alabilirsiniz. Sonra Painte Kopyalayıp Resim Olarak Kayıt Edersiniz...
Vedat Özer
10-04-2010, 13:14
Teşşekkür ederim Sayın;Security
İhsan Tank
10-04-2010, 13:16
Merhaba,
Kardeş Exceli Görüntüsünü Hangi Programla Alıyosun Yani Resim olarak hem masaüsütünü hemde exceli almışın ya öyle:)Birde Video olarak Yapanlar o nasıl oluyo
ayrıca video yapmak isterseniz resimleri windows movie maker'e resimleri ekleyip video çevirebilirsiniz
Vedat Özer
10-04-2010, 13:18
Sanada Teşşekkür İhsan Arkadaş
İhsan Tank
10-04-2010, 13:19
rica ederim yardımcı olabildiysek ne mutlu bize
security
10-04-2010, 13:22
Teşşekkür ederim Sayın;Security
Rica Ederim Kolay Gelsin...:cool:
fatihozcan
10-04-2010, 14:34
Öncelikle teşekkürler ancak benim bi sorunum var yaptığınız bu resmi tüm excel sayfasında değil de sadece 1. sayfaya koymak istiyorum böyle bir lüxümüz varmıdır yani yapmak istediğim şey resim alt alta devam etsin fakat sayfanın sağ tarafına doğru gitmesin mümkünmüdür böyle birşey ?
İhsan Tank
10-04-2010, 14:44
Öncelikle teşekkürler ancak benim bi sorunum var yaptığınız bu resmi tüm excel sayfasında değil de sadece 1. sayfaya koymak istiyorum böyle bir lüxümüz varmıdır yani yapmak istediğim şey resim alt alta devam etsin fakat sayfanın sağ tarafına doğru gitmesin mümkünmüdür böyle birşey ?
merhaba
istediğiniz sadece bir sayfada göstermesi ve diğer sayfalara hiçbirşekilde göstermemesimi.
yoksa her sayfada göstersin ama sağ taraftaki sayfalarda göstermesin mi_?
fatihozcan
10-04-2010, 15:08
aslında her iksinide öğrenmek istiyorum bu konu hakkında bilginiz varmıdır? biraz kurcaladım ama çözemedim
İhsan Tank
10-04-2010, 15:21
aslında her iksinide öğrenmek istiyorum bu konu hakkında bilginiz varmıdır? biraz kurcaladım ama çözemedim
merhaba
2. adım'daki resme baktığınızdada seçtiğimiz ekranda arka plan olarak geçiyor yani benim bildiğim kadarı ile ikisinide yapıyor yani sayfa ayarına göre resimi ayarlayıp ona göre işlem yaptırıyoruz. ama isterseniz resim ayarlarını değiştirip farklı bir şekilde yapabilirsiniz.
fatihozcan
10-04-2010, 15:26
denedim fakat olmuyotr gene tüm excel çalışma sayfasını kaplıyor.
İhsan Tank
10-04-2010, 15:30
denedim fakat olmuyotr gene tüm excel çalışma sayfasını kaplıyor.
doğrudur olmuyor dilerseniz bir örnek dosya ile siteye soruyu sorarsanız oradaki uzman arkadaşlar sorunuzu cevaplıyabilir.
fatihozcan
10-04-2010, 15:43
doğrudur olmuyor dilerseniz bir örnek dosya ile siteye soruyu sorarsanız oradaki uzman arkadaşlar sorunuzu cevaplıyabilir.
cevaplarınız için teşekkürler ama böyle ufak tefek sorunlar için açıkçası başlık açıp yer israfı etmek hoş değil diye düşünüyorum saygılar...
İhsan Tank
10-04-2010, 15:54
rica ederim
ufak tefek diye düşündüğün sorunlar büyeyebilir ama genede sen bilirsin kolay gelsin
Korhan Ayhan
10-04-2010, 17:54
Selamlar,
Paylaşımınız için teşekkürler.
Bu özelliği kullanmak isteyenlere küçük bir tavsiyem olacak. Daha şeffaf görüntüler arkaplana eklenirse sayfa üzerinde çalışırken rahat edeceklerdir. Aksi halde koyu renkli resimlerde hangi hücrede olduklarını görmek zor olacaktır.
mancubus
11-04-2010, 17:12
2007 versiyonunda uygulama:
şerit -> sayfa düzeni -> arka plan -> (resim seç)
kaldırmak için: (arka plan yerine çıkan) "arka planı kaldır" tıklanır.
parametre
12-04-2010, 14:16
resim eklemek icin Sub arkaresim()
'
' arkaresim Makro
' Makro Masa01 tarafından 12.04.2010 tarihinde kaydedildi.
'
'
ActiveSheet.SetBackgroundPicture Filename:="C:\Documents and Settings\All Users\Belgeler\Resimlerim\Örnek Resimler\Günbatımı.jpg"
End Sub
bu kodu kaldırmak için
Sub arkaresimred()
'
' arkaresim Makro
' Makro Masa01 tarafından 12.04.2010 tarihinde kaydedildi.
'
'
ActiveSheet.SetBackgroundPicture Filename:=""
End Sub
kodunu kullanmanız yeterlidir bunu makro ile sunmak istedim kolay gelsin
downunder
22-08-2010, 10:46
Teşekkürler paylaşım için çok güzel çalışmalar çıkabilir bu özellik sayesinde
cevaplarınız için teşekkürler ama böyle ufak tefek sorunlar için açıkçası başlık açıp yer israfı etmek hoş değil diye düşünüyorum saygılar...
pekte ufak tefen bir soru değil, hatta ciddi bir soru.. madem soru cok basit lutfen cevabınızı ekleyin sayın fatihozcan. çünkü bende bu sorunu yaşıyorum
crazy1978
12-04-2011, 10:38
Çok güzel bir çalışma olmuş ellerine sağlık bir fatura yazdırma işlemi için faturayı alt zemine eklemek istedim ve baya bir yardımcı oldu ufak bir sorun yaşıyorum sadece resimi A4 boyutuna bir türlü çekemedim bunu nasıl yaparım tavsiye edeceğiniz bir program varmı boyutu bir türlü 575x935 yapamadım
İhsan Tank
12-04-2011, 10:47
Çok güzel bir çalışma olmuş ellerine sağlık bir fatura yazdırma işlemi için faturayı alt zemine eklemek istedim ve baya bir yardımcı oldu ufak bir sorun yaşıyorum sadece resimi A4 boyutuna bir türlü çekemedim bunu nasıl yaparım tavsiye edeceğiniz bir program varmı boyutu bir türlü 575x935 yapamadım
resmi paint'e alarak ayarlarını değiştirebilirsiniz.
crazy1978
12-04-2011, 14:23
resmi paint'e alarak ayarlarını değiştirebilirsiniz.
ben mi beceremiyorum bilmiyorum fakat ya küçük oluyor yada büyük bir türlü denk getiremedim bir yardımcı olursanız sevinirim
http://hotfile.com/dl/114181822/e0bac7d/Fatura_murat.jpg.html
İhsan Tank
12-04-2011, 15:53
ben mi beceremiyorum bilmiyorum fakat ya küçük oluyor yada büyük bir türlü denk getiremedim bir yardımcı olursanız sevinirim
http://hotfile.com/dl/114181822/e0bac7d/Fatura_murat.jpg.html
bunu nette arasanız belki programı vardır tam olarak bilmiyorum.
paint resmi çok kaydırıyor
KoNFiCuS
24-05-2011, 16:56
Arkadaşlar,
Belki çok saçma ve kolay belkide zor ama orta düzey excel kullanıyorum. Formüllerde vs bi sorunum yok. Kendimce bir irsaliye dosyası hazırladım. Şimdi elimdeki dosyanın çıktısı ile printerda basılı olan kağıda tam ayarda baskı almam lazım. Çıktı alınacak dosyayı taratıp resim olarak aldım. Ama ne zaman excele atsam resim yazıların üstünde görünmekte, alta gönder en alta gönder seçenekleri işe yaramadı. Nokta vuruş Printer henüz gelmediğinden deneme yanılma yapamıyorum. Arka plan eklesem tüm tabloyu kaplıyor istediğim bu değil ama.
İlgili dosyam ve çalışmam burada => http://www.excel.web.tr/f50/sevk-rsaliyesi-ve-otomasyon-t100429/post547239.html
Yardımlarınız için teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar,
Arka plana resim eklemeyi yukarıdaki makrolar ile başardım. Ancak bu resmi print ederken göremiyorum.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler..
sanırım arka plandaki resmi çıktı alırken arka planı gösterme şansımız yok.
excel niye buna izin vermemiş acaba??
dragonflyvtr
08-10-2011, 01:21
bu çok güzel bir bilgi teşekürlerrrr
sanırım arka plandaki resmi çıktı alırken arka planı gösterme şansımız yok.
excel niye buna izin vermemiş acaba??
Daha önce bu konuyla ilgili b
ir başlık açılmış ve arka planı yazdırmakta mümkünmüş. belki daha sonra ihtiyacı olacak arkadaşlar için yönlendirme bağlantısını ekliyorum.
http://www.excel.web.tr/f47/arka-plan-t28242.html
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.