Tüm Versiyonu Göster : yerel disk d: gözükmüyor
birayfil
21-10-2005, 14:31
arkadaþlar bir yardým lütfen
benim yerel disk d: gözükmüyor
disk yönetime harfsiz olarak gözükür ve saðlam diyor sað týkladýðým zaman diski sil sadece aktif.
içindeki bilgiler lazým ne yapmam gerekiyor.
iþletim sistemi xp
birayfil
21-10-2005, 16:07
arkadaþlar
derdimi anlatamadým sanýrým resmini koyuyorum.
bir yardým lütfen :?
Windows açýlmadan önce Setup'a gir oradan belki bir þeyler görünür.
birayfil
21-10-2005, 16:14
sayýn sgm020 nasýl
biraz açarmýsýnýz.
Windows açýlýrken siyah ekranda örneðin Setup için DEL tuþu veya F10 gibi bir ifade gördüðünüzde ona basýn ve Böylece Bilgisayarýn BIOS ayarlarýna girersiniz oradan disk'lerin durumuna bakýn belki bir çözüm bulursunuz.
birayfil
21-10-2005, 16:44
sayýn sgm020 onu yaptým.
hardisk 40 olarak görüyor. açýlýþta da her hangi bir hata mesajý vermiyor.
resme baktýysanýz c: de her hangi bir problem olmadan kullanabiliyorum. c: ye fat olarak da ntfs olarak iþletim sistemini kurdum. olmadý.
lütfen :yardim:
dilekgüç
21-10-2005, 21:22
HHD 2 adetmi adetse fdiskdfen etkinlestir
tek parcaysa bilgisayar bileseninden etkinlestýrin gene olmazsa pqmagic adlý prgramla aktit hale getirin iyi aksamlar
birayfil
22-10-2005, 21:53
HHD 2 adetmi adetse fdiskdfen etkinlestir
tek parcaysa bilgisayar bileseninden etkinlestýrin gene olmazsa pqmagic adlý prgramla aktit hale getirin iyi aksamlar
sayýn dilekgüç
hardisk 1 adet c:\ 5 gb d:\32 gb c: de sorun yok. sorun d:\ de o yüzden fdisk iþe yaramaz. pgmagic bulup kurdum. çok güzel bir programmýþ onun için de teþekkür ederim. ama oda iþimi görmedi. pqmagic le sadece label verebildim.
gene herþey için teþekkür ederim.
yardýmlarýný bekliyoruz.
Ben de WinRar olmadýðý için, eklediðiniz resmi göremiyorum. Bu nedenle sadece fikir yürütebilirim.
C sürücüsünde WinXP var ve D sürücüsü Fat16 veya FAT32 ise, D sürücüsünü de NTFS olarak biçimlendirin. O zaman, WinXP D sürücüsünü de görecektir.
Not: Sadece fikir yürüttüm. Bir aksilik olur da datalarýnýzý kaybederseniz bir þey yapamam .... :mrgreen:
birayfil
22-10-2005, 22:13
sayýn haluk bey öncelikle
resmi görmemenize raðmen doðru tahminde bulundunuz.
aynen dediðiniz gibi.
datalara ihtiyacým var.
genede teþekkür ederim.
yardýmlarýnýzý bekliyorum.
...
yardýmlarýnýzý bekliyorum.
Bana göre yapýlmasý gerekeni yukarýda bahsettim. Bence bir deneyin...
birayfil
22-10-2005, 22:21
sayýn haluk bey
dosyalarým lazým ama biçimlendirme yaparsam dosyalarýmý kurtarabilirmiyim.
o zaman.
Diski FAT16 veya FAT32' den NTFS'e çevirince bir problem olmamasý lazým. Sonuçta siz diski formatlamýyorsunuz. Sadece dosya yerleþim biçimini deðiþtiriyorsunuz.
Daha önceden Win98 kullanýrken, C' den D sürücüsünü FAT32 yapmýþtým ve bir problem olmamýþtý.
birayfil
22-10-2005, 22:39
sayýn haluk
bey fat16 fat32 dönüþtürmek için biçimlendirmeye gerek olmuyor.
ntfs fat32 dönüþtürmek için biçimlendirme yapmak gerekiyor.
biçimlendirme format ýn türkçesidir. ikiside ayný þeydir.
sen öyle söyleyince bir baktým ikiside ntfs miþ
dilekgüç
22-10-2005, 22:44
ppqmagic'le d : görebilirsin bildilerini al sorna formatla d:üstüne sað týkla gözat cýkar en üsten týkla onunla aç bilgilerini al sorna format at baska birsey yapamazsýn
istanbuldanmýsýn iyi aksamlar ben saat 03 kadar int acýk baska sorunun olusa yardýncý olurum
birayfil
22-10-2005, 22:51
sayýn dilekgüç
izmirdenim.. þuan evdeyim bilgisayarý iþ yerinde býraktým orada uðraþmak için daha fazla zamaným var. baya ilginç geldi. yarýn yada pazartesi günü deneyeceðim. bir þey aklýma takýldý. bunlarý pqmagic'le de mi yapacaðým.
çünkü yukarýda belirtiðim gibi pqmagic sayen de denedim. d:\ olarak gözüküyor ama boyut vermiyor. týkladýðýmda ise d:\ eriþilemez bozuk dizin veya dosya hatasý diyor.
Sayýn birayfil,
Benim "biçimlendirmek" diye bahsettiðim olay, sizin "formatlamak" dediðiniz olay deðildi.
Yukarýda bahsettiðim gibi, sadece diskin yapýsý itibariyle disk üzerindeki dosyalarýn yaplandýrýlmasýyla ilgiliydi. FAT16 dosya sistemine sahip bir diski FAT32 olarak deðiþtirirseniz, diskinizdeki boþ alan artacaktýr. Bir diski FAT16' dan FAT32'e çevirmek için tabii ki diski formatlamaya gerek yok.
Eðer D sürücüsü de NTFS ise o zaman, baþka problemler vardýr. Belki D sürücüsündeki "UnAllocated" alanlarla falan oynamak gerekebilir. Kesin olarak bir þey söylemek için görmek lazým.
dilekgüç
22-10-2005, 23:03
PQMAGÝCLE GÃ?Z AT YAP ÝCÝNDEKÝ BÝLGÝLERE ULASABÝLÝRSÝN
eriþilemez bozuk dizin veya dosya hatasý diyor Ã?YLE DENEME YAPMADIM SEN YÝDE DENE AMA ALACAGIN GÝLGÝ 5 GB DEN BÜYÜKSE BASKA HHD TAKMAN GEREK CÜNKÜ BÝLGÝ TRANSFERÝNÝ YAPABÝLMEN ÝÇÝN AMA BAÞKA PRG LER VAR AKLIMDA DEGÝL SÝMDÝ EVDE ARSÝVDE AMA YARIN AKSAM SANA VEREBÝLÝRÝM VERÝ KURTAMAK ÝÇÝN BÝLK BÝLGÝSAYARCIOYA GÝTSEN EN DÜÞÜK FÝYAT 100$DIR KENDÝNDE KURTARABÝLÝSÝN http://www.program.arsivi.com/ BURADAN VERÝ KURTARMA PRG ÝNDÝR DEMODUR ONLAR CRAKLERÝNÝ BULMAN GEREKSONRA TAN OLARAK ÇALIÞIRLAR ÝYÝ AKÞAMLAR
birayfil
22-10-2005, 23:09
Eðer D sürücüsü de NTFS ise o zaman, baþka problemler vardýr. Belki D sürücüsündeki "UnAllocated" alanlarla falan oynamak gerekebilir. Kesin olarak bir þey söylemek için görmek lazým.[/quote]
sayýn haluk bey bunu açarsanýz sevirim. yani nasýl oynanýr.
teþekkürler.
birayfil
22-10-2005, 23:12
[Ã?YLE DENEME YAPMADIM SEN YÝDE DENE AMA ALACAGIN GÝLGÝ 5 GB DEN BÜYÜKSE BASKA HHD TAKMAN GEREK CÜNKÜ BÝLGÝ TRANSFERÝNÝ YAPABÝLMEN ÝÇÝN AMA BAÞKA PRG LER VAR AKLIMDA DEGÝL SÝMDÝ EVDE ARSÝVDE AMA YARIN AKSAM SANA VEREBÝLÝRÝM VERÝ KURTAMAK ÝÇÝN BÝLK BÝLGÝSAYARCIOYA GÝTSEN EN DÜÞÜK FÝYAT 100$DIR KENDÝNDE KURTARABÝLÝSÝN http://www.program.arsivi.com/ BURADAN VERÝ KURTARMA PRG ÝNDÝR DEMODUR ONLAR CRAKLERÝNÝ BULMAN GEREKSONRA TAN OLARAK ÇALIÞIRLAR ÝYÝ AKÞAMLAR[/quote]
sayýn dilekgüç
dolu kýsmý 20 gb çývarý, eðer dosylarý adlarý ile birlikte göreceksem. yani seçme þamsým olursa. 6 gb kadar.
yardýmlarýnýz için þimdiden teþekkür ederim. dosyanýn adýný bana gönderirisen crack sorun olmaz. onu hallederim.
þimdiden teþekür ederim.
dilekgüç
22-10-2005, 23:22
PQMAGÝC FAT+NFTS FARKATMEZ HEPSÝNÝ ACAR SEN SAG LIKLA DÃ?NÜÞTÜR YAPARSIN YALNIZCA D:KOYU GRÝ RENGÝNDE OLMASIN OSEKÝLDE OLURSA VERÝ KURTARMA ÝLE YAPARSIN YALNIZ BÝR SEY VAR 20GB BÝLGÝ DÝYORSUN SANA 2CÝ BÝR HDD LAZIM BASKA SEKÝLDE OLMAZ BÝR SEFERDE HEPSÝNÝ ALIRSIN
ÝYÝ AKSAMLAR
birayfil
22-10-2005, 23:28
sayýn dilekgüç
kaçlýk lazým elimde sadece 16 lýk var yerel aðdan olsa diðer bilgisayarda 15 gb lýk yer var olmaz mý.
yarýn hardisk olýp evimde denesem diyorum evdeki anakartý 915gev onlarda sadece 1 tane ide var ve sata olmadýðý zaman ikinci hardiski tanýmýyorlar biraz sorun yaþatýyor sanýrým. ama evdeki hardisk 120 gb.lýk
nasýl yapayým.
dilekgüç
22-10-2005, 23:32
KURTARACAGIN VERÝDEN BAÝMA BÜYÜK OLMASI LASIM
Merhaba,
Uzak bir olasýlýk ama;
Klasör seçenekleri/Görünüm/Tüm Klasörleri Sýfýrla
seçeneðini denermisiniz.
Saygýlar.
birayfil
23-10-2005, 09:25
sayýn dede
bilgi bilen le deðil bilgiyle çoðalýr.
çok güzel ve mantýklý bir öneriydi. ama olmadý.
genede teþekkür ederim. benimle paylaþtýðýnýz.
görüþ ve önerilerinizi bekliyorum.
Veysi Emrah
30-11-2005, 08:09
d: olarak ayýrdýðýnýz bölüm gönderdiðiniz resme bakýlýrsa formatlanmamýþ bir bölüm olarak görünüyor... Orada dosyalarýnýz olduðuna göre hdd da donanýmsal bir sorun meydana gelmiþ olabilir ya da iþletim sisteminizde bir problem olabilir(virus,registry hatasý vb) eðer sizin için hayati önem taþýyan dosyalarsa fazla kurcalamadan bilen birine býrakmanýzý tavsiye ederim... Yok ben uðraþayým silinirse napalým diyorsanýz komut penceresinde (baþlat>çalýþtýr>cmd yada start>run>cmd) þu ifadeyi yazýn "convert D: /fs:ntfs" (týrnaklar hariç) size eminmisiniz diye soracak normalde bu iþlem dosya kaybý yaþatmadan HDD ý NTFS formatýna çevirir ancak dediðim gibi normal olmayan durumlarda bilgileriniz zarar görebilir....
Saygýlar
Ntfs cevirmek icin Convert yapmalisin.(Bicimlendirmene gerek yok o zaman)
Bunun icin Calistirdan Cmd ile Dos a gir.
Dos ekranina sagidakileri yaz
convert [Disk:] /fs:ntfs
Bu komutlar Partitionun File yapisini degistirir.
Edit:
Ayni sekilde C ve D suruculerinizi FAt32 den NTFS ceviriniz.XP icin NTFS daha kullanisli bir File system
Edit:Ayni cevap yazilmis kusura bakmayin tam okumamistim:(
Buda bir olasýlýk
Win98 i de kurun ve PC nizi iki ayrý iþletim sistemiyle kullanýn
o zamanda D deki bilgilerede ulaþabilirisniz
Dediðim biraz zahmetli ama en uygunu gözüküyor
birayfil
05-12-2005, 18:33
arkadaþlar
kusurabakmayýn uzun zamandýr. giremiyordum.
Recover My Files diye bir program var.
o iþimi gördü. :mutlu:
sizede tavsiye ederim. flashda silenen dosylarý bile kurtarýyor.
emeði geçen ve bilgisini paylaþan herkese teþekkürler.
:hey:
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.