Ana sayfada girilen bilgilerin başka sayfaya eklemek [Archive] - Excel Forum

PDA

Tüm Versiyonu Göster : Ana sayfada girilen bilgilerin başka sayfaya eklemek

zeki calisir
01-09-2004, 16:47
Merhaba arkadaşlar, bu siteyi google sayesinde buldum ve çok sevdim. Emeği geçen herkese teşekkürler.
Benim sorularım:
1-Fatura bilgilerini girdiğim sayfadaki bilgiler diğer sayfada alt alta eklensin. ileri ve geri butonu ile bu bilgileri fatura formunda görebileyim.

2-bir sayfada girdiğim bilgilerin toplamını diğer sayfada tutmak istiyorum ancak, A sütununda tarih var B sütununda masraf kategorileri var. Diğer sayfada her aya ait kategorilerde toplamasını istiyorum.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Hüseyin
01-09-2004, 22:45
Merhaba arkadaşlar, bu siteyi google sayesinde buldum ve çok sevdim. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Merhaba zeki calisir,
Foruma hoşgeldiniz. :hey:
Site hakkındaki düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Umarım bu forum size çalışmalarınızda yardımcı olur.

1-Fatura bilgilerini girdiğim sayfadaki bilgiler diğer sayfada alt alta eklensin. ileri ve geri butonu ile bu bilgileri fatura formunda görebileyim.
Ekli dosyayı bir inceleyin.(zeki calisir-20040901-dolayli.xls) Sadece fikir vermesi için bir örnek. Siz aynı mantığı devam ettirerek çalışmanızı şekillendirirsiniz.
Dosyada yaptığım;
Data sayfasında örnek veriler var. Veri girişini buradan yapmanız gerekiyor. Her fatura yeni bir satır olacak.
Daha sonra fatura sayfasında bulunan aşağı ve yukarı okları tıklayarak istediğiniz kaydı fatura üzerine aktarabilirsiniz.

2-bir sayfada girdiğim bilgilerin toplamını diğer sayfada tutmak istiyorum ancak, A sütununda tarih var B sütununda masraf kategorileri var. Diğer sayfada her aya ait kategorilerde toplamasını istiyorum.

Aynı dosyada Data sayfasında E sütununda bulunan formül a sütununda girdiğiniz tarihin AY değerini gösteriyor.
Ã?zet tablo sayfasında bu veriye göre alttoplam aldırabilirsiniz.
Eğer Ã?zet tablo hakkında daha detaylı bilgi isterseniz Forumda Ã?zet tablo şeklinde bir arama yapın.

Umarım çalışmanıza yardımcı olur.

zeki calisir
02-09-2004, 15:28
Sevgili Hüseyin bey, hızlı yardımınız için teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak. Acaba bilgiler Fatura Formundan girilebilirmi, değiştirilebilirmi, yada silinebilirmi. Yani DATA sayfası ile kullanıcı hiç uğraşmadan FATURA formundan bu mümkünmü. (Elbette mümkündür, ama nasıl) Diğer sorumun cevabını tam olarak aldım. Tekrar teşekkürler.

Hüseyin
08-09-2004, 19:52
Sevgili Hüseyin bey, hızlı yardımınız için teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak. Acaba bilgiler Fatura Formundan girilebilirmi, değiştirilebilirmi, yada silinebilirmi. Yani DATA sayfası ile kullanıcı hiç uğraşmadan FATURA formundan bu mümkünmü. (Elbette mümkündür, ama nasıl) Diğer sorumun cevabını tam olarak aldım. Tekrar teşekkürler.

Merhaba,
yukarıdaki isteğinizde tabiiki yapılır. Ancak bunun için makro kodu gerekir.
Makro ile daha önce çalıştınızmı, yani en azından temel bilginiz varmı?

Saygılar

Özel Arama