pulldown menüden hücre bilgisi okumak [Archive] - Excel Forum

PDA

Tüm Versiyonu Göster : pulldown menüden hücre bilgisi okumak

jack
01-09-2004, 11:28
merhaba arkadaslar

excel bir listeyi pulldown menü ile kullanarak bir seçim yapýyorum. burada çýkan sonuç bir rakam oluyor. çýkan sonuç seçim listedeki sýrasýný veriyor, ama ben hücre deðerini kullanmak istiyorum. bunu nasýl saðlayabilirim.

ilginize þimdiden teþekkür ederim.

Haluk
01-09-2004, 11:34
- "pulldown" menu nedir ?

- Liste hangi aralýkta ?

- sonucu hangi hücrede görmek istiyorsun ?

Haluk
01-09-2004, 11:40
Þimdilik þöyle bir þey olduðunu düþünelim;

- A1:A50 arasýnda veriler var

- B1 hücresinde sayýsal bir deðer var (1 - 50 arasý) [senin "pulldown" menuden gelen deðer]

- Sonucu görmek istediðin hücreye aþaðýdaki formulü yaz;

=INDIRECT("A" & B1)

- Veya, aþaðýdaki formulü de kullanabilirsin;

=INDEX(A1:A50;B1)

- Verilerin kaçýncý satýrdan itibaren baþladýðýna baðlý olarak yukarýdaki formulleri modifiye etmek gerekebilir.

donhuan
01-09-2004, 12:21
Sorunuzu tam manasýyla anlayamadým ama blki bir çözüm olabilir.
Excel hücrelerinde pulldown menü yapmanýn bir yolu;
Menünün çýkacaðý hucre seçilir,Veri(data) menüsünden Doðrulama(validation) seçilir.Çýkan pencereden izinler(Allow) dan Liste(List) seçilir.Hemen altýndakki kaynak8sorce) dan listeyi oluþturacak hücreler seçilir.Tamam8ok) týkla.O hücre seçildiði zman yanýna bir okçuk çýkar.Bu okçuða týkladýðýnýzda ise karþýnýza pulldown menü þeklinde taramýþ olduðunuz hücrelerdeki bilgiler listelenir.Ýstediðinizi burdan seçebilirsiniz. Kolay gelsin :arkadas:

danersin
06-10-2004, 15:39
Eski bir baþlýk ama konuyu okuyunca ekliyim dedim. Ã?ðrendiðimde hoþuma gitmiþti.

Bu validation'ý yaparken listemizinde ayný sayfada olmasýný istiyor. Kötü bir kýsýtlama ancak listemizi baþka sayfada oluþturursak ve Insert>Name>Define ile bir isim verirsek, daha sonrada Validation yaparken list'i seçtikten sonra "=VerdiðimizÝsim" yapýnca bu kýsýt kalmýyor.
Bir baþka konuda bu validationý bazý durumlarda sadece kullanýcýya yardýmcý olsun diye koymak istiyoruz. Yani isterse listede olmayan bir þeyde girmesine izin vermek isterseniz isim tanýmlar iken listenin en alttýnda bir boþ hücreyide seçmeniz yeterli.

Soru yoktu ama artýk kimin iþine yararsa..

Özel Arama