PDA

Tüm Versiyonu Göster : aynı hücreleri boyayarak belirleme?


papatyamm
21-12-2009, 11:33
veri girilmiş hücreleri aynı veri girilmiş 2. bir hücreyi nasıl yaparız.. anlatamadım....

papatyamm
21-12-2009, 11:35
örnek aşşağıda.......

papatyamm
21-12-2009, 11:38
tek tek boyamak istemiyorum çiftlerini 3000 4000 kişiyi tek tek ayıklamak zor oluyor bunun bi çaresi varmı tek seferde çift olanları boyamak bibi???

papatyamm
21-12-2009, 11:41
yardımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.....

mustafaine
21-12-2009, 11:42
bunu tam olarak ne icin yapiyorsunuz farkli olanlari bulmak icin mi yoksa gercekten boyanlis sekildemi ihtiyaciniz var cunku mukerrer olanlari bulmak icin bicok ornek var sitede

papatyamm
21-12-2009, 11:46
aynı olanları net şekilde görebilmek için ama silmek değil zaten sıralı aynı olnalar hep alt alta geldi muhasebeyle alakası yok isim listeleri...

mustafaine
21-12-2009, 11:49
sordugum farkli olanlari bir kerede ayri bir listede gormek isinizi goruyor mu?

ornek dosya ekledim..

mami68
21-12-2009, 11:53
Selam,

dosyaya bakmak istermisiniz,olmuşmu.

papatyamm
21-12-2009, 11:55
mami senin yaptığın olmuş ii de nasıl yaptın.......

peleryn
21-12-2009, 11:55
Merhaba;

Ek'li dosyayı bir inceleyin.İstediğiniz işlemi yapıyor mu?

Necdet Yeşertener
21-12-2009, 11:56
Merhaba,

A2:A17 arasına Koşullu Biçimlendirme Uygulanmıştır. Verilerin sıralı olduğu düşünülmüştür.

Koşul :


=VE(A2<>"";A2=A1)

papatyamm
21-12-2009, 11:56
förmülle olacak iş değil yanlız herkesin ismini soyismini girmeye kalksam

papatyamm
21-12-2009, 11:58
lütfen detay söyleyin... adım adım ben yeni başladımmmmmm...

ReBiwAr
21-12-2009, 11:59
koşullu biçimlendirme....

Necdet Yeşertener
21-12-2009, 12:00
Merhaba,

Koşullu biçimlendirme (condıtıonal formattıng) (http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=7558) incelediniz mi?

ayrıca açıklamayı da yapmıştım.

mami68
21-12-2009, 12:03
mami senin yaptığın olmuş ii de nasıl yaptın.......

Merhabalar,

A1:A17 hücrelerini seçiyorsunuz

Biçim menüsünden KoşulluBiçimlendirde bu formülü yazıyorsunuz.

=EĞER(EĞERSAY($A$1:$A1;A1)>1;1;0)

KoşulluBiçimlendirmede "$" simgesi çok rol oynamaktadır buna her zaman dikkat ediniz yoksa netice alamazsınız.

Şimdi dosyanın bu haliyle KoşulluBiçimlendirmeyi çoğaltmak isterseniz A17 hücresini seçiniz ve menülerden Biçim Boyacısı (bildiğimiz boya fırçasını)tıklayınız ve A18 hücresine şimdi tıklayınız istediğiniz kadar aşağı doğru sürükleyiniz ve işlem tamamlanmıştır.

Deneme yapınız isterseniz acele etmeden.

papatyamm
21-12-2009, 12:04
hayır incelemedim hakkında bişey bilmiyorum.... eğer formül gerekiyosa yazarım... koşullu biçimlendirmede... bana adım adım ne yapmam gerektiğini söylermisiniz anlamıyorummmmmmm

mami68
21-12-2009, 12:08
Sayın papatyamm bu son cevabınızı banamı yazdınız.

papatyamm
21-12-2009, 12:10
yok yahır..

İhsan Tank
21-12-2009, 12:11
butonlu isterseniz

papatyamm
21-12-2009, 12:17
Sevgili mami olmadııı ama olmadı yaaaaaaaaa........verdiğim örnekte a1 a2 123 tü ama benim listem böyle değil a bölmesinde numara var b de isim sıraladığımız zaman aralarda birsürü tek tek isim oluyor çiftler serpiliyor içinden bulmak zorunda kalıyorum sonra boyamak zorunda kalıyorum.... Yani liste başlangıcından sonuna kadr bi formül varsa yapalım.....

papatyamm
21-12-2009, 12:19
Ve ben 123 a1 a2 a3 hücresinden sadece a1 boyansın istiyorum bütün hepsi değil.......

mami68
21-12-2009, 12:30
Buyurunuz..

papatyamm
21-12-2009, 12:32
Mami bey ya lütfen bana dosya göstermeyin bana adım adım ne yaptığınızı söyleyin yeter allah rızası için yaaaaaaa a1 alarak formül neyse onuda yazacam ama formülü ben koşullu biçimlendirmeye yapıyorum...... Doğrumu?

mami68
21-12-2009, 12:45
Sayın papatyam,

şimdi beni şaşırtınız

çözüm aradınız,çözümü yaptık.

Adım adım gösterin dediniz onuda gösterdik,siz ya önceki mesajı okumadınız yada okuyupta beceremediniz.

Ondan sonra yeter diyorsunuz bu beni şaşırtı.

İyi çalışmalar dilerim.

mami68
21-12-2009, 12:46
Çözüm için teşekkür bile gelmedi.

papatyamm
21-12-2009, 12:50
Ama yapamadımmmmm .....

papatyamm
21-12-2009, 12:50
Bu son yaptığınızı nasıl yaptınız adım adım söyleseniz bende yapsamda teşekkür etsem....

mami68
21-12-2009, 13:15
Önce işlem görecek hücreleri seçiniz,sonra menülerden Biçim,sonra KoşulluBiçimlendirme ardından açılan formdan sol tarafından açılır liste kutusundan formülü seçiniz.

Sağdan göndermiş olduğum formülü giriniz ve altında Biçime tıklayınız yeni açılan formdan Desenleri seçiniz oradan kırmızı rengine tamam deyiniz.Tekrar tamam ve olay bitmiştir.

papatyamm
21-12-2009, 13:38
Yapamadım. Formül olmuyor a1 hücresinden a42 hücresine kadr olan çiftleri işaretlesin dediğim zaman nası bir formül gerekiyor.

İhsan Tank
21-12-2009, 13:49
merhaba makro ile gönderdiğim dosyayı bir incelerseniz eğer ki işinizi görüyor ise onu izah etmeye çalışayım size
http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=78365&page=2 bu sayfayı gönderdiğim belgeyi bir dener misiniz

papatyamm
21-12-2009, 14:00
Arkadaşlar size yeni bir örnek gönderiyorum rakamlarıda barındıran
ve diğer gönderimlerdeki çözümlenmiş örnek dosyamı açtığımda formül göremiyorum görsem bişeye benzetecem....ama formülü yapamadım.......

İhsan Tank
21-12-2009, 14:14
eki inceleyiniz buton ve makro ile yapıldı

mustafaine
21-12-2009, 14:21
tesekkurler mami68 :)

papatyamm
21-12-2009, 14:33
Makro kullanmayı bilmiyorum bu 1 2. Aynı hücrelerden sadece biri boyanacak .

papatyamm
21-12-2009, 14:34
Bide bana yapıp göndermeyin önemli olan benim yapmam ama nasıl bi adım adım.

Ömer
21-12-2009, 14:52
Merhaba,

Sayın Necdet Yeşertener size konuyla ilgili linki vermiş,

http://www.excel.web.tr/showpost.php?p=427279&postcount=15

Sayın mami68 mesajında nasıl yapıldığını açıklamış,

http://www.excel.web.tr/showpost.php?p=427280&postcount=16

daha nasıl bir açıklama bekliyorsunuz.

Kısaca bende açıklamaya çalışayım.

Eklediğiniz son dosyayı açın,

A1:A100 aralığını fare ile seçiniz. ( buradaki 100 değerini genişletebilirsiniz yani verileriniz A5000 e kadar gidiyorsa A1:A5000 aralığını fare ile seçersiniz.)

Daha sonra Biçim / Koşullu Biçimlendirme menüsünde girerek açılan ekrandan Koşu1 kısmından Formül seçeneğini seçin ve yandaki alana,


=VE(EĞERSAY(A:A;A1)>1;EĞERSAY($A$1:A1;A1)=1)

formülünü yazın aynı ekranda ilen biçim butonuna basın açılan menüden desenler kısmından istediğiniz rengi seçerek tamam butonuna basın.

.

papatyamm
21-12-2009, 15:03
ömer hocam olmuyor formül geçersiz herşeyi yapacam tamam da önemli olan förmül bana a1 hücresinden başlayarak a40 hücresine bi örnek förmül yazın lütfen sizin verdiğiniz förmülde geçersiz yanlış diyor yada ben yapamıyorum...lütfen a1 den a40 bir örenk förmül verebilirmisiniz......

papatyamm
21-12-2009, 15:23
ömer hocam sizin girdiğiniz formülü girdim kabul ediyor fakat renklendirmiyor....
Acaba renk sarı seçtiğim için mi
yada seçmeden once veriyi sutna dönüştürden hücre bölme işlemi yaptığım için mi?
Ama olmuyorrrrrrrrrr

mustafaine
21-12-2009, 15:23
istenilen dosya ekli..

Ömer
21-12-2009, 15:24
Formülde herhangi bir sorun yok siz uygulamada hata yapıyor olmalısınız. Ayrıca aralığı kendinizin beliryelebileceğinizi belirtmiştim. Resimle anlatmaya çalışayım.

1 ) A1:A40 aralığını fare ile seçin.

http://www.excel.web.tr/derres/omer/k6.bmp

2 ) Biçim / Koşullu Biçimlendirme menüsüne girin.

http://www.excel.web.tr/derres/omer/k1.bmp

3 ) Koşul bölümünden Formul bölümünü seçin.

http://www.excel.web.tr/derres/omer/k2.bmp

4 ) Seçtikten sonra yukarıda verdiğim formülü yan tarafa yazın.

http://www.excel.web.tr/derres/omer/k3.bmp

5 ) Aynı ekrandan Biçim butonuna tıklayın ve Desenler menüsünden kırmızı rengi seçin ve tamam butonuna tıklayın.

http://www.excel.web.tr/derres/omer/k4.bmp

6 ) Son olarak tamam butonuna tıklayın.

http://www.excel.web.tr/derres/omer/k5.bmp

.

papatyamm
21-12-2009, 15:27
Mustafa ine seni kınıyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm dalgamı geçiyosun sen.......neden ayşe yi sarı yapmamış bu 1 2. Gönderdiğin hiç bir dosyada förmül göremiyorum ok förmül kısmına baknz. Rica olunur........

mustafaine
21-12-2009, 15:28
Ömer Hocam gozlerimi kamastiran bir mesaj ve ibretlik bir sabirla karsimizdasiniz helal olsun :D

mustafaine
21-12-2009, 15:30
birisi ayse digeri ayşe oldugundan boyamamıs.. ikisi farkli hucreler ayrica formuller kosullu bicimlendirme menusunde.. en iyisi sen su meshur bilmem kac satirlik dosyani yolla bize yapip gonderelim yaa elle biz boyardik bu kadar vakit kaybindansa formul bile yazmazdik inan :D

papatyamm
21-12-2009, 15:36
Hocam ağlıcam ya vallaha olmuyorrr siz sadece bana a1 hücresinden a40 hücresine bi förmül verin förmülü harfi harfine yazıyorum olmuyor........

mustafaine
21-12-2009, 15:39
benim ekledigim dosyada o formul var format kosullu bicimlendirme yap 1`den 40`a secip goruceksin

papatyamm
21-12-2009, 15:47
Olduuuuuuuuu yaptım ama hücreleri baştan aşşa seçtim yani hepsini..........ama şimdide onları ayırmam lazımmm onu nasıl yapacağımmmmmmm...........bu ofis beni deli edecek baştan bişey sölemiolar uğraştırıyolar sonra şimide ayır diolar benimi sınıolar ne yaaaaaaa sabrım sonlara geldi...........

mustafaine
21-12-2009, 15:50
ayirmaniz gerekenler farkli olanlarsa size ilk verdigim ornegi inceleyiniz size ilk ne istediginizi sordugumu hatirliyorum boyle bir isteginiz olacagi aklima gelmisti ilk dosyadan faydalanip yapabilirsiniz, yapamazsaniz lutfen tum dosyanizi ekleyip gonderiniz...

Necdet Yeşertener
21-12-2009, 15:51
Herşeyi söyledik de, anlatamadık :)
Her mesajda tüm verileri seçin dendi.

papatyamm
21-12-2009, 16:04
Tmm geçmişi kontrol ettim çok ii yapmışsın saolll ama ben dosya görmek değil formül istiyorum gönderdiğin dosyadaki 11 rakamında bi förmül yazıyor baktım ama o förmülü kullanmammı istemiceksin sanırım.... Daha bir kısa förmülü yok mu? Musatafa beyyyyyyy

vede aynı koşullu biçimlendirmeden yapacağız dimi?

mustafaine
21-12-2009, 16:08
kosullu bicimlendirme sadece ayni olanlarin renklenmesini sagliyor, size gonderdigim dosyadaki 11 sayisi 11 degisik giris var demektir ve altinda o 11 farkli girisi listeleyen formuller var..

daha kisa bir formul versada bir kac harf olur sanirim yada ad tanimlayarak kisaltilabilir formul ancak sadece formul kisa gorunur komplikeliginden bisey kaybetmez..

isterseniz su dosyayi ekleyin sizin icin yapalim siz dosya uzerinden bakarak calisin..

papatyamm
21-12-2009, 16:11
SADECE 10000 DE BİR KISMI:d

papatyamm
21-12-2009, 16:14
Ama mustafa bey sizin bu dosyayı yapmanız bişey ifade etmiyor bana gönderdiğiniz dosya linklerin den hiç mi hiç birşey anlamıyorum...

Ömer
21-12-2009, 16:17
Lütfen, cümle kurarken kelimelerinizi düzgün seçin. Argo içerikli mesaj yazmayın. ( mesajınızı düzelttim )

Soruda ne yapılmasını istiyorsunuz. Tek Tek detaylı bilgi verin.

.

mustafaine
21-12-2009, 16:23
Ama mustafa bey sizin bu dosyayı yapmanız bişey ifade etmiyor bana gönderdiğiniz dosya linklerin den hiç mi hiç birşey anlamıyorum...

bunun suclusu olamayiz arkadasim, gerekli aciklamalar en sade ve muntazam bicimde anlatilmis size, ya yazilanlari ilgi gostererek okumuyorsunuz ya bilerek ugrastiriyorsunuz yada deveye hendek atlatmaya calisiyorsunuz birakin isiniz gorulsun, mesajlari tekrar gozden gecirip ne kadar ogrenmek istediginizi kendinize kanitlayin..

papatyamm
21-12-2009, 16:24
Hocam kendimi o yazdıklarımdan hissediyorum artık....


Size gönderdiğim dosya ekinde aynı hücre 2 defa girilmiş bu hücreleri bir kenara ayırmak için bir formül istiyorum açık ve net oldu...

İdris SERDAR
21-12-2009, 16:25
Ama mustafa bey sizin bu dosyayı yapmanız bişey ifade etmiyor bana gönderdiğiniz dosya linklerin den hiç mi hiç birşey anlamıyorum... Bak türkçe söylüyorumm an-la-mı-yo rum tmm bende bişey var kabul ben gerizekalıyım malım ama bi örnek förmülllll ya bak gene türkçe sölüyom formülll istiyom...

Sayın papatyam,

Epeydir bu konuyu takip ediyorum.

Arkadaşlar size konuyu her seferinde büyük bir sabırla anlatıyor ve probleminizi çözmeye uğraşıyorlar.

Oysa siz Türkçe'yi katlederek ve olmadık yersiz sözlerle konuyu hala anlamamakta israr ediyorsunuz.

Burası okul değil. Kimse size bir şey öğretmek zorunda da değil. Buradakiler de ücretli eleman değil.

Konuyu anlamadıysanız bunu uygun bir dille sorarsanız. Yanıt veren verir. Vermeyen vermez. Siz de beğendiğiniz yanıtı alırsınız, beğenmediğinizi almazsanız.

Ayrıca burası bir chat forumu değil. Bu Forum oldukça yüksek düzeyli bir Forumdur. Seviyesinin düşürülmesine de izin vermeyiz.

Bu nedenle, eğer bu Forumdan yararlanmak istiyorsanız, Forumun belirlediği kurallara uymak zorundasınız.

Durumu sürdürmekte israr ederseniz. Tüm mesajları sileceğim. Haberiniz olsun.

.
.

Ömer
21-12-2009, 16:26
Verileri benzersiz olarak B sütununamı yazmak istiyorsunuz.

Örnek,

A
B
A
A
C
B
D
.
.

olan verileri

Başka bir sütunda

A
B
C
D

olarak mı yazmak istiyorsunuz.

Daha detaya inerek açıklayınki bizde tek seferde cavabı vermeye çalışalım.

.

papatyamm
21-12-2009, 16:28
Bana dönderdiğiniz bütün ekleri inceledim... O 11 yazan förmülü girmeye kalksam akşam olur... Ben sadece ufak bi formül istiyom okdr ya. Niye bukdr uzatıyosunuz anlamadım anlamadın die bilmiyom suçmu bilememk kurslarada gittim fakat öğretmenimde aynı sizin gibiymiş mustafa bey...hava olsun hesabı incele incele neyini inceleyim bana förmül lazımm ya formül....

mustafaine
21-12-2009, 16:30
isteginiz verdigim ilk dosyada tarafimdan yapilmistir oyle degilmi sayin papatyamm..

papatyamm
21-12-2009, 16:35
Mustafa bey sizinle polimiğe girmicem tekrar söylüyorum gönderdiğiniz dosyayı inceledim fakat 11 rakamına tıkladığım zman o förmülü yazmak yürek ister... Yazmammı gerekiyor madem öyle o förmülü gir dersiniz...bundan sonra yazmıcam bilen bi formül yazsın.


örnek a1 a2 aynı
a3 a4 aynı veri
a5 a6aynı veri


bu verilerden ben yanına a dan alıp b ye a1 a3 a5 kopyalamak istiyorum.

mustafaine
21-12-2009, 16:41
dosyanizi ekleyin yaziyim formulunuzu forumulun buludugu bolumlerede aciklamalar yazayim daha anlasilir olucaktir..

Ömer
21-12-2009, 16:49
Linki inceleyiniz.

Mükerrer (Çift) Kayıt Engelleme,Sayma Örnekleri (http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=17185)

Konuyla ilgili birçok örnek bulabilirsiniz.

Yalnız dosyanızda 30 bin civarında veri varsa formül değil makro kullanmanız daha doğru olur. Yada Veri / Filtre Uygula / Gelişmiş Filtre menüsünden yapabilirsiniz.

.

papatyamm
21-12-2009, 16:49
Saolun teşşekür ederim artık ben inceliyorum bi yol buldum çok uğraşacam ama ne yapayım daha önce renklendirdiğimiz sutunların yanına c bölmesi gibi x koycam sonra otomatik filitremeyle o x leri ayır diyecem çünki çok baktım renk yok.. X ile bitsin dersem bütün hepsini ayırır...

mustafaine
21-12-2009, 17:04
dosyayi tekrar eklemek istedim formulu yazmaniz gerekmiyor 11den sonraki hucrenin formulunu asagi cekin yeter ve a sutununa kendi verilerinizi yapistiriniz..

papatyamm
21-12-2009, 17:23
Mustafa bey ben förmülsüz bişey yapamıyorum dediklerinizden iannaın hiç bişey anlamıyorum...

Bu gün benim kahrımı çekenlere çok çok özellikle ömer hocama çok teşşekkür ediyorum.... En azından yepyeni birşey öğrendim akşama kdr buda bir gelişmedir...

Forma çok teşekkür ediyorum....

mustafaine
21-12-2009, 17:28
ugrasmamaniz icin ugrasiyorum inanin gonderdigim dosyadaki a sutununa kendi verilerinizi koyunuz.. c3`ude sag alt kosesinden tutup datalarinizin uzunlugu kadar cekiniz, cikan sonuclar sizin ayristirilmis verileriniz olacaktir..

Ömer
21-12-2009, 17:37
Mustafa bey,

Öneri olarak kabul edin lütfen. Eğer çalışacağınız veriler 30 bin (bu veriyi Sayın papatyamm'ın mesajından yazdım ) üzeri ise benzersiz verileri formül ile alırsanız dosyada çalışmanız çok zor olur. Sayfada bir veri silmek isterseniz bile çok uzun süre bekleyebilirsiniz. Bu yüzden bu dosyada makro kullanmak en mantıklısıdır. Aslına bakarsanız makroyada gerek olmadan işi halledebilirsiniz.

Veri / Filtre Uygula / Gelişmiş filtre menüsünden benzersiz verileri listeleyebilirsiniz.

Sayın papatyamm,

Verdiğim linki incelediniz umarım, orada bu konu detaylı olarak işlenmiştir. Dosyanızda filtre uygulama en mantıklı olanıdır. Yalnız her seferinde filtre ile uğraşmak istemezseniz makro kullanmanız gerekir.

Ekte makroyla ilgili bir çalışma hazırladım.

Yalnız bu dosyayı çalıştırmadan önce boş bir excel dosyası açın Araçlar / Makro / Güvenlik ekranından Düşük(önerilmez) işaretleyerek tamam butonuna basın ve dosyayı kapatın. Bu işlemi kullandığınız bilgisayarda bir kere yapmanız yeterli olur.

Daha sonra eklediğim dosyayı açın ve "sırala" butonuna basın.

.

papatyamm
21-12-2009, 17:39
Dediğinizi yapıyorum ama sadece ayırma işlemi yapoyor a hücresi üzerine benim istediğim onları b ye ayırması hatta yanında değer yazıyor ama çıkmıyor... Inanınki yapamıyorum...hatta ayı komple seçip sizin dosaynızın üzerine a1 kopyaladım kırmızı ayırdı çok güzel ama ben o ayrılan kırmızı renkleri b hücresine taşımak istiyorum...

mustafaine
21-12-2009, 17:41
haklisiniz sayin omer fakat sayin papatyamm yaptigi seyin mantiginida bilmek istiyor bu konuda fonksiyon anlamak en rahat olani olacaktir ve sitedeki orneklerden en sadeside bu, haa tabiiki vba calistirmasi onun iyiligine olacaktir..

papatyamm
21-12-2009, 17:47
Ben gelişmiş filtreyi bile doğru düzgün bilmiyorum... ömer hocam bana orda renklendirip ayırdığım kısmı nasıl başka bi hücreye kopyalayabilirim ? Gelişmiş filtrede adım adım söylermisiniz. Mesela liste aralığı diyor onu kendi otomatikmi atıyor biz mi girecez sonrasında ne yapmamız gerekiyor...

Ömer
21-12-2009, 17:52
Benim eklediğim son dosyadan açıklayayım.

Gelişmiş Filtreyi açtıktan sonra ilk olarak,

"Başka bir yere kopyala"

seçeneğini işaretleyin, daha sonra,

Liste Aralığı bölümüne,

Sayfa1!$A:$A

yazın, dilerseniz bunları fare ilede yapabilrsiniz.

Ölçüt aralığını boş geçin,

Hedef bölümüne,

Sayfa1!$B$1

yazın, son olarak alt solda "yalnızca benzersiz kayıtlar" seçeneğini işaretleyin ve tamam butonuna basın.

.

papatyamm
21-12-2009, 17:54
ömer hocam dediğinizi yaptım ama bana subaşını 2 kez attı ben onu istemiyorum ben aynısından 2 tane liste içindeki verinin tekini kenara atsın istiyorum...

Ömer
21-12-2009, 18:00
Bu istediğinizi yapıyor zaten. Verinin tamamen aynı yazılıp yazılmadığını kontrol edin.

Gelişmiş Filtre İle yapılan dosya ektedir.

.

papatyamm
21-12-2009, 18:00
Başvuru geçerli değil fakat ben sarı kırmızı her neyse o ayırma işlemini yapmadan yaptım..olmadı malesef...

papatyamm
21-12-2009, 18:02
Ah hocam ah ya ben anlatamıyorum sorun bende ben hepsini kopyalasın demiyorum içinde aynı olan verileri ayıplasın diyorum..

Ömer
21-12-2009, 18:06
Örnek üzerinden gideyim.

1
2
2
3
4
5
1

bu verilerden B sütununa hangileri kopyalanması gerekiyor.

.

papatyamm
21-12-2009, 18:07
O ikitane olanların teki alınacak b hücresine yerleşecek...

papatyamm
21-12-2009, 18:07
2 den 2 tane var dolayısı ile sadece 2 kopyalanacak..

papatyamm
21-12-2009, 18:09
1 den de 2 tane 2 den de 2 tane bir tanesi alınım yani 2 den bir 1 den bir alınıp b ye atılacak sürüklenecek itilecek ne derseniz artık...

Ömer
21-12-2009, 18:09
2 tanede 1 var,

yani

1
2

olacak sanırım.

Tam yazın ona göre yeniden düzenleyeceğim.

.

papatyamm
21-12-2009, 18:14
örnek
a b
1 1
2 2
3 5
4
5
2
1
5

yani a hücrede 2 aynı veri varsa tekini alıp bhücresine atacaz.

Ömer
21-12-2009, 18:16
Eki inceleyin.

Formülle isterseniz yapabilirim fakat söylediğim gibi veriniz çok ise formüllü dosyada çalışamazsanız.

.

papatyamm
21-12-2009, 18:21
peki neden çalışamam bu birinci sorum
yanıtı çok ağırlaşır diyosanız evet çok yavaşlıyor ama renklendirmeden ayırırsam pek önemli değil.. şimdi bu formülü nereye girerek ne yaparak nasıl ayırcam förmülde istiyorum lütfen..yardımınız ve kahrımı çektiğiniz için çok ama çok teşekkür ederim..

Ömer
21-12-2009, 18:25
Formül ile hazırlanan dosya ektedir. Sayfadaki açıklamada belirttiğim formülleri 30.000'inci satıra kadar kopyalayın hız konusundaki söylemek istediğimi anlarsınız.

.

papatyamm
21-12-2009, 18:33
ömer hocam lütfen beni bi eklermisiniz

Ömer
21-12-2009, 18:45
Dosyada olmayan birşey mi var. Yazmak istediklerinizi buraya detaylı yazabilirsiniz.

papatyamm
21-12-2009, 18:51
olmuyor yapamıyorum...daha detaya inmem lazım hacam ben örnekledikleriniz dosyalardan bişey anlamıyorum... renklendirmede olduğu gibi bana adım adım ne yapmam gerektiğini söylerseniz yapabilirim çünki bilmiyorum...ya tmm ben pes ettim çünki sinirimden hüngür hüngür ağlıyorum... başka bi zaman sakin kayayla bakarım.........

netkit
21-12-2009, 21:14
Eger ofis 2007 kullanıyorsanız. a kolonunu b ye kopyalayın. b kolonunu seçip
veri den yenilenenleri kaldır diyerek formulsuz yapabilirsiniz.

9 sayfayıda okudum.yardımcı olmak isteyen herkese teşekkür ederim.
verilen cevapları denedim ve hepsi çok yararlı oldu. hatta dosyaları kaydederek arşiv yaptım.

Levent Menteşoğlu
21-12-2009, 21:20
olmuyor yapamıyorum...daha detaya inmem lazım hacam ben örnekledikleriniz dosyalardan bişey anlamıyorum... renklendirmede olduğu gibi bana adım adım ne yapmam gerektiğini söylerseniz yapabilirim çünki bilmiyorum...ya tmm ben pes ettim çünki sinirimden hüngür hüngür ağlıyorum... başka bi zaman sakin kayayla bakarım.........

Bu başlığı okuyunca değerli uzman arkadaşlarımız ve üyelerimizin sabrına ve nezaket kurallarının dışına çıkmamakta gösterdikleri özene bir kez daha hayran oldum.

Bu kadar açıklamaya ve cevaba rağmen siz hala anlamamakta ısrar ediyorsanız ben bundan iki şey anlarım. Ya yazılanları anlamayacak kadar bilgisizsiniz yada bizimle oyun oynuyorsunuz. Bu şekilde forum kurallarını hiçe sayarak ve arkadaşlarımızın emeğine saygı göstermeden forumda faaliyet göstermenize izin vermemiz sözkonusu olamaz. Ya kurallara uyarak önce forumdaki bilgileri inceleyin yada lütfen foruma soru yöneltmeyin.

papatyamm
22-12-2009, 10:17
konuyu baştan sona inceledim gönderdiğiniz dosyaları yedekledim...daha önce gönderdiğiniz dosya üzerinden işlem yapacağımı bilmiyodum...ama ben kendim yapmak öğrenmek adına bişeyler yapmak istemiştim...dün gösterdiğiniz sabırdan dolayı teşşekkür ediyorum...konu başlığı exele yeni başlayanlarsa Pek bişey bilmemek te normaldir...bende tabiki BİLMİYORUM.ÖĞRENİYORUM.

papatyamm
23-03-2010, 17:00
slm arkadaşlar gene ben :( arkadaşlar

burdaki örnek dosyalarımdan beceremedim pc format atıldı güvenlik sebebiyle makro çalışmıyor pc de..... sorun örnekli makrolu dosya çalışmadığı için başka bi çarem varmı araştırayım dedim....
sorun exel listesinde sarı olan bölgeyi renk süzme yaparak nasıl ayırabilirim..benim exel eski olduğu için renk kapsamıyor... yenilerde var....yani renk flitresi uygulayamıyorum... başka bi yöntemi var mı? acilllllll

papatyamm
23-03-2010, 17:11
lütfennnnnnnnnnnn :(

papatyamm
23-03-2010, 17:34
Formül ile hazırlanan dosya ektedir. Sayfadaki açıklamada belirttiğim formülleri 30.000'inci satıra kadar kopyalayın hız konusundaki söylemek istediğimi anlarsınız.

.

ömer hocam lütfennnnnnnnnnnn bu dosyayı a satırının tamamını seçerek örneklermisiniz yarısı çıkmadı... şimdiden teşekkür ederim