Tüm Versiyonu Göster : Birçok dosyadaki veri tek dosyada alt alta sýralanacak
Merhabalar
Belirli bir tarih aralýðýnda açýlmýþ birden çok excel dosyasýndaki veriden bir rapor oluþturmak istiyoruz.
Rapor dosyasý hariç diðerleri ayný formatta, rapor dosyasýnda belirlediðimiz formatta alt alta gelmelerini istiyoruz.
Nasýl bir makro yazmamýz gerekecek? Makrolar konusunda çok bilgi sahibi deðilim ve bu iþte çok acil.
Yardýmlarýnýz için þimdien teþekkürler,
Gül
Bu iþ için en kolay çözüm pivot table yani özet tablo dur.
Edit:Sanýrým biraz açýklama yapmak faydalý olacak.
Bütün dosyalarýnýzý açýn ve raporunuzda pivot table wizard, multiple consolidation range, I will create the page fields, Where are the worksheet ranges that you want to consalidate? de range kýsmýna bir çok excel dosyanýzdaki alanlarýnýzý iþaretleyin.
Ã?neri;
Her bir çalýþma kitabýndaki verilerin önüne bir sütun ekleyip ilgili tarihi tün satýrlara yazdýrýn ve sonra tüm verileri bir sayfaya kopyalayýn.
Sonra ister Ã?zet Tablo (Pivot table) ister sýralama ile istediðiniz þekilde kullanýrsýnýz.
:roll:
konu ile ilgisi yok ama bu sitede çok sok duyduðum þey özet tablo (pivot tablo).
internetide excelide öðreniyorum. excel sayenizde tabi.
ama önceki yazýmda degindiðim gibi çok hýzlý bir þekil de öðrenmek istiyorum. bu özet tablo iþine merak saldým ama bana pek cazip görünmedi. bir arkadaþým bana bunun çok önemli olduðunu söyledi acaba bu özet tabloyu öðrenme konusunda nerden baþlamalýyým?
pivot table (özet tablo) için kaynak arýyorsan sana Cemil Gökmen'in kitabýný tavsiye ederim.
nerden mi bulucan ?
www.classmodule.com
sayfasýna týkla orda kitap sipariþi ileilgili linkler var.....
Bence pivot table wizarddan deneyerek ve helpinden okuyarak da çok þey öðrenebilirsiniz.
raider saol
söylediðin siteye siteye girdim. güzel bilgiler var. ama sipariþ linkini bulamadým. bir arkadaþým bana o kitaptan kendisinde olduðunu söyledi. getirecek. begenirsem artýk kitapçýdan alýrým.
genesis sanada teþekkür ederim. excelin yardýmlarý bana pek hitap etmiyor. o yüzden kitap arýyorum.
Bahsi geçen Veri Denetimi kitabý da olmak üzere, Excel ile ilgili Türkçe kaynak olarak en mükemmel eserleri bulabileceðin sipariþ formu :
http://www.excel.gen.tr/?s=3.3
yahu bende diyorumki, raiderin verdiði sitede excel linki var. týklayýnca excel veb tr açýlýyor. ne bileyim iþte internette yeniyim, nereye nasýl gidilir ne nedir tam bilmiyorum. o sitenin adýnda gen var, bunun adýnda web. galiba kardeþ site olsa gerek.
o siteyi inceleyecem. galiba aradýðým bir çok þey orda var gibi. kitabýn fiyatýda çok deðilmiþ. ama bankaya git para yatýr sipariþ ver bunlar benim için þimdilik uzun þeyler. Ama özet tabloyuda yavaþ yavaþ keþfetmeye baþladým.
Kitabýn fiyatý bence de çok uygun. Sitede de gerçekten bir çok þeyi çok güzel anlatýyorlar. Takdir ettim gerçekten. Fakat bende týklayýnca burasý açýlmadý, onlarýn da turuncu bi forumu var. Ve sanýrým buradan baya daha eski. binaltýyüz küsür üyeleri vardý. Ben excelle ilgili pek birþey bilmiyorum. Buradan takip etmeye çalýþýyorum ancak pek anlayamýyorum. Galiba o siteden makaleleri okumak daha faydalý olacak. Ayrýca kitaplarýnýn hepsini aldým. mükemmel. Þimdi onlarýn forumlarýna da üye olacaðým.
Sayýn apex,
demokrasi ve özgürlük anlayýþýný fazla zorlamayýn isterseniz.
Apex
Ýmzaný çok beðendiðim.Çok anlamlý.
Apex
Ýmzaný çok beðendiðim.Çok anlamlý.
:hiho: :hiho: :hiho:
Anlayana
Yanlýþ birþey söyledim sanýrým.
Evet imzam çok güzeldir.
Sayýn admin de doðru söylüyor, Anlayana.
Yanlýþ birþey söyledim sanýrým.
Sayýn apex,
þöyle düþünün.
Bir yere oturmaya gidiyorsunuz, yani misafirsiniz.
Ve diyorsunuzki, diðer komþunuzdaki yemekler daha güzeldi, sizin yemeklerinizi fazla beðenmedim.
Bunu hiç yaptýnýzmý?
Böyle bir þey size yapýldýmý?
Bana az önce yapýldýda, tepkim ondandýr. :hayir:
Anlayana derken, belki birde eklemem gerekirdi.
Anlayana veya Anlamasý Gerekene
Bir dakikaü yanlýþ anlamayýn. Ben sizin sitenize kötü demedim ki. Neden üzerinize alýnýyorsunuz. Bunu nereden çýkartýyorsunuz.
Burada sadece forum var ve ben buraya oradan önce üye oldum, orada da forum var. Ben burasý kötü orasý daha iyi deyip de burayý býrakýp oraya gideceðim demedim ki. Oraya DA üye oldum dedim.
Site, Makaleler, ve Kitaplar konusundaki kýzmanýzý ise hiç ama hiç anlayamadým. Sizin sitenize kötü diyemem, çünkü siteniz yok. Kitaplarýnýz olsa mutlaka onlarý da denerdik. Ancak bildiðim kadarý ile yok.
Sizi kötülemek gibi bir niyetim yok. Siz neden böyle zannettiniz anlayamadým.
Keþke olsa. Biz de faydalansak.
lütfen kimse benim üzerimden prim yapmaya kalkmasýn. siteyi hazýrlayanlara teþekkür ederim. diðer siteyi hazýrlayanlarada teþekkür ederim. oraya üye olmadým çünkü daha siteyi inceliyorum. bana daha þimdiden çok faydasý oldu. bu arada arkadaþým kitabý getirdi. kitapta çok güzel gerçekten. kitap yazarýnada ayrýca teþekkür ederim.
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.