Tüm Versiyonu Göster : boslukları doldurmak
MRB,ben hazırladığım tabloda bir sütun içinde kalan her boşluğa"-" gelsin istiyorum.excel fonksiyonlarından biriyle yapılabilir mi? :?
Değiştirmek istediğiniz verilerin alanını seçip aşağıdaki makroyu çalıştırabilirsiniz.
Sub bosluktire()
Selection.SpecialCells(xlCellTypeBlanks).Select
Selection.Value = "-"
End Sub
Sorunuzu doğru anlayıp anlamadığımdan emin değilim, farklı bir şey kastettiğiniz lütfen iletin.
red_lion_72
09-08-2004, 16:02
MRB,ben hazırladığım tabloda bir sütun içinde kalan her boşluğa"-" gelsin istiyorum.excel fonksiyonlarından biriyle yapılabilir mi? :?
SELAM;
BİR KOLAY YOLU DA " =EÃER(A2="";"-";A2) " BU FORMÜLLE OLABİLİR.
"-" YAZMASINI İSTEDİÃİN YERİN A SÜTUNU OLDUÃUNU VARSAYARAK HEMEN YAN TARAFINA BİR SÜTUN EKLEYEREK BU ÇÃ?ZÜMÜ YAZIYORUM.
(ADMINIMIZ MESAJLARA DOSYA EKLEME MODÜLÜNÜ YAPARSA :dua: Ã?RNEKLER DE GÃ?NDEREBİLİRİZ DİYE UMUYORUM)
İKİSİDE ÇOK İÃİME YARADI ÇOK SAÃOLUN :arkadas:
:roll:
eğer sorunuzu yanlış anlamadıysam boş hücreleri "-" olarak doldurmak istiyorsunuz
bunun için o sutunu seçip CNTR-H ye basıp DEÃİÃTİR bölümüne "-" yazıp onaylamanız yeterli olur.
:) tesekkürler,bu baya kolay bir yol oldu :arkadas:
Merhaba
Sürekli elle yapılan bir çözüm ama paylaşmak istedim. - olmasını istediğiniz alanları tarayın sonra
Edit >> Go to dan açılan pencerenin altındaki special butonu seçilir.Pencere değiştiği zaman yeni pencerede blanks seçilir ve OK butonuna basılır.Boylece butun boş hücreler seçilmiş olur.
Daha sonra - tuşuna basılır ve sonra ctrl ile enter tuşuna birlikte basılır.Böylece boş hücrelerin hepsi - olur. :P
Merhaba
Sürekli elle yapılan bir çözüm ama paylaşmak istedim. - olmasını istediğiniz alanları tarayın sonra
Edit >> Go to dan açılan pencerenin altındaki special butonu seçilir.Pencere değiştiği zaman yeni pencerede blanks seçilir ve OK butonuna basılır.Boylece butun boş hücreler seçilmiş olur.
Daha sonra - tuşuna basılır ve sonra ctrl ile enter tuşuna birlikte basılır.Böylece boş hücrelerin hepsi - olur. :P
Bu da benim
Sub bosluktire()
Selection.SpecialCells(xlCellTypeBlanks).Select
Selection.Value = "-"
End Sub
şeklinde yazdığım makronun manuel yapılabilecek şekli.
Huseyin'in VBA koduna maydonoz olmak için ben de aşağıdakini önereyim bari;
Sub BoslukTire2()
Selection.SpecialCells(xlCellTypeBlanks) = "-"
End Sub
Huseyin'in VBA koduna maydonoz olmak için ben de aşağıdakini önereyim bari;
Hocam, kod çok kısa olursa kalitesiz gibi görünür diye düşündüm. :hiho: :hiho:
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.