PDA

Tüm Versiyonu Göster : otomatik tedaş fatura sorgulama ama nasıl?


msuphi
27-06-2009, 17:26
merhaba forumda yeniyim ve sizlerin sayesinde yararlı şeyler öğreniyorum.Sorum şu; tedaşın internet sitesinden 200 kadar abonenin borç durumunu sıra ile otomatik olarak nasıl sorgulayıp exele kaydedebilirim.Sizlerden yardımlarınızı bekliyorum.


adres:

http://hizmetler.tedas.gov.tr/TedasInternetIslemleri/BorcSorgulama/AboneBorcu.aspx

ramboberk
14-07-2009, 23:22
Üzgünüm ama bunun mümkün olduğunu sanmıyorum

msuphi
15-07-2009, 22:56
ustalardan yardım istiyorum lütfen yardım...

turk-x
16-07-2009, 01:01
Sayın msuphi;
İsteğiniz kodun şuan sadece sorgulama kısmını yazdım. Excele yazma kısmını elimde tedaştan sorgulayabileceğim fatura olmadığı için yazamıyorum.

o siteden sorgulayabileceğim bir abone bilgisi yazarsanız. excele kaydetme kısmını yazabilirim..


Sub Sorgula()

Dim IE As Object
adres = "http://hizmetler.tedas.gov.tr/TedasInternetIslemleri/BorcSorgulama/AboneBorcu.aspx"
Set IE = CreateObject("InternetExplorer.Application")
IE.Visible = True
IE.Navigate adres
Do Until IE.ReadyState = 4: DoEvents: Loop
Do While IE.Busy: DoEvents: Loop

For i = 2 To [sorgu!b65536].End(3).Row
il = Sheets("sorgu").Range("b" & i)
bolge = Sheets("sorgu").Range("c" & i)
ilce = Sheets("sorgu").Range("d" & i)
kasaba = Sheets("sorgu").Range("e" & i)
koy = Sheets("sorgu").Range("f" & i)
abone = Sheets("sorgu").Range("g" & i)

With IE.Document.All
.txtIlKodu.Value = il
.txtIlBolgeKodu.Value = bolge
.txtIlceKodu.Value = ilce
.txtKasabaKodu.Value = kasaba
.txtKoyKodu.Value = koy
.txtAboneNo.Value = abone
SendKeys IE.Document.GetElementById("btnBorcBul").Click()
End With
Do Until IE.ReadyState = 4: DoEvents: Loop
Do While IE.Busy: DoEvents: Loop
Next i
Set IE = Nothing
End Sub

msuphi
17-07-2009, 21:33
ilginizden dolayı çok teşekkür ederim türk-x bir kaç tane abone örneği veriyorum bunları sırayla otomatik olarak nasıl sorgulatıp exele kaydedebiliriz.tabiki yüzlerce abneden sadece üçü var burda.
işlt.kodu abone no:
33.1.1.0.0 50000007830
33.1.6.0.0 50000001560
33.1.0.0.0 00000006370

turk-x
18-07-2009, 22:54
vediğiniz numaraları şuan deneyemiyorum
tedaşın sitesi belli saatlerde işlem yapıyor sanırım
"Şu an işlem yapılamamaktadır.Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz. " uyarısı veriyor.
o yüzden yarın sabahtan tekrar denemeye çalışacağım.
yada şu da olabilir.
sorgulama yapılmış bi sayfanın kaynak kodunu buraya yapıştırın
ona göre kodlama yapalım.

turk-x
19-07-2009, 13:57
Yukarıdaki abone numalarının borç bilgisi çıkmıyor.
Borç bilgisi olan bir abone numarası yazarmısınız
veya
siz borç bilgisi olan bi abone numarası sorgulatın ve sorgulama sayfasının kaynak kodunu buraya yapıştırın.
hangisi kolayınıza gelirse onu yapın:D

hakanaga72
19-07-2009, 15:35
Selam, ben kendi talebime göre aşağıdaki dosyayı düzenledim. Ancak çalıştıramıyorum. Birde gelen sonucu yine excel içinde bir hücreye yazdırmayı istiyorum.
Yardım edebilirmisiniz?

turk-x
21-07-2009, 01:44
Slm;
hakanaga72 yapmak istediğinizin biraz daha detaylı bir çalışma yaptım. İşinizi fazlasıyla göreceğinden eminim.
Kodlar Aşağıda bu kodlamayı içeren dosyada ekte..


Sub Sorgula()
Sheets("sorgu").Range("C2:D" & [sorgu!c65536].End(3).Row).ClearContents
Sheets("sorgu").Range("C2").Select
On Error Resume Next

Dim IE As Object
adres = "http://online.aydem.com/hizliborc.aspx"
Set IE = CreateObject("InternetExplorer.Application")
IE.Visible = False
For i = 2 To [sorgu!b65536].End(3).Row
IE.Navigate adres
Do Until IE.ReadyState = 4: DoEvents: Loop
Do While IE.Busy: DoEvents: Loop


AboneNo = Sheets("sorgu").Range("b" & i)
Sheets("sorgu").Range("C" & i) = "İşlem Sürüyor. Bekleyiniz..."


With IE.Document.All
.txtAboneNo.Value = AboneNo
SendKeys IE.Document.GetElementById("imgbtnSorgula").Click()
End With

Do Until IE.ReadyState = 4: DoEvents: Loop
Do While IE.Busy: DoEvents: Loop

Set bak = IE.Document.getelementsbytagname("div")

'-----------//Gereksiz karakterleri temizle//--------------
Yaz = Replace(bak(1).innerhtml, "<B>", "")
Yaz = Replace(Yaz, "</B>", "")
Yaz = Replace(Yaz, "<BR>", "")

'----------/// Şimdide Abone Adı ve Borcu Ayırmak için metin kırpma yapalım.. ///-------------

Dim ara, nerede, ara2, ara3, nerede2, nerede3, yazi ' değişkenleri atayalım
yazi = Yaz 'Kesilecek metin
ara = "toplam" 'Aranacak 1. Metin
ara2 = "," 'Aranacak 2. Metin
ara3 = "borcunuz bulunmamaktadır."
nerede = InStr(yazi, ara) 'Yazi içinde 1. metni ara
nerede2 = InStr(yazi, ara2) 'Yazi içinde 2. metni ara
nerede3 = InStr(yazi, ara3) 'Yazi içinde 3. metni ara
If nerede3 Then
Kim = Replace(yazi, Left(yazi, nerede2 - 1), "") '2. metnin bitişini bul ve soldan kırp
Kim = Replace(yazi, Kim, "") 'metinden kırılan kısmı çıkar
Kim = Replace(Kim, "Sayın ", "") 'sayın kelimesini temizle
borc = "0,00"
Else
If nerede Then '1 Metin Bulunursa
'Karakter Temizleme Yapalım
borc = Replace(yazi, Left(yazi, nerede + 6), "") '1.metnin bitişini bul ve soldan kırp
borc = Replace(borc, "TL borcunuz bulunmaktadır.", "") 'Kalan karakterleri temizle
borc = Replace(borc, " ", "") 'Boşluğu da temizle ve rakam hazır
Kim = Replace(yazi, Left(yazi, nerede2 - 1), "") '2. metnin bitişini bul ve soldan kırp
Kim = Replace(yazi, Kim, "") 'metinden kırılan kısmı çıkar
Kim = Replace(Kim, "Sayın ", "") 'sayın kelimesini temizle

Else
borc = ""
Kim = "Abone Numarası Hatalı"
End If
End If

'-------------//Sayfaya Yaz//--------------------
Sheets("sorgu").Range("C" & i) = Kim
Sheets("sorgu").Range("D" & i) = borc * 1



Next i
Set IE = Nothing
MsgBox "Sorgulama işlemi Tamamlandı", vbInformation, "İŞLEM TAMAM"
End Sub

msuphi
21-07-2009, 19:19
sayın turk-x size tedaşın kaynak kodlarını veriyorum yukarıdakine benzer bir sorgulamayı nasıl yapabiliriz tedaşın internet sitesi 6 sorgulamadan sonra başka sorgulama yapmaya izin vermiyor internet exploreri kapatıp açtığımızda sorgulama yapmak için tekrar 6 hakkımız oluyor bu konularda yeni olduğum için fazla soru soruyorum kusura bakmassınız herhalde yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

turk-x
21-07-2009, 23:54
Sayın msuphi ;
ben bi kaç gün önce deneme yaparken tedaşın sitesi sorunlu olduğu için sorgulama sorgulama yapamıyordum. Sizin verdiğiniz abone noları şimdi denediğimde hepsinde borç bilgi ekranın görebiliyorum
Ama
Şuan itibariyle hiçbir abonenin borcu yok
hatta sizin verdiğiniz sorgulama kodunda da borç tutarı yok.

eğer mümkünse borç bilgisi olan bir abonenin sorgulamasının kaynak kodunu ekleyin ki
bende ona göre bir kodlama yazayım.

Sitenin aynı pencerede 6 sorgulamadan fazlasına izin vermediğini daha önce farketmiştim. Onu basit bi döngü çözebilirim.
"Yeni olduğum için fazla soru soruyorum demişsiniz." Sormadan öğrenemezsiniz ki:D o yüzden kusura bakmam :D

msuphi
22-07-2009, 12:18
öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim size borç bilgisi olan bir abonenin kaynak kodlarını veriyorum.

turk-x
23-07-2009, 02:26
Sayın msuphi dosya sorgulamada sorunsuz çalışıyor. Ama 6 Sorgu Engelini aşabilmiş değil. Eğer siz ie6 kullanıyorsanız sanırım bu sorun yaşanmaz bende ie 7 kurulu olduğu için explorer penceresi tamamen kapanmadan 6 sorgu sınırı aşılamıyor.

Siz bi deneyin ve bilgi verin olmazsa biraz araştırma yapar yinede çözüm üretirim.


Sub Sorgula()
On Error Resume Next
adres = "http://hizmetler.tedas.gov.tr/TedasInternetIslemleri/BorcSorgulama/AboneBorcu.aspx"
For i = 3 To [sorgu!b65536].End(3).Row
Dim IE As Object
Set IE = CreateObject("InternetExplorer.Application")
IE.Visible = False
IE.Navigate adres
Do Until IE.ReadyState = 4: DoEvents: Loop
Do While IE.Busy: DoEvents: Loop


il = Sheets("sorgu").Range("B" & i)
bolge = Sheets("sorgu").Range("C" & i)
ilce = Sheets("sorgu").Range("D" & i)
kasaba = Sheets("sorgu").Range("E" & i)
koy = Sheets("sorgu").Range("F" & i)
abone = Sheets("sorgu").Range("H" & i)

Sheets("Sorgu").Range("J" & i) = "Sorgulama Yapılıyor... Bekleyiniz..."

With IE.Document.All
.txtIlKodu.Value = il
.txtIlBolgeKodu.Value = bolge
.txtIlceKodu.Value = ilce
.txtKasabaKodu.Value = kasaba
.txtKoyKodu.Value = koy
.txtAboneNo.Value = abone
SendKeys IE.Document.GetElementById("btnBorcBul").Click()
End With
Do Until IE.ReadyState = 4: DoEvents: Loop
Do While IE.Busy: DoEvents: Loop

Set bak = IE.Document.getelementsbytagname("td")
AboneAdi = bak(16).innerhtml 'Abone Adı
FatNo = bak(41).innerhtml 'Fatura No
SonOdeme = bak(43).innerhtml ' Son Ödeme Tarihi
Borc = bak(44).innerhtml 'Borç Tutarı
TBorc = bak(46).innerhtml 'Toplam Borç

Sheets("Sorgu").Range("J" & i) = Replace(Replace(AboneAdi, "<STRONG>", ""), "</STRONG>", "")
Sheets("Sorgu").Range("K" & i) = FatNo
Sheets("Sorgu").Range("L" & i) = SonOdeme
Sheets("Sorgu").Range("M" & i) = Borc
Sheets("Sorgu").Range("N" & i) = Replace(Replace(TBorc, " YTL.", ""), ".", ",")
IE.Quit
Set IE = Nothing
Next i


End Sub

hakanaga72
23-07-2009, 23:36
Sayın turk-x ilginize çok teşekkürler.. İstediğimden iyi olmuş.
Ellerinize sağlık....

tahsinanarat
24-07-2009, 08:40
Ben deneme amaçlı yaptığımda ikinci sırada bulunan fatura bilgilerini doğru olarak girmeme rağmen, sorguladığımda sonuçlar hep aynı çıkıyor, doğru sonuç alan arkadaşımız varsa anlatabilirmi.

turk-x
24-07-2009, 19:59
Hatanın sebebi abone numarasının eksik yazılıyor olması Abone No 11 hane olarak girilmesi gerekiyor aksi halde tedaş sitesi sorgulama yapmıyor.

Kodlamadaki :
abone = Sheets("sorgu").Range("H" & i) satırı abone = Format(Sheets("sorgu").Range("H" & i), "00000000000") olarak değiştirilirse program 11 haneyi kendisi tamamlar ve Sorun çözülür.

Düzeltilmiş dosyayı ekliyorum.

turk-x
26-07-2009, 00:36
Çalışmada birkaç değişiklik

- Tedaş Sitesinin 6 Sorgu Engeli Aşıldı...
- Siteden Alınan Uyarı mesajlarının Sayfaya yazılması sağlandı...
-Sorgulamaya kaldığı yerden devam etme imkanı sağlandı...
- Az da olsa çalışmaya görsellik katıldı...

msuphi
26-07-2009, 17:16
sayın turk-x yazdığınız program için çok teşekkür ederim yalnız şöyle bir sorum olacak en son programda illaki abonelerin borç bilgisi olmasımı lazım yoksa olmasada olurmu birde programı denediğimde abone borç bilgisi olmayan ab onelerde ''site kaynaklı hata oluştu lütfen 10 dk bekleyin''mesajını gördüm bu normalmidir yoksa başka bir sebebimi vardır.

turk-x
27-07-2009, 01:11
Abonelerin Borç Bilgisi olması şart değil eğer borcu yoksa borç kısmına sitede yer alan borcu yok bilgisi gelir. ''site kaynaklı hata oluştu lütfen 10 dk bekleyin'' mesajı hani olurda sitenin 6 sorgu engeline takılırsa diye koyduğum uyarıydı. Orda 6 Sorgu engelini aşmıştım. Hatta 80 tane sorgulama yapmıştım. ama demekki kodları düzenlerken gözden kaçırdığım bir kaç nokta oldu ki 6 sorgulama engeli yine karşımıza çıktı.
dosyayı tekrar gözden geçirip buraya ekleyeceğim.

turk-x
28-07-2009, 00:04
Son Halini Ekliyorum.
ilave olarak süre bilgisi ekledim.
95 kayıt üzerinde deneme yaptım ve sorunsuz çalışıyor.

alper81
28-07-2009, 01:56
su faturalarınıda öğrenmek için nasıl bi değişiklik yapabiliriz denizli belediyesinden sorgulayacak abone no ve şifreyi girince faturayı öğrenebiliyorsun yardımcı olursanız sevinirim

İMRANCUHADAR
28-07-2009, 08:23
elinize sağlık. Benimde her defasında 10 abone sorgulamam gerekiyordu. Çok teşekkürler

turk-x
29-07-2009, 02:00
Sayın alper81;

Denizli Belediyesi Su Sorgulaması için örnek dosyayı ekliyorum.
Yanlız Unutulmaması Gereken sorgulama başatıldı mı bitinceye kadar hiç bir tuşa basmayın. Yada Baktınız sorgulama yazısı uzun süre bekliyor.Tüm pencereleri simge durumunda küçültün ve arka planda Abone Bilgisi hatallı diye bir mesaj göreceksiniz onu tıklayın sorgulama devam etsin.

Neden Bu kadar Karmaşık Derseniz...:D
Sitede Hatalı abone bilgisi javascripritle uyarı penceresi olarak kullanıcıya bildirildiği için bu mesajı sendkeys ile otomatik olarak tıklıyorum.
Sendkeys siz sorgulama yaparken başka bir pencerede işlem yapıyorsanız işe yaramıyor. O zaman uyarı mesajı arka planda bekliyor. ve mecburen manuel olarak tıklamak zorunda kalıyoruz.

bitane
27-04-2010, 09:41
Yapmış olduğunuz Tedaş Borç Sorgulama programı çalışmıyor. Tam olarak işe yarayacağını düşündüğüm bir program ama çalıştıramadım. Sorgulama yapılıyor diyor ama her seferinde site kaynaklı hata oluştu diyor. Değerli üstadlar bi kontrol edeblir misiniz?

Fix TR
11-05-2010, 14:06
Son Halini Ekliyorum.
ilave olarak süre bilgisi ekledim.
95 kayıt üzerinde deneme yaptım ve sorunsuz çalışıyor.
Edit:
Sanırım sayfa kodlamadan sonra değişmiş. Çalışması için İl Seçimi yapılması gerekmekte. Aşağıdaki kodu

With IE.Document.All
.txtIlKodu.Value = il
.txtIlBolgeKodu.Value = bolge
.txtIlceKodu.Value = ilce
.txtKasabaKodu.Value = kasaba
.txtKoyKodu.Value = koy
.txtAboneNo.Value = Abone
SendKeys IE.Document.GetElementById("btnBorcBul").Click()
End With


Şu kodla değiştirin.

With IE.Document.All
.txtIlKodu.Value = il
.txtIlBolgeKodu.Value = bolge
.txtIlceKodu.Value = ilce
.txtKasabaKodu.Value = kasaba
.txtKoyKodu.Value = koy
.txtAboneNo.Value = Abone
.cmbIller.Value = il
SendKeys IE.Document.GetElementById("btnBorcBul").Click()
End With


Internet Explorer 6 ile Bağlantı sınırına takılıyor. Makruyo duraklatıp 10 dakika bekleyin uyarılarını silerek devam ettirirseniz sorgulama devam ediyor.

gokhanbek
11-05-2010, 17:10
arkadaşlar fatura sorgulama çalışmıyor
Site Kaynaklı Hata Oluştu. 10 Dakika Bekleyin hatası veriyor

çalışsa ne kadarda güzel olcaktı

yinede emek verdiniz sağolun

bitane
12-05-2010, 09:45
Edit:
Sanırım sayfa kodlamadan sonra değişmiş. Çalışması için İl Seçimi yapılması gerekmekte. Aşağıdaki kodu

With IE.Document.All
.txtIlKodu.Value = il
.txtIlBolgeKodu.Value = bolge
.txtIlceKodu.Value = ilce
.txtKasabaKodu.Value = kasaba
.txtKoyKodu.Value = koy
.txtAboneNo.Value = Abone
SendKeys IE.Document.GetElementById("btnBorcBul").Click()
End With


Şu kodla değiştirin.

With IE.Document.All
.txtIlKodu.Value = il
.txtIlBolgeKodu.Value = bolge
.txtIlceKodu.Value = ilce
.txtKasabaKodu.Value = kasaba
.txtKoyKodu.Value = koy
.txtAboneNo.Value = Abone
.cmbIller.Value = il
SendKeys IE.Document.GetElementById("btnBorcBul").Click()
End With


Bağlantı sınırına hala takılıyor. 10 dakika bekleyin uyarısı devam ediyor.

Su anda çalışıyor:ok::. Fix TR teşekkürler.

gokhanbek
12-05-2010, 11:07
Sayın; bitane
ben çalıştıramadım
acaba son halini eklermisiniz.

bitane
12-05-2010, 12:12
Sadece aradaki kodu yerleştirdim. Bende sorun olmadan çalıştı.

gokhanbek
12-05-2010, 13:01
sağolasın teşekkür ederim

ama bende bi sorun var ben hala bulamıyorum:

gokhanbek
12-05-2010, 14:52
çok sağol şimdi şalıştı

allah razı olsun işimi kolaylaştırdın

nur_u_allah
18-05-2010, 17:44
Sayfada değişmeler olduğundan verileri yanlış yere alıyor.
Bakarsanız çok seviniriz.

Fix TR
20-05-2010, 12:59
Sayfada değişmeler olduğundan verileri yanlış yere alıyor.
Bakarsanız çok seviniriz.

Makrolardaki aşağıdaki kodu bulup;
Set bak = IE.Document.getelementsbytagname("td")
Hata = bak(12).innerhtml 'Hata Mesajı
AboneAdi = bak(16).innerhtml 'Abone Adı
FatNo = bak(41).innerhtml 'Fatura No
SonOdeme = bak(43).innerhtml ' Son Ödeme Tarihi
Borc = bak(44).innerhtml 'Borç Tutarı
TBorc = bak(46).innerhtml 'Toplam Borç


şu kodla değiştirirseniz tekrar çalışmaya başlayacaktır.


Set bak = IE.Document.getelementsbytagname("td")
Hata = bak(12).innerhtml 'Hata Mesajı
AboneAdi = bak(16).innerhtml 'Abone Adı
FatNo = bak(42).innerhtml 'Fatura No
SonOdeme = bak(44).innerhtml 'Son Ödeme Tarihi
Borc = bak(46).innerhtml 'Borç Tutarı
TBorc = bak(49).innerhtml 'Toplam Borç

relicks
07-06-2010, 12:50
Çok güzel iş görüyor, fakat 6 sorgulama sınırına takılıyor. Farkettiğim kadarıyla windows işlemlerde gizli açılan internet explorerlar durduğundan kaynaklanan bir sorun. Eğer el ile işlemlerden kapatırsak 10 dakika beklemeden tekrar sorgu çalıştırılabiliyor. Ama 2200 adet yerin sorgulamasını yaparken 6 tanede bir durdurulunca sorun uluyor.
Eğerki bu sorunu çözücek bir şeyler ekleyebilirsek çok güzel olucaktır.

bitane
07-06-2010, 15:14
Bende de aynı sorun oldu. Eğer internet explorer daha once açılmıssa 10 dakika uyarısı çıkıyor.
Fakat bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra programı çalıştırınca hiç sorun olmadan 150 tane faturayı bu programla sorguluyorum. Tabi program çalışırken internet explorerı açmamanız gerek.

Benimde karşılastığım sorun son faturayı göstermemesiydi.
Ufak birkaç ekleme yaptım. O sorunda düzeldi.

Problemsiz olarak çalışıyor.

dilek.372
07-06-2010, 15:48
Ben bütün bu takipleri imacros ile yapıyorum sadece sonuçları aylık olarak tabloma manuel girmem gerekiyor o kadar.Çok ta zor değil.Tavsiye ederim ve talep olursa nasıl kullanıldığını izah edebilirim.

relicks
08-06-2010, 12:05
Ben bütün bu takipleri imacros ile yapıyorum sadece sonuçları aylık olarak tabloma manuel girmem gerekiyor o kadar.Çok ta zor değil.Tavsiye ederim ve talep olursa nasıl kullanıldığını izah edebilirim.

Rica etsem imacros ile nasıl yapabiliyorsunuz biraz anlatabilirmisiniz.

dilek.372
10-06-2010, 00:04
Geç gördüm özür...imacros firefox ya da explorer tarayıcısında kullanılan bir eklenti. "add once " bölümünde yada aşağıdaki linkten kurulabilir.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/search/?q=imacros&cat=all&lver=any&atype=0&sort=&pid=1&pp=20&lup=&advanced=
Öncelikle eklentiyi ediniyoruz.
tarayıcımıza bir buton ekleyecektir.Kısa yoldan ulaşabilmemiz için.Sonra kendisiyle gelen örnekler işimize yaramayanları silebiliriz.
Ancak tek bir tanesi zaten nasıl kullanılacağı hakkında bilgi veriyor.ben kısaca açıklarsam :
Hagi adreste sorgulama yapacaksak(tedaş,adsl vs..gibi) adres çubuğuna aktardığımızda imacros ile aynı excel de olduğu gibi record düğmesine baıyor,işlemi sondlandırana kadar yani gerkeli bilgileri gelen formlarda doldurana kadar kayıt yaptırıyor sonra save tıklıyor yaniş macroyu kaydediyoruz.Bu bize solda açılan listede bir ulaşım sağlıyor ve biz onu adlandırıp 2.ya da 3. kaydımız abu şekilde devam ediyoruz.Bundan sonrası aylık periyotlarda tanımlı macrolarımızı çalıştırmak .Çok kolay fatuıra bağ-kur tüm sorgularda ödemelerinizin takibinde kullanabiliyoruz.Sistemlerde güvenlik kodları daima değiştiğinden sadece bunlaraı her seferinde yeniden yazıyor diğer bilgilere hiç karışmıyoruz .Kullanımı çok avantajlı ve kolay.
Umarım açıklayıcı olmuşumdur.

emmi
20-06-2010, 01:41
Sayın bitane ,

son gönderdiğiniz örnek mikemmel çalışıyor (arada takılsada 1500 e yakın sorgulama yapabiliyorum )

Ancak sorunum şu Sadece borç sorgusu değil diğer Sayaç bilgileri bölümündeki ;
Sayaç no :
Sayaç Marka
Ölçüm cinsi

gibi bilgileride excel'e aktarmak istiyorum nasıl bir eklenti yapmalıyız.


Yardım lütfen tşk.

bitane
20-06-2010, 03:59
Sayın bitane ,

son gönderdiğiniz örnek mikemmel çalışıyor (arada takılsada 1500 e yakın sorgulama yapabiliyorum )

Ancak sorunum şu Sadece borç sorgusu değil diğer Sayaç bilgileri bölümündeki ;
Sayaç no :
Sayaç Marka
Ölçüm cinsi

gibi bilgileride excel'e aktarmak istiyorum nasıl bir eklenti yapmalıyız.


Yardım lütfen tşk.




Aynı bilgiler bana da lazım oldu :)

Ama iş yoğunluğundan hazırlamaya vaktim olmadı.

Onu da pazartesi mesaide yapacam artık. Yapınca buraya yüklerim.

emmi
04-07-2010, 12:55
sayın bitane uygulamayı yapabildinizmi ?

bitane
16-07-2010, 12:00
sayın bitane uygulamayı yapabildinizmi ?

Elimden geldiğince yapmaya çalıştım. Çalıştırdım hata olmaması lazım.

emmi
25-07-2010, 20:09
süper 1500 aboneyi 4 parçada sorgulayabiliyorum.
Nedense 300 'lerde kilitleniyor.

Ama yinede süpperrrr Elleriniz dert görmesin.

msuphi
29-07-2010, 09:13
merhaba son yapılan uygulamada fatura tutarı ve son ödeme tarihi gözükmüyor nasıl yapabiliriz herkese kolay gelsin..

Yesilyurtlu
29-07-2010, 13:26
Sayın bitane;
muaccel borç son ödeme ve fatura tarihi görünmüyor.Onuda sağlayabilme imkanınız var mı?

bitane
29-07-2010, 13:53
"TEDAŞ Bilgi Sorgulama.xls " dosyası sadece abone bilgilerini sorgulamak için;

"TEDAŞ BORÇ SORGULAMA.xls" dosyası faturaları sorgulamak için.

Kolay gelsin

relicks
22-09-2010, 16:36
merhaba bitane,


kayseri iline ait ve meram a bağlı niğde, nevşehir sahalarının sorgulamalrı konusundada yardımcı olurmusunuz.

http://www.kcetas.com.tr:8080/


http://www.medas.gov.tr/

adreslerinden borç sorgulama yapılıyor.

emrecanix
09-10-2010, 13:08
Sa
Arkadaşlar aslında güzel bir çalışma olmuş bu tedaş fatura sorgula.Ancak aynı sorgulamayı esgaz için uyarlamaya çalıştım bir türlü beceremedim yardımcı olacak arkadaşlar varsa çok memnun olurum.excel çok zevkli bir program.

muratozkan
19-10-2010, 22:43
elinize emeğinize sağlik arkadaslar :)
yonnca

hayalet2745
02-11-2010, 10:50
site kaynaklı hata diyor yardım edermisiniz

ambarli
26-02-2011, 04:34
Sayın bitane,öncelikle emeğinize sağlık.istanbul için sorgulama çalışıyor fakat balıkesir için çalışmıyor.balıkesirdeki fatura ile ilgili tüm bilgileri eksiksiz yazmama rağmen sanırım istanbul için sorgulama yaptığı için site kaynaklı hata oluştu yazıyor.bunu nasıl düzeltebiliriz acaba ?
Emeğiniz için teşekkürler.

ambarli
26-02-2011, 04:37
sadece aradaki kodu yerleştirdim. Bende sorun olmadan çalıştı.
sayın bitane,öncelikle emeğinize sağlık.istanbul için sorgulama çalışıyor fakat balıkesir için çalışmıyor.balıkesirdeki fatura ile ilgili tüm bilgileri eksiksiz yazmama rağmen sanırım istanbul için sorgulama yaptığı için site kaynaklı hata oluştu yazıyor.bunu nasıl düzeltebiliriz acaba ?
Emeğiniz için teşekkürler.

qqssaa
16-05-2011, 22:37
Arkadaşlar bu makroyu kullanmaya çalışıyorum fakat 6 sorgudan sonra hata veriyo çözümü olan varmı?

meslan
27-08-2011, 00:15
Merhablar.
İDARELERCE E-BORÇ SORGULAMA
LİNK http://app.sgk.gov.tr/borc366Sorgula/
Resim1
Kullanıcı Adını bir hücreden alacak.
Şifreyi bir hücreden alacak.
Resim2
Borç Sorgulama Seçecek.
Resim3
Gerekli kodları Belirli Hücrelerden alıp sorgu yapacak ve belirtilen adet çıktı
alınacak.
Böyle Bir şey mümkünse rica edeceğim.
İlgilenlere Şimdiden Teşekkür ederim.

White hat
05-09-2011, 12:57
https://www.atso.org.tr/borc_sorgula/7/sorgula.html
yukarıkaki link antalya ticaret ve sanayi odasına kayıtlı üyelerin borç sorgulama sayfası. mükelleflerimin bilgileri excel de kayıtlı bu mükelleflerin takstlerini otomatik sorgulamak istiyorum. yardımcı olursnaız sevinirim.

hoguz2
24-10-2011, 14:24
Arkadaslar Merhaba ayni tarz bir iş oldugu icin yeni konu acmadan bu konudan devam edeyim diye dusundum. Yardimci olabilecek arkadaslarimiz varsa simdiden minnettar olurum.

Benim sorunum Şöyle: Linkini vereceğim sitede "Ürün Referans (Katalog) Numarası " yazan yere elimdeki yüzlerce katalog numarasını tektek yazarak "listele" butonuna basiyorum ve cikan sayfanın printini aliyorum. Bu işlemi excel makrolari ya da mozilla imacros kullanarak otomatiklestirebilir miyim ? Yardımcı olacak arkadaslara simdiden cok tesekkur ederim. tedas fatura sorgulama ile ilgili kodlari inceledim ama acemi oldugumdan kendime gore uyarlamalar ve denemeler yapamadim. Yardımınıza ihtiyac var.



Calisma yaptigimiz site linki şu şekildedir. http://212.174.130.231/UBB/Forms/UrunListe.aspx?Durum=D


İyi ÇAlışmalar,

mtaser
23-02-2012, 17:46
http://www.kcetas.com.tr:8080/AboneBilgileri.aspx?id=603409
bilgilerini excel sayfasına nasıl alabilirim. İnternet ex kullanmak istemiyorum

mtaser
28-06-2012, 09:28
kayseri ve meram sorgulaması

--------------------------------------------------------------------------------

merhaba arkadaşlar,

kayseri iline ait sorgulamalrı konusundada yardımcı olurmusunuz.

http://www.kcetas.com.tr:8080/
bir satırda referans no diğer satırlardada diğer bilgileri çekmek istiyorum. özellikle ad soyad ve adres yardımlarınıza teşekkür ederim

Sirleon
08-05-2013, 16:51
Merhabalar Arkadaşlar;

Tedaş borç sorgulama macrosunun güncel hali mevcutmudur.

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.