"Metni Sütunlara Dönüştür" emiyorum [Archive] - Excel Forum

PDA

Tüm Versiyonu Göster : "Metni Sütunlara Dönüştür" emiyorum

adige
30-07-2004, 14:32
İnternetten indirdiğim (Excel e aktararak) ve muhtemelen PowerPoint te hazırlanmış isim listesinde ad ve soyadı aynı sütünda. Adına göre değil de soyadına göre listelenmesini istiyorum. Fakat ' Metni Sütünlara Dönüştür' de her türlüsüne deneme rağmen sadece bir kaçını ad ve soyadını ayırıyor.Çalışmam yarım kaldı, lütfen acil yardım.(Ad ve soyadı arasını boşluk olarak görmüyor)

Red-Kid
30-07-2004, 14:52
B1 'e =SOLDAN(A1;BUL(" ";A1)-1)
C1 'e =SAÃDAN(A1;UZUNLUK(A1)-BUL(" ";A1))

yazarsan olur tabiki ad ve soyad arasında boşluk varsa

adige
30-07-2004, 15:05
formülü yazdıktan sonra #DEÃER! şeklinde oldu. Görünürde ad ve soyadı arasında boşluk var ama metni sütünlara dönüştürde boşluk dahil tüm seçenekleri denedim olmuyor.

Red-Kid
30-07-2004, 15:13
Arkadaşım Kullandığın Türkçe Excel tahminim
Bende ingilizce Excel var, sana cevap verirken formüllerin türkçe karşılığını yazarak verdim
=LEFT(A1;FIND(" ";A1)-1)
=RIGHT(A1;LEN(A1)-FIND(" ";A1))

Bu verdiğim formüller bende sorunsuz çalışıyor

adige
30-07-2004, 15:30
Benim excel de hazırladığım tablolarda sorun yok. Fakat bunda çalışmıyor.Gene de ilginize teşekkürler.

dyrbkr
30-07-2004, 15:35
Selamlar

ali veli diye girersem oluyor boşluğu görüyor fakat ali veli yi başka bir yerden kopyaladım ise boşluğu görmüyor formül değer veriyor

adige
30-07-2004, 15:52
Tabloyu başka yerden aldım.Kendim tekrar yazmaya kalksam günler alır.

Red-Kid
30-07-2004, 16:11
Merhaba

Başka yerden Kopyaladığın için Excel boşluğu karakter gibi görüyor ve formül metin üzerinde boşlu görmediği içinde hata veriyor
Çözüm:
Ad soyad yazan bir hücreye gir ve Ad soyad arasındaki boşluk olan alanı tara ve CTRL+Insrt (copy) yap ve daha sonra Ad soyad yazan sutünü tara ve CTRL+H tuşlarına bas
çıkan pencerede üst boşluğa Shift+Insert (yapıştır) yap alt boşluğada ara tuşuna bas (boşluk ver) Replace All (hepsini Değiştir) tuşuna bas.
Formülü yazdığında olduğunu göreceksin

İyi Çalışmalar Kolay Gelsin

umarım anlatabilmişimdir :)

adige
30-07-2004, 21:22
Gayet iyi anlattınız. Tekrar teşekkürler hocam.

Özel Arama